Pasili

Faʻafefea ona faamutaina le maitaga ma le pasili ile amataga

O nisi o meaʻai e mafai i le amataga o le maitaga e mafua ai le faʻailoga o le uterine ma le teenaina o fetal. O pasili o se tasi o nei laau toto. O le fesili pe moni lenei mea ma pe mafai ona mafua ai le faapau pepe ma lona fesoasoani o loʻo taliina i lenei tusiga.

E faapefea e le pasesa ona aʻafia ai le tino o se fafine i le taimi o maitaga?

O tamaitai, aemaise o tamaiti, e sili atu i auala masani o le faapau pepe. O mafuaaga mo lenei mea e matua ese lava. Fomaʻi faʻasoifua maloloina o le auala sili lea ona saogalemu, ae o le faʻanoanoa masani e masani ona faʻaaogaina. O nisi o laʻau o loʻo faʻamatalaina i fualaau oona e pei ona mafai ona faʻaosofia ai le faʻafefe o le paʻu pe a le tupu. O le mea lea, latou te manatu foi o se auala e faʻaumatia ai le maitaga le manaomia. O le tele o laau totő e iai le maualuga o mea taua ole suauu e tatau ona le mafai ona lavelave mo le faapau pepe o le maitaga, e ui lava o le i ai o suauu taua i totonu o le laau e le o lona uiga e galue ai i lenei auala. Ina ia iloilo le tulaga o le le faʻaaogaina, e tatau ona e malamalama i le auala e aoga ai. O le sini o le tele o metotia o le faapau pepe masani o le taofi lea o le gaosia o meaʻai po o hormones talafeagai mo le atinaʻe o le fomaʻi.

E taua! O le tele o togafiti o le faʻauʻuina o laau e galue i le 1-4 vaiaso o le maʻitaga. Ae i lenei taimi fafine masani e le o iloa latou te maitaga.

E manaomia e le tama le tino o le tina e maua ai nisi o hormones - o le a latou avea o ni tagata puipuia i le taimi o maitaga ma tuʻuina atu le tamaititi i mea e tatau ai mo le atinaʻe. O le tamaititi ma le placenta o ni mea mai fafo i totonu o le tino ma i le leai o nimoni talafeagai e teena e le tino e aunoa ma le faʻaogaina e fomaʻi. Ae o lenei metotia e mafai ona i ai aʻafiaga itu.

Faʻafefea ona faamutaina vave le maʻitaga ma le pasili

Sa faʻaaogaina pasili sauniuni mo le faʻauʻuina mo le tele o tausaga ma o loʻo faʻaaoga pea, aemaise i Italia. E talitonuina o gaioiga taua o laau e saofaga sao i lenei mea. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e mafai ona e faʻaaogaina le suauu tima. O le faʻalavelave e tuʻuina atu i le afaina o le gasegase. Ole fua ole aso o le pasesa o le mea na mafua ai le faapau pepe ile 900 mg mo aso 8 sosoo

Teuteuga

Pasili leaves ei ai le tele o vitamini C ma galue i le auala e tasi e pei o sauniuniga o le faapau pepe ma le vaitamini C. Afai e te fuafua e ave le mutia i lona natura masani, e tatau ona e 'ai lelei ina ia maua uma ai vitamini ma meaʻai e fesoasoani e mafua ai se faʻanoanoa . E mafai foi ona e faʻaaoga le pasesa i le ituaiga o lauti poʻo le susu ile iuga lava e tasi. Tekonolosi teu:

  1. Salu le vai ma tuu le pasili i ai.
  2. Aveese mai le vevela ma tuʻu i luga.
  3. Pe a maeʻa le 15 minute, e mafai ona onā le susu, aʻo leʻi afaina.
  4. O lenei faʻafefiloi e tatau ona onā tele i taimi uma e mafua ai se faʻanoanoa.
O nisi fafine latou te fai mai foi o le faʻaofiina o le pasili i totonu o le vaʻai e fesoasoani ia te ia lava e faia ai le faʻapau o le natura. O lālā e tuʻuina i totonu mo le 12 itula, ona suia lea i ni mea fou ma faʻamaopoopoina le faʻatinoga ma le faʻaaogaina o le pasili.

E te iloa? O le igoa "pasili" e sau mai le upu petroselion, "maa fao"i le gagana Eleni. O le igoa lenei na ia mauaina mo le tuputupu ae i papa palapala.

