Vailaau faʻapitoa

Faʻaaogaina o mea totino ma mea faʻafefe. Turmeric talosaga

Turmeric o se laau vevela, o se tasi o le aiga o le totino. Talu mai aso anamua, ua lauiloa o le saffron Indian ma e masani ona faʻaaogaina i le gaosiga o le lalolagi. I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i aoga ma mea leaga o le turmeric, o ana meatotino ma talosaga.

Mea aoga

Pe a fesiligia po o le a le mea e iai, e toʻatele o le a tali mai ma le mautinoa - o le a saʻo le mea manogi. Peitai, e le o le vaega atoa lenei o ana mea totino: o le laau, i lona tuufaatasiga o le tele o mea aoga, e leai sona aoga aoga mo le tino o le tagata. O le laau e lauiloa mo vaega nei o meatotino:

  • antibacterial;
  • fomaʻi;
  • anti-inflammatory;
  • immunomodulatory;
  • tonic;
  • antiviral;
  • tiga o fualaau;
  • manuʻa faʻamaʻi;
  • fomaʻi;
  • faʻamaʻi pipisi;
  • antioxidant;
  • anti-kanesa;
  • maofa;
  • faamautuina;
  • valea;
  • toe faʻafouina.

Talosaga faafomaʻi

Faʻaaoga vailaʻau faʻasolosolo faʻaaoga faʻamalolo o le gasegase mo le tusa ma le lima afe tausaga, ma o le saienisi masani ua fiafia ia i latou. I le gasologa o le tele o suʻesuʻega ma suʻesuʻega, ua iloa ai e saienitisi le malosi o aʻa; i le aso, faʻatasi ai ma vailaʻau faʻapitoa, o fomaʻi e fautuaina le faʻaogaina o le turmeric e fai ma faʻaoga.

O le paʻu o le paʻu o loʻo i ai se faʻamalologa faʻaleagaina ma faʻaleagaina le faʻaleagaina. paʻu o le paʻu: faʻamaʻi, mumu, maʻi o le tino, siama o le paʻu (psoriasis, eczema, sulu). Talu ai nei, ua faaopoopoina le vaega o le laau i vailaau e feteenaʻi ai ma faamai pipisi ma le ate. O mea gaosi o le laau e faʻaleleia ai le metabolism, puipuia le vevela i totonu o le iniseti, faʻavae le faʻavaeina o polyps i le kolo, faʻateʻa le gaioiga o le microflora patho o gaʻo oona, fesoasoani i le manava, aveese toxins mai le ate. I le tele o atunuu i Sisifo, o aʻa e aofia ai i le tuufaatasiga o fualaau faasaina e foia ai le faaleagaina o le ate.

Ua matauina e le au saienitisi le taua maualalo o le kanesa i atunuu Asialea e faʻaogaina ai meaola i soo se mea. I le faagasologa o suʻesuʻega, na faʻamaonia ai e puipuia e le laau le atinaʻe o le tino e aunoa ma le aʻafia ai o siama maloloina. I aso nei, o tagata gasegase o loʻo togafitiga i le chemotherapy e fautuaina e aofia ai le faʻasao i a latou meaʻai. O le faʻaauau o le taumafa e fesoasoani i le faamamaina o toto toto mai cholesterol plaques, faʻamalosi puipui o toto toto, o le puipuia o le tele o faʻamaʻi fatu. O gaʻo o loʻo i totonu o le aʻa e mafai ona faʻasaʻo le toto toto.

Omea i le tuufaatasiga o le laau e mafai ai ona faatumauina le hemoglobin masani, ma puipuia ai le anemia.

O fualaau faʻamaʻi faʻapitoa e aoga i le togafitiga o malulu ma faʻamaʻi o le pito i luga ma lalo ifo o le respiratory tract, faʻamalosia ai le puipuiga o le tino.

O vailaau faʻamalosi e faʻaaogaina e fai ma anti-inflammatory ma antibacterial i totonu faiga o nifo mo le togafitiga o stomatitis, gingivitis ma isi faʻamaʻi pipisi o le oral vavao.

I le faʻatinoga, faʻaaogaina Ayurveda gaioiga faʻamalosi laau mo le aveeseina o masima ma le umi o le vai e faaosofia ai le edema. O le aʻafiaga aoga e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tulaga o tagata gasegase ma le gasegase ma le rūmati. O sauniuniga ma le mumu i le tuufaatasiga e faʻaaoga lelei i le togafitiga o le faʻamaʻi o le Alzheimer, i setete depressive, mo le aveeseina o vailaau faʻamaʻi mamafa, o le cirrhosis o le ate, ma le puipuia o le maʻisuka.

E taua! O le turmeric na o ia e le o se vailaʻau, e faʻaaogaina e avea o se faʻaoga aoga, faʻatasi ma vailaau (i taimi o togafitiga), meaʻai lelei ma gaoioiga faaletino.

Faʻamanuiaga mo le gau o le mamafa

Manino e leai se faʻamaoniga e mafai e le siama ona faʻaitiitia le mamafa, ae o loʻo mafai pea ona aʻafia le gaʻo o le tino. Sa iloa e saienitisi i le iunivesite tumaoti i Tufts i le Iunaite Setete e faapea, o le masani ai o le taumafa masani e mafai ona faatumauina le mamafa pe a uma ona aveesea le mamafa, puipuia le tuputupu ae o sela gaʻo ma le fausia o toto toto i totonu oi latou. Afai e te faʻaopopo i lenei aoga aoga i metotia faʻavae, o le tau faasaga i le cholesterol ma le malosi e faʻaitiitia ai toxins, ona le toe maua ai lea o nisi tupe faaopoopo. Nutritionists E fautuaina ina ia aofia ai le faʻaalu i le taumafa i aso taitasi., faatasi ai ma taaloga ma meaʻai maloloina o le lanu samasama o le a vave faʻavaveina ai le metabolism, taofi ai le tuputupu ae o le tino o le tino. E le gata i lea, ua iloa o le masani ona faʻaaoga i meaai e mafai ona faʻafefe ai le manaʻo e 'ai se mea suamalie pe gaʻo.

O le toatele o tagata "faoa faamalosi" tulaga faigata, o le eletise e faaitiitia ai le maualuga o le hormone cortisol i le tino, lea e fesoasoani e aveesea ai le "popole" vaega o le taumafa.

E te iloa? E ui lava o le mea moni o Initia ua manatu o le nofoaga fanau mai o le turmeric, ae le o tagata uma e nonofo ai e mafai ona latou 'ai. I se tasi o tafaoga faalelotu a Initia, o le Jainism o se tapu, aua o le aʻa e tupu i le eleele, o lona uiga e mafai ona i ai ni ituaiga olaga ola ai.

Turmeric i le cosmetology

Talu ai ona o le turmeric e iai le antioxidant, faʻafouina, aʻa ma le anti-inflammatory effects, ua faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i le cosmetology. I luga o lona faavae, kulimi, masini, tonics, uu vali ma isi auala mo le tausiga o le paʻu o foliga, lima, kulu, lauulu ua faia. Tupe fesoasoani lanu paʻepaʻe mai vaitau o tausaga ma fati, aveese le mumu mai le maʻila. O aʻafiaga faʻasamaʻi e iloagofie i le togafitia o siama, paʻu o le talavou, faʻala. O le toe faʻafouina o le fesoasoani e fesoasoani i le paʻu o le paʻu, faʻamamaina o miʻamea lelei ma le toe foʻi mai o se lanu ola maloloina ma susulu i foliga.

Ina ia matagofie, e le tatau ona asiasi i savaliga matagofie matagofie. O maso aoga mo le paʻu ma le lauulu e mafai ona faia mai mea manogi ma laau afu: 'uʻu ma le uʻamea pulu, cuminini uliuli, laitisi, faga laʻau, kelp, vai, paʻu lauʻau, lovage, arugula, basil, pasili, coltsfoot, chamomile .

O vailaʻau ma tonics e mama tele ai paʻu o le paʻu, leo ma faʻamaʻi, faʻaleleia le tafe o le toto i pito i luga, ina ia mafai ona ola ma fou.

I luga o le faavae o le laau latou te saunia ai se paʻu mo le aveeseina o lauulu, o se auala mo le fufulu, fasimoli o siama, o se auala mo le valivali o lauulu. Faatasi ai ma le fesoasoani o mea manogi aoga e mafai ona toe faʻafouina ai le malosi, malosi ma le maualuga. O le suauu suauu o se mea e masani ona maua i le manogi, aromatherapy, ma le massage.

E te iloa? O loo i ai pea i le Initia se aga masani e faʻaaogaina ai le paluga i se faʻamanatuga. E tasi le masina ao le i faaipoipo, e sau le tama o le faatoafaiava i le fale o le faatoafaiava e taitaia le sauniga. A maeʻa ona faia se tapuaiga faalelotu, ona tuu lea e le tama o le faatoanofotane i luga o le muaulu o le tamaʻitaʻi se laina o le paʻu ma le saffron, o lona uiga ua taliaina le alii talavou i totonu o le aiga.

