Vailaau faʻapitoa

Alaisa Initia: o le a le aoga, o le a le mea e fai, pe faʻapefea ona saunia ma faʻaaogaina le faʻaogaina

Talu mai le taimi o le USSR, o le toʻatele o tagata ua lafoaʻi ni mea ola mananaia e mafai ona "liua" suamalie suamalie poʻo le susu e faʻailo ai meaʻai lelei tatou te fiafia e faʻaogaina. Kombucha, musika o lefir kefir, ma karisi Indian raiisi e lauiloa. E uiga i le aso nei i le aso ma o le a talanoaina. O le a matou iloa pe o le a lenei araisa, pe faʻapefea ona faʻaaogaina, ma pe o loʻo faʻaalia ai mea faʻamalolo. Sei o tatou talanoa e uiga i le galueaina o araisa Initia.

O le a lenei meaʻai lelei

Seʻi o tatou amata i le aisa o le sami ma pe aisea e tatau ai ona gauai atu, a maeʻa ona tatou liliu atu i lana auiliiliga auiliili ma le faaaogaina. O le taimi lava lea e tatau ona faapea latou te taʻua lenei "avea" araisa ona o le tutusa tutusa, aua o le mea moni o se kolone o siama ma microorganisms e fai ai mucous membranes, o se oloa e maua mai i la latou galuega taua. O lenei kolone o siama o loʻo i ai i le mea moni o loʻo faʻapipiʻiina ai mea eseese o meaola faʻapitoa faapea ma enzymes mai le suka (glucose ma le sucrose). I le faagasologa o le faʻamalosi, e mafai ona faʻateʻaina sina ava malosi, e tatau ona manatua. O le suka araisa e pei o le lactic acid siama lea e liua ai le susu i totonu o le kefir. I lenei tulaga, o le siama e suia le suavai suamalie masani i se ituaiga kvass o le malosi tele.

E taua! Sea araisa, e pei lava o isi mea ola, e mafai ona oti i tulaga leaga.

O le a le sami ola lelei

O le isi, seʻi o tatou vaʻavaʻai pe faʻapefea ona faaaoga le araisa i vailaʻau faʻaleaganuʻu, pe o le a le faʻavae o ona faamanuiaga ma pe faapefea ona faʻaaoga saʻo.

Le faʻamalosiina o le tino puipuia

Talu ai ona o le tuufaatasiga o le vaiinu e aofia ai vailaau eseese o meaola, faapea foi ma le aoga o enzymes ma vitamini, o se meafaigaluega e fesoasoani e faamalosia ai le puipuiga o le tino, taofia le gaioiga ma le toe gaosia o siama pathogenic ma microorganisms.

Ina ia faaleleia le puipuiga, latou te faaaogaina foi dogwood, pollen pollen, echinacea, pusa uʻamea Crimean, kapisi Beijing, pumpkin, viburnum, blackberry, yucca, saluva, faisaisa, faisua lau, aloe, calendula, sosolo mata, mokrichu, hibiscus.
E pei ona e iloa, o aʻafiaga e afaina tele ai microorganisms, faʻaitiitia ai lo latou gafatia poʻo le faʻaumatia. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua faʻaaogaina le vinika e faʻamaʻi ai meaʻai fou po o iʻa. Sea araisa, i le gasologa o le gaioiga, tuʻufaʻatasia le tutusa o le acetic acid, ae i ni vaega laiti. E foliga mai ua tatou feagai ma se faʻafitauli faʻapitoa. Mo le faʻaleleia atili o galuega puipui o le puipuiga o le tino, e tatau ona e inu 200 ml o le inu oona i taimi e tolu i le aso, lea e le o faʻamalosia muamua i le vai. E tatau ona faia lenei mea i le 15 minute aʻo leʻi 'ai, ina ia mafai e se manava gaogao ona faʻasaʻo le vailaʻau.
E taua! Afai ei ai ni faʻafitauli i le malosi o le suka gaosia, ona tatau lea ona e musu mai le taliaina, pe faʻafefe le vai inu vai.

