Faʻatoʻa totoina laau toto

Cereus Peruvian - tausi fale

O le igoa "segeus" mai le gagana Latina o lona uiga o le "moliga molima". I le vaomatua, o ia cacti e ola i Initia po o Amerika i Saute. I totonu o la tatou tau, e masani ona faʻaaoga le laau e teuteu ai greenhouses, faletusi faleoloa po o ofisa o ofisa. O se kopi faʻatusatusa o Cereus e mafai ona ola i le fale. Mafaufau i nisi auiliiliga pe faapefea ona fai sao.

Faamatalaga faʻamalosi

O se mea iloga o lenei ituaiga o cacti o se uumi umi. I le maualuga, e tupu i le 20 mita. O lenei laau toto umi e mafai ona fuga ma fua mai mo le silia ma le tolu selau tausaga. O le ituaiga o Cereus e tusa ma le 50 ituaiga. O sui lapopoa o loʻo i ai se malosi malosi o le tino, laʻau ma le malosi malosi. O le faʻavae atoa o le cactus e ufiufiina i vaini eleelea.

Fugalaau o se umi pe a ma le 25 senitimita e faaalia i le po i le paepae po o le piniki. Fua i le ituaiga o lanu mumu e mafai ona aina. I nofoaga tapunia, o Cereus ua manatu o laau e sili ona le lelei. Latou te le o faʻamalosia i luga o le tuufaatasiga o le lalolagi, malamalama ma le nofoaga, latou te faʻateleina e ala i fatu po o le vavae.

E te iloa? I totonu o ogalaau o le Cereus lapoa e tusa ma le lua tone le vai e mafai ona faʻaaoga mo le inu.

Eseese o cereus

I le natura, e tele ituaiga o ituaiga o cacti, O le mea sili ona taatele o nei: Peruvian, Yamacaru, giant, validus, Iurukuei, vave.

Peruvian, po o le papa (monstrosis)

O le igoa lona lua o le Peruvian Cereus - papa. E maua e le laau faafetai i lona pito i luga. I le fale, o se cactus e oʻo i le 50 cm le maualuga. O fugalaau matagofie papaʻe ma se manogi manogi e na o le po lava e mafai ona vaaia, talu ai ona tapunia mo le aso.

O le tulaga e le o tulaga masani o le laau e taua o mea mataga. O lona faʻafefeteina e maua ai le tele o otootoga, mai le mea na ia mauaina ai lenei igoa tauvalaau. O se vaaiga e le masani ai ma fugalaau matagofie o le cactus e sili ona lauiloa i tagata fai togalaau.

Aoao atili e uiga i le cacti ma le cacti e 10 e lauiloa tele mo le fausiaina o aiga.

Yamakaru

Sui o le aiga Cereus, e tupu i le vao. O le aʻa o lenei laau e foliga mai o se paʻu, ua teuteuina i pine i luga o le fogaeleele. E le pei o isi cacti, o vao tuitui e le o se paʻu, ae o le malamalama. E iai foʻi le fugalaau sili ona telē, lea e ola e oʻo i le 20 cm le lautele.

Gigantic

O lenei ituaiga meaola eseese e ese mai ona itu i lena lea e amata ona ola malosi pe a uma le tolusefulu tausaga ma i le taimi lava lea e oʻo ai i se lapopoa tele. O loʻo lisiina i totonu o le Guinness Book of Records e avea ma cactus maualuga i le lalolagi, o lona maualuga e 25 mita. E mafai ona e feiloai i se Cereus tele i US states o Texas ma Arisona. O laau laiti e ola malie tele.

Validus

Validus e tulaga ese i le i ai o ona lanu moana. O lona ogalaau ei ai se numera fou o nusipepa mai le 4 i le 8. Fugalaau o le lanu sinasina, ma le manogi manaia.

Iurukuei

O le Cereus Iurukuei e tu i fafo atu o isi uila malolosi. I le natura, o loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga e ufiufi ile lua centimita. O lenei ituaiga o fualaau aina o loʻo fua mai i fua lanumumu e mafai ona 'aina. I le taimi lava e tasi latou te tofo i le suamalie ma le manogi.

