Faatoaga faatoaga

Top 10 Pigeons Matagofie

O manulele e sili ona lauiloa i le taulaga o ni lupe.

Ae ui i lea, i le faaopoopo atu i ituaiga vao, e iai foi mea taua e le mafai ona maua i luga o auala.

I la tatou tusiga o le a tatou talanoa ai e uiga i mea e sili ona le masani ai ituaiga o lupe ma o latou foliga.

Vaega o lupe teuteu

O lenei vaega o manulele e iloga mai i isi e ala i le iai o ni teuteuga mai fafo. Atonu o se mea e le masani ai, o le uumi ma foliga o fulufulumanu, ituaiga uma o tuputupu ae. E le gata i lea, o sui teuteu e mafai ona i ai le lanu muamua o le fulufulu, o le foliga tino ma foliga o le tino.

Faʻavaeina sini

O le faʻaleleia o manulele matagofie ma le masani ai i le tele o tulaga, e faia e tagata faʻapitoa o le matagofie mo faamoemoega a le tagata lava ia pe mo le mauaina (ata, faʻaaliga).

E taua! E ui i le mea moni o le taumafa o le lupe e tatau ona iniseti, e tatau ona mautinoa e le 'ai le manulele i le Colorado potato beetle, aua o le mea oona.

O le mataʻituina o le matagofie o lupe teuteu, e mafai ona e maua le matagofie o le fiafia, e pei o nisi o sui e maofa i foliga vaaia.

Vaʻaia o lupe teuteu

Matou te ofoina atu se faʻamatalaga o manulele e le masani ai faʻalelei.

Iakopo

O se uiga iloga o lenei ituaiga o le i ai o le fulufulu i totonu o le ua, lea e ufiufi ai le ulu atoa. O lenei vaega o le manulele na faamatalaina lona igoa lona lua, lea e sili ona taatele i Europa, o le lupe lupe. O le manulele e tutusa lona telē. O le tino e faʻaloloa, e vaapiapi i le itu tauagavale. O sui ei ai se ulu laiti, lauulu, puʻupuʻu pupuu, faʻapipiʻi faʻapipii i le pito. O mata o manulele e paʻepaʻe, o laumei piniki. O pito o apaau e masani lava ona i luga o le siʻusiʻu.

O le au Iakopo e iloga i mea e le masani ai, ae o taualumaga uma ma i latou e tatau ona faia ma le faaeteete, e pei ona masani ona latou fefefe ai. E masani lava e le mafai ona felelei, ma o le lapoa tele i luga o le ulu e masani ona faalavelave i le vaai atu i le tagata taufaaleaga.

E tufatufaina atu foi lupe i vaega e pei o le maualuga, felelei ma vaomatua, fale, matagofie, meli, taua, aano o manu ma mea e le masani ai.

Toto

O lenei ituaiga e vaʻaia e ala i le i ai o le fulufulu paʻu, lea na alu ai lona igoa. O le lupe e feliuliuaʻi fulufulu i luga o apaau, siʻusiʻu ma e oʻo foi i vae. O manulele e mafai ona eseese lanu: lanu paʻepaʻe, lanu enaena, enaena ma e pipii foi. E i ai i sui sui sina ulu laʻitiiti ma le pupuʻu uliuli.

E te iloa? Pigeons, lea e maua e le ulugalii fou i le faaipoipoga, e mafai ona oʻo i le saoasaoa e oʻo atu i le 80 km / h.

Barb

O lenei ituaiga o le sui mamalu o le mataʻutia. O le mea autu o le i ai o ni paʻu o loʻo i luga o mata ma luga aʻe o le gutu. E i ai foi le muaulu o le manulele o loʻo agai i luma. Lapoʻa lanu - monophonic. O tagata taʻitoʻatasi o paʻepaʻe, mumu, uliuli, enaena ma samasama e mafai ona tupu.

O manulele ei ai sina puʻu, o se ua umi le uumi ma togi piniki.

Brno oso

O lenei ituaiga ua i ai se foliga sili atu ona lelei. O manulele ei ai se tino faʻanoanoa ma le saʻo saʻo.

Aoao atili e uiga i ituaiga o ituaiga dutysh.

