Grow cucumbers i totonu o le falemafa

Le tatau ona faʻasuina kukama i totonu o le fale lauʻeleʻele

O kukama tuputupu aʻe e manaʻomia ai le paleni o le palapala ma le vevela o le ea, faʻapea foʻi ma le puleaina o le maualuga o le maualuga. O lenei aganuʻu fualaʻau e fiafia i le tele o le malamalama ma le vevela, o lona uiga, o le faʻamautu lelei o kukama o le laasaga taua lea ile tausiga. E moni lava lenei mea mo le totoina o fualaau faisua i greenhouses. O le tele o faifaatoaga ma le au fai togalaau, ona o mea e sili ona taua o le tau o lo tatou atunuu, faaaoga ai greenhouse polycarbonate, o le mea lea, ina ia maua ai se seleselega lelei, e tatau ona suesue i tulafono faavae ma mea taua o le totoina o kukumba.

Tuutuuga mo le totoina o kukama

I le mea muamua e tatau ona maua e le toto kukama le aofaiga talafeagai o le malamalama. E sefululua itula i le aso e mafai ona matua faateleina ai le fua. E le gata i lea, i ia tulaga, o le fua faatatau o le atinaeina o vao totoma ua faateleina.

O le faʻataʻaiga o se vaega taua foi o le tausia o tamato ma pepa i totonu o se fale koli, fualaʻau. I luga o le laufanua e manaʻomia ai aniani, kapisi, kāloti, kāliki ma vine.

E pei lava o soʻo se fualaau aina malamalama, e le manaʻo le kukama e tupu pe a pogisa. O le le lava o le malamalama e mafai ona taʻitaʻia ai le vaivai o laau totő, faʻateleina ai o latou soifua matua, faʻaitiitia le puipuiga o faʻamaʻi. O le atinaʻeina o le fualaau fualaau e faalagolago i le tele o taimi e te inu ai kukama i totonu o le kiona pe a uma ona toto.

E taua foi le tausia o le vevela saʻo i totonu o le falemafa. I le averesi, e tatau ona + 22 ... +26 ° С. I le vevela i lalo +14.5 ° C ma luga atu o le +42 ° C, o le a faʻagataina le atinaʻe o le laau. Afai e teuina le vevela i lalo ifo o le +12 ° C mo se taimi umi, e le mafai e aʻa ona susu mai le susu mai le palapala, ae le toe totoina kukama.

E taua! Aloese mai suiga faafuasei i le vevela. Aua le tuua le faitotoa i totonu o le kiona ia tatala atoatoa i le taimi o le faʻaleleia.
Mo kukama, e taua tele le palapala filifilia, aua, i le i ai o se aʻa papaʻu, o le laau e maua ai se seleselega lelei i se taimi puupuu. Muamua lava, o le eleele mo le totoina o kukama e tatau ona lelei le palasi ma faʻafefe le vai, ma maua ai foi le maualuga o le fuaina o fua. O le filifiliga aupito sili ona talafeagai mo le toto o kukama e taua o le masima, eleele eleele poo le humus.

E faʻapefea ona toto le kukama ina ia latou le oona?

E oo lava ile tausiga sili o le kukama i le taimi o lo latou tuputupu ae e le o mautinoa ai o le taimi o le tofoina o le seleselega e te le lagonaina le tofo oona o le fualaau faisua. Ae ui i lea, o le au faifaatoaga poto masani e faʻaaogaina le tele o togafiti e fesoasoani e faʻaitiitia ai le mamafa o mea inu o kukama.

O kukama e le oona, sili atu i mea uma, faʻamama le palapala ile taimiAua neʻi faʻamago. Faaaoga na o le vai mafanafana, mataʻituina le vevela i totonu o le kiona, e tatau ona i totonu + 23 ... +24 tikeri.

