Laʻau

Tasi Taʻa - Totoina o se Fugalaau mai Fatu

O le tapaa o se laau e tele ituaiga. E ese uma i latou i le lanu, manogi, mamanu, tele. O le ulaula tapaa ua tupu mo faamoemoega eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tapaa masani o loʻo faʻaleleia i gaosiga o fale gaosi oloa, ma o ona lau vevela ua faʻaaoga mo le gaosia o oloa tapaa. O fugalaau o le tapaa manogi o le a teuteuina le saite ma tumu i se manogi manogi. O mea teuteu tapaa, ma pe aisea e masani ai ona maua i le toetoe lava o vaega uma, e mafai ona maua i lenei tusiga.

Le amataga ma le foliga mai o le laau

O le talafaasolopito o le amataga o le tapaa na amata i se tasi o malaga a le tagata suʻesuʻe o Christopher Columbus. I luga o fanua le mafaamatalaina na mulimuli ane avea ma Amerika, na feiloai ai o ia ma ana soa i tagata. Latou te faʻafefe le asu mai le pogisa io latou gutu. I le mea muamua na tilotilo i ai, o lenei mea e foliga ese, ae o le manava ma le manava tatau, o le ulaula e mafua ai se tulaga filemu, malolo ma malosi i le tino. E mafai ona lagona e se tagata i lalo ifo o le hypnosis.

Fugalaau tapaa

Na amata ona ulaina e tagata faimalaga ia laau ese, poʻo sikaleti, e pei ona taua e tagata o le malo. Mulimuli ane, na tuuina atu e avea o ni meaalofa mamalu mo le faamasinoga a le tupu, ma o le tamaitai muamua ulaula ulaula i Europa o le Masiofo o Sepania e igoa ia Isabella.

O tagata Spaniards na latou muamua faia ni tapaa, mo la latou togafiti na latou filifilia ai motu o Cuba ma Haiti. Talu mai le 1540, ua faʻataunuʻuina le felauaiga o le manogi o le tapaa i atunuu Europa.

Fiafia! O le tagata e sili ona manuia le faatau o fatu tapaa o le Farani o Joan Nicot, na tufatufa atu i Farani ma Egelani. I le faamamaluina o lona igoa, o lenei laau na faaigoaina o Nicotania.

Sa amata ona faaaoga e Rusia laulaau tapaa ao faagasolo le nofoaiga a Ivan le Terrible. O le ulaula na faatagaina na o tagata na avea ma vaega o le lauiloa Rusia. Ae e leʻi pine, e ala i le faʻatonuina e Tsar Mikhail Fedorovich, o le faʻaaogaina o tapaa sa faasaina. Mulimuli ane, na o Tsar Peter na ou faatagaina le ulaula.

O le tapaa o se tausaga taʻitasi, o nisi taimi e sili ona lelei, o laau i le aiga o le nightshade. O lona tuputupu ae e oʻo i le lua mita le umi, o le natura e maua talu mai le 6000 TLM. Ua teuteuina i laulaʻau lapopoa ma fugalaau o le piniki, lanu mumu po o le paʻepaʻe e pei o se tootoo, lima i le ono inisi le umi.

Faleaiga o tapaa

Na tupu muamua le tapaa i Peru ma Bolivia, na iu lava i Europa faafetai ia Christopher Columbus. I le taimi nei, ua tupu i Saina, North America, Asia Minor, Initia. O atunuu o Soviet Union muamua, e pei o Transcaucasia, Uzbekistan, Kazakhstan, Moldova, Iukureini, le Crimea ma le Kalasnodar Territory e le o se mea e tasi.

Le tuputupu aʻe o tapaa

O le tapaa o se laau toto, lea e masani ona totō i le eleele i le ituaiga o laau. E totoina fatu i le faaiuga o Fepuari po o le amataga o Mati.

E faʻapefea le tapaa?

O lenei laʻau teuteu o se laʻau tele-lapopoa ma se lau mafiafia ma le tumau, teuteuina i lau lapopoa ma pito pito i tua. O le umi o le aʻa e masani lava e le silia ma le lua mita. O le fuga o loʻo i ai faʻatasi ai ma mea faʻalavelave faʻapitoa. O fua o le tapaa o fatulaʻau fatu ia e mafai ona oso pe a matua.

Le Auala e Fuga ai le Taʻa

O le tapaa, o ona fugalaau o fetu ia, e matua matagofie lava. E le sili atu i le lima senitimita le lautele o le inflorescences. O le faʻaogaina o loʻo i ai se paʻu fugalaau umi ma pusi e lima o paʻepaʻe, piniki, fugalaau, mumu, lilac, samasama, lanu paʻu.

