Laʻau

Rosa Golden Showers - Golden Climbers

O fuga o roses ei ai le matagofie faapitoa, o lo latou tele o fua o felafoaʻi. Faatasi ai ma le tele o ituaiga eseese e tatau ona taulaʻi atu i le Faʻailoga Auro.

O le tele tele o lenei ituaiga o le faapalepale faapalepale, lea e mafai ai ona e tuʻuina i totonu o le paolo o le togalaau. O le mea lea e mafua ai ona lauiloa ia ituaiga o meaola i totonu o le au faifaatoaga ma le aufaʻataʻaga.

Short description

Rose Rose climbing Golden Showers o se kulupu o Klimber ma le lauti-toto. Na fafagaina i le 1956 e le American breeder W. E. Laimertz.

E Uiga E Uiga i Mea Uma

O le maualuga o le mama o lenei rose e oʻo i le 3 m. O laulaau e lanumeamata, lanu. Faʻasolosolo malosi, e mafai ona tupu i foliga o se vao.

O fugalaau e lapoa tele, e oo i le 10 cm le lautele, maua se lanu samasama lanu ma se manogi manaia malie. Aʻo fuga mai, o le paolo o le faʻalavelave e foliga mai e suia i se palota tasi. O le fugalaau e amata i le ogatotonu o Iulai ma oʻo ai i le taumafanafana uma, o le pito mulimuli e tupu i le amataga o le tautoulu.

Taua! I foliga vaaia, o lenei ituaiga e masani ona le mautonu i le Golden Golden, ae o ituaiga eseese nei, e ui lava e foliga tutusa.

O le oso aʻe o le rose Golden Shovers o se tasi lea o nai fugalaau fugalaau ola pea e mafai ona faapalepale le paolo. Ae tatau ona manatua i le mafaufau o se sui o lenei ituaiga e sili ona fiafia i se tau mafanafana. I itulagi o loʻo i ai le vevela i lalo ifo, e sili atu ona lelei le filifilia o nofoaga o le la mo lona faʻatulagaina.

Faʻaaliga

Faʻatau ma faʻasoa

O le mea moni, o lenei ituaiga e leʻi faʻaaogaina i mea e sili ona fiafia i ai faifaatoaga. E tele ona lelei:

  • vave ma faifai pea lau fugalaau;
  • vave tuputupu ae;
  • faapalepale faapalepale;
  • mafai ona faʻaalia foliga o se togavao;
  • manaia matagofie o fugalaau.

O mea le lelei e aofia ai uiga nei:

  • mativa faʻamaʻi maʻi;
  • faʻavave;
  • le saʻo i le palapala;
  • le manaʻoga mo le teuteuina faapitoa.

Rose Golden Showers i le faʻafanuaina o fanua

Ona o ona uiga maualuluga teuteu, o lenei ituaiga e masani ona faʻaaogaina mo le teuteuina o fagafale, fao ma puipui o fale.

I totonu o se togavao, o lenei rose foi e foliga mai e sili ona lelei ma isi laau toto, o laau toto ma fugalaau.

Fiafia manuia ma isi laau

E le gata i lea, o se laau ua gaosia e mafai ona avea ma se leo malamalama i le tulaga o le totoina tasi.

Atinaʻeina o togalaau ma totoga

Rosa Palais Royal

I le filifili ai e toe faʻaleleia lana aoina ma se rosa o Golden Shows, o le laasaga muamua o le faʻatau mai o se fatu o lenei laau. E sili le lelei le tuʻuina atu o faʻataʻitaʻiga i totonu o ipu, o le aʻa i lenei tulaga o le a le mafatia i taimi o felauaiga.

Faʻalogo lelei! Ia mautinoa ia gauai atu i lau o se laau toto. E tatau ona lalelei ma ia lanu lanumeamata lanumoana. O le iai o aʻafiaga poʻo ni faaletonu e mafai ona faʻaalia ai se faʻamaʻi faʻamaʻi.