O le masani ona faʻasūina kukama i totonu o se fale kesi e faia i le polycarbonate e tatau ona faʻaleleia aemaise lava le vevela o le tau. Faʻavae i luga o le faʻafia ona suia le vevela, ua faia le filifiliga e uiga i le manaʻoga mo le fafaga.

Komepiuta e matua nofouta i suiga o le tau. Afai e le itiiti ifo i le fa aso i le laasaga o le a vevela, o le numera o kukama oona i totonu o le togalaau o le a faateleina tele. O le le lava o le susu i totonu o le eleele o le a mafua ai foi ona leaga le tofo o fualaau faisua. Mafaufau o kukama ua totoina i luga o le oneone poʻo le oneone oneone o le a sili atu ona oona nai lo le mea masani.

E te iloa? Cucurbitacin e maua ai le tofo o kukama. E le afaina ai le tino o le tagata, e le gata i lea, e fesoasoani i le toe resitalaina o maʻi mama ma faaleleia ai le tulaga o totoga i totonu. I nisi o atunuu, ua matua tupu tele le kukama mo togafitiga faafomaʻi.

Aisea e manaomia ai le vevela?

O le tausisia o le saʻo lelei o le vevela o le a maua ai kukama ma tulaga mafanafana mo le vave ma le alualu i luma lelei. Mafaufau e sili ona lelei le totoina kukama i greenhouses.

I le gasologa o le aso, e tatau ona tumau le vevela i le +20 ° C ma pe tusa o le 17 + + 18 ° C i le po. O lenei faiga e tatau ona tausia seia oʻo i le taimi o le fualaau aina.

E le gata i lea, o fualaau faisua o le a manaʻomia ai se vevela sili atu, ma afai o lena taimi o le a le vevela i fafo, e tatau ona e faʻaauau le vevela ia oe lava. Afai e lelea i fafo, o lona uiga o le vevela i totonu o le fale laufanua e tatau ona ese mai le +21 i le 2323 °, ma i le vevela o le tau - + 24 ... +28 ° С. I le po, e mafai ona vevela le vevela o laau, ma lava le lagolago + 18 ... + 20 ° С i totonu o le kiona.

Tulafono faavae mo le faʻasuina i totonu o le fale lauʻeleʻele

E tele auala ma metotia o le faʻamamaina o moega o kukumba, lea e filifilia e le faifaatoaga mo ia lava. Ae ui i lea, o se mea e manaʻomia muamua o le tausisia o tulafono faavae, lea tatou te manatu i lalo.

Manaomia vai

  • O le vai mafanafana lelei e talafeagai mo le faʻavaivai - + 20 ... +25 ° C. Pe a vevela, aua le aumaia i se mea vevela.
  • Taofi le mamā, i le tuufaatasiga e le tatau ona afaina ai masima ma fuga.
  • E manaʻomia le faʻamaluluina o le vai malulu e ala i le faʻaopopoina o se fafie laʻitiiti i le maualuga o le 5 tsp. 10 lita o vai. O le faʻamaonia o le a aafia ai le tele o taimi i le vaiaso e apu ai le vai i totonu o le fale lauʻeleʻele.

O kukama e tuputupu aʻe e aofia ai le fafagaina masani, lili, liliina, aveese vao ma faʻapipiʻi i luga o le faʻavalea poʻo le faʻavalea.

Faʻatauga auala

Mo le faʻamaina, e mafai ona e faʻaaogaina se sooga, faʻafeinu poʻo se pakete. I tulaga uma lava e tatau ona e faʻamautinoa o le vaitafe na pau i luga o le eleele:

  • Afai o lau filifiliga na paʻu i luga o le pulumu, ona faʻafetaui lea o le vaivai ma le faʻavaivaia o le vai. Mo nisi faʻataʻitaʻiga o le vaalele, faʻaaoga ni tootoo faapitoa e faʻasalalau ma faʻaitiitia.
  • E sili atu le faʻaleleia o le faʻaaoga mo faʻaopoopoga faaopoopo o kukama i aso faapitoa ile la i le fua ole 4-5 lita i le 1m2. O lenei faiga e faʻatagaina ai oe e faʻaitiitia vave le vevela i totonu o le kiona ma faʻaleleia lelei le ea.
  • O le faʻamauina mai se pakete masani e lelei foʻi, ae e tele taimi e manaʻomia ai. O lenei auala e faʻatagaina ai oe e sili atu le sasaʻaina o le vai i totonu o togalaau, faʻamaumau aʻa ma aʻa o le laau.

E taua! O le malosi o le vai mai le pulupulu o le a taʻitaʻia ai le palapala. O se taunuuga, o le a aveesea ai aʻa, faaleagaina ai laulaau, fugalaau ma aʻa o le laau.

Faʻasa

Mo taimi uma e totoina ai vao vavao e manaʻomia ai se isi auala i le tausiga ma le fausiaina. O lea, seʻi o tatou vaʻavaʻai pe faʻapefea ona ese le tele ma le tele o le faʻaleleia o kukama e faalagolago i le tulaga o le atinaʻeina.

Ina ua taunuu

Ina ia fuafua pe faʻafia ona tatau ona faʻamauaina le kukama i totonu o le kiona pe a uma ona totō, mafaufau i le manaʻomia o le masini mo le susu i vaitau eseese o le tuputupu aʻe. Ina ia mafai ai e laau ona totō aʻa i le nofoaga fou, a maeʻa loa ona tafe mai e tatau ona liligi tele. A maeʻa lena, o le malosi o le faʻaleleia o vai e tatau ona faaitiitia i le tasi i aso uma, 3-5 lita i le sikuea 1. m. O lenei faiga e tatau ona matauina seia oʻo i le amataga o le fuga.

I le taimi o le fuga

E faʻataunuʻuina i le 3-4 aso (pe a vevela, e tatau ona e inu i aso uma). Afai o le ea vevela e alu i luga aʻe o le 25 tikeri, faʻafefe le kukama. O lenei faiga e faia i aso uma, ma faʻaitiitia ai le vevela o laulaau ma fugalaau, aua le faʻaumatia le ovary.

I le taimi e fua ai

E masani lava o le taimi o le tausaga ma le masina o le galue e fuafua ai le tele o le vai e totoina i totonu o le kiona i le taimi e fua ai. O le laulau o loʻo i lalo o loʻo faʻamatalaina ai tulafono masani ma faʻataʻitaʻiga mo le fafagaina o kukama i vaitau eseese.

MasinaTulaga faʻatau Aofaʻi o vai, l
Ianuari-Fepuari1 taimi i le 3-5 aso3-5
Mati1 taimi i 3-4 aso3-8
april-atonu1 taimi i le 2-3 aso5-10
Iuni-Iulai1 taimi i le 2 aso poʻo aso uma7-12

I le vevela ma timuga timuga

O le malulu ma le timuga o le tau e faʻaitiitia ai le manaʻoga mo le fafagaina o kukama, i le vaitau lenei e sili atu le lelei le siakiina o le maualuga o le palapala ma le ea. Faatasi ai ma le pau i le vevela, o le eleele lava ia e mama ma toe faʻaititia, lea e mafua ai le pala o aʻa ma le uila o le laau.

Afai e lelea i luga o le auala, ae e mafanafana, e mafai ona faʻamaʻaina kukama. i le taeao po o le leva o le afiafi. O le manuia o le totoina o fualaau faisua i totonu o se fale lauʻeleʻele polycarbonate e faalagolago i le taimi e te suaina ai kukama. O vai mai le moega e mafai ona tafe i totonu o auala, o le mea lea e aloese ai mai le palapala, ufiufi i se ata i luga o tuaoi.