Mo le gastrointestinal tract

E pei ona taua i luga, o le i ai o meaola ma sina vaega tele o le ava e taofia ai le toe gaosia o meaola faʻamaʻi, lea e aoga foi mo la tatou tino. O le tele lava o taimi, o tagata e maualalo le eletise o le manava o loʻo feagai ma se faʻamaʻi e pipii ma fetaui i tulaga o le gastrointestinal tract, talu ai o le siosiomaga faʻaseʻa e faʻaumatia ai le faʻamaʻi. I lenei tulaga, faʻaaogaina o araisa ara, e lua faafitauli e mafai ona foia i le taimi e tasi: ia faʻamama le manava o le faʻamaʻi ma ia faʻavaveina le faamaloloina o maʻi gastric ma duodenal.

O le bowel slizun, Kale o kapeti, laʻau vai, togafusi vao, kulisi, dodder, chervil, prince ma le lyubka e lelei ona aafia i le gastrointestinal tract.
Mo togafitiga, o le a matou manaʻomia ni lapopoa o fualaau faasaina, talu ai i le laasaga e tasi e te manaʻomia e inu ai le 500 ml o le vaiinu. E tatau ona faʻaulu ao le i 'aʻai, sili atu i le afa itula. I lenei tulaga, e taua le taulaʻi atu i le malosi o le oloa, ona o le ulua e le o se mimiti faigofie o le mucosa gastric - e tusa ai ma lea mea, e mafai foi e le ava malosi ona mafua ai le faʻafeagai. O le togafitiga e tele masina, ae e tatau ona malamalama afai e te lagona le leaga, e tatau ona e teena. Ia, afai ua faaleleia le tulaga, e leai se mea e manaomia mo le toe taliaina.

Mo le ate ma le fatugao

O le taimi lava e tatau ai ona faʻamalamalama o le ai ai i maʻa i totonu o le ate ma fatugaʻo, o lea mo le amataga o le a tatou faia se laʻititi laʻititi ina ia le faia se mea sese. O maa e mafai ona mafua ona o le faateleina o le maualuga o le eletise poʻo le alkalinity. Afai o maʻa phosphate - o lona uiga o le faateleina o le alkalinity. O ia maa e mafai ona faʻaumatia na o le faateleina o le malosi. Afai o maʻa e paʻu, o lona uiga e mafua ona o le faateleina o le eletise, ma i lenei tulaga e tatau ona faʻaititia e ala i le faʻaaogaina o meainu po o meaʻai.

Mai i luga, e mafai ona tatou faʻauʻuina e aunoa ma se faʻamatalaga muamua o mea o loʻo aofia ai i le tuufaatasiga o maʻa, e le mafai ona faʻaaogaina le suka araisa e fai ma vailaʻau. Afai o le faʻavaeina o maʻa e mafua mai i le maualuga o le eletise ma e amata ona inuina le vaiinu i lalo o le talanoaga, ona faʻamalosia ai lea o le tulaga. Ina ia maua le faʻamoemoega e tatau ona faʻamoemoeina, e tatau ona e faʻaaogaina le 150-200 ml o le vailaau faʻasaina 2-3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga, poʻo le va o doses. I se tulaga ese, e tatau ona fai mai o vailaʻau i totonu o le vai e faʻamaeʻa ai le ate, o lea afai ei ai ni ou faafitauli e tasi, o lenei fua o le a fesoasoani e taulimaina ai.

