Fua o le gaosiga

Fuaina o le kalena mo Iuni 2018

O mea uma i le natura e le masalomia e fesootai, e le o se mea e ofo ai le i ai o ni tino faaselesitila i le fua o le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o laau.

O o tatou augatuaa na latou mauaina lenei mafutaga, ma i le lalolagi i nei ona po, e tumau ai pea le faaaogaina o le aofai o le malamalama, e faaaoga ai kalena calendars, lea e mafai ona avea ma tusi lona lua o tusi mo le tausaga a sau.

O le a le masina e luluina le kalena mo?

I le amanaia o le igoa o le kalena ua taua, e faigofie lava ona manatu o le fesoasoani lea e maua ai e tagata le taimi sili mo le totoina o se aganuu faapitoa. O le mea moni, e matua taua lava, ioe, pe afai e te manaʻo e maua se fualaau aina maoaʻe o luga o le eleele ma eleele lalo o fualaau eseese. O le matafaioi taua i le filifilia o aso talafeagai ma le le talafeagai mo i latou taitoatasi e taʻalo i masina o le masina, ma le auala tonu e aafia ai le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o fatu, matou te taʻuina atu ia te oe i le taimi nei.

Aafiaga o le masina i le totoina

O le masina o le masina o ni faʻamatalaga faapitoa o le satelite o le Lalolagi, lea e faʻamatalaina e le suiga i le malosi o lona faʻamalamalamaina e le la.. O nei laasaga e mafai ona faʻamatalaina le mea moni e faapea o aso eseese o le masina tatou te iloa ai ituaiga eseese o le masina. I le aotelega, e fa masina o le masina: tuputupu ae, masina atoa, vaivai, ma le masina fou.

E te iloa? Mai le lalolagi, e foliga mai ia i matou o le Moon e matua lelei lava ma o se avanoa. O le mea moni, e sili atu le lelei, lea e faʻamatalaina e ala i le faatosinaga o le faʻatinoga o le kalavaina o la tatou paneta.

E tofu i latou ma ona lava uiga ma aafia ai le tulaga o olaga uma i luga o le tatou paneta i auala eseese.

  1. Tuputupuina o le Moon - o loʻo faʻaalia e foliga mai i le vanimonimo o se selesa manifinifi o le tino faalelagi, lea o le a tele ma sili atu ona faataamilo i le taimi. Faatasi ai ma le Moon, o mea ola uma i luga o la tatou paneta e tuputupu ae, ae naʻo le mea o loʻo i luga. O lona uiga o aganuu uma e totoina i le masina fou o le a tupu aʻe i luga. E le gata i lea, o aso nei o le tuputupu ae o le Moon, ua fautuaina ai le tosoina ma le toe totoina o laau, e faatino ai galuega tau fanua e fesootaʻi ma le fausiaina ma le faʻaleleia o le fanua. Faʻatasi, o le a na o le saofaga i le lelei o le ola ma le alualu i luma o le totoina o togalaau.
  2. O le masina atoa - o se vaitau e naʻo le tolu aso, o lea e tatau ai ona e taumafai moni e maua se taimi e faia ai mea uma e te manaʻomia i le togalaau ma le togalaau. E totōina i le masina atoa o loʻo totoina atili laʻau ma faʻapipiʻi vaega, ae i se tulaga e itiiti ifo, o aʻa ma fua. O se taimi lelei lea mo le luluina ma le faʻaleleia lelei o laau toto, aemaise lava, mo le veleina, vevela ma le vevela. Afai e manaʻomia, mulimulitaʻi le palapala. Afai i le masina atoa o le masina e le oi totonu o le vai o faailo o le zodiac, ona amata lea ona e aoina fatu. E le gata i lea, i nei aso e tolu, e mafai ona e seleseleina le faʻasaoina, ae sili atu na o na fualaau faisua ma fualaʻau e manaomia ai le vevela o le vevela, o isi mea e faʻataʻavaleina e mafai ona faʻalavelave. O le teuteuina, le faapipii ma le pasynkovanie laau i le masina atoa e le o faatinoina.
  3. Taea o le masina - o le taimi mai le masina atoa i le masina fou, pe a faasolosolo malie lava ona avea le tino o le lagi faalelalolagi ma mea faasolosolo malie e avea ma sepikikiti laitiiti. O aso uma o le masina o le vaivai o le a avea ma taimi lelei mo le totōina o aʻa. Soo se suiga o togalaau aina ma le teuteuina o laau e tatau ona tolopoina seia oʻo i aso sili ona lelei. Afai e tatau ai, e mafai ona e eli paluga, fatu laau, fualaau faisua ma leki. E mafai ona e faʻaaluina aʻa.
  4. New masina - o le taimi lea e foliga mai e matua manifinifi lava le Moon i le lagi, ae o le mea moni e tutusa le mamao mai le Lalolagi ma le La. O le aso ao lumanaʻi le New Moon, i le taimi tonu lava o le masina fou, ma e oʻo lava i se aso mulimuli ane, o galuega uma i totonu o le togalaau ma le togalaau e tatau ona faia ma le tausiga sili. E le aoga le totōina, totoina, totoina poʻo le vavalo i le taimi nei, aua e leai se tasi o mea o loʻo i luga o le a aumaia iuga ua faʻamoemoeina. I aso muamua ma aso mulimuli o le masina fou, e mafai ona aveeseina vao ma mafai ona faʻatautaia le taofiofia o meaʻai. Lagolagosua ma teuteuina vao ma laau, fusi fualaau faisua. I le tumutumu o le masina fou, e tatau ona tuulafoaia laau ma e le o paʻi foi, ina ia le aveesea ai lo latou malosi ma le malosi.
E faʻavae i nei vaega e fa, faʻapea foʻi ma faailoga o le zodiac, o le tele o kalena masina, o loʻo faʻatulagaina i se auala faigofie, mea e tatau ona e faʻalogo iai i aso taʻitasi o le masina.

