Fua o le gaosiga

Jatropha - o le manava fuga o le buddha

I le aoina o faifaatoaga e tele lava ina le masani ai laau totō. E faapelepele, faapelepele ma mitamita i latou. O ia ituaiga o sui o le lauolaola e aofia ai Jatropha.

Faʻamatalaga

O le Jatropha o se faʻalauiloa tele. E i ai i le aiga Euphorbia. O le genus Jatropha e aofia ai le sili atu ma le 150 ituaiga, ia e fai ma sui o mutia, vao, laʻau laiti. E mafai ona faʻasalalau ma taʻutaʻu, laiti ma sili atu, eseese i foliga o laulaʻau ma lanu o le au. Ae, e pei o isi sui o le au, o loʻo i ai i totonu o le tino se kulimi suamalie, o le mea oona i lona tuufaatasiga kemikolo.

I le natura, e tupu tele Jatropha i Amerika Tutotonu. Ae o nisi o ona ituaiga o loʻo maua i Amerika i Matu, Aferika, India. I lo tatou atunuu, o ia e mafai ona maua i totonu o greenhouses, togalaau faʻatoʻaga poʻo fale teuteu fugalaau.

Jatropha o le tele o foliga muamua o lona ogalaau. Mai aʻa, i le faavae, e lautele, ma luga - tapering. I lenei, e foliga tutusa ma foliga o se fagu. I totonu o le vao, o se laau masani i totonu o lona natura natura i tulaga o tafaoga papaʻe e faʻaputu ai se vai inu. E talitutusa lea mea ma soʻo se mea.

Tuʻu i ituaiga eseese o Jatropha eseese i foliga, lanu ma foliga vaaia. E tele naua, o latou uumi uumi e muta i le ogatotonu o le laulaau. I le oʻo mai o le vaitau malulu ma le amataga o se vaitaimi o le malolo i le fale, ua paʻu lau lau. O le amataina o le vevela e toe foʻi mai.

Jatropha fuga mai le amataga o le tautotogo. Fugalaau o le laititi, o ituaiga eseese e aoina i lalo o le malu puipuia poʻo le tupu faʻatasi. O gafa e foliga mai muamua nai lo laʻau e amata ona tupu pe a mavae le taumalulu i le taumalulu. Ae i lalo o tulaga lelei, e mafai ona fuga mai laau toto i le tausaga atoa.

Ituaiga o Yatrof

Jatropha Gouty (PODAGRICA)


Jatropha Podagricheskaya - ogalaau uumi e tusa ma le 50 cm. O le ituaiga lenei o le Yatrofa masani i totonu o tulaga i totonu. O le paʻu o le "fagu" faʻapipiʻi ua ufitia i le tuputupu ae.

O lau o le laau e foliga mai e pei o le maple, lanumeamata lanumeamata i se talavou. I le aluga o taimi, o la latou pito i lalo e susulu ma ua ufiufi e ufitia.

I le tautoulu, o laʻau e feʻalo ese mai le pule o le yatropha. O loʻo tumau pea le 'eleʻele mo le taumalulu atoa. Ia Mati, muamua, i lona pito i luga e ola aʻe ai fatu laau fugalaau ma mama, ona susulu ai lea o fugalaau lanumumu. Ona amata ai lea ona oso i luga laupepa.

O le vailaau oona.

O tagata na taua o Yatrofu "o le manava o Buddha."

Jatropha Kurkas (CURCAS)

Laʻau tele, tuputupu ae e oʻo i le 5 m. Kurkas o foliga lanu e pei o se foliga taua. I le maualuga atonu e laiti - 6 cm - ma lautele - e oo i le 40 cm. Lanu - lanumeamata lanumeamata.

O fugalaau o le laau e samasama.. O tamaitai e aoina i mea e le atoatoa, ma alii - tasi. A maeʻa ona fufulu, o fualaau aina e fai i foliga o se moa tafatolu ma fatu i totonu.

O vaega uma o le vao o mea inu ia, o le tele o mea vevela o fatu ia. E aofia ai se vaega o Kurzin, o se vailaau malosi. O le iʻuga o le 'ona o le' ona o le 'oʻona, o le maʻi e amata, o le oti e tupu ona o le fatu o le fatu.

Le igoa lona lua Yatrofy Kurkas - "Barbados nut."

Jatropha tasi vaega (INTEGERRIMA)

O le Jatropha atoa o se laau maualalo e oʻo i le 4 mita le maualuga. O laulaau e lelei, fesuiaʻi. O fugalaau e laiti, faatasi ai ma petalima e lima, e faʻaputuina i fusi.

I le taumalulu, pe a paʻu le vevela, e ono paʻu laulaau. Faʻasoa lelei ma i totonu o se siosiomaga talafeagai e mafai ona tupu i le tausaga atoa.

O le vailaau oona.

Jatropha Cleave Multifida (Branched) (MULTIFIDA)


Laʻau e oʻo i le 2 mita. O lapoa e lapoa, vaevaeina i le 8-10 vaega. E i ai laʻau e 12 vaega.

Lanu lanu meamata lanu meamata i le otenkom siliva.

Fugalaau lanumeamata, faia ai se faʻalavelave malu malu.

O le vailaau oona.

Jatropha tausi fale

E taʻua Jatropha o se laau faigofie faigofie ona tausi.

E malulu le lamala, e seasea ona aafia i faʻamaʻi eseese ma osofaʻiga o faʻamaʻi pipisi.

O le nofoaga e tupu ai Jatrofa e tatau ona susulu ma mafanafana.