Talu ai o lenei ituaiga o le vevela, e sili atu le filifilia o se vaitau o le tautotogo mo le totoina. E sili atu le aua le faanatinati ma faatalitali seʻia lelei le mafanafana o le eleele. Pe a totoina i le tautoulu, e mafai ona pagatia se rosa mai le maualalo o le vevela ma e oo foi i le oti.

Pe a filifilia le nofoaga o lenei fugalaau e tatau ona taulai i le tau o le itulagi. I nofoaga e maua ai le mafanafana o le tau, e mafai ona talia le paolo. Mo vaipanoa e sili atu ona totoina, e sili atu ona filifili se nofoaga lanu.

Taua! O le mea sili e mafaufau i ai o le leai o ni faʻataʻitaʻiga. E pei o le tele o isi meaola, o lenei rosa e le mafai ona latou toleniina lelei.

Uluaʻi sauniuni le eleele mo le totoina o le lumanaʻi. O le eleele e tatau ona fefiloi ma le oneone ma le manulele, e mafai ona faaopoopo le nitroammophoska e avea o se ofu faaopoopo.

A o lei totoina, e tatau ona aveese le fatu mai le fagu po o le afifiina ma tuu i totonu o le vai i le vevela o le potu.

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

O le faagasologa o le totoina o rosa i luga o le eleele tatala e aofia ai ni vaega:

  1. Sauniuniga o se lua, o lona lapoa e fetaui ma le tele o aʻa o le fatu.
  2. Sauniuniga ole alavai (o se vaega laitiiti o iliili, iliili).
  3. Faatumu le lua i se vaega o le eleele ua saunia.
  4. Faatoagaina o fualaau aina (ia mautinoa e salalau aʻa i luga o le palapala).
  5. Faatumu le lua i le vaega totoe o le lalolagi ua saunia.
  6. Faʻasa.
  7. Lotoina o se fatu.

Tuu le fatu laau pe a totoina ina ia o le nofoaga e tui ai le 4-5 cm i lalo ole eleele.

Taua! Aʻo leʻi filifilia se nofoaga ma faʻaauau le totoina, e tatau ona e mafaufau i le lagolago mo le rosa, ona o lona tele i le tuputupu ae i le lumanai.

O le lagolago e tatau ona faʻapipiʻi i le tulaga o le totoina. A maeʻa le faʻavaeina o le togalaau, e tatau ona nonoa faʻamau i luga o le taamilosaga.

Tausiga o togalaau

Thuja Golden Globe (Golden Globe) - faʻamatalaga

Mo le tuputupu ae lelei ma le vave o le laʻau e tatau ona maua ai le togafitiga lelei. E masani ona aofia ai le faʻamalosia, faʻamaʻaina, teuteuina ma saunia puipuiga mo le taumalulu. Mo le rose Golden Showers, o loʻo i ai mea e manaʻomia.

Faʻasa

O lenei vailaʻau e faʻafefeteina ai le lāmala, ae o le suavai e mafai ona afaina tele ai lona tuputupu ae ma le atinaʻe.

E tatau ona faʻatulagaina le 1 taimi i le vaiaso i le aofaiga o le 10-15 lita o le vai i le vao. E mafai ona faʻateleina lenei fua faatatau i le tau matutu. Suavai mo le faʻavaivai e tatau ona naʻo totonu o le vevela vevela.

Laʻei pito sili

O le lanu auro e matua faigata tele i le lelei o le palapala ma le i ai o se tele o meaʻai i totonu. I le faaopoopo i le uluai sauniuniga o le eleele i le taimi o le totoina, e manaʻomia foi ona fafagaina le fale.

Fertilizer manaʻomia

I le tautotogo, o le faʻamaʻi faʻamalosi e lelei atoatoa mo lenei mea. O le a latou fesoasoani i le laau ia maua le lapisi vegetative ma saunia mo le fuga.

I le taumafanafana, e sili atu ona lelei le faia o le popo-phosphorus top dressing. E tali mai foi le rosa i fugalaʻau faʻasaina i lenei vaitau. Ona o le taimi na maua mai ai meaʻai talafeagai, o le a maua ai e le laau le tele o malosiaga mo le tele o fugalaau.