Aso fiafia mo le galuega ia Iuni

I le masina o Iuni, ua uma ona faia le tele o le togalaau, ma ua na o le totoina o laau toto e fua mai ai le tele o taimi i le vaitau (mo se faataitaiga, pi poo le pasili). I le taimi lava e tasi, e tatau ona iloa tonu le taimi e mafai ai ona taulimaina le fanua, ma pe a tatau ona aloese mai le mauga, mulutuluina poʻo le faʻaofuina o mea totō ua totoina. O le a aoga tele le aʻoaʻoina e uiga i foliga o le togalaau, faʻapea foʻi ma le fuafuaina o faʻaoga o le galue ma se togalaau fugalaau.

Matou te fautua atu ia te oe ia e iloa le auala e faia ai se togalaau fugalaau i ou lava lima.

O fesili uma e faʻatatau i togalaau i Iuni 2018 o le a taliina e le kalena masina mo le tausaga oi ai nei.

I totonu o le togalaau

I le masina o Iuni, o le a tutusa lava le aoga o aso mo le totoina ma mo le tausiga o le palapala, o le mea autu e le o le fenumiai ma tausisia le fuafuaga.

  1. E mafai ona e totoina ma toe toto laau: 1, 5, 7, 8 (togafitiga faafomaʻi), 10 (totoina o laau totō ma le vaivai), 15, 18 (totoina o fatu), 20 (totoina o fatu), 22 (uma ae oona).
  2. E le mafai ona toto ma toe totoina: 1 (melon, greens, strawberries), 6 (bulgarian and bulbous), 10 (fatu o togalaau aina), 19, 22 (laau vao), 28.
  3. Totoina fatu: 20.
  4. Fertilization: 1, 5, 11, 16, 23, 24-27.
  5. E le mafai ona faʻamaʻaina: 8, 14, 26.
  6. Faʻasa: 3, 5, 15, 23, 24.
  7. E sili atu le aua le vai: 13, 14, 17, 26.
  8. Pest control: 2, 11, 14, 23, 24.
  9. E le mafai ona togafitia i mea faʻamaʻi: 3, 15, 16, 30.
  10. Oliina, faapipiiina, faʻamalosi ma isi galuega i le palapala: 9, 18, 19, 25.
  11. E le mafai ona galue faʻatasi ma le eleele: 11, 12, 20 (faʻalelei i le aʻa aʻa).
  12. Pike: 28.
  13. Totoina: 3, 4.
  14. O le seleselega (vaega): 5, 12, 21, 25 (o nisi o fualaʻau ma isi seleselega mo le taumalulu), 27 (pateta ma isi aʻa aʻa), 30.
  15. Sauniuniga o meafaitino: 3-5, 9-24.