Mo le cardiovascular system

O le lelei o le aafiaga e mafua mai i le faʻafanoga o pusa cholesterol i luga o puipui o toto toto, faapea foi ma le faʻaitiitia o le toto, e mafua ai ona faʻapenaina le fatu ma toe faʻaleleia ai faiga faʻaleleia. I le taimi muamua, tatou te faia se fuataga masani i luga o le araisa ara, ona tatou sasaa lea i totonu o se isi ipu ma faaopoopo ai le apu mama i laulau. Faʻaosooso i se isi aso, ma faʻaaoga 200 ml pe tusa o le 3 taimi i le aso. O le togafitiga e 1.5 masina.

I le faʻaopoopoga i le araisa Indian, o laau e pei o kāloti, radishes, hawthorn, basil, eggplants, aconite, filbert ma gumi e faʻaogaina mo faʻamaʻi o le cardiovascular system.
E tatau ona malamalama oa tatou okeni, e aofia ai le cardiovascular system, o loʻo faʻafouina pea, ma o faʻamaʻi e faʻaalia i latou lava pe afai o faiga leaga e sili atu le vave nai lo mea faʻafouina. Ua lava lea e faʻaitiitia ai le fua faatatau o le faʻaumatiaga ina ia mafai ai ona toe faʻaleleia ma fetuunaʻi le totoga o gaioiga. I lenei tulaga, o le sisi o le gataifale ua vave faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o faagasologa, ma o se taunuuga o lea mea e aliali mai ai se aafiaga lelei.
E te iloa? O le tupuaga o le sami o loʻo ola pea i le mealilo, aua e le tupu mai i le natura, ae e naʻo tagata e faʻasalalauina. E aliali mai o lenei mea o se mea e le masani ai le natura faalenatura, pe na faia foi e le tagata.

Mo le maskloskeletal system

I lenei tulaga, tatou te faʻaaogaina mea e le faʻaleagaina ai le inu, lea o le a le gata ina fesoasoani e faʻaitiitia le tiga, ae faʻaleleia ai foi le gaioiga e le afaina ai le soifua maloloina. I le taimi lava e tatau ona faʻamalamalama ai o le vailaau faʻasaina mo faafitauli ma le masukuletele e faʻaogaina i totonu ma fafo atu. O le a matou tuʻufaʻatasia nei filifiliga e lua ina ia maua ai le faʻamoemoe i le taimi sili ona puupuu. I le amataina, mafaufau e maua se mea e faʻaaogaina mo le faʻaaogaina tautala. E tatau ona tatou ave le 3 lita o se fale inu malosi, ona faaopoopo lea o le 2 fasi keke o le apu mama ma le pi i lita taitasi, faapea foi ma le 1 apricots malogo. Sook i se nofoaga malulu mo le itiiti ifo ma le 24 itula, mulimuli ane o le a saunia le mea e faʻaaogaina. Faʻasalaga tiga, e tatau ona e inu 300 ml o le inu i le taeao ma le afiafi ao leʻi oʻo i taumafataga, ma inu na o le 200 ml i le taimi o le aoauli.

A faʻaitiitia le tiga, o le a faʻaitiitia le gaʻo i le 200 ml, lea e tatau ona naʻo le taeao ma le afiafi. O le togafitiga e 2 vaiaso, a maeʻa lea e manaʻomia ona e malolo mo le 7 aso ona toe amata lea i faʻatagaga. Malosiaga malosi, o le a tatou faaaogaina mo le faaaogaina i fafo. I le taeao ma le afiafi, e tatau ona faʻamaʻa le suavai i totonu o ni mea mumū, ona fai ai lea mo se taimi puupuu e vavae ese ai le taʻavale (nofo i lalo pe taoto i lalo). E le gata i lea, o le vevela i totonu o le taele vevela e le afaina pe a leai ni tiga matuia.

