Vailaau

"Streptomycin": togafitiga o vailaau ma togafitiga

O manu feʻaveaʻi ma moa i luga o faatoaga, ma na o ni nai faatoaga laiti, o nisi taimi e mafua ai le tele o le leiloa o le lafumanu po o le moa, e mafua mai i faamaʻi pipisi. I le sefulu tausaga talu ai ma le afa, o lenei faafitauli ua sili ona talafeagai. O se tasi o mafuaʻaga mo lenei tulaga mataʻutia o le mauaina lea o tuaoi faʻafanua ma fefaʻatauaʻiga.

O le taimi nei ma i talafou o loʻo i ai ni mea e uiga i le fasia o manu, mafua mai i se isi faʻamaʻi o povi po o moa. Ina ia aloese mai na faafitauli, ma faigofie mo le togafitiga o le tele o faamai pipisi i manu, o loo i ai streptomycin, o se tasi o uluai antibiotic.

Faʻavae, faʻasalaga, afifiina

Streptomycin - masima o mea gaosia e gaosia e microscopic fungi. Paʻu paʻepaʻe, le manogi.

E te iloa? Saienitisi a le American biobiologist Zelman Waxman, mo le mauaina o streptomycin, na maua i le 1952 le Nobel Prize.

Ole gasegase mo manu e faia i ipu tioata ua faamaufaʻailogaina i se paʻu paʻu ma se pulou saogalemu ole alumini, e fua ile 1 g ia 50 vailaau o loʻo teuina i totonu o se atigipusa pepa, ma o loʻo iai foi faatonuga mo le faʻaoga. O le anotusi o le streptomycin sulfate i le 1 mg o le fualaau faasaina e 760 IU.

Fale faʻamaloilo

O vailaau faʻamaʻi e aʻafia ai aminoglycosides. E i ai le tele o ituaiga o gaioiga. O le mea muamua lea i le tala faasolopito o le tagata lea na mafai ai ona tetee lelei i le mala ma le maʻi pipisi. O le taʻiala o le faʻatinoga e faʻavae i luga o le taofiofia o le faʻasologa o le protein i siama.

O meatotino o le streptomycin ua mafai ai ona faʻaaoga lelei i le tau faasaga i le mycobacterium tuberculosis. Faʻaleagaina le tele o siama o ituaiga fatu-le lelei ma lelei. Ua faʻamaonia i le togafitiga o le staphylococcus, o se mea e sili ona leaga - streptococcus. E le galue i luga o siama ole siama.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e vave ona atiina ae ai le malosi o siama. E i ai ni meaola ninii e faʻaaogaina ai le streptomycin.

Faailoga mo le faʻaaogaina

I vailaʻau vailaʻau, faʻaaogaina le sulfate streptomycin i le togafitiga o le maningitis, leptospirosis, pneumonia, maʻi pipisi post-traumatic ma le gaʻo toto ina ua uma ona fanau mai; faʻaleagaina o faʻataʻitaʻiga catarrhal, campylobacteriosis ma actinomycosis i manu faʻatoʻaga ma maile.

E taua! Ole malosi o le Streptomycin e le aʻafia ai siama ma siama. E le faʻaaogaina le vailaʻau i togafitiga o le purulent foci, abscesses.

Tosiga ma le pulega

O le vailaʻau ua tui i lalo o le paʻu poʻo totonu o le maso. Saunia se fofo mo le tuiina e pei ona taua i lalo: ua solo le elefiti i le saline poo le novocaine i le vaega lenei: 1 g o streptomycin i le 1milimita o le solvent.

E mafai ona teuina le faʻaaogaina o vaifofo mo le vaiaso i totonu o le pusaaisa. Injections e faaluaina i le aso, i le taeao ma le afiafi. O le togafitiga e mai le 4 aso i le tasi le vaiaso.

O le meafaigaluega e faʻaaogaina faʻatasi ma penicillin ma sulfonamides. O a latou faʻasalalauga e faʻamalosia ai le aʻafiaga o injections, ma puipuia ai le tulaʻi mai o siama malosi o siama.

O faatonuga mo le faʻaaogaina o le vailaʻau streptomycin o loʻo faʻaalia ai fua nei mo ituaiga eseese o meaola o le faatoʻaga.

Manuʻa

O sui o le aiga povi, povi ma povi ua tuʻuina atu i ai fualaau faasaina i le fua faatatau o le 5 mg / kg o le mamafa mo tagata matutua, ma le 10 mg / kg o le mamafa mo manu laiti.

Matou te fautuaina oe e aʻoaʻo pe faʻafefea ona taulimaina ia faʻamaʻi i povi e pei o: pasteurellosis, kososis, fuga o le ū, mastitis, leukemia

Lafu laiti

Mo 'oti ma mamoe matutua, o le fua fautuaina e 20 mg kg. I le tulaga o tagata talavou, e tatau ona alu mai le faailo o le 20 mg / kg o le mamafa.