Teuina ma le totoina

Mo le aʻeina o rosa, o le teuteuina o se mea taua e tausi ai. E tatau ona faia saʻo ma i se taimi tatau.

Tatau teuteu e manaʻomia

O le teuteuga muamua e faia i le tautotogo, pe a oʻo atu le taufaamatau o le kiona. E faʻatatau i le totoina o le laau i totonu o se togavao pe pei o se wicker, e fuafua i le malosi o le teuteuina.

  • I le tulaga o le totoina o vao, e puupuu le pupuʻu, e na o le 3-4 buds.
  • Afai o le rosa e tatau ona faʻaauau le aʻe, o le maualuga o le teuteuina o laʻau e sili atu, e 7-8 ala e tatau ona tuʻu.

O vailaʻau mamago uma ma i latou na mafatia i le maeʻa o le taumalulu e tatau ona aveesea.

Taua! I le tau mafanafana i le taimi o le fugalaau, e tatau ona aveʻesea taimi uma e faʻamalosia ai le toe faʻaleleia.

O le teuteuina o le Autumn e aofia ai le vevelaina o le vao, pe afai e tatau ai, ma le aveesea o laau mama. E tatau ona faia i se auala, ao leʻi amataina le taumalulu na mafai ai e le fale ona aluese mai lenei faiga ma tuputupu ae malosi.

E sili ona aloese le suia o le aʻeina o rosa. Aemaise lava pe afai ua uma ona toto le laau ile lagolago. Ae, afai o sea manaʻoga e leʻo tulai mai, e tatau ona faʻafeiloaia ma le talafeagai lenei faiga.

O le faʻaleleia o se nofoaga fou e mafai ona faia i le tautotogo po o le taumafanafana. O le tautotogo e sili ona lelei, ae i lenei tulaga e aoga le saunia o le laau i le tautoulu. E tatau ona eli faataamilo faataamilo i aʻa i le liʻo ma faatumu le gaʻo e tupu i le oneone. I le tautotogo, e tumau pea na o le aveeseina o le palapala mai le palapala ma siitia atu i se nofoaga fou.

Afai e te manaʻomia le faʻapipiʻiina o le rosa i le taumafanafana, e tatau ona e aveesea uma fugalaau ma faapuupuu le mama i le afa. A maeʻa, e tatau ona siitia le laau i se nofoaga fou mo le totoina.

O le totōina e faia i le auala lava e tasi e pei o fualaau laiti. Vagana ai, o le lua e tatau ona lautele.

Togi

Rosa Golden Showers, e pei o le tele o rosa, e manaomia le malutaga mo le taumalulu. Saunia le laau mo le taumalulu amata mai ia Setema. Mo lenei mea, ua aveese mai le avega mai lagolago ma punou i le eleele. O le mea lea latou te faʻaaogaina i le tulaga faʻataʻitaʻu. Aʻo leʻi ufiufi le vao, o le a totoina lauʻau ile eleele.

Faʻalogo lelei! E sili atu le tuʻuina o lālā paʻu poʻo le mutia i lalo o le tuʻuina o laula. Mai le pito i luga, o le rosa e ufiufi i mea e le o lalagaina paʻepaʻe poʻo lala laʻau.

Fuga

Thuja Golden Smaragd - faʻamatalaga

O laau taʻitasi ei ai le vaitau o le tuputupu ae tuputupu aʻe ma le nofo tumau. E tatau ona taialaina lenei mea pe a tausia o ia.

Fua tele

O le taimi aupito sili ona malosi mo se aʻei luga o le rose o le vaitau o le vavao. Mo Golden Showers, e amata i le ogatotonu o Iulai ma e toetoe lava a oʻo i le pau. I le taimi lea, e manaʻomia e le rosa se tausiga tele. E tatau ona e faʻasusu ma faʻafefe faʻavaivai. E tatau foi ona mataituina le mataina, aemaise lava pe a vevela le tau.

Taua! O le taimi o totoe e amata ile maeʻa o le autumn. I le taimi lea, o le galuega autu o le puipuia lea o le laau mai le tau malulu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona saunia, o lona uiga, ia faia se laititi teuteu ma aveese pupu mai le lagolago.