O le kulimi suamalie e na o le malamalama lelei mo le sefulufa itula i le aso. O le tapaa e tupu lelei i luga o se faapaologa po o se faamalama ua susulu i le la. O lenei laau o le ai ai foi le fa itula o le susulu o le la i aso uma mo le fuga.

Fiafia! O le fugalaau e manaia tele i se manogi manaia, e faʻalauteleina i le afiafi. O le faʻamaʻiina o ona mea leaga e faia i le po i le po.

Faiga lauiloa o tapaa mo le ola i totonu o le togalaau

Laʻau suamalie suamalie - fatuina o fatu

E tele ituaiga o laau e mafai ona ola i luga o le 'upega tafaʻilagi poʻo totonu o le togalaau.

Forest tapaa

O nisi taimi e oʻo atu i le 150 cm le maualuga, e i ai ni manogi teuteu teuteu i le manogi kiona-papaʻe paʻepaʻe. O le fanau mai o lenei ituaiga tapaa o Pasila. O ona lanu e masani lava ona teuteuina i le faʻafefiloi ma tuʻu i tua o se moega fugalaau tetele.

Fugalaau tapaa

Tabacco Langsdorf

O se laau taʻitasi, mai le 1 i le 1.2 mita le maualuga, faʻatasi ai ma se lanu lanumeamata mumu e pei o se logo ma se manogi manaia. Pasila ma Chile o atunuu ia e tupu ai le tutoʻatasi.

O le tapaa o le tapaa ua mou atu

Taina tapaa

O se mea lauiloa lenei, o nisi taimi o manu taʻitasi e maua. E i ai se mea saʻo, e tusa ma le 60 pe 70 centimita le umi, ma lau laʻau foi, laʻititi i le lapopoa ma laʻititi faʻaloloa. O fua o se laau toto e foliga mai, e tusa ma le 7 po o le 7.5 centimita le umi, e fesootai i totonu o se folasia lapoa e tasi.

O le mea moni, o le tapaa o lenei meaola e fuga i le po, ae o ituaiga e fuga i le ao na fafagaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, Red Devil, Lime Green, Evening Breeze, White Beder, Domino Samer-Pink, Krimson Rock.

Tobacco Sander

O se togavao pafe na pasia ma le tapaa tapaa ma vao vao vao. E i ai talu mai le 1903, pe a faʻamafaʻauina e le aufaifaʻatasi lenei ituaiga. E tele naua foliga ma e leai ni manogi. E mafai ona lanu mumu mūmū ma paʻepaʻe o latou aʻafiaga.

Fuga mai le tapaa

Tulafono Tausi Tapaa Tapaa

O le tausiga o ituaiga eseese o lenei laau e tutusa lava.

O le tapaa manogi umi: o faʻaaliga o le tausiga

Aquilegia - fatuina o fatu

O fua o lenei laau e teuteuina i laʻau lapopoa e fiafia tele i le tele o vai. O le mea lea, e manaʻomia e le fai togalaau le faʻaleleia pea o le eleele.

Lelei e iloa! Afai e masani ona e tatalaina le eleele, o le a fuga mai le tele o fetu lanu i luga o tapaa, ma o le a fiafia oe i la latou lalelei mo se taimi umi ma sogisogi lelei.

Flavored tapaa - o se faʻamatalaga o le laau ma tulafono mo lona tausiga

Ina ia maua ni manogi malosi o le tapaa, o le a manaʻomia le malamalama ma le tulaga o le vevela, e taua le fafagaina ma tuʻuina atu le malamalama faaopoopo. Afai e te tausia ma le faʻaauau le laau, e mafai ona e tuputupu aʻe maloloina ma matagofie laʻau tapaa.

O le tausiga lelei o fualaau e pei ona taua i lalo:

  • Faʻaaloalo i le vevela o le 22 po o le 23 ° C i luga o le zero seia oʻo ina tupu mai. O le taimi lava e foliga mai ai, e tatau ona faaitiitia le vevela i le 18 pe 20 ° C i luga o le zero.
  • Fafaga soo i fatu. E tatau ona faia ma le faʻaeteete e faʻaaoga ai se pusa po o se pulu moli faʻatasi ma sina mea mamafa.
  • Faʻataunuʻuina o se tamai fale kiona i le taeao ma le afiafi. E tatau foi ona tatala fualaau, pe afai latou te le i totonu o le fale koli, ae i lalo o se ata tifaga po o se tapuni. Tatala mo le itiiti ifo i le 20 minute. O le susu uma lava e faʻafefe le ufiufi o le ata tifaga pe aveese le ufiufi aʻo leʻi ufiufi fua.

