Vaega o kukama Parthenocarpic

Kukama "Spino": uiga, togafiti faʻatoʻaga

Kukama "Spino" - o se vaovao ma vave lava ona matua. O lenei ituaiga e puipuia i le le lava o le malamalama ma ua faamoemoe mo le galueaina i le lua muamua o itu o le eleele puipuia.

Faʻasologa o talaʻaga

O lenei ituaiga na maua mai e le au Falani mai le kamupani "Syngenta". Na latou fatuina se fatuga fiafia i fualaau faisua.

E te iloa? Kukama o se fualaau taumafa, aua o le kilokalama e naʻo le 140-160 calories e aofia ai.

Uiga ma tulaga iloga

O le faʻamalamalamaga o le kukama ituaiga "Spino" e tatau ona amata i le mea moni o lea ua amata ona matua. Mai le taimi o le fatu o le germination e matua, na o le 35-45 aso le pasi. O le kulupu o loʻo i ai le toe faʻafoʻi atu o le seleselega.

Busu

Laʻau o ituaiga gafa o le atinaʻe. Pepa o laupepa e laʻititi tele, ma e tusa lava pe i ai se faʻalauteleina o le faasologa, o le laau e fai ai le tele o ovaries. I luga o itu o le tipu sina mea laitiiti. O laau talatala e i ai se ituaiga o fugalaau fugalaau.

Fua

O fua uma e tusa ma le tutusa. E i ai le umi o le 11-13 cm. I luga o luga o loʻo i ai ni pulupulu tetele, taʻaloga ma e leai ni afaina, o lanu e lanu meamata, pogisa. O le aano e tofo lelei e aunoa ma le i ai o le oona. Afai e sili atu le fua o fua, latou te le avea se foliga o le paʻu, ae tumau i le foliga o se paʻu.

E te iloa? Faatasi ai ma isi vaega taua, na totoina ai e tagata Aikupito kukama i le tuugamau oo latou Farao.

Tuuina atu

O le fua o le kukama "Spino f1" e lelei tele. E i ai le maualuga o le gaosi. Puele e ola vave, o le laau e vave lelei ma o le aofaʻiga o gaioiga ma e leai se gaosiga. I le sikuea sikuea e mafai ona e aoina e tusa ma le 25 kilokalama o fua.

Malosiaga ma vaivaiga

O lenei ituaiga kukama e taatele i totonu o faifaatoaga, e tele ona lelei ma ona o lenei mea e mafai ona mafua i le folafolaina o ituaiga kukama.

Aoao atili e uiga i ituaiga ituaiga kukumba e pei o: Libellé, Meringue, Spring, Siberian Festoon, Hector F1, Ulugalii o Emerald, Crispina F1, Taganai, Palchik, Tagata faatauva "," Zozulya "," Siamani "," O lenei Kolisi "," Masha f1 "," Lototele ".

Faʻaauau

O le uiga o le kukama "Spino" e mafai ona faia e faavae i vaega lelei nei:

  • maualuga gafatia gafatia;
  • amata vave ona matua;
  • lelei lelei e aunoa ma ni faaletonu;
  • foliga lelei;
  • o kukama uma e tusa ma le tutusa;
  • ola umi;
  • lelei femalagaiga;
  • e le suia le foliga vaaia pe afai e te leʻi aoina fua i le taimi.

Faʻasologa

O lenei vailaʻau e leai se faʻaaliga manino, talu ai na latou faia e avea o se ituaiga o kukama ma o le taimi lava lea e tasi e taumafai e faʻaaoga uma mea sese.

Faʻamatalaga o le faʻatupulaia e ala i le faʻaaogaina o fatu

E tatau ona toto fatu i le vaitau mai le faaiuga o Mati e oʻo i le amataga o Aperila. O lenei ituaiga e mafai ona tupu e oʻo lava i se tagata e le tele sona poto masani i lenei mea. O le mea sili o le mulimuli i tulafono nei:

  1. Muamua e tatau ona e faʻatumu se fuālaʻau palapala.
  2. I ni nai aso ao leʻi lūlūina fatu, e tatau ona faʻaitiitia le eleele ina ia puipuia mai aʻa.
  3. I le taimi lava lea ao lei luluina, e tatau ona sasaa le eleele i totonu o pusa o le ae totoina ai kukama.
  4. Faʻapupula le fatu ile lua senetimita.
  5. Mo le taimi muamua, e tatau ona ufiufi laau toto i se ata tifaga.
  6. Afai e te totō fatu uma i totonu o le pusa e tasi, ona tatau loa lea ona fai se togi i le taimi lava e aliali ai le lautusi muamua.
  7. A e tipi, faʻalautele le vaomatua i laʻau e fai ai se aʻa lelei.

A o lei totoina, o vaieli e te totoina ai laau e tatau ona faatumulia i fusi, peʻa poʻo isi faʻamaʻi faʻamaʻi. E le gata i lea, aʻo leʻi totoina, e tatau ona sasaa vaipuna i vai, o le vevela e 23-36 ° C. O le maualuga o le vevela aʻo lei tupu le fatuina o le 25-26 ° C. A maeʻa ona toto fatu, e tatau ona pa'ū le vevela i le 21-22 ° C i le ao ma le 17-18 ° C i le po. I le ogatotonu o Mei, ua mafai ona e totoina ni fatu mama, pe a ma le 25 aso le matutua. I le taimi lea e tatau ona 3-4 laulaau.

E taua! I mita sikuea taʻitasi e tatau ona i ai le 2.2-2.4 fualaau. O le tulaga lelei lenei o le totoina o laau.

Grow cucumbers e ala i le leai o ni fua

O lenei ituaiga e mafai ona tupu ma le leai o ni fua. E faia lenei mea i le faaiuga o le tautotogo, pe a uma le malulu ma e tumau pea le mafanafana o le tau. Afai e te faʻaaogaina le alavai, ona tatau lea ona faia vaieli i se mamao o le 18-22 cm mai le tasi.

O le lautele i le va o laina e tatau ona tusa ma le 35 cm. O nisi fatu e 5 e pau i totonu o vaieli taitasi. I lenei tulaga, e tusa ma le 3 laau toto o le a tutupu mai i le tasi. O fatu, e pei o le fatu laau, e tatau ona loloto i le loloto e tusa ma le 2 cm.

E taua! A e toto fatu, e tatau ona susu le eleele.

Tausia mea

Ina ia mafai e laau ona faafiafia oe i se seleselega lelei, e tatau ona e tausia lelei ma tausia lelei i latou ma faia uma tulaga mo lo latou alualu i luma masani.

Faʻasaga, veleina ma faʻamalo le eleele

E tatau ona faia i taimi taʻitasi le fufulu. Moisturize le eleele e tatau ona i ai i ni tootoo i aso uma. E sili ona lelei le faʻaaogaina o le suavai. O lenei faiga sili ona talafeagai mo lenei ituaiga kukama. O le tele o le vai e manaʻomia e laau totō e faalagolago tele i le tau. O le tele lava o le laau e faʻaalia i le susulu o le la, o le tele o le vai e manaʻomia.

Aua nei galo e teuina i taimi uma ma vele le palapala ile laau. Ua maeʻa le faʻaoga ina ia maua ai le ea i aʻa. O lenei faiga e sili ona lelei pe a uma le faʻamaua poʻo le timu, talu ai o le vai e puipuia ai le ea mai le aʻafia o aʻa. E taua foi le faamamaina o laulaau ua liu samasama ma le opal.

Lauga vao

Ia mautinoa o le feaveaʻi o laau. O lenei faiga e fesoasoani i le faʻavaeina o se aʻa faʻaopoopo. E afaina ai foi le tausiga o le eleele ma le malosi o le vao i matagi malolosi.

Togafitiga puipui

O le auala sili e puipuia ai mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi o le puipuiga. Faaaoga oloa Binoram, Hamair, Tanules granules ma Kurzat ma le powan powders. Faaaoga mea uma o loʻo i luga e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina.

Laʻei pito sili

Taua tele le faagasologa o le fafagaina o laau, o le a fesoasoani ia i latou e ola vave. Ina ia faʻaleleia le alualu i luma o aʻa, e taua le faaopoopo o fualaau i le eleele aʻo totoina. O se faʻataʻitaʻiga o le "Terraflex Universal". O lenei maunu e aofia ai le phosphorus, zinc ma le uʻamea. O faʻasalalauga o ni auala lelei e puipui ai mai le eleele. A e faʻapipiʻi fatu, ia faʻaoga le Pre-Ambour Energy fungicide.

E sili ona aoga mo laau totō o le faʻaaogaina lea o fugalaʻau. Afai e te tausia manu, e mafai ona e faʻaaoga le manua e pei o se faʻala. O le isi auala lelei o le faʻaaogaina o le pefu. Faʻafaigofie. Faʻatoa aua neʻi togi ese laulaʻau, fufulu lala ma isi mea o totoe mai le togalaau ma le togalaau aina (sei vagana ai laau mamaʻi). Fuʻu ma maua le fugalaʻau.

Garter belt

E manaʻomia le taʻavale ina ia le mafai e le laau ona savali i luga o le eleele. E faʻalagolago foʻi i le faʻasaoina o laau totō, ona o le a latou suʻeina le lagolago ma atonu e ono faaleagaina. Fai lenei gaioiga i le taimi e oʻo ai le maualuga o le vao i se maualuga e tusa ma le 30 cm. Auā o le fale e masani ona faʻaaoga ai le solo.

Seleseleina

Talu ai o le ituaiga o loʻo faʻamatalaina i luga ua vave ona matua, e tatau ona aoina fua i le toeitiiti masina ma le afa talu le fana. Afai e te le koina kukama i le taimi, o le a le maumau o latou foliga ma o le a taofia o latou foliga vaaia.

O lenei ituaiga kukama o se filifiliga sili ona lelei, ona e maualuga lona gaosiga, e faigofie lava ona feaveaia, e lelei lana faʻalauiloa ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. Le manuia i le tuputupu ae!