Laʻau i totonu

Calathea croca: tuputupu aʻe ma tausi ile fale

I le aso, o le talanoaga o le a avea ma sui o le aiga Magranty, Calathea krokat. E matagofie tele o ia e le gata mo lona uluai foliga ma le valivali o lau, ae faapea foi mo fugalaau.

Ma ina ia mafai ona e talitonu i lona matagofie, ia faamasani i tulaga o le alualu i luma manuia ma manaoga mo le tausiga.

Faamatalaga faʻapitoa o le laau

Calathea Crocata (Calathea crocata, saffron) o se fualaau teuteu teuteu mai Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute, lea e mafai ona faamatalaina e faapea:

  1. E i ai sina laʻitiiti e tusa ma le 45 cm.
  2. O laʻau o loʻo i lalo o le eleele ma le aʻa, o se rosette o laʻau e tupu mai ia i latou o loʻo i luga o petioles pupuu.
  3. Le lanu o laulaau e lanumeamata lanumeamata, pe afai e te liliuina, o le lanu viole, o le foliga o se olonoa faʻalanu. O veins i luga ia i latou e fai ai se mamanu matagofie, o le pito i lalo e fai sina siva.
  4. Krokata o se tasi o ituaiga laau toto e 2 o le ituaiga o Calathea. Fugalaau e tupu i le tau malulu, e tusa ma le 2 vaiaso. O fugalaau e lapopoʻa, e ola i luga o paʻu uʻamea saʻo mai le ogatotonu o papa. O latou lanu e moli, o laumei e mumu. E le mafai ona taua le manogi o le fugalaau.
E te iloa? O Calathea e mafua lona suafa i Eleni anamua: latou te taʻua lenei upu ato, na lalagaina mai ona lau.

Tuutuuga mo le manuia o aiga

Calatheum Crocata e matua faigata lava ona tausi: soo se faʻaogaina e mafai ona oʻo atu i le oti o le laau.

Nofoaga ma moli

O lenei aganuʻu e faʻataunuʻuina le le gata i le susulu o le la ma le malulu malosi. I le taimi lava e tasi o le lanu o laulaau e amata ona mataʻutia, mai le susulu o le lā. O le nofoaga sili mo le laau o le faamalama o loʻo tilotilo i matu-sisifo poʻo matu-sasaʻe. Afai e leai se avanoa e tuu ai le fagu i sea nofoaga, faia se pa pepa paʻepaʻe e faʻapipii i le faamalama tioata mai le la.

E le gata i lea, e le tatau ona i ai ni vevela i le mea e latalata i le ulo - mai i sea ituaiga o alalafaga, e mafai ona maliu Calathea.

Tulaga o le vevela

O le vevela faatagaina o le vevela mo le ola o le saffron calathea o + 18 ... + 24 ° С. O le a faʻaumatia i le auala e tasi e pei o le malulu i lalo ifo o le 18 ° C ma le vevela i luga aʻe o le 24 ° C. O le maualuga o le maualuga o le a iai le 20 ... + 22 ° С.

E taua! E talafeagai le faʻaaogaina atoa o suiga faʻafuaseʻi i le vevela ma le faʻataʻitaʻiga.
Afai e te manaʻo e faʻamalosi se potu i le taumafanafana, aveese le fagu ma se croquet mai le faamalama, ma i le taumalulu, ia siitia atu i se isi potu aʻo lele. Aua nei teuina le faamalama i le auala o le ea, pe afai ei ai se ulo ma se laau lata ane.

Faʻamamaga o le ea

O le maualuga maualalo o le faʻamamaina o le ea e 65%, o le maualuga e 75%. E taua le mafaufau e le talafeagai le totoina o le vai i totonu o le apa. O le fufuluina o laulaʻau ma se laʻau susū, faʻapipiʻi moa po o pepbles tuʻuina i luga o se fata e faatagaina. O loʻo faʻatupulaia tulaga lelei i le florarium poʻo le inchidarium.

Faamasani oe lava i isi ituaiga ma ituaiga o totonu o Kalat.

