Laʻau

Barberry Coronita - faʻamatalaga ma faʻatoʻaga

Barberry Coronita - o se tasi o laau mataina sili ona mataina na totoina i totonu o le fale vevela. O ona laʻau e le masani ai e avea ai le laau ma tagata tutotonu o soʻo se mamanu teuteu o le mamanu o le laufanua. Ma o le tuputupu aʻe e oʻo lava i le amataina o faifaatoaga.

Barberry o Thunberg Coronite - faʻamatalaga ma foliga

O se laʻau felanulanuaʻi ma le tausiga lelei e mafai ona ausia se maualuga e oʻo atu i le 1.5 mita. O lona pale e lapotopoto ma foliga e 1.4 mita le lautele. O laumei e mafiafia ma pala. O luga oi latou o loʻo i ai, e le vaaia i mata le lava, vao tuitui.

Berberis mafaufauga

O le aʻa o loʻo i tafatafa ane o le fogaeleele. Laʻau laiti e 3 cm le umi ma le 1 cm le lautele e tupu i luga o 'ie. O latou uiga uigaese o le lanu - o laupepa laupepa e lanu enaena-lanu mumu ma le lime. E le gata i lea, o le lanu o le tuaoi ua manino ona faʻaalia i le vaitaimi o le tautoulu.

O paʻu o le Coronita talavou, e pei o lau, e lanu uliuli lanu. Faatasi ai ma le matua, o le paʻu ua lanu enaena. O poloka o le berberry e aoina i ni mea laiti laiti pe tutupu aʻe taitoatasi. E amata ona fuga mai ia Me ma fuga mo le lua vaiaso. I le ogatotonu o le autumn, o fualaau lanumumu mūmū o le fulafula lautele e tupu.

O fua o Barberry Coronita e le mafai ona faʻaaoga

Faamatalaga faaopoopo! Barberry Coronita e faasino i ituaiga e le o gaosia ona vine.

Laʻau toto

Berberis Thunbergii Coronita i le togalaau togalaau ua totōina ile laufanua i auala e lua - fatu po o fua. O le filifiliga lona lua e sili ona lelei, talu ai ona o le popo e maua le taimi e aʻafia ai ma faʻafetaui i se nofoaga fou ao lei amata le tau malulu.

Barberry Maria - faʻamatalaga ma le faʻatoʻaga

E tatau ona totō le laau i le oneone ma le loam. Vaʻaloto po o vaega o loʻo tafe ai vai e le galue. O le faʻatupulaia o le tuputupu aʻe e manaʻomia ai le eleele e mauoa i elemene aoga. O le malamalama foi e taua ai se matafaioi taua - e fiafia tele Barberry i le susulu o le la. Afai ei ai i le paolo, o le a lafoaia le lanu lanu.

I le barberry o le Coronite o le Turnberg, o le aʻa o loʻo i tafatafa o le fogaeleele. E sili ona lelei le faʻatau o togalaau i faleoloa o togalaau - o se togavao sa i totonu o se atigipusa o loʻo i ai se meaʻai mo sina taimi o le a sili atu ona faigofie ona aʻafia i le avanoa.

Aʻo lei totoina, e tatau ona tuʻu le pusa ma Coronita i totonu o se pesini i le vai ina ia faʻamalieina le palapala. O lenei mea o le a mafai ai ona e maua se togavao e aunoa ma le faaleagaina o aʻa.

Taua! E fautuaina le totoina i le ogatotonu o le tautotogo po o le amataga o le tautoulu.

O le faagasologa o le totoina o barberry o loo faatinoina i le faasologa lenei:

  1. A aunoa ma le faaleagaina o aʻa, ua aveeseina ia laau mai le ulo.
  2. O se alavai faʻavaivai, e tuʻuina se meaʻai i totonu o le lua ma tuʻuina ai luga o luga.
  3. Faatumu le lua i se meaʻai ina ia ufitia ai aʻa.
  4. Suavai ma mulch le avanoa.

Fatuina o Barberry

I totonu o le masina pe a uma ona totō, e faʻafefeteina ai le laau talavou i aso uma e 7.

Tulafono mo le tausiga a Barberry Coronita

O le Coronite Turnberg o se laau e le taua, ae o manaoga masani mo le tausiga o ia e tatau ona matauina.

Faʻasa

Barberry Cobalt - faʻamatalaga o le vasega ma le tausiga

Barberry matutua mo le tuputupu aʻe masani o le susulu o susu. Ae ui i lea, i se vaitau vevela ma le vevela, e manaʻomia ona ia tuʻuina atu ni vaiinu faaopoopo. Ina ia puipuia le vai mai le tuua o le sone basal, e fautuaina e fai se tamai alavai i totonu o le pu.

I le faʻaaogaina o le vai mafanafana, faʻafefea e tatau ona tafe saʻo le vaomatua i lalo o le aʻa. A maeʻa le susu uma, e tatau ona vaʻaia le eleele ma aveese vao leaga uma ma laau mate ina ia maua e aʻa le aofaiga talafeagai o le vai, okesene ma meaʻai.

Faamatalaga faaopoopo! E fautuaina e inu Coronita i le vevela 3-4 taimi i le masina.

Laʻei pito sili

Faʻatau le togavao e talafeagai i le tautotogo. E faia lenei mea ma le eliina o le eleele. O elemene eleʻele e faʻaaoga mo le fafagaina - humus poʻo le faapalaga. O le taimi atoa e leai se mea e tatau ai ona faʻapalapalaina le laau. I le tautotogo, e mafai ona mulimulu le barberry i le peat or humus.

Teuteu

O le teuteuga e faia pe a uma le taumalulu. O le faʻataʻitaʻiga e aofia ai le aveeseina o vaega mamago ma le mafiafia o le vao. Ina ia malamalama po o fea paranesi e tatau ona teuteuina, e aoga le faatalitali mo laulaau muamua e aliali mai.

E le gata i lea, i le tasi taimi i tausaga uma, e fautuaina ai le faia o togafitiga ma togafitiga mama. I lenei tulaga, ua vavaeina, mago, maʻi ma le tele o lala.

Barberry vao teuteuina

<

E mafai ona e faʻafetaui le foliga o le vao i le taimi o le taumafanafana.

Faʻatauga auala

Barberry Bagatel - faamatalaga, totoina ma le tausiga
<

E mafai ona e faʻapipiʻi le kalauni o le Coronite i soo se auala:

  • lafoaʻi;
  • vaevaega;
  • toso;
  • fatu.

O le aʻa o le laau e vave ona tupu ma o le tausaga e sosoo ai o loo tutupu mai ai ni pine fou, o lona uiga o le vaevaeina o se auala sili ona lauiloa o le toe gaosia. I le tautotogo, o le taimi lava e vevela ai, e aveese le vao vao mai le eleele ma vaevaeina i ni vaega ina ia tofu i latou uma ma le 5 togi. A maeʻa lenei mea, ona totōina lea o fualaau aina i totonu o fanua tatala.

O le filifiliga o le faʻalauteleina e ala i le faataatiaina e faapenei:

  1. O lālā pito i lalo o loʻo fufuluina i palapala ina ia na o tumutumu o loʻo tumau i luga.
  2. Ua faapipiiina le nofoaga ua faapipiiina e faaaoga ai puipui.
  3. O le itu fesuiaʻi e masani ona faasusuina.
  4. A maeʻa pe a ma se masina, o le a aliaʻe muamua le tupu muamua. O le palapala o loʻo siomia ai i latou e vaʻaia ma faʻafeinu.
  5. Suʻeina i se nofoaga tumau i totonu o le togalaau e faia i le tautotogo po o le autumn.

Mo le faʻalauteleina e ala i le tipiina o lala, lala laʻau, 15 cm le umi poʻo vine laiti e faʻaaogaina. O togafitiga filifilia e togafitia i aʻafiaga o aʻa. A uma lena, ona totoina lea i se paluga o oneone ma peʻa, e ufiufi i se pulou manino, lea e tausia ai le maualuga o le susu. O le faʻaaogaina o le lauʻeleʻele e faia i le tautotogo po o le tautoulu.

Faatasi ai ma le fesoasoani a fatu, ua tupu tele lava le barberry, aua o le germination i lenei tulaga e le sili atu ma le 45%. E teuina i totonu o le pusaaisa mo le 3 masina, pe a uma ona totoina i totonu o koneteina poʻo le taimi lava lea e tatala ai eleele. I le lumanaʻi, o fatu laiti e totoina pe a mavae ni nai tausaga.

Sauniga o le taumalulu

E maua e le coronite se teteʻe maualuga o le kiona, o lea e mafai ai ona taumalulu e aunoa ma se malutaga i le vevela o le itiiti ifo -30 ° C. Peitai, afai e agi malosi le matagi i le itulagi, ona taua lea o le saunia o laau toto mo le puipuiga. A o le i amata le tau malulu, o le laulau o le mulch ma le mafiafia o le itiiti ifo i le 10 cm le faatulagaina o le vao.

Nofoaga mo le taumalulu

<

E fautuaina le ufiufiina o laau laiti ma soʻo se meafaitino.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O Barberry e masani ona faʻaaogaina i totonu o le togalaau o se vaʻaiga eseese e fesoʻotaʻi ma conifers ma vao lanumeamata. E faʻaaogaina foi i le mamanu o se togalaau, e pei o se puipui poʻo se tuaoi.

I lima tomai, e mafai e le togavao Coronite ona faia i soo se ituaiga.

Faamalologa meatotino

Barberry root e mafai ona faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi. O le mea lea, o mea laiti ma teuteuga e masani lava ona faia, lea e faʻaaoga mo mea nei:

  • vailaau faʻamalosi;
  • filifili ma le totogia;
  • faaitiitia o le mamafa;
  • anti-inflammatory agent.

I soʻo se tulaga, aʻo leʻi faʻaaogaina se decoction poʻo se tincture, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi.

Maʻi ma meaʻai

O Barberry e seasea ona maʻi ma osofaia e meaola faalafua. Ae ui i lea, o nisi oi latou e mafai ona afaina ai o ia.

O iniseti mo le laau, aphids ma moth fugalaau e matautia. Afai e le faia ni fua i le taimi, ona mafai lea ona latou faaleagaina lau ma fua o le barberry. Mo le puipuia o meaola faalafua, o le faʻaaogaina o se fasimoli e faʻaaogaina ai le auala i luga o le togavao poʻo le pulupuluina i iniseti.

O le malosi o le pulupulu o se tasi o nai faʻamaʻi e mafai ona aʻafia ai Coronitis. Ina ia faʻaumatia le malie, e togafitia le togafitiga i fomaʻi, ma o lālā ua aʻafia ma laʻau ua aveesea.

Barberry Coronita o se filifiliga sili ona lelei mo le teuteuina o se fale o le taumafanafana. E le lelei le galueaina ma le tausiga, ma o ona foliga e le masani ai o le a avea ma se faaopoopoga sili i le ata.