Faʻasusu vao

I le kukaina, o le elevela o se vaitau, ae o se uiga vaapiapi e le faatapulaaina lona faaaogaina i le tele o ipu. Se mea e le masani ai faʻatasi ma mea manogi: muamua, vasega lona lua ma faʻatoʻaga. I totonu ole Sasaʻe ma Central Asia, o mea manogi o se vaega taua o aano o manufasi, fualaʻau, iʻa. O meaʻai e tuʻuina i soupisi, salati, sau sau, marinades. Aua e te faia e aunoa ma lona tofo ma le manogi o falaoamata, paluga fale, tumu mo le taoina ma meainu. O se tasi lenei o vaega autū o le lauiloa o le fasipolo. O le Sasaʻe atamamai ua leva ona ia iloa se togafiti itiiti e tasi: o lenei vaitau e mafai ona faʻamalosagaina ai le fou o oloa.

I totonu o Europa ma Western practice, o le mea manogi e faʻaaogaina e le gata o se mea manogi, ae o se mea masani ma saogalemu mo le paluga, saula, pata ma le sisi. O lenei lanu samasama e maua ai se lanu samasama matagofie i le sinapi, mayonnaise, nisi o sisi ma isi mea gaosi.

E faigata ona vaai faalemafaufau i kuka o le lalolagi e aunoa ma ni mea manogi: nutmeg, pepa (black, chili, cayenne), kasasi, barberry, dill, marjoram, lemonimo, mint, rosemary, nasturtium, thyme, fennel, horseradish, chabra, tarragon, lavender, salvaria talipupuni

Contraindications ma le afaina

O aoga aoga o le turmeric e le mafai ona lavelave, ae o loʻo i ai foʻi faʻasolega. Tusa faʻasaina mea manogi i faʻamaʻi nei:

  • gallbladder faamaʻi;
  • pancreatitis;
  • gastritis;
  • hepatitis;
  • tausaga o tamaiti i lalo o le 6 tausaga;
  • lanu;
  • afaina o le mea oona.

E tatau ona faʻaeteete i le faʻaaogaina o mea manogi mo le maʻitaga ma le lactating women, ma e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina, e tutusa lava lona faatatau i tagata o loʻo i ai le loto momomo.

Recipes

E ui lava i faʻamaoniga, o loʻo i ai pea le tele o mea aoga i le turmeric, o lea e tele naua meaʻai mo ipu ma lona faʻaaoga i le kuka. I luga o le faavae o le paʻu samasama latou te saunia ai vailaʻau ma togafitiga faafomaʻi, faʻapea foʻi ma le faʻaosofia o le susunuina o le gaʻo.

E taua! Manatua: aʻo leʻi faʻaaogaina mea aoga o fua o fua ma kulumu, faʻafesoʻotai lau fomaʻi. Afai o loʻo e inuina ni vailaʻau (faʻamaʻi fua, fualaau o le maʻisuka), o le a faʻapupulaina le malosi o le meaʻai, o le mea lea o le tele o nei mataupu ua solia.

Turmeric i le susu ma le meli

O le vai inu nei o le a maua ai se soifua maloloina-faʻaleleia atili ma faʻamalosia le faʻaleleia o aʻafiaga:

100 g susu susu, 0.5 tsp. mea manogi, se sipuniti o le meli. Inu inu e tusa ma le faatolu i le aso ao leʻi 'aʻai.

Faitau foi e uiga i aoga o le susu ma le propolis.

Slimming Cocktail:

  • vai - 100 ml;
  • susu - 200 ml;
  • meli - 1 tbsp. L.
  • turmeric - 1 tbsp. l

O vaega e fefiloi ma kuka, inu i le po.

Kefir ma le turmeric

  • Fuataga mo le faʻaleleia atili o metabolic process:

afa o le sipuniti o mea manogi tuʻu suamalie 2 suamalie. l., faaopoopo se sipuni o le meli ma fafagu. A maeʻa ona faaopoopo lefir, inu i aso uma i le po.

  • Aneti-cellulite fua:
O le numera o mea e filifilia e filifilia taitoatasi, ae i le tutusa tutusa, e tatau ona faia ai fagu. E faʻafefiloi le meaʻai ma le vai ma vevela i le kuka, pe a lelei le paluga, faʻaopopo lefir. Masini e faʻaaoga i nofoaga faʻafitauli, fufulu ese pe a uma le 40 minute.

I le asō, ua tatou faʻalauteleina le gauai atu i metotia masani o le togafitia poʻo le puipuia o faafitauli tau le soifua maloloina, maua o mea masani i se gafatia fou. Ae ui i lea, e tatau ona manatua e oo lava i le auala sili ona saogalemu o le sauaina e mafai ona i ai se aafiaga leaga i le tino.