Faʻapitoa o tausiga ile

Calatheus Croatia e manaʻomia:

  • vai;
  • sulu;
  • fafaga;
  • vavaeeseina;
  • toe toto

Faʻasa

E tatau ona faʻamautinoa i le taumafanafana o le eleele i totonu o le fagu e masani ona susu. I le taumalulu, peitaʻi, e tatau ona taofi le taofi seia oʻo i le 2 cm o le pito i luga o le eleele e magoto. O le va i le va o le faʻavaivai e faʻalagolago i tulaga tau le siosiomaga ma e tusa ma le 2-3 aso i le taumafanafana ma le 7 aso i le taumalulu. E fautuaina e muaʻi faʻaleleia le vai ma aumai i se tulaga mafanafana ina ia maualuga lona vevela 2-3 ° C nai lo le ea i le potu.

Mai metotia uma e sili atu ona talafeagai mo le fafagaina i le suavai i lalo o laulaau, ina ia le susu ai po o fafo. I le taimi lava e tasi e le tatau ona i ai le vai i totonu o le apa.

Lafoaia

E sili atu le aloese mai le faʻaleleia o laulaau - faʻaaoga se suauʻu o le tele o le oneone, pebbles poʻo le peʻa e salalau i luga o se paʻu e faʻamama. E mafai foʻi ona e faʻatau se mea faʻapitoa faʻapalapala.

Laʻei pito sili

Mai le amataga o Mati e oo i le faaiuga o le tautoulu, i aso uma e 15 e te manaʻomia e fafagaina Calathea crocate ma fugalaau mo le teuteu ma le lafoaʻi o sui o le lau. O a latou mea e tatau ona tatau ona avea ma le potassium, ma e tatau ona aloese mai le calcium ma le nitrogen.

E taua! I luga o le sili atu o le laei pito i luga o Calathea, ua tali mai le saffron i le le lelei o le tuputupu ae, o le mea lea e tatau ai ona vavae le fua faatatau o le taumafa ua faailoaina i luga o le afifi.
Aʻo leʻi faʻamaina le fugalaau, ia mautinoa e sasaa le palapala.

Teuteu

O le teuteuina o laau e le o taofia. Fualaau aina e na o le enaena, laulauina pe laʻau leaga i la latou faavae, faapea foi ma fugalaau ina ua maeʻa.

Suiga

Seʻia oʻo ile 3 tausaga le matua o calathea, e faʻapipiʻiina i tausaga taʻitasi ia Aperila. O se sui matua o le ituaiga e mafai ona tupu e aunoa ma se gaioiga mo 2-3 tausaga. O le faagasologa e tupu pei o lenei:

  1. Saunia se ipu ma le lua faʻavaivai 2 cm le lautele e sili atu nai lo le mea tuai, sili ile palapala.
  2. Lafoaʻi se alavai faʻavaivai o iliili, faʻalautele lau, piliki pilikiki, ma isi mea, i le pito i luga o le alavai - o se vaega o moss.
  3. Faʻamuʻu le tumu o le tane i se paluga faʻapitoa mo Marantovykh pe faʻafefiloi le eleele laʻau (1 vaega), humus (1 vaega), paʻu (1 vaega), oneone oneone ma fatu lelei o oneone oneone (1/2 vaega), faʻapipiʻiina o se paʻu laupapa ma le paʻu pine. Faʻapitoa foi hydroponics.
  4. Vai le palapala i totonu o se fagu tuai, faʻafeiloaʻi le laau i se koneteina fou. O aʻa e mafai ona luluina lemu pe fufulu i lalo o le vai mafanafana, ae le faʻavelaina ina ia le faʻaleaga.
  5. Liligi le paluga eleele, sasaa.

Tofiga

Ina ia faʻalauteleina le calathea o le crocate, e mafai e se tasi ona vaeluaina le vao, saunia mea e selesele, pe totō fatu.

Vaeluaina o vao

O le vaeluaga o le togafiti o le auala aupito sili lea mo le gaosia i le taimi o le gafa. O le togavao, na ave i fafo mai le eleele, ua vaevaeina i ni vaega ina ia maua uma e aʻa ma lau lau laau. O tulafono o tausiga e tumau pea.

Laʻau

E tipiina le tipi i le umi o le 15 cm, e vavaeina vaega, toto i le eleele poʻo le vai seia oʻo mai aʻa. Tausia mo i latