Laʻau

Rosa Big Purple (Big Purple) - o se faʻamatalaga o le laau varietal

Rosa Big Perple ei ai le matagofie matagofie ma le manogi. E i ai sona lanu paʻepaʻe. O lenei ituaiga e masani ona 'ai i greenhouses. E i ai foi isi mea taua tutusa.

Rosa Big Purple (Big Purple) - o le a le ituaiga ituaiga

E tusa ai ma le faʻamatalaga o Big Ash (laʻau-ti-rosa) o se vaomatua o fua faʻatusa. O le maualuga o le laau e 1.75 m. O le lautele e eseese i le 0.7-1.4 m. O lenei ituaiga o loʻo faʻamatalaina i pu malolosi e tu saʻo. Laʻau lapopoa o se faʻalapotopotoga masani e iai lanu lanumeamata ma se paolo o le lauulu.

Rosa Big Perple

O se lanu mananaia o pusa e tosina mai ai le gauai. Tasi fugalaau e faʻapipiʻiina lelei le lanu violē, lanu violē, lanu viole ma fugalaau. O le numera o petals i totonu o se fugalaau e mafai ona oʻo i le 45. O ata o petals e susulu i le malulu vevela e aunoa ma se timu. Ole umi o le fugalaau e mafai ona 10-12 cm.

Mo faʻamatalaga! O le laau e faʻailoaina e se manogi manogi matagofie. O uiga teuteu o le fugalaau e faʻasaoina i le oti.

E le manaomia e le fale tele le tausiga, ei ai le faigata o le taumalulu. O le le lelei o le ituaiga o mea na tuʻuina atu o se numera laʻitiiti lea o aʻafiaga. I le amataga lava o le fugalaau, e tele naua. I le faaiuga o Aukuso, o le numera o le numera e matua faʻaititia. O le isi mea le lelei o le maualalo o le tetee atu i faʻamaʻi faʻamaʻi, le lelei le foliga ma le lanu ona o le susu, susunuina aʻo susulu le la.

E le pei o isi ituaiga o Big Purple, o le rose na le faia e se tagata poto masani, ae na faia e le amateur P. Stevens, o le na galue o se failautusi i le Niu Sila na tupu aʻe le sosaiete. Sa ia faʻaaluina le tele o le taimi e faʻateleina ai lenei meaola. I le 1985, na mafai ai e ia ona faia lenei mea. E leʻi pine, o le ituaiga Niu Sila na lauiloa i le lalolagi atoa. I le 1999, o le Big Purple rose na maua ai le suafa o le "Purple Rose Rose" i se faaaliga a Kanata.

Taua! O 'aʻai o nei rosa e faʻaaogaina i le mamanu o le laufanua. Rosa Perple e masani ona avea o se elemene o le tuufaatasiga po o le totoina o vaega. O le kulupu e aoga lelei i nila ma cereals poʻo isi mea totino teuteu. E sili le filifilia o laau toto ma ni pupuu o se lanu eseese.

Faʻatasi ma isi lanu

Fugalaau ola

Rosa Manstead Wood - faʻamatalaga o se laau toto

E sili atu le totoina o se rosa e faʻaaoga ai se fatuga nai lo fatu. Mo le totoina o se laau toto, e aoga le faʻaaogaina o se 'upega tafaʻilagi e malamalama lelei i le afa muamua o le aso ma faʻapouliuli ile paʻu i le afa lona lua. O le susulu o le la e afaina ai le lanu o le lanu ma le faasologa o le fugalaau.

Faʻalogo lelei! O se ata tusi e le tatau ona faʻaalia i ata ma matagi malolosi. Ae ui i lea, e tatau ona lelei le vaʻaia o le eria.

Aua e te totoina fugalaau i vaega o timuga. O le mama i luga o lea mea o le a aʻafia ai le afaina o petals.

Vaitaia o le arai Big Peple e manaʻomia le eleele lafulemu. E tatau ona totōina i loam, faʻamaoaigaina i meaʻai, poʻo le chernozem. O le faailo sili o le eletise palapala o le 5.6-6.5 pH. O le marshland e le talafeagai mo lenei ituaiga, aua o le a tuputupu ae le lelei ma mafai ai ona aafia i faamaʻi. E le tatau ona sili atu le 1.5-2 m mai luga o le eleele.

Taua! E mafai ona e faʻaleleia atili le palapala aʻo le i totoina. I totonu ole siosiomaga omea, e fautuaina e faʻaopopo le peʻa, palapalifi pala ma le oneone o loʻo tafe. Mo eleele oneone, o le faapalaga mai le peat ma le mutia, turf, e talafeagai. Faatasi ai ma le faateleina o le eletise palapala, ua faatapulaa ai le faatinoina.

I le avea ai o se mea e totoina ai, ua filifilia ai laau totō ma se aʻa e tapunia. O loʻo faʻatau atu i fale tausimai. O le laau e le tatau ona i ai ni mea faʻaleagaina, faʻaogaina o iniseti ma faʻamaoniga o faʻamaʻi.