O le tele o faifaatoaga e le mautonu i le fesili i le auala e tatau ai ona tatupu lelei le vai i totonu o se kiona i le vevela. O le tau vevela e leaga mo le tuputupu ae o kukama. Ina ia mafai ona maua se mafanafana o le vevela, e fautuaina e faʻaaoga le faafouina poʻo le faʻaleleia. O lona uiga, e faaopoopo atu i le tele o le faʻaleleia o vai, e tatau ona togafitia togavao vai, auala, fata ma puipui o le fale lauʻeleʻele i le fua faatatau o le 1-1.5 l / sq. m

E taua! Kuki e le fiafia i faʻataʻitaʻiga! E mafai ona e faʻamalo le potu pe afai o le ea i totonu e vevela nai lo le 28 ... +30 °C, e ui e le manaʻomia le tatalaina uma o le transom, e lava le tasi. Aua nei faatagaina suiga faafuasei i le vevela ma le vevela.
O le masani ma le malosi o le faʻavaivai e tatau ona faasolo ina faʻaititia i le 6-15 lita i le sikuea 1. m, 2-4 aso uma. Ia mautinoa ia amanaʻia uiga o le palapala ma le tau.

Tuputupu ae tuputupu ae ma le suavai

O le faʻaaogaina o alavai e sili ona lauiloa o le faʻaleleia o vai i faleoloa ma falemaʻaiga o fale, lea e sili atu i le 50 laau toto. E tele mea lelei e maua mai i le faʻamaʻiina o meaʻai:

  • taimi faʻasaʻo;
  • faiga tumau;
  • paleni atoatoa o le susu i le eleele;
  • faigofie ona faʻapipiʻi ma taugofie;
  • tau faʻafefe;
  • o le eleele e le pala,
  • aʻa e le afaina;
  • faiga faʻapitoa masini;
  • talafeagai mo nofoaga tetele;
  • faʻaaogā vai mafanafana, o se mea e manaʻomia muamua mo le faʻaleleia lelei o kukama i totonu o se kiona e faia i le polycarbonate.
Ina ia mafai ai e aʻa ona atiina ae i le lotoifale, e aunoa ma le tuputupu ae i nofoaga matutu, manaʻomia le fausia o le suavai talafeagai. I totonu o le eleele vevela, e tatau ona tafe atu i totonu o le eleele o loʻo siomia ai le rūzome o kukama. O lenei taimi e taua mo le mauaina o se seleselega lelei i totonu o le fale koli. Faʻafetai i lenei faiga faʻafefe, e maua e tagata taʻitasi le aofaiga o le susu e manaʻomia.

E te iloa? O le tele o fai togalaau e togafitia moega ma kukama ma se vaifofo o le susu (2 lita o le susu i le 10 lita o le vai) po o le susu (1-2 lita o le uila i le 10 lita o le vai). O le aʻafiaga o le faʻataʻitaʻiga, o le faʻafefe o le kulimi e teu ai kukumba, laulaʻau ma fugalaau faʻatasi ai ma se ata gaosi-polotini, lea e taofia ai laau mai le ulu mai o meaola laiti i totonu.
O le faʻafefe o le kukama i kukui vai e maua ai le faʻafefe o le vai e ala i paipa, o le mea lea, i le taimi lea, e puleaina ai le vevela. O le faʻamafanafana talafeagai ma le mafanafana o le ea e fatuina ai tulaga e tutusa ma le vateatea. O lea, e mafai ona e maua fua o kukama i le tausaga atoa.

Pe a filifilia se auala e fafaga ai kukama i totonu o se fale koli, e mafai ona e faʻataʻitaʻi i le tele o fuafuaga. O faʻatulagaga uma o iai nei ei ai o latou lelei ma mea e le lelei: faʻafefe o le suavai, faʻamamaina i lalo o le eleele ma faapipii. E ala i le faʻataʻitaʻiga ma auala sese, faʻapipiʻiina nei metotia, ua faʻamautinoa oe e maua se faiga faʻaleleia lelei mo ou tulaga, o lona uiga o se seleselega lelei o kukama manaia.