Afai e te vaʻai mamao mai, e foliga mai o le tino o le lupe e laʻititi ifo i lalo ifo o le suʻa e toso le fusi. O le ituaiga e maua tonu lona igoa ona o le faateleina ma le fulafula o le solofanua. I le faaopoopo atu i ai, o le uiga ese o le Brno, o le mea lea pe a laa, e na o tamatamailima e faalagolago. E tutusa lenei mea ma le mea moni o le a faʻasalalau pea e le tagata.

Faʻasusu i luga

O lenei manulele ei ai lona ulu ulu, e leai se vaʻaia ma o loʻo i ai se vaega pito i luma. E iloga manulele i le i ai o se pusa pipi uumi. O le siʻusiʻu e aofia ai fulufulu uumi, ma i le pito i luga o le pito. O sui o lenei ituaiga atonu e uliuli, paʻepaʻe, siliva, lanu uliuli ma isi lanu mumu.

O le umi o le tamai povi gaʻo e 35 cm le maualuga, paʻu e oo i le 15 cm.

Peacock

O lenei ituaiga o pigeons teuteu e mafai ona saogalemu le tuuina atu o le igoa o le sili ona matagofie. O se uiga iloga o le manulele o le i ai o fulufulu paʻu ma se siʻusiʻu tele, lea e foliga tutusa ma le siʻusiʻu o le siva. O tagata sili ona lauiloa i lanu paʻepaʻe, ae o nisi taimi e mafai ona e feiloai i sui o isi lanu.

Aoao pe faapefea ona fausiaina ni laumei pigeons i le fale.

O faʻataʻitaʻiga o le Circus ma le faʻamanatuina o le faaipoipoga e masani lava ona le faia e aunoa ma lenei ituaiga matagofie, agavaivai, ma le masani ai.

Bohemian lofia

O le laufanua o nei manulele o le Czech Republic. O sui ei ai se tino tele ma ni fulufulu mafiafia i luga o vae. Manulele taatele e lanu paʻepaʻe. O se mea faapitoa o le fatuga o se mamanu ese faʻapitoa i luga o apaau ma vae. E mafai ona uliuli ma sinasina, paʻepaʻe ma enaena pe sinasina ma sinasina.

Berlin ua leva ona totogiina

O lenei ituaiga e matua seasea lava, e na o totonu lava o aai Siamani e maua ai. Berlin dlinnookuvye eseese tulaga faasee, tuu saʻo le ulu ma le fulu, ae o le ua foi i luga. O le foliga mai o le manulele e faʻamaonia atoatoa lona igoa - o lupe e i ai se gutu fagu uʻamea.

E taua! Faʻafetai i vailaʻau faʻasolosolo faʻaonapo nei, o le ola o lupe sa tausia i le fale ua faateleina i le 25 tausaga.

Tagata Siamani

O lenei ituaiga ua manatu ua matua, na fafagaina i le XVII senituri i Siamani. O lona uiga ese e le mafai e le manulele ona lele maualuga, ma afai o lea, e le o mautinoa. E masani ona faʻaaoga e pei o se pusi e faoa ai manu mai isi tafaoga. Pigeons ei ai se pufu o le ulu, lea o loʻo i luga o le sipuni. Atonu o lenei, atonu, o latou uiga iloga.

Mo le tausiga o lupe, o le a aoga ia te oe le iloa pe faapefea ona fai se pusa pia ma fafaga i ou lava lima, pe faapefea ona fausia se mea totino, pe faapefea ona tausia lelei lupe i le taumalulu.

Saxon faitaulaga

O sui o le ituaiga pepe e matagofie tele, manulele e le masani ai ma o latou laʻei matagofie. O le uiga ese o lupe e manatu o le i ai o fulufulu umi i luga o paʻu ma lua tu i luga o le ulu. O le muaulu o le manulele e vali paʻepaʻe, ma o le lanu o le tino e mafai ona matua eseese.

E te iloa? I le lalolagi o loo i ai le tele o laumei lupe, ae na muamua lava ona faapipii i le 1880 i Pale.

O ituaiga eseese o laumei o lupe e mafai ai ona tatou faʻauʻuina o le natura e faʻateleina. Afai e manaʻo ai, e le gata ina faamemelo tagata uma i manulele mananaia, ae ia vaʻaia foi ma faaopoopo i ai se uiga matagofie ile latou olaga.