Faʻamasinoga

O lenei laʻau togavao ua totoina i le tautotogo i le ogatotonu o Aperila. A o lei totoina, ua faatofu le fatu i le paluga o le pati mo le aso, ua faatelevaveina le tuputupu aʻe o le aʻa. E le gata i lea, e mafai ona faʻaaoga aʻa. O aʻa umi po o ua pipili e aveʻesea e le au faʻataʻitaʻiga i le vaega maloloina o le laau. Faatonuga i le auala e totōina ai se fatuga rosa:

  1. Fuʻu le pu 60 cm loloto.
  2. Faʻapipiʻi se alavai faʻavaivai i lona pito i lalo - tamai laumei, maa paʻu poʻo iliili ma se mafiafia e 10 cm pe sili atu.
  3. Faʻasaga le fatu i totonu o le lua, faʻalautele aʻa ma faatonu i lalo. O le totoina o ni fatu laau e faia i se mamao e 1 m mai le tasi. O le ua o le seedling e tatau ona loloto ile 15 cm.
  4. Faatumu le lua i le palapala ma tamp laitiiti, sasaa vai tele.

Mo faʻamatalaga! A maeʻa le 2-3 aso, e manaʻomia le tatalaina o le eleele i le loloto o le 3 cm, e faʻaleleia le vao i le maualuga o le tipi.

Tausiga o togalaau

Rose Queen Elizabeth - Faʻamatalaga o se Vaitafe Varietal

E pei o so o se mea totō, e tatau ona tausia se rosa. Mo le vao e ola ma fuga, e tatau ona e mulimuli i tulafono nei:

  • faʻasaina faʻavaiaso i le faʻafefete, timuga, poʻo le vai mafanafana (15-20 lita i le vao);
  • faʻaauau ona tatalaina eleele ile fugalaau;
  • otaota vao;
  • togafitiga o le tautotogo ma le Bordeaux suavai, faʻamaepeina o le vao ma fufulu mama o le mama mama;

Teuteu

  • faaitiitia le suavai i le amataga o le autumn;
  • luluina le eleele i le peat ma le oneone i le amataga o le tau malulu;
  • ufiufi rosa mo le taumalulu ma pulupulu pine po o mea e le o lalagaina;
  • faʻamaʻaina le eleele ma fugalaau faʻamafanafana i totonu o le tautotogo ma faʻafefiloi i le taumafanafana;
  • seleselega o le tautotogo aʻo lei amataina.

Taua! E le o tagata uma ua iloa o le togavao na totō i le tausaga muamua i se nofoaga tumau o le tuputupu aʻe e manaʻomia ai le tipiina o le pulupulu. A le o lea, o se tamaʻi togavao na faʻaaluina lona malosi atoa i luga o le fugalaau o le a le ola i le malulu.

Fugalaau rosa

O le faagasologa o le fugalaau e tupu i le taimi atoa o le taumafanafana seia oo i le autumn E aliali tasi mai i le taimi i luga o pine uumi. Fugalaau sili ona matagofie i le taimi o lo latou fuga mai. A maeʻa ona faʻaalia uma, o le a leai se latou talosaga. I le aluga o taimi, o le vao e tupu tele pea, ma o vaega pito i lalo o pupu e faʻaalia. Ae o le manogi manaia e tumau pea.

Rose Ebb Tide (Ebb Tide po o le Purple Eden) - totoina ma le tausiga

A o leʻi fuga, e tatau ona teuteuina le teuteuga e faʻaleleia ai lenei gaioiga. I le taimi o le seleselega i le taumafanafana, latou te faʻamalo ese ai pulupulu vaivai e faʻaolaina ai le faʻaalia o fugalaau fou. E tele taimi i le vaitau, ua fautuaina e togafitia le togavao ma se vaifofo malie mo faamoemoega puipuia.

Faʻalogo lelei! O mafuaaga o le le totoina o rosa e mafai ona le totoina togafitiga, tausiga, gasegase i faamaʻi afaina ma le tele o le pala. I le suia o le tulaga o otaota ua afaina, o le faapipiiina o fualaau faisua po o le toe totoina i seisi nofoaga sili ona lelei o le a faasaʻo ai le tulaga.

Fuga

<

Fugalaau fugalaau

Mo le puipuia o uiga teuteu ma le varietal, ua faʻaleleia ai le Rose Big Purple i le faʻaaogaina o tipi. E seleseleina pe a uma le galu muamua o laau totō. O le umi o le togi e manaʻomia 15-20 cm. Faʻamasinoga faʻatagaina o fatuga maloloina.

O se aʻa i luga o le eleele faʻamamaina e ufiufi i se pulou tioata. A uma ona alu o ia mo se nofoaga mafanafana ma lelei. E manaʻomia e ia le pipiʻi vaʻaia, vaalele. A oʻo ina malosi, e tatau ona totōina ile lauʻeleʻele i le tautotogo.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

O le laau e lelei i le tetee atu i le tele o faamai. Tuusaunoaga e aofia ai:

  • Nofoaga lanu uliuli. O le faʻaaliga o le faamai e lanu uliuli ma lanu enaena o foliga lanu i luga o laulaau, lala, lalalalalalaina ma sima. Faʻamalolo e pei o le sili atu, topaz, o le saoasaoa o le a faʻamalolo le vao.
  • Powdery Mildew O faʻamaoniga autu o le maʻi o se papa paepae i luga o laulaau, pulupulu ma tumutumu. O le mafuaaga o le le lava o le la. Ina ia foia le faafitauli, fualaau e pei o le bayleton, o le a fesoasoani le siama.

Caterpillars, slugs e aofia ai iniseti e faaleagaina ai le laau. E mafai ona faʻamalo faʻamalosi.

O lea, e faigofie ma faigofie, e mafai ona e tupu aʻe se ituaiga roli i luga o lau 'upega tafaʻilagi matagofie matagofie. O le mea autu o le faʻapipiʻi i le tulaʻi ma tausi faʻasologa o loʻo faʻamatalaina i luga.