Taua! O le taimi lava e aliaʻe mai ai pine muamua, e fautuaina e te le toe ufiufiina i latou i soo se mea ma ave i latou i le itu o le la: south or southwest.

E tele faʻatoʻaga faʻamalosi e faʻaopopo le faʻamalama i le tapaa tapaa e faʻaaoga ai filatini poʻo moli malamalama. O laumei e tuu mamao ese mai laau e tutusa ma le itiiti ifo ma le lima ae le sili atu ma le sefulu senitimita. Afai e le lava le malamalama o le laau, o lona aʻa o le a faʻaloloa tele.

Tipuni tapaa: tulaga tuputupu ae

O le tapaa e masani ona tupu mai fatu. O se taimi e faʻaalu ai le taimi, ae o le taunuuga ma taumafaiga e tatau ona faʻamalieina.

Tipono Taʻa: Fatuina o le Fatu

Fugalaau o le Heliotrope - ola mai fatu

O le totoina o fatu o le tapaa e faia i totonu o se eleele ua saunia lelei faatasi ai ma peat, humus ma togalaau aina, o le fua faatatau o le: 1: 1: 1. Laʻau e tatau ona i totonu o se atigi pusa loloto. A o leʻi tuʻu fatu i le eleele, e fautuaina e uu i totonu o se afifi afifi, susu mo ni nai aso, ae aunoa ma le faʻatali mo o latou germination.

O le tele o fatu e laʻititi lava, o le mea lea, pe a totoina, e tatau ona tufatufa lelei i le eleele. Ona fufulu ai lea o fua o laau i se pulumu. Ma le isi, o pusa e iai fatu e ufiufi i se ata tifaga po o se tioata. A maeʻa lena mea, e tatau ona teu i totonu i le vevela o le itiiti ifo i le 20 ae le silia le 22 ° C.

Taua! A maeʻa pe tusa o le lua vaiaso, e tatau ona tupu mai laau toto, lea e faʻaauau pea ona ola lelei i luga o se faamalama matalala e aunoa ma se fale.

Pe a totoina tausaga taʻitasi i luga o fualaau

O fatu o le tapaa manogi sili ona lelei e totōina ile lauʻeleʻele ile ituaiga o laau totō, ona o lenei mea o se laau toto e sili ona lelei. E masani lava, o fatu tapaa e totoina i le faaiuga o Fepuari po o le amataga o Mati.

Togalaau Tausi

O fualaau e tatau ona lueina i le vai, ona ufiufi ai lea i le tioata poʻo le ata. Tausia meaʻai e fautuaina i se mafanafana, ae le o se mea vevela. O fatu ua totoina e tuu i luga o le windowsill, i le mea e lava ai le susulu o le la.

Togalaau Tausi

O fualaau e tatau ona faʻafefeteina lelei faʻafefe, ma faʻasolosolo ona vaʻaia le eleele, na o le faʻaeteete lava. O le taimi lava e maua mai ai fatu e lua laupepa laʻau moni, e totoina i totonu o koneteina taʻitasi.

O le a le taimi ma le auala e totoina ai le tapaa manogi i le lauʻeleʻele

Ina ia totōina totogo o se tamaʻi manogi manogi i luga o le fanua, e tatau i le tagata fai togalaau ona filifili lelei pe a sili ona lelei. O se tulaga taua o se lauʻeleʻele lava vevela. Muamua lava, e tatau ona e filifili pe o afea e totoina ai le tapaa manogi. E mafai ona totōina togalaau totō i fanua matala, pe a mafai ona faʻamafanafana lelei le lalolagi. O le taimi fautuaina mo le tulaʻi mai o Me.

Taua! E sili ona lelei le totoina o fatu i se mamao e tusa ma le 20-30 centimita i le va o laau e faʻamautinoa ai lo latou atinaʻe atoa.

Tulaga faʻatau

O le isi mea e manaʻomia mo le tuputupu ae o le tapaa o le fafagaina masani lea. O lenei laau e faʻaaogaina e ola ai i nofoaga maualuluga maualuga. I le vevela vevela ma le vevela o le tau, e tatau ona e faʻafeinu i aso uma.