O le eleele mo le totoina e tatau ona tatalaina, faatasi ai ma le ono mafai ona lelei le tafega o le ea. E tatau ona faʻafefiloi i le tutusa o laupepa o lapisi ma eleele suauu, peʻa ma oneone paʻu. Faaopopo i ai ni maa laiti, iliili lelei po o piliki paʻu. E tatau ona i ai se alavai lelei i totonu o le ulo.

Jatropha Transplant i le 1-2 tausaga i totonu o se ipu tele. E sili lenei mea i le tautotogo poʻo le taumafanafana. I le tau malulu, o le a le taliaina e le laau lenei faiga. A o lei totoina pe toe totoina se laau, e tatau ona saunia se potopotoga talafeagai, i le pito i lalo e tumu ile suavai lelei. Ona sopoia lea o le laau ma se faaputuga eleele ma faaopoopo i ai le eleele ua saunia. O sina mea itiiti i luga. O le eleele i totonu o le ulo e mafai ona faʻafeinu pe faʻafefe. Aua nei galo o Jatropha o se mea oona, o le mea lea e tatau ona faia uma ma totigilima.

O le susulu mo le Jatropha e tatau ona susulu. O le leai o se aʻafiaga e mafai ona aʻafia ai ona foliga teuteu: o laulaʻau ma fugalaau fugalaau e mafai ona liua ma faʻavaivai foliga.

E sili atu le puipuia o le laau mai le susulu o le la ina ia aloese ai mai le vevela o le tino.

O le vevela i totonu o le potu ma le Yatrofoy e manaʻomia ona tausisia maualuga - 20-25 tikeri. I le taimi o le malologa, mai Oketopa ia Mati, e mafai ona sili atu ona manaia - 10-15 tikeri. O le loloto o le vevela e mafai ona faʻaumatia ai laau.

Faʻamamaga o le ea mo Jatropha e tatau ia tutusa. I le vevela o le tau, e mafai ona e suluina laʻau o vao ile tolu vaiaso pe solo foi i latou i se laʻau susu.

I le vaitau o le tuputupu aʻe, mai ia Mati e oo atu i le Setema, e manaomia e le falelaau le faʻamaʻiina i foliga o fomuisa o loʻo i ai le magnesium, calcium ma le sulfur. O lenei mea o le a fesoasoani ia Jatropha ma le tuputupu ae o laulaau ma le taimi o le fauina o fugalaau ma le fugalaau.

Ole vai Yatrofu e tatau ona faʻalelei. E le taliaina uma mea uma e lua ma le leai o le susu.

I le taumafanafana, i le taimi o fugālaʻau, faʻafeinu e mafai ona faia i vaiaso uma, i le autumn - e tasi i le masina e lava, ma i le taumalulu, pe a uma lau lau, e mafai ona e faʻavaveina aʻo leʻi amata ona tupu le laau.

Fualaau o le Jatropha ua faʻapipiʻiina po o le tipi

Ua totoina fatu i fualaau aina pe a uma ona totogo. Latou te manaʻomia ona totoina i le loloto pe a ma le 5 cm i le eleele e aofia ai eleele mumu, palapala laʻau ma peʻa, poʻo le faʻaaogaina o le eleele ua faʻapipiʻiina mo 'āiga i totonu. A o toto fatu, faʻapalapala le palapala. O fatu o le Jatropha o loʻo i ai se atigi pupuʻu tele, o lea la ao le i totoina, e tatau ona faʻamalulu. Malosiaga i fatu toto e tatau ona tapuni i tioata poo polyethylene e fatu ai le vevela manaomia, e tusa ma le 25 tikeri. E mafai ona e toto saʻo fatu fatu o le jatropha i totonu o ipu.

Pe a faʻaleleia e ala i le tipiina, e tatau ona vavae ese mai le aʻa i se mea maoaʻe, faʻagogo mo ni nai aso i le mea e tipi ai ma tuu i totonu o le vai poʻo le susu palapala. I totonu o le masina, e tatau ona mauaa le aʻa. Laʻau totōina i totonu o se ulo.

Jatropha - laau oona

O ituaiga uma o Jatropha e totoina ma mea sili ona leaga. O lona fatu e sili ona afaina. A e galue i laau toto, e tatau ona faʻaoga totigilima paʻu, ia mataʻituina uma puipuiga i le taimi o le totoina, totoina, faapipiiina, teuteu.

I totonu o le potu o loʻo i ai tamaiti ma manu, e tatau ona vaʻaia le laau.

Maʻi ma faʻamaʻi

I faʻamaʻi faʻaleagaina faʻaleagaina Jatropha e matua puipuia. E mafai ona faʻaleagaina e ala i le apogaleveleve mitesite poʻo le tumutumu.

Thrips - tamai iniseti e suʻe le laʻau lau. E masani ona aliali mai i le maualalo o le suavai. Afai e maua ni meaola faalafua, e tatau ona fufuluina laʻau i vai manogi pe faateleina le suamalie i luga o laau. Mo faʻamaʻi pipisi, e tatau ona faʻaaoga faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga. "Fitoverm".

Spider mite
- O se meaʻai e mafai foʻi ona suamalie mai se laau. Lanu samasama e aliali i luga o lau. E tatau ona tau ai, e pei o isi iniseti, gafa o laʻau i le vai poʻo le fesoasoani o sauniuniga kemisi.

Jatropha - o le uluai laau toto. E le masani i ona foliga vaaia ma e le taua le tausiga. O le totoina o se laau i lona fale, o le tagata fugalaau o le a faamemelo ia te ia e le o se mea manaia tele, ae o le fugalaau umi.

Ata

O le a e vaʻaia se ata o Jatropha gouty: