Faatoaga faatoaga

Fautuaga mo amataga: auala e iloa ai se pipi mai se paki

O le gaosia o turkeys ua amata ona lauiloa. Birds like turkeys e manaʻomia se faʻapitoa faapitoa. E tatau ile lafu manu uma ona iloa le tele o itu o le tausia saʻo o nei manulele, e aofia ai le mafai ona fuafua a latou feusuaiga. E talafeagai lenei mea ina ia mafai ai ona fuafua lelei aiaiga ma fuafuaga a manu felelei e ola ai, aua o le fafine ma le tane e tasi lava ituaiga o manulele e eseese uiga ma faʻaaogaina le tele o meaʻai.

Afai e te iloa vaega autu o eseesega, ona le tele lea o taumafaiga. I nei faatoaga, o loʻo i ai le tele o auala faʻaaogaina e fesoasoani e fuafua ai le eseesega i le va o le pipi ma le pipi. Matou te ofoina atu se faʻamatalaga o metotia autu e faʻaaogaina ai le sex sex.

O faailoga autu o le eseesega i le va o le tane ma le fafine

E mafai ona faia le manaʻoga i feusuaiga i turik i luga o mafuaaga:

  • i luga o le ava ma le vavao
  • i le tumutumu ma fulu i luga o le siʻu
  • e ala i le i ai o se gland faapitoa i le ua
  • i le umi o fulufulu i luga o apaʻau.
  • e ala i le tele o le lisi.
  • e ala ile amio ile lafu.

E te iloa? O foliga vaaia e faia e turkeys (i se isi faaupuga, "kuldykane"), e faʻalogoina mo le maila, ma e na o alii lava e maua. O le mea lea latou te tosina atu ai tamaitai ma lapatai atu i isi tamaʻitaʻi o lo o nofoia le teritori.

O eseesega i luga o le ava ma le vaʻa

O le tane e ese mai le fafine ona o le i ai o se ava vaʻavaʻa matala i luga o le ulu ma le sasa. E seasea ona maua mai le vaʻalele fafine, e na o ni fulufulu vaivai vaivai e tupu mai. Ae o lenei metotia e mafai ona faʻaaogaina i na o le lua tausaga le matua, talu ai o le a le o se mea saʻo.

E taua! E ese foi le pipi mai le pipi i le mamafa tele. O le kuliki e maualalo le mamafa, o le sleeker ma foliga laʻititi. O lenei metotia e lelei atoatoa mo le vave faia o le manaʻoga, aua o tane e foliga vave ma sili atu le malolosi nai lo tamaitai. Ma o turkey matutua e masani ona faʻaluaina le tele o turuki.

E tele ituaiga o pusi: pusa lapoa apamemea, pusa lautele paʻepaʻe, Black Tikhoretskaya, Uzbek Palevaya.

Le eseesega i le tumutumu ma fulu i luga o le siʻu

Laititi Laititi Turki ma e ese mai le paolo paʻu. Ole lapoa o le tane, lapoa lanu, susulu ma malosi le logoina i le taimi mafanafana, aemaise lava i le tautotogo. I le faʻaaogaina o lenei metotia, o le lua-vaiaso pisipolo e mafai ona fuafuaina ma le sao atoatoa e oʻo atu i le 70%. Ae o le siʻusiʻu, i tamaʻitaʻi e itiiti le afaina ma itiiti ifo le manaia nai lo alii. I le siʻusiʻu o fulufulu o manulele e laugatasi, matagofie ma matagofie.

Le i ai o se gland faapitoa i luga o le ua

O tamaʻi turkeys ei ai le gland pronoun i luga o le ua, lea e mafai ona iloa i le paʻi pe a suʻe ma ou tamatamai lima. E foliga o ia o se fulufulu mamoe. O le tele o manino e mafai ona fuafua pe a oʻo mai le manulele i le lima masina.

E taua! O lenei auala e faasino tonu i tagata, ae le o le saienisi. Ae ui i lea, ua salalau solo i le va o fagafao ma galue ai e aunoa ma se mea. E le gata i lea, e mafai ona fuafua le feusuaʻiga e tusa lava pe tutusa uma le popo ma le pipi e tutusa lava le mamafa, lea e masani lava ona tupu ile tausaga e afa. E masani ona filifilia e le aufaifaatoaga lenei metotia, aua e saʻo le fuafuaina o le sex of turkeys.

Le umi o fulufulu i totonu o apaau

O lenei metotia o le fuafuaina o le itupa o turuki e mafai ona faʻaaoga pe a oʻo i le matua o le chicken. Afai o fulu o loo i le laina tele i luga o le apaau o se moa o le umi tutusa, o lona uiga o se tamaititi lenei. O lenei metotia o le fuafuaina o feusuaiga e maua ai lona aoga i faatoaga tetele, faatoaga moa, aiga, ma e galue lelei lava. Ae o le matua o le a avea ia moa, ma le taua tele, ona o le umi o le plumage e ola ma apaau.

E te iloa? E le oi ai taliga ma manogi, ae latou te maua le lelei o le faʻalogo ma le tofo lelei.

E ala i le numera tele

Se auala e le masani ai mo le fuafuaina o le itupa, e ui lava e aoga. I le taimi lava e tasi, o le matua o manulele e le taua tele. O le auala e faʻaaoga lelei e tagata faifaatoaga Amerika. I le tamaʻi turkey, e pei o se tulafono, e sili atu le tele o le palapala ma le tele, e pei o se otaota o moa: e tele naua ma o loʻo tu i luga o se maupuepue.

O isi ituaiga o moa ua totoina i luga o le fasi fanua: moa, duke, geese, ostriches, moa fowls, pheasants, peacocks, salu, ma lupe manu.

E ala ile amio ile lafu

O le eseesega i le va o se pipi ma se pipi o loʻo vaaia ia latou amio. O le kuliki fafine e iloga i lona uiga masani. Tinaʻitaʻi e potopoto i ni vaega laiti poʻo ni vaega tetele, e faalagolago i numera i totonu o le fale. E foliga mai o se mea uigaese, ae o tamaitai e amio sili atu le malosi, e le pei o tane, o loʻo toʻafilemu.

E mafai e turkeys ona faʻaigoa isi moa (moa poʻo le moa) pe a latou potopoto i se vaega. O nei eseesega i amioga e taua uma i tauleʻaleʻa ma turkey matutua. O lenei auala e naʻo le faʻapitoa o tagata tomai faapitoa e manaʻomia.

E taua! O tamaʻitaʻi ma alii e mafai ona vavae ese mai le tasi ma le isi i le matua o le 5-6 masina e puipuia ai tamaitai mai le "mamafa" o tane, ma aloese ai mai manua, e pei o turkey matua vave atu nai lo turkeys.

E le tele naua metotia e mafai ai ona fuafua lelei le sex of turkeys, ae o le iloa o nisi vaega o le eseesega o le a fesoasoani ia te oe e taulimaina ai lenei galuega faigofie.

E te iloa? O le taumafataga muamua a Neil Armstrong i luga o le masina, o le puluvao lava lea i le masina, lea na faamauina i le afifi vane.