Laʻei pito sili

O le tapaa e le manaʻomia ai ni laei masani, e mafai ona gaosia faalua i le tasi vaitau. O le taimi muamua lava e fafagaina ai pe a faʻapipiʻi ia fatu, ma toe fai - aʻo leʻi amata ona fuga. I le avea ai ma faʻasusu, ua fautuaina e faʻaaoga le phosphate. O le maualuga o le kulukosene o loʻo i totonu o le fugalaʻau e aʻafia ai le atinaʻe o laʻau o le laau, ae o le a le fuga tele.

Vaega o le tausiga i le vaitaimi o le vavao

O fugalaau teuteu teuteu e le foliga mai e foliga mai e manaia ma tele-lanu. E iai nisi taimi e maua ai ni meaola o se ituaiga o laau. Latou te le mafuaina ni aʻafiaga i le fausiaina o mea fou fou. E le mafai ona aveesea pe afai e te popole i le lelei o le fuga. I le itu o le estheticics, o le mea moni, o se laau olaola e aunoa ma ni paʻu mama e foliga lelei, o le mea lea, i lenei tulaga, e sili atu le aveeseina o matagogo, aemaise lava talu ai e faigofie lava ona aveeseina mai le aʻa.

Fugalaau tapaa tapaa

E tele ituaiga o fugalaau e teuteu, e amata ia Iuni ma faaiuina ia Setema. O le faʻalauteleina o le vaitau o le fuālaʻau, e masani lava e tatau ai ona piki mai fugalaau mama. Ma o tagata taʻitasi e manaʻo e fiafia i se laau susulu olaola i le umi e mafai ai, aʻo leʻi amata le malulu malulu.

Vaega o le tausiga ile malologa

E mafai ona maua ni laʻau e sili ona maualuga o le ulaula tapaa pe afai e te aveeseina mea e le o iai i le amataga o la latou fugalaau, fuga fugalaau fugalaau. O lenei faiga e fesoasoani i le faʻaaogaina o laasaga e le manaʻomia ai le aveese.

Sauniga o le taumalulu

Ina ia faʻalauteleina le ola o se fagafaʻaga faatoʻaga, o le a manaʻomia mea nei:

  1. I le faaiuga o le masina talu ai o le tautoulu, ia tilotilo ma le faaeteete i vao matutua.
  2. Suʻeina laau i totonu o ipu e talafeagai ma tuʻu i luga o le windowsill.
  3. Toto le lanu meamata i se vao, ma tuu pe tusa ma le 70 pasene o le uumi.
  4. Suavai i fuga, e tusa ai ma le tikeri o le palapala.
  5. I le amataga o le tautotogo, o le totoina o le tapaa i totonu o eleele palapala.

E mafai ona puipuia le oti o se laau e sili ona fiafia i ai pe afai e te ola atili i se ipu i le fale. I lenei tulaga, ua malolo, ma a maeʻa le amataga o le tausaga fou e amata ona fuga.

O le mea lea, o le togavao lava lea o le tapaa e mafai ona tupu mo le tele o tausaga. E na o le fai togalaau e manaʻomia le aveeseina o fugalaau matutu, tausia o le laau teuteu.

E taua le iloa! Pe a faʻaalu le tapaa i le taumalulu i le fale, e tatau ona fuga tele muamua, e le pei o isi togavao na maua mai i laau. E manaʻomia e Falesa Florist le faʻaogaina o lenei mea i le faia o le fugalaau.

O faʻafitauli faʻapitoa ma faamai pe a tausia le tapaa manogi

O le tapaa e sili ona puipuia i faʻamaʻi eseese ma iniseti leaga. O loʻo aofia ai le tele o meaʻai e mafai ona faʻaleagaina ai faʻamaʻi pipisi.

O le tulaga tulaga ese o le tapaa manogi o le puipuia lea o laau mai iniseti leaga e tupu i tafatafa ane. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tele o fai togalaau i totonu oa latou togalaau e totōina i luga o le faʻamoemoega, ina ia mafai ona taofia le faʻaalia mai o le Colorado potato beetle.

O le tapaa lelei e manaʻomia ai fatuga lelei ma tausia. O se laau maloloina e mafai ona aumaia lagona fiafia i fugalaau fugalaau mo se taimi umi. O lau tapaa e mafai ona tumau le laumei mo se taimi uumi i le vaitau o le tau vevela ma le tautoulu, seia oʻo ina amata ona latou malolo. O ona fugalaau o le ai ai foi lanu lanu susulu mo se taimi umi.