Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona toto ma ola le canola e fai ma itu

Canola o se aganuu e le masani ai i tagata e mamao mai i mea taufaatoaga. Ae e fiafia le aufaifaatoʻaga i lenei laau mo lona agavaʻa: o se fale lelei o le meli, meaʻai manu, meaola, ma lona suauu e faʻaaoga i meaʻai ma mea faʻapitoa. O le faʻaleleia o le canola o se tafaʻesega e lauiloa.

Faasao o se mea e tasi: o le a le aoga ma le le lelei

O faʻatau togafiti poto e iloagofie o se tasi o faʻamafanafanaga sili ona aoga. A uma, o lenei aganuu:

  • e mafai i se taimi puupuu ona fausiaina le tele o laumei lanumeamata, lea a maeʻa ona totō le eleele i fululaʻau, sulfur ma mea tau meaola, toe faʻaleleia lona faʻaleleia;
  • ua i ai se aʻafiaga o aʻafiaga, lea e oʻo atu i uta i le lua mita, e ave mai le loloto o minerale aoga ma elemene o loʻo maua. I lenei tulaga, o aʻa e maua mai ai le maualuga o le aotelega o le eleele;
  • aofia ai suauu taua e faʻaitiitia ai le aʻafia o le eleele, puipui laau mai meaola faalafua;
  • puipuia le eleele mai le afaina e le eleele, taofia le kiona i le taumalulu ma o le taumafanafana e puipuia ai le afaina o le matagi;
  • aveese atoatoa le vao pe a totoina i totonu o le vavae ma togalaau;
  • o le lelei o le faʻamamaina o le palapala i le vailaʻau o lona lua e na o le laumei.
O lenei laau e aʻafia ma le taua o le faʻamalaiga masani, tuʻuina atu ona faʻafitauli:
  • e le fiafia i eleele mamafa;
  • e le taliaina toleni vai;
  • e le tatau ona totoina i se nofoaga e sili atu ile tasi i le fa tausaga;
  • E le faʻaaogaina e avea o se itu i tua atu o sui o le aiga faʻatau pepelo (kapisi, faʻataʻitaʻiga) ma le pulou: latou te maua faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi;
  • pe a uma lea e le tatau ona e totoina ni beets: o le vevesi e salalau ai matamato o loʻo aʻafia ai lenei fatuga aʻa.
Rye, laulaʻau paʻepaʻe, buckwheat, oats, ma le phacelia e faʻaaogaina foi e avea ma itu.
I aso nei, o lenei laau toto ua tuʻuina atu i ni filifiliga se lua:
  • punavai;
  • taumalulu
O le lona lua e sili atu ona aoga i le tulaga o le fafagaina o le palapala, ae e manaʻomia ai le tele o le gauai ma le tausiga.
E taua! O le iuga lelei mo le seleselega i le lumanai e maua mai i le tuufaatasiga o le itu o le itu o le tautotogo: o le tautotogo o le tautotogo o le a atoatoa ona faʻaleleia e le suauʻu suauʻu, vetch poʻo le paina paʻepaʻe, ma totoina le tau o le taumalulu i le rye.

Mo fua e mafai ona faʻaaoga

Faʻataʻitaʻiina o le itu e sili ona aoga pe a fafagaina:

  • tamato;
  • pepa;
  • kukama;
  • pateta;
  • squash;
  • paka.

Faʻapitoa o le faʻapupulaina o le tautotogo

O lenei ituaiga e itiiti le manaʻomia i le palapala ma lūlū laʻau nai lo le tau o le malulu. Afai i totonu o le palapala o loʻo i ai se mea taua tele o le susu, e mafai ona totoina le totogo i le tele o taimi i le taumafanafana.

O le a le taimi ma le auala e toto ai le itu

E mafai ona e amata totoina mai aso muamua mafanafana o le faaiuga o le taumalulu - o le amataga o le tautotogo. O le tele o taimi, o le taimi e tulaʻi ai e faʻalagolago i tulaga o le fesuiaiga i le lotoifale, ae ia Mati, i soo se tulaga, e tatau ona amata lenei faagasologa, pe afai e leai se malulu malulu e valoia. Ae ui i lea, o se malamalama ae tumau le malulu i le amataga o le atinaʻeina o le vaʻaina o le tautotogo ona o se itu e fesoasoani e faʻaleleia faiga faʻavae.

A o leʻi lūlūina, e fautuaina e faʻamalo le eleele ma faia ni pupuʻu i le loloto o le 2-3 cm, lea o loʻo faʻafefiloi ai fatu ma oneone (i le mamao e 15 cm). O lona uiga, e 1.5-2 g o fatu i le sikuea 1. m pe 150-200 g i le selau. I le pito i lalo o le lalolagi ma se rake, e mafai ona e feliuliuaʻi solo.

Auala e tausi ai fua

O pine muamua e masani ona tupu i le fa po o le lima o aso talu ona totoina. O le atinaʻeina o le aʻa o le laau amata vave lava, e faʻasolosolo ai le tulaga o le fausia o le pusa.