Slimming

O le faʻaaogaina o meaʻai e mafua i luga o le enzyme lipase, o se vaega o le vaiinu. O lenei enzyme e gaosia foi eo tatou tino, o lea la e le o matauina le teenaina i le taliaina. E aʻafia ai le gaʻo e ulu atu i totonu o le manava, ma mafua ai ona vaeluaina, ae le o le teuina i le tino o gaʻo gaʻo. O le faʻafitauli o le tele o tagata le fiafia o lo latou faʻailoga e faalilolilo le le lava o lenei enzyme, o le mafuaʻaga lea e mafua ai le maua o se meaʻai gaʻo, e ui lava atonu e laʻititi le aoga o le kalori.

Ina ia le toe maua le kilokone, e tatau ona e inu 100-200 ml (fuafua i le mamafa) 3 taimi i le aso o le kuata o le itula ao le i taumafa. E tatau ona faʻavevesi le vasega pe a fai o loʻo iai le gau o le mamafa, pe a tatou faʻaaogaina le vai mo togafitiga faafomaʻi, ma soʻo se vailaau mo le tele o taimi, pe a maeʻa ona faia lea o se malologa.

O le fua mo le faʻasolosolo togafitiga

Matou te liliu nei i le talanoaga pe faʻapefea ona maua se oloa agavaa ma aoga i luga o le faʻavae o se aganuu faʻamaʻi, ma le auala e puipuia ai le maliu o se kolone o meaola ninii.

E faʻafefea ona kuka

I le amataga, e iai a tatou tino ola i luma oi tatou, lea e faʻaaogaina i ni tulaga faapitoa, ole vave fesili atu i le tagata faʻatau o le kolone pe o le a le ituaiga o araisa ua i ai e aloese ai mai mea sese i le faagasologa o le tuputupu ae. A maeʻa le faʻatau o le araisa e te manaʻomia i se taimi vave e mafai ai ona tuʻuina i se siosiomaga lelei. Ina ia faia lenei mea, matou te ave se fagu lita tolu pe lua lita, faatumu i vai mafanafana faamamaina (mo lita taitasi matou te faaaogaina 2 tbsp. L. O le suka e aunoa ma se paʻu), ona faaopoopo ai lea o le suka. Mo lita taitasi tatou te 2-3 tbsp. l araisa. Ulumatua i lalo o le vai malulu, ona tuu lea i totonu o vai suamalie.

E taua! A uma ona faʻaaogaina, e tatau ona fufulu le araisa Initia i le vai malulu.
A maeʻa lena, ufiufi le fagu i le gau ma tuʻu i se nofoaga mafanafana, puipuia mai le susulu o le la. E le fautuaina e tuʻu latalata i mea faʻavevela - e sili atu le tuʻuina i luga o le kapoti poʻo le kapeta (faʻavelelei le ea vevela latalata i le taualuga, o le mea tatou te manaʻomia). O se kolone o siama e sili ona lelei lona atiaʻe i le vevela o le 25 ° C. O le malosi malosi malosi o le a saunia i aso e lua. A uma ona tuʻuina atu i se isi atigipusa ma tuʻu i totonu o se pusaaisa, o le a talafeagai mo le isi 48 itula.
Saili le mea aoga Kombucha.

Faʻafefea ona tausi

Le amataga, seʻi o tatou faʻaalia le mea e le tatau ona faia, a leai o le a oti le kolone:

  1. E faasaina le sasaa saʻo o suka i luga o le araisa. O na ituaiga mea e te fasi ai meaola laiti.
  2. Mo le suʻeina o suka ma le sukalala e faʻaaoga ai le sipuni tioata. O isi meafaitino ma metale e mafai ona tali atu ma le gaʻo ma mea e faʻamalo e siama.
  3. E le mafai ona faʻaitiitia le vevela ile potu i lalo o le 18 ° C. Muamua, o le siama o le a faamutaina le talepeina o le kulukose ma le fesuiaiga, ona oti ai lea.
  4. E faasaina le tuua o le araisa mo se taimi umi i le tali lava e tasi, aua o le a fasi ai le siama. Afai e te tuua le fale mo se taimi umi, aveese le suka mai le vai, fufulu, faamamago ma tuu i totonu o se fagu faʻatasi ma se tapuni. Le isi - tuʻu i totonu o le pusaaisa. I totonu o lenei setete, o le a aoga le microorganisms mo le masina.
O le tausiga o le sui masani lea o vai mama, talu ai o le siama e ola sao ona o le suka, faʻafefe i le vai. Afai o le meaʻai e aluese, o le a vave ona oti le siama, ma e leiloa le suka araisa. E tatau foi ona fufuluina le vaa ma le araisa i le taimi e aloese ai mai le faʻamaʻiina o le siosiomaga.