Azure

Cereus azure ei ai sina lanu lanu, aano o manu ma le tele o lala ma e le mafaamatalaina itu. O fugalaau sili ona manogi e tupu saʻo lava i luga o sui o azure.

Tuputupu ae

O le tuputupu ae o se cereus i le fale e le faigata, aua e le manaomia e le fale se tausiga faapitoa. Lava le tausisi i tulafono faavae o mea o loʻo tutupu i laau toto.

Malamalama ma le filifilia o nofoaga

E pei o cactus uma, e fiafia le cereus i le malamalama. E tatau ona lava i le taumalulu ma le taumafanafana. O le nofoaga sili ona lelei i totonu o le fale mo ia o le a avea ma se faamalama malamalama i luga o le itu i saute poʻo sasaʻe.

E taua! Taofi le susulu o le la e tatau ona faʻaeteete, aua e mafai ona latou susunuina le ogalaau o se laau.

I le puipuia o lenei mea, e tatau ona masani le masani o le cereus i le la i le mavae ai o le taumalulu, faʻaalia i le faamalama mo le tele o itula ma faasolosolo malie ai le faʻaaluina o le taimi na faʻaaluina i le la. E mafai foi ona e faʻaaoga matala faamalama ma fetuunai le aofaʻi o le malamalama ma i latou.

Substrate ma fuga

Ina ia mafai ona tupu lelei le cacti, e tatau ona fafagaina i taimi uma. E sili atu le faia o lenei mea i le tautotogo ma le taumafanafana. Fertilizers i totonu o le pepa vai e faʻaaogaina mo ofu pito i luga. E mafai foi ona e faʻaaogaina le faʻamaʻalo laʻau i totonu o le vai ma faʻafeinu ai laau. E le manaʻomia e le Cereus faʻapipiʻi le fafagaina faaopoopo mo le masina, talu ai o le eleele fou o loʻo i ai mea uma e manaʻomia ai le macronutrients latou te manaʻomia.

Substrate for transplantation ua filifilia i se mea e le faaituau pe faʻamalolo e aunoa ma le alkali. I le faʻafefiloi e tatau ona faʻaopopo i ai le oneone ma le piliki. Laufanua mo le cacti e tatau ona aofia ai se aofaiga maualalo ole humus.

Faitau foi mea o le totoina ma le fafagaina o cacti

Lulu

E le fefe Cereus i suiga o le vevela. I le taumalulu, na te lagona le lelei i le 13 ... +16 ° C, ma i le taumafanafana e mafai ona ia tetee atu i le 40 tikeri o le vevela. O le vevela sili ona mafanafana mo le cactus e 24 ... 26 ° luga luga o le zero.

Faʻamamafana ma fafaga

Vai le vai e tatau ona mafanafana le vai. I le tautotogo ma le tau mafanafana, e fautuaina le suāuʻu lelei i le taimi e tasi i le 10 aso, ma i masina o le taumalulu e lava lea e toe faʻaleleia ai le cactus i le tasi i le 4 vaiaso.

E taua! E matua le fautuaina le lolovaia o Cereus, talu ai o se taunuuga o le suavai, e mafai ona maʻi ma mou atu.

I le tau mafanafana, e tatau ona sosolo le cacti mai le sprayer i le vai mafanafana, ia tuʻuina atu i le tulaga talafeagai o le susu. O se tulaga mafanafana mo lo latou alualu i luma ua avea ma 30-50% humidity.

Suiga

Cacti e le manaʻomia se faʻapipiʻi faapitoa. Ole faʻatinoga lenei ole faʻaaogaina pe a talafeagai pe'ā tatau ona faʻasalalauina togavao. E mafai ona e faia lenei mea e sili atu ile tasi i le 2 tausaga. O lenei mea o le a manaʻomia ai se potopotoga loloto ma le eleele fou.

Cacti e aofia ai hatiora, epiphyllum, ripsalis, echinocactus Gruzoni, hymnocalicium, fugalaau Decembrist, Opuntia.