E taua! O nisi aso e ono faʻasaina le totoina o laau totő ma faʻatagaina isi e totō, o lea e tatau ai ona e gauai atu i le tusi (o loʻo faʻaalia i puipui).

I totonu o le togalaau

E leai se galuega i totonu o le togalaau nai lo le togalaau, o lea e taua ai le suʻeina o faʻamatalaga i ni mea lelei ma le le lelei iinei.

  1. Totoina o laau teuteu: 4, 6.
  2. Lainaina o laupega: 3, 8 (fua ma fualaau aina).
  3. E le mafai ona aʻa: 1.
  4. Vaʻaia: 1, 2, 10, 24.
  5. E le mafai ona tui: 3 (maa), 30.
  6. Trimming: 1, 2, 13, 19, 26, 29, 30.
  7. E le mafai ona tipiina: 4, 5, 7, 9, 10, 16, 27, 28.
  8. Sauniuniga o vailaʻau faʻalaʻau: 17, 25.
  9. Aua le toe totoina laau totō: 29.
  10. Totoina o laau teuteu matagofie, faatasi ai ma fetolofi ma fetolofi fetolofi: 23.
  11. Aua le totoina ma toe totoina laau teuteu matagofie: 24.

O le maualuga o le taimi nei o ni tagata fesoasoani tele i lima o se fai togalaau mo le teuteuina o laau.

Afai e leai sou taimi e fai ai se mea ona o le tau poʻo isi tulaga i se aso faapitoa o le masina, e le tatau ona e le fiafia, aua i le tele lava o mataupu o le ae maua pea se avanoa e faʻatoʻa ai le galuega manaʻomia.

I le togalaau fugalaau

O mea taua i totonu o le togalaau, totoina o laau gaosi ma pusa laau, luluina o fatu, totoina ma le saunia o mea o le fatu e taua tele. I se faaopoopoga, aua nei galo e uiga i le laei ma le faasusu.

Laʻau laau toto, calciu, dahlias foliga manaia, e mafai foi ona teuteu lau togalaau ma begonias.

  1. Totoina o fugalaau fugalaau: 4-8, 9-23 (toetoe lava o aganuu fugalaau uma).
  2. E le mafai ona totoina: 25.
  3. Fatuina o aganuu fugalaau (fatu): 4-7, 9-23.
  4. Suiga: 1, 4-6, 8-11, 26, 27.
  5. Totoina o fatu taʻitasi ma sauniuniga sauniuniga o le eleele: 24.
  6. Totoina o pusa: 27.
  7. Faʻaaogaina o fualaau o fualaau vavalalata e ala i le vaevaega o le rhizome: 29.
  8. Faʻasa: 1-3, 10-12, 17, 20-22, 25-30.
  9. Fafagaina: 1, 3-4, 8, 14-16, 18-19, 22, 27-28, 30.
  10. Tataina o le eleele ma le puleaina o otaota: 1-5, 7-8, 15-16, 24-29.

E taua! O se tasi o taimi sili ona taua i le tausiga o se togalaau fugalaau o le taimi lea o le aveeseina o vao leaga. Latou te malelemo ese fugalaau ae le faatagaina i latou e tatala atoa.

Faatasi ai ma totonu o laau

E ui lava o le totoina o laau totō ua tupu aʻe i totonu o le fale, e aafia ai i latou i masina o le masina, e oʻo lava i se tagata poto masani o le a fesoasoani e iloa le taimi e mafai ai ona toto, totoina, vai ma fafaga fale.

  1. Totoina ma toe totoina: 1, 2, 10 (sei vagana ai le fugalaau), 11 (tuberous and bulbous), 12 (transplanting curlers), 14, 15 (e aofia ai le totoina o fatu), 20, 21, 23, 24, 29.
  2. E le mafai ona e toto ma toe totoina: 9, 13, 16, 17, 19, 25, 28, 30.
  3. Soʻo eleele: 20-22, 26, 27, 29.
  4. Pest control in plants plants: 3, 4, 12, 18, 19, 24, 30.
  5. Faʻasa: 6, 7, 26, 27.
  6. Fafagaina: 7, 24, 26, 28.
E le pei o laʻau o le fugalaau i fafo, o laʻau e sili atu ona agavaivai, o le mea lea, o le uiga faaalia ia i latou e tatau ona talafeagai, o le mea lea, pe a suia le laau ma faʻamalo le eleele, e tatau ona faʻatinoina uma lava taga ina ia le aʻafia ai le aʻa.