O lona uiga, afai e le faʻamamaina le fagu, o le fofo fou o le a muamua ona afaina, lea o le a matua afaina ai le araisa ma le tofo o le meainu. Manatua o le vai ua na o se nofoaga masani, ma o meaʻai e manuia ma le kulukose, o lea e le mafai ai ona na o le sasaʻaina o le vai i luga o le siama ma faʻatali mo foliga o "kvass."

E mafai ona fai le araisa

O le a tatou talanoaina mataupu taua e faatatau i le maitaga ma le tamaitiiti. Sei o tatou talanoa e tusa pe aoga tele le anufe mo tina ma fanau, ma pe faʻaaogaina.

Tina

I le taimi lava e tatau ai ona fai atu ao le i inuina le inu o le fesili, e taua tele le fefaʻatauaʻi i se fomaʻi, talu ai o lou soifua maloloina e mafai ona faʻavaivai pe a uma ona inu le fua i luga o le araisa. Manatua o totoga taitasi i lona lava ala e faasino i na meainu. O le suka araisa e aoga tele mo fafine maʻitaga, aua o loʻo aofia ai vailaʻau eseese, enzymes, faʻapea foi ma vitamini e iai se aafiaga lelei i le tino o le tina ma le tamaitiiti.

E taua! O le tuufaatasiga o le fusi e aofia ai le 'folic acid, lea e talafeagai mo le tina i le taimi o le maitaga.
Ae ui i lea, o le luga o le uiga e le o saogalemu le oloa. O le mea moni o le i ai o soʻo se faʻamaʻi o le gastrointestinal tract e fesootaʻi ma le eletise, o le inu e sili ona matautia le inuina, ona o le faʻaitiitia o le tulaga o le tina e mulimuli mai ai le faʻaitiitia o le soifua maloloina o le tamaititi. O se mea matautia foi le inu i le mea e afaina i le mea e tupu e le o mea uma e tatau ona iai ma le suka i totonu o le toto. Aua nei galo o le ava malosi e aliali mai i le faagasologa o le faʻamalosi, ma soʻo se ava malosi aʻo maitaga ua faʻasalaina.
Faʻasalaga - o se oloa taua i le taimi o le maitaga.
O le mea moni, o le pasene o le ava malosi e itiiti, ae e na o le oloa e maua ai le malosi. I le lautele, e mafai ona e faʻaaogaina le fua o le sami araisa pe leai - filifili naʻo le fomaʻi aoga. Na o ia lava na te silafia lelei lau setete o le soifua maloloina, o lea e mafai ai e ia ona suʻeina lelei le aafiaga o le inu i lau tama ma lau tama.