Aisea e ono le fuga ai

I le noatia ma le fai fuafua i tulafono uma mo le tausiga o le rosa, o le a fiafia tagata suʻesuʻe i le tele o fugalaau. Afai e musu o ia e fuga, e ono tele mafuaaga mo lenei:

  • leai se malamalama;
  • leai ni meaʻai;
  • mativa suamalie;
  • le i ai o faamaʻi ma meaola faalafua;
  • sese le teu po o le le amanaiaina.

E naʻo le iloiloina o mafuaʻaga e mafai ona maua ai se fofo.

Tofiga

O le vaitau mai ia Me seia oo i le faaiuga o le taumafanafana e sili ona fetaui lelei mo fualaau fou. Mo le aʻeina o rosa, e lua auala e faʻaleleia ai:

  • toso;
  • lafoaʻi.

Faʻapenaina e ala i vavaega e mafai ona vaeluaina.

  1. O le laasaga muamua o le filifili lea o se laʻau maloloina e sili atu ona lelei, vavae ma vaeluaina i ni vaega ina ia tofu le 2-3 ma taʻavale. O le pito i lalo e faia i le maualuga o le 45 °, o le pito i luga e faʻasaina. Lea pe a faʻaumatia mea uma, pe mafai ona e tuua naʻo luga.
  2. O le isi itu, o sauniuni sauniuni e tuʻuina i totonu o se fofo o le faʻaosofia e faʻavave le faagasologa o le faʻaalia o aʻa.
  3. A maea le gaosiga, e totōina i le palapala, lea e muaʻi faʻafefiloi ma le oneone.
  4. O togalaau ua totoina e ufiufi i se fagu tioata.

E sili atu le faʻaaogaina o le metotia o le faʻaleleia e ala i le taoto i le tautotogo. A maeʻa ona aveese le fale, e le faʻapipiʻiina paʻu talafeagai i se lagolago, ae tuʻuina i luga i le eleele. I le isi, e na o le pau lava le mea e te manaʻomia e faʻamautinoa ai o le eleele i le mea e maua mai ai aʻa e tumau pea le susu. A maeʻa le aʻa, e mafai ona vavae ese mai se tagata matua ma totoina i se nofoaga tumau.

Maʻi ma meaʻai

O le lanu o le auro e le sili ona teteʻe i faʻamaʻi ma faʻamaʻi manu. O gasegase e sili ona taatele o loʻo aliali mai o paʻu paʻu ma laʻau. E mafai foi ona aʻafia i meaola faalafua eseese, e masani ona masani ai.

Taua! Ina ia tausia le ola maloloina o le fale, togafitiga puipuia ma sauniuniga faapitoa e tatau ona faia e le aunoa. Mo rosa, e tele naua.

Na o se laau ola maloloina o le a tupu atoatoa ma fiafia i mata e tele ma faaumiumi le fugalaau.

Faatasi ai ma le feʻaʻei solo o aiga Roses Golden Shovers e ese le eseesega o le mafai ona ola ma fuga i nofoaga malulu. Ae i totonu o eria ma le malulu o le tau e sili atu ona lelei le filifilia o se nofoaga lalelei mo ia. O le mea taua e le o faʻaalia le laau i le matagi ma faʻataʻitaʻiga.

O nei meaola e tali i fomaʻi, o mea uma e lua ma minerale. E tatau ona faʻaaogaina i le tautotogo ma le taimi atoa o le taumafanafana seia oʻo i le iʻuga o le vaitau fuga.

O le teuteuina e taua tele mo lenei ituaiga. E tatau ona faʻatino i se taimi tatau ma saʻo. Aua nei galo i le taimi o le vavao, e tatau ona aveeseina i taimi uma ia mea vaivai.

Vaitaimi masani mai togafitiga ma faamaʻi e talafeagai. O le a tausia ai le ola maloloina ma maua ai le avanoa e atiaʻe ai. O le tausiga lelei, o le rose Golden Shovers o le a fiafia i mata i le taimi atoa o le taumafanafana ma lona lauolaola ma le manogi.