Aveʻa

O le fua mo solofanua e tutusa ma povi: 5 mg / kg mo manu matutua, 10 mg / kg mo fofo.

Pig

Pigs streptomycin o loʻo faʻatinoina i vaega nei: 10 mg o le vailaau faʻasaina i le 1 kilokalama o le mamafa i tagata matutua, ma le 20 mg / 1 kg i tamaiti laiti.

E te iloa? E i ai le manatu sese e fiafia puaa e taoto i le palapala mo na o le malie; i le mea moni, i le auala lenei latou te faʻamamalaina ai i latou mai meaʻai: i le mago, o le palapala e mou ese atu ma faʻamaʻi. E le gata i lea, o le paʻu o manu e fesoasoani ia i latou e malu ai i le vevela.

Poula

Mo moa lautele ma mo moa faapitoa, o le streptomycin o loʻo faʻaaogaina e pei ona taua i lalo: 30 mg o le fualaau faasaina i le 1 kilokalama o le tele o manulele matutua. Mo moa (pepeʻamea po o pou pipi) ave 40 mg o le meaʻai i le kilokalama o le mamafa.

O fuamoa moa ma moa e mafai ona 'aina e tagata nai lo le tolu vaiaso. O manu na maua mai manulele e oʻo mai i lenei vaitau e mafai ona faʻaaogaina e fai ma meaʻai mo manu e le mafai ona afaina i se taimi lata mai.

Faʻapitoa faapitoa e tatau ona iai se faʻamaʻi faʻaleagaina i moa e pei mycoplasmosis I lenei tulaga, o le vailaʻau o loʻo faʻafefiloi i le fafaga. Laʻau o streptomycin i le mycoplasmosis: 2 g streptomycin sulfate mo le 10 kilokalama o fatu (maso, fafaga).

Faʻaaogā lenei fafaga mo le 5 aso, pe a maeʻa le 7 aso e toe faia le faʻasologa. Ole togafitiga e talafeagai naʻo le fesoʻotaʻi ile uluai laasaga o le maʻi. O se manulele o loʻo iai se faʻalavelave sili atu o le faʻamaʻi o le a sili atu ona lelei le sikoa.

O le ae fiafia e aʻoaʻo metotia lelei o togafitiga o faʻamaʻi o moa e pei o: coccidiosis, pasteurellosis, manava, colibacteriosis

Lapataiga ma faatonuga faapitoa

E i ai tulaga o le dermatitis i mataupu o fesootaiga faifaipea ma le vailaʻau. O aano o manu e faʻaaogaina i meaai i le tasi vaiaso pe a maeʻa le vasega o togafitiga fualaau.

Afai o le fasiga sa faia muamua, e mafai ona e faʻaaogaina tino maliu e fai ai le ponaivi.

E taua! Afai o le streptomycin na tuʻuina atu i se manulele e fai ma siama, i se fua laʻititi, o fuamoa e taumafa pe a uma aso e fa, o aano o manu - i le lua vaiaso.

Milu o meaola o le faatoʻaga, lea na faʻaaogaina ai fualaau oona, e mafai e se tagata ona 'aina aso e lua pe a uma le tui mulimuli. O le susu na maua mai le povi ao faagasolo togafitiga togafitiga e fafaga ai manu.

Contraindications ma aʻafiaga itu

Le faʻapalepale i vailaau faʻamaʻi lautele, ma le aminoglycosides aemaise lava. Faaleleia o le fatu ma le cardiovascular. E le mafai ona faʻaopoopoina le streptomycin ma isi aminoglycosides. Afai o se meaola e afaina i vailaau, o vailaau e faaaoga i vailaau fautuaina.

E le gata i lea, o le a le mea e mafai ona e faia i lau fomaʻi, Alben, Ivermectin, Roncoleukin, Biovit-80, Fosprenil, Nitoks Strong

Faʻaleleia olaga ma mea e teu ai

E mafai ona e teuina ma faʻaaoga le fualaau mo le 36 masina. O le vevela ua fautuaina e 0 ... + 25 ° C, e le mafai e le fanau ona maua, ma le masani lelei o le susu, e aunoa ma se avanoa i le susulu o le la.

Faʻaeteete i le taimi mo au manu. O le mea lenei o le ae faʻaolaina ai le ola ma le ola maloloina mo i latou lava. Ma afai oe auai i le galueaina o aano o manufasi ma lafumanu mo le maketi, o le ae teuina foi ni tupe tele.

E ui lava e leʻi leva ae taua le tele o mea e uiga i lamatiaga o vailaau faʻamaʻi, ae o mea moni o lo tatou olaga e pei lava e aunoa ma ia mea e matua faigata lava ona puipuia le ola maloloina o tagata ma meaola. Ma afai e faʻamalosia i matou e faʻaaoga vailaau faʻamaʻi i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi, seʻi o tatou faia saʻo.