Mo tamaiti

O tamaiti e mautinoa lava o le a le teenaina mai le foliga o foliga o le kvass, ae e taua le manatua e tatau ona tuʻuina mai na o le lua tausaga le matutua, ma pe afai o le tamaititi e saʻo ma le malosi. Tamaiti mai le lua tausaga e mafai ona tuʻuina atu i le aso ma le 50 ml o le afu. A mavae le tolu tausaga - 100-150. E le mafai ona e tuʻuina atu i lau tama le avanoa e inuina ai se ava i soo se aofaiga, aua o le a afaina tele ai le manaʻoga, ma e mafai foi ona afaina ai le tino o le meaʻai, o le malosi lea o le a matua faateleina ai. E na o le vaivai poʻo le faʻamalosia ole malosi o le araisa sami o le a aoga mo le tamaititi, talu ai o le fesuiaiga malosi o le acise e mafai ona mafua ai le manava, manava, vomiting, le mautonu ma isi faafitauli le lelei. O se vaega o le vai inu e leai se mea matautia mo tamaiti, ae na o le aoga, afai e fiafia le tamaititi i lenei "kvass", ona le tatau lea ona ia teena. E le fautuaina e faʻamalosi le tamaititi e inu i le fua, aua o le le fiafia atonu e mafua mai i le mea moni o le pepe ua faateleina le eletise, po o le taumafa e mafua ai le le toʻa. O faʻamanuiaga o ni aʻafiaga lelei i luga o le faʻaoga o le tino ma le metabolism. Folic acid ma vitamini B12, o se vaega o, faʻaleleia le faʻatinoga o le fatugalemu o le tino, ma o enzymes e faʻaleleia ai le faʻapalaina o meaai ma faʻamaonia le faagasologa o le faʻaleagaina.

E te iloa? O le mea moni, o le laisa o le gataifale e leai sona aoga i le sami. Na maua lona igoa mo le mafuaʻaga na taʻua ai muamua "fafo", talu ai na aumai mai Initia, lea na mulimuli ane avea ma "sami".

Contraindications ma le afaina

I le faaiuga, seʻi o tatou talanoa e uiga i faʻamaʻi. I le faagasologa o le talanoaga, ua tatou taʻua soo lenei mea poo lena "aafiaga itu" lea e mafai ona tupu i tagata ei ai ni faamaʻi faapitoa po o ni faaletonu. O lenei o le a matou tuʻuina atu faʻamatalaga faʻamalosi e uiga i mataupu na solia ai le faʻasologa. Faasaina e:

  • maʻisuka (aemaise lava le ituaiga muamua), o se vaega o le suka;
  • tasi le le faapalepale;
  • maualuga maualuga o le sua gastric;
  • e oʻo atu i le 2 tausaga.
I le maʻisuka, inu ava malosi e mafai ona tupu ai le malosi o le suka i le toto, lea o le a mafua ai se taʻavale. Afai o loʻo e faʻasalaga, o le a tupu se faʻafitauli faʻafefe. Afai e te inuina se mea e afaina ai le maualuga o le eletise, ona fulafula ai lea ma le manava manaia o le a sili atu ona e faʻaumatia, ma o le mea e sili ona leaga e tatau ona sili atu ma le tasi le aso i le falemaʻi. I tamaiti ei lalo ifo o le 2 tausaga le matua, inu ava malosi e ono mafua ai le manava ita, talu ai e le faʻaaogaina pepe i lena tausaga i le faʻaaogaina o meaai faapitoa. I nisi tulaga, o le faʻaaoga e mafai ona mafua ai allergies o suiga eseese.

Отдельно стоит сказать о том, что пить напиток следует лишь после согласования с врачом в том случае, если у вас имеются обострённые заболевания органов, на которые может повлиять напиток. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le i ai o maa lapoa i totonu o fatugaʻo poʻo le vevela, e tatau ona matua faʻaeteete, talu ai o mea faʻapitoa o le inu e mafai ona mafua ai le faʻaogaina o maʻa i totonu o vaʻa vai, lea e mafua mai i le solia o lo latou faamaoni ma le malepe pe afai o maʻa e lautele. O le taimi nei ua e iloa le aisi araisa, pe faʻafefea ona faʻaaogaina ma po oa faʻamaʻi e fesoasoani ai e faʻaumatia. Ae peitai, aua nei galo o soo se vailaau e mafai ona avea ma mea oona pe afai e faaaoga le talafeagai pe tele foi. Matou te fautuaina malosi e le faʻaaogaina le fua, pe afai o le tino na te tali atu i ai.