Tofiga

E tele auala e faʻapitoa ai le Cereus:

  • fatu (o lenei metotia e sili atu ona faʻataʻitaʻiga o ituaiga meaola e ola i le vao, ae faʻaaoga foi i le fale);
  • suluina.
Faʻafouina e faʻaaogaina fatu e sili ona lelei ona faia ia Aperila-Me. I lenei tulaga, e tatau ona faʻamamaina le eleele. Aʻo leʻi oʻo mai le uluaʻi tupu, e tatau ona tuʻu ipu i le paolo. A maeʻa le germination, e faʻapupulaina ia laau laiti. Faʻamafanafana faʻamafanafana - + 19 ... +20 tikeri. Faatasi ai ma le paʻu o uluaʻi vao tuitui, 4 vaiaso talu ona totoina, o loʻo ola ai fatu.

O le tipiina e faia i le tautotogo ma le ogatotonu o le taumafanafana. Ina ia faia lenei mea, ia tipi ese le taameni, mamago ma mago i totonu o se tamai atigipusa ma le soʻo. O aʻa e aliali mai i le 30 aso. A maeʻa lena mea, ua lava lea e faʻavasegaina ai laau i totonu o ipu.

Faʻasalalau foi e ala i le tipiina: petunia, chrysanthemum, pelargonium, azalea, clematis, brugmancia, tui, laurele, sanael, mulberry

Maʻi ma faʻamaʻi

Cacti, pei o soʻo se isi lava laau totō, e faigofie i faʻamaʻi. Ina ia mafai ona iloa i le taimi, e tatau ile tasi i le vaiaso ona iloilo ma le totoʻa le cereus mo le foliga mai o ni mea e le masani ai. Latou te masani ona faʻailoa le inu le talafeagai po o le faʻamaʻi faʻamaʻi.

Faatasi ai ma meaola faalavela matautia e tulai mai:

  • vaʻavave mite;
  • Mealy anufe;
  • talipupuni sese;
  • schitovka.
Paʻepaʻe paepae ma le fulu e faʻaalia ai le i ai o mealyworm. Uepi saite ma mumu moli e faailoa mai ai o le cactus ua malepelepe siaki.

Faitau foi pe faapefea ona taulimaina faamaʻi ma meaola faalafua o le cacti

Shchitok (tamai pi) e faigofie ona vaʻavaʻai ma mata le lava i luga o le laau. O latou o parasitic e ala i le susu o le cacti. Ina ia mafai ona faʻamafiesea meaʻai, o Cereus ua lava e sasaa ai se iniseti faapitoa.

O le isi faafitauli na feagai ma sui o le aiga o le cacti - malie i foliga o le pala. Afai e laʻititi le liona, e mafai ona aveeseina, ma o le nofoaga o faʻasagaga e togafitia i se vaifofo oona. I lenei tulaga, o le suāsusu e tatau ona taofi seia faʻamalolo le laau.

E te iloa? O Cacti e silia ma le 2.5,000 ituaiga o ituaiga o lenei aiga.

Faʻamatalaga ono tutupu

I le faʻaopopo atu i palatini ma faafitauli latou te faʻaosooso ai, e ono feagai isi o le Cereus ma isi faʻafitauli. E i ai tulaga pe a le togi e le cacti fugalaau.

O mafuaʻaga mo lenei mea mataʻina:

  • leaga le malamalama;
  • lē tausisia le puleaina o le vevela;
  • fausiaina le talafeagai;
  • O le laau e lei oʻo i le matua e tatau ona tupu.
Suiga o tulaga leaga mo le faʻamafanafanaga e le faigata. Pe a lava le malamalama ma vai, e le umi se umi e faatali ai fugalaau.

Atonu o le ae fiafia e fia iloa mea aoga aoga o le cactus.

O le tuputupu ae o se fugalaau manaia matagofie e faigofie lava. Mo lenei mea e tatau ai ona tuʻuina atu i le laau le malamalama, mafanafana ma le taimi talafeagai. Ona fiafia ai lea o le cactus ia te oe i le manogi manogi o fugalaau sinasina.