E masani lava i le 3-3.5 masina e oʻo i le 80-140 cm le maualuga, ma o ona fuā e tumau i le 3-5 vaiaso. I le vaitau o le tuputupu aʻe, e le manaomia e le fale le tausiga faʻapitoa poʻo le gauai atu; o se tu ma aga tutoʻatasi ma le le faʻaleagaina.

Pe a faʻamamā

I le malamalama i le taimi ma le auala e totoina ai feusuaiga i lalo ifo o le itu, tatou talanoa e uiga i le taimi o le seleselega. E fautuaina e tui uma ia mea, ae le o le eli. Afai o le totoina o togalaau autu e fuafua i le vaitau e tasi, ona totoina lea o le laau pe a oʻo ile 15-20 cm le maualuga. O lanu e lafuina i le 5-12 cm, pe auina atu i le faapalaga. Ma a mavae le 2-3 vaiaso talu mai lena mea, e mafai ona e totoina le aganuu autu. Afai e le fuafuaina le tauʻeleʻele i luga o lenei 'upega tafaʻilagi, ona mafai loa lea ona e aveeseina le laumei lanumeamata pe a oʻo i le maualuga o le 10-12 cm.

E te iloa? Ua faʻaaogaina le faʻaaoga i aso nei mo le gaosiga o suauʻu, margarini, palasiki, moligao, paiotiso, kulimi ma lipsticks, faʻapea foʻi le vaitusi nusipepa.
O le laau o le a vave ona faʻaleleia le tuputupu aʻe, ma o le taimi lona lua e moa ai e manaʻomia i lalo o le aʻa pe a uma ona faʻaali atu pamu. O le auala lenei o le a maua ai le tele o meaola oona.

Faʻapitoa o le faʻapupulaina o le faʻalavelave taumalulu

O le au fai togalaau e sili ona fiafia e taulimaina ituaiga o taumalulu, aua e tele ona lelei:

  • e mafai ona totō i soʻo se nofoaga, aua o le fualaau autu ua maeʻa ona seleseleina, ma o le itu e le taofia ai fua o fualaau faisua;
  • i le taimi o le tautotogo, o aʻa o le pusa e taofi ai elemene taua, e le faatagaina ai i latou e fufuluina i le vai;
E taua! O le feusuaʻi i foliga o le ola mulch puipuia le eleele mai le maalili.
  • I le tautotogo, e amata ona ola le fatufatuaʻi i le taimi lava e lagona ai le siosiomaga lelei.

O le a le taimi ma le auala e toto ai le itu

O le faʻataʻitaʻiina o le taumalulu e pei o se itu o loʻo i ai le mea e uiga i taimi e toto ai. E masani ona faia i Aukuso po o le amataga o le tautoulu. Afai e te vave totoina le laau, o le a tupu mai i le fua o lona aʻa, ma o le a nofouta i maʻi ma le malulu.

Amata ona totoina pe a uma le seleselega E totoina, e pei o le tautotogo, i totonu o le togalaau 2-3 cm le loloto i se mamao o le 10-15 cm. A maeʻa ona tupu mai muamua le tupu muamua (o le fa po o le lima o aso talu ona totoina), e manaʻomia le 60 aso mo vao vao.

E te iloa? O le atunuʻu o le faʻatagaina o le Malo Tele ma le Netherlands.

Auala e tausi ai fua

A o lei amataina le taumalulu, e tatau i le laau ona i ai se fatu e oo i le 25 cm ma se rosette o le 6-7 lau. O aʻa e le tatau ona sili atu nai lo le 3 cm. O le tau o le taumalulu e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa pe a uma ona totō, ae e le fiafia i le taumalulu e aunoa ma le kiona, faʻaoʻo le malulu puna. O le laau e amata ona ala mai pe a oʻo i le vevela o le vevela + 1 ... +3 ºС.

Pe a faʻamamā

Mo le taumalulu na faʻasalalauina, o aso e totoina ai e taua, ae o le mowing the siderat e fuafua i tulaga o le tau: i le taimi lava e aliali mai ai lanumeamata lanumeamata. E masani ona latalata le vaeluaga lua po o le faaiuga o Me.

E le mafai ona e faʻaaogaina le masini e le mafaʻatasia mai le nofoaga o loʻo tulaʻi mai ma sasaa i le EM-sauniuniga poʻo le vai masani e faʻavave ai le faʻavaeina o faʻavae. I totonu ole 3-4 vaiaso i le averesi, e mafai ona e totoina le aganuu autu i lenei nofoaga.

E te iloa? Mo le taimi muamua, o le faagasologa o le faʻatagaina o tamaʻitaʻi na amata i le amataga o le 4 afe tausaga BC.
O le afaina o le tautotogo po o le taumalulu e fai lelei ma le faatumuina o le eleele vaivai i meaʻai, maua ai le manaia lelei, ma e mafai foi ona avea o se vailaau e puipuia ai fualaau mai meaola faalafua.