O totonu o laau e le gata o se faaopoopoga matagofie i totonu, ae ia mama atoatoa ma faasusu le ea. Saili po o le a le aoga o totonu o laau e tatau ona tumau i le fale.

Faʻatoʻaga o le kalena ile masina o Iuni 2018 i le aso

Ina ia malamalama atili i uiga o gaoioiga o le togalaau i Iuni, e aoga le mafaufau i "masina fautuaina" mo aso taitasi o lenei masina. O vaega taua taua o loʻo lisiina i le laulau:

Aso o le masinaMoon Phase, Moon i ZodiacGaluega fautuaina
1 (Aso Faraile)Toto i le pulouFaataʻitaʻiga ma le totoina o laau totō, aemaise lava i latou na toto i Pisces, Cancer poʻo le Scorpio. E mafai ona e faʻaaoga mea faʻapitoa, teuteuina i le togalaau, faʻafefe ma faʻapipiʻi fugalaau i totonu o se togalaau.

E le mafai: toe fai gourds, strawberries ma greens, faʻapea foʻi aʻafiaga.

2 (Aso Toonaʻi)Toto i le pulouFaagasolo laau mai meaola faalafua, teuteuina o laau ma laau toto, toe totoina, fausiaina ma le faamamaina o le eleele i se togalaau, totoina ma totoina laau i totonu.

E le mafai: faia le vele.

3 (sunday)Faʻaitiitia, i le AquariusLueina o laʻau, fuālaʻau ma le palapala ma faʻamalolo, faʻaogaina o meaʻai i totonu.

E le mafai: ia togafitia togalaau faʻatoʻaga mai meaola faalafua, ia tosoina fualaau aina.

4th (aso o le aso)Faʻaitiitia, i le AquariusTotoina o fugalaau faʻamalosi, teuteu o le togalaau, totoina ma le totoina o fugalaau i totonu o togalaau fugalaau, fafagaina ma faʻamalo le eleele.

E le mafai: ia faia se teuteuga o le matua, faia se pale, agavaʻa pipiʻi.

5 (taeao)Faʻaitiitia, i le AquariusLauina ma totoina laau toto mo le teuina ma le seleseleina o fatu, fafagaina, fausiaina, totoina laau toto, vavalo eleele ma aveese vao.

E le mafai: ia faia se teuteuga o le matua, faia se pale, agavaʻa pipiʻi.

6 (Aso Lulu)Tolu kuata, i PiscesLauina o fatu o togafitiga ma laau vevela, aʻea ma fuga laau teuteu, teuteuina o fugalaau e leai ni tui i totonu o se togalaau fugalaau, faasusu ai laau i totonu.

E le mafai: faʻapipiʻi faʻatoʻaga ma pulu pulu tuʻu, toe totoina.

7 (Aso Tofi)Faʻaitiitia i PiscesLauina o fatu ma totoina o laau mo le teuina mo se taimi umi, fatu mo le tausaga na sosoo ai, totoina o fatu ma totoina isi fugalaau, faasusu ma fafaga fale.

E le mafai: faia se teuteuga maeʻaeʻa, eli i luga pateta ma tuʻuina mo le teuina mo se taimi umi.

8 (Aso Faraile)Faʻaititia, i AriesTotoina o fualaau fualaau olaola, vave totoina o fualaau aina suamalie, totoina o fugalaau fugalaau, totoina o isi ituaiga, fafagaina ma le tatalaina o le eleele i se togalaau.

E le mafai: faia le teuteuina ma le maeʻaeʻa, faʻamafanafanaina togalaau faʻatoʻaga.

9 (Aso Toonaʻi)Faʻaititia, i AriesOliina, faʻamaʻapeʻapeʻe, liliuina, vevelaina o fualaau aina, aveeseina o laasaga o tamato ma siaki vine, seleseleina o fatu, totoina o fugalaau.

E le mafai: totoina, toto ma toe totoina fale toto.

10 (Aso Sa)Faʻaitiitia, i TaurusTotoina o fatu mo le toe faapipiiina o laau, totoina o laau toto ma le vaivai o le rhizome, faapipiiina o fualaau aina, totoina ma faasusuina laau toto.

E le mafai: totoina o togalaau o togalaau aina, aveese fanau laiti, faia pine ma teuteu.