Infusions

O le faʻafefeteina e taua o se vaifofo o vai o pasili. Faʻapipiʻi mea faʻapipiʻi i suauu, vailaʻau oona ma vai mamā. O laulaau po o fatu o le laau e sasaa mai i le vai ma faʻaoga mo sina taimi. Faʻatasi ma le faʻafefe malulu, o le a manaʻomia le 12-24 itula e saunia ai le fualaau faasaina. O le auala vevela o le faʻafefeteina o le faʻatumu lea o laupepa i le faʻafefe o le suavai faʻatasi ai ma le faʻaleleia atili e ala i le vevela. Ae o le sili ona lelei e manatu o se auala faʻafefiloi lea e muamua sasaa ai laulaʻau i le vai malulu ma faʻaogaina, ona faʻafefe lea o le vai i totonu o se pusa 'eseʻese, ma o laʻau o loʻo tafe i vai inu. A uma lena, e lua uma fofo.

E tatau ma e mafai ona faamutaina le maitaga i lenei auala

O otaota e masani ona taliaina e aofia ai (ae le gata mai i):

  • tansy;
  • thuja;
  • salu;
  • moli fufulu;
  • aʻa;
  • ageluica
  • vormwood;
  • yarrow;
  • pennyro o le suauu taua.

E taua! O le faʻaipoipo i se taimi tuai, o se lamatiaga ogaoga i le soifua maloloina o le tina o loʻo faʻamoemoe ma e tatau ona faia ma le faʻaeteete tele. E sili le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi pe afai ua maea le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga.

Pasili e le o se tasi o oloa sili ona aoga i lenei tulaga. I le faaopoopo atu, o le gafatia o laau afaina e aafia ai le tino ua gata i na o ni nai vaiaso i le amataga o le faagasologa. O le mea lea, oi latou na maua le faapau pepe i le pasili, e foliga mai e le tele ma saienisi faʻamaonia faʻamaumauga o lenei aofaiga. O le maualuga o soʻo o soʻo se afu poʻo mea faʻaopopo e mafai ona avea ma se faʻalavelave matautia tau soifua maloloina. O le mea lea, o suʻesuʻega na faʻataʻitaʻiina i maunu na faʻaalia ai e sili atu ona puipuia le mailei i aʻafiaga o lauʻau. Ma o le fualaau talafeagai mo le faatupuina o le faatupuina o le feeseeseaiga i maso e toetoe lava tutusa ma le fualaau mo le oti.

E mafai ona afaina ai le pasili aʻo maʻitaga

E mafai ona tumau pea i totonu o le tino ni mea masani o le fomaʻi pe a maeʻa le faʻalavelave. O nisi taimi o lenei ie e sau masani, ma e leai se mea e popole ai. Ae afai e iai pea, e mafai ona afaina ai se fafine, ma e tatau i le fomaʻi ona aveese. Afai ei ai sau maʻi gasegase, e taua le sailia o fesoasoani a se fomaʻi fomaʻi e puipuia ai aʻafiaga e ono tutupu.

E te iloa? O le laurel wreath i Eleni anamua sa muamua muamua i ai se fala o le pasili. Na teuteuina i latou i le manumalo o taaloga a le Nemean ma Istmii.

Faatasi ai ma nai tootoo ma le pasili faʻasalalauina e saogalemu mo le tino ma leai ni aʻafiaga. Ae afai o loʻo e faʻamaʻi i seleni, ona le mafai lea ona faʻaaogaina. I le tele o mea, e mafai e le laau ona mafua ai le ania, fatugaʻo ma le ate. Lapataiga faapitoa mo le maitaga:

  1. I le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga, o le pasesa e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le faaletonu o le fanau mai mo le fomaʻi. O le mea lea, e le aofia ai le taumafataga.
  2. I le lona lua ma le tolu piliona, e talafeagai le 'ai, ae i se tulaga masani. O nei fautuaga e tasi e tausia i le taimi o le lactation.

Pasili e le mafai ona faʻaaogaina e tagata e iai ni mea faʻalavelave e uiga i le tuiina o le toto - e mafai ona faatelevave le toto. E le gata i lea, e tatau ona togafitia lelei le laau e le maʻisuka ona o lona malosi e faʻaititia ai le maualuga o le suka. Aua nei faʻaaogaina i se vailaau faʻasaina i le maualuga o le suka.

Aoao atili e uiga i aoga ma mea matautia o le pasesa mo le soifua maloloina o tamaitai.

O le iloa pe faapefea ona galue gaʻau i totonu o le tino, ma e uiga io latou gafatia i le faamutaina o le maitaga, e mafai ona e filifili pe faʻaaogaina. Ae i soo se tulaga lava, e tatau ona e faʻatalanoa se fomai aʻo leʻi filifilia se filifiliga se tasi.