11 (Aso Lua)Faʻaitiitia, i TaurusFaʻasagaga o le togalaau mai meaola faalafua, faʻatoʻaina, seleseleina o fatu, totoina ma faʻamaina fugalaau fuga, totōina o fatufuga ma faʻatoʻaga.

E le mafai: faia galuega e fesootaʻi ma le aʻa, aemaise lava, ma le tatalaina.

12 (Aso Lua)Faʻaitiitia, i GeminiO le seleseleina o togafitiga faafomai, seleseleina o fua o saito, fausua i se togalaau, togafitia o le aʻeina o laau toto, tetee i a latou meaola faalavela.

E le mafai: faia soʻo se galuega faʻavae e faʻaaoga ai meafaigaluega tau togalaau.

13 (Aso Lulu)New Moon, i GeminiFaʻavaeina o le pale, faʻafetaui lelei o le seleselega, aveeseina o laasaga ma fugalaau faʻasaga, pine, teuteuina o laau i le togalaau.

E le mafai: tele naua le fausiaina ma le fafagaina o faatoaga.

O le aso 14 (Aso Tofi)Tuputupu Aʻe i le KanesaFaʻasoa, tuiina, togafiti mai meaola faalafua, aoina o fatu, fafagaina o fugalaau i totonu o se togalaau, totoina ma totoina togalaau teuteu.

E le mafai: tele naua le fausiaina ma le fafagaina o faatoaga.

15 (Aso Faraile)Tuputupu Aʻe i le KanesaTotoina o fualaau totō, totōina o pateta pateta, faʻamalo ma faʻasusu, totōina o fugalaau, fafagaina o fugalaau i le togalaau, totoina ma le totoina o togalaau teuteu.

E le mafai: togafitiga mai meaola faʻamaʻi, faʻapipiʻi eleele.

16 (Aso Toonai)Tuputupu ae i LeoO le faʻaofiina o soʻo se ituaiga o suauu (na o le maualalo o vailaʻau), faʻamaina ma faʻamalo le eleele ile togalaau.

E le mafai: teuina, togavao togavao mo faʻamaʻi ma meaola faalavela, totoga totogo.

17 (Aso Sa) Tuputupu ae i LeoSauniuniga o vailaau faʻamaʻi, faapalagaina, fausiaina o laau i totonu o togalaau fugalaau.

E le mafai: faia se aofaiga tele o le faʻaleleia ma faʻafefe ai vao ma vai, totoga totogo totogo.

18 (Aso Lua) Tuputupu ae i VirgoWinter plowing, faʻamaʻapeʻapeʻe, faupuega, sauniuni o moega, sui o le palapala i totonu o ipu ma togitogi, luluina o fugalaau, fafagaina.

E le mafai: fufuluina o fualaau aina, togavao togalaau.

19 (Aso Lua)Tuputupu ae i VirgoMafaufau i fualaʻau, aveeseina o vao vao ma fugalaau, fufulu mama i totonu o le togalaau, fugalaau e fafaga i le togalaau, togafitia o meaola i totonu.

E le mafai: lūlū faʻatoʻaga mo le teuina mo se taimi umi.

20 (Aso Lulu)Muamua kuata, i VirgoLafoaʻi ma fuga o fatu, o latou totoina, totoina o laau, fausua i se togalaau fugalaau, tausia le eleele i totonu o ipu.

E le mafai: faʻaaogaina le palapala i totonu o le aʻa, aʻafiaga toto.

21st (Aso Tofi)Tuputupu i totonu o le potu tusiLisiina o laau totō, seleselega mo tusi lakapi mo le teuina mo taimi uumi, togavao ma le seleseleina o le togalaau mo le taumalulu, fafaga i le togalaau ma le tausia o le palapala i totonu o ipu.

E le mafai: faʻafeiloaʻi ma faʻapipiʻi laau, fai galuega e faʻaaoga ai meafaigaluega tau togalaau.

22 (Aso Faraile) Tuputupu i totonu o le potu tusiLauina o laau, totoina o laau ma feaei i fualaau, strawberries, strawberries, pi ma pi.

E le mafai: ia totoina ma totoina soo se laau toto.

23 (Aso Toonaʻi)Tuputupu ae i ScorpioTotoina ma totoina togalaau e le mafaatusalia, ma le tautau, fetolofi po o fuefuga fetolofi, puleaina o manu.

E le mafai: vaʻaia ma fetogi laau, aoina o laau, maliina o se togalaau.

24 (sunday)Tuputupu ae i ScorpioE galue uma i le muai totoina o le eleele, e aofia ai le gaoia o fatu laau, totoina o fualaau o laau taʻitasi tausaga.

E le mafai: toe totoina o fualaau suamalie, togafiti, teuteu ma le matagofie o laau totō.

25th (aso o le aso)Tuputupu ae i SagittariusFaʻamalaina, aoina o vailaau faʻasaina, selesele fualaau faisua mo le taumalulu, fufuluina, galue faʻatasi ma le palapala (luega, vavalalata).

E le mafai: totoina ma lūlūina togalaau faʻatoʻaga ma fua i totonu, totoina o fugalaau i totonu o togalaau fugalaau.

26 (Aso Lua)Tuputupu ae i SagittariusFaia o le palealii o laau e ala i le faamamaina lelei o manuʻa uma ma manua.

E le mafai: matua maelega i le fafagaina ma le faʻaofuina i soo se vaega o le teritori.

27 (Aso Lulu)Tuputupu ae i SagittariusO le seleseleina o pateta (ma isi aʻa aʻa) mo le teuina umi o taimi, teuina o fugalaau fugalaau.

E le mafai: auai i soo se ituaiga o teuteu, faʻamalosi.

28 (Aso Tofi)O le masina atoa, i le CapricornLūlūina laau totō na muamua totōina, totoina o fualaau fugalaau.

E le mafai: Tanu ma taʻi fualaau ma fualaau aina.

29 (Aso Faraile)Toto i le pulouVaevaega Rhizome o vavalaʻau vavalalata, toe gaosia o laau i le taoto.

E le mafai: Faʻaaoga le gaosiga ma le teuteuina o fualaau 'aina, e aofia ai vao.

30 (Aso Toonaʻi)Убывающая, в ВодолееСбор растений на семена и длительное хранение, заготовка растительного сырья.

Нельзя: пикировать, прививать и опрыскивать растения.

E te iloa? До сих пор точно не известно, откуда взялась Луна, а теорий её происхождения несколько. E foliga mai o se tasi o vaega o le Lalolagi ma vavae ese i se taimi vave i le atinaʻeina o la tatou paneta.

Faʻamatalaga masani

E faavae i luga o suʻesuʻega uumi o le natura ma le tuputupu ae o laau i Iuni, ua tuufaatasia ai e tagata se lisi o faailoga a tagata. O nisi nei o:

  1. O le timuga tele i le amataga o le masina - o se seleselega lelei.
  2. Po o le Nightingale o pese - i se matagi malolosi i le aso lona lua.
  3. O aso mafanafana o Iuni na folafola mai ai se tele o fua.
  4. Afai e tele ni papa i luga o laau, o le a mafai ona aoina le tele o kukama.
  5. Le susulu lelei o le la i aso muamua o le masina - i le sasaa lelei o le rai, ma le aso pogisa ma timuga - i se seleselega lelei o le flax.
  6. Laʻu malosi - i le fuamoa o mushroom.
  7. Afai ei ai le tele o fugalaau a le rowan, e mafai ona e saunia mo se seleselega lelei o avo.
  8. Faititili i le ogatotonu o le masina - leaga leaga.
  9. O le faimalaga o le fofo ma le faʻafeiloaʻi e faʻaalia ai le lata mai o faititili, o lea e le tatau ai ona e faanatinati i le fafaga.
  10. Luga lanu o le efuefu mauga - i se umi o le tautoulu.

O le mea moni, o le ai ai le tele o tagata faapena, ae e le tatau ona e faalagolago atoa ia i latou e aunoa ma se faatuaoia. Tausaga o le tausaga e ese, o le mea lea, i le taimi nei o le mea o loʻo i luga e ono mamao ese mai le mea moni. E le pei o lauiloa lauiloa, o le kalena lunarite e faʻavae i luga o faʻataʻitaʻiga o le tau ma ua manatu o se punaoa sili ona faatuatuaina o faamatalaga. Ae e tusa lava pe e te le talitonuina o ia, e leai se mea e taofia le taumafai. O ai na te iloa, masalo o Iuni 2018 o lau manatu e uiga i lenei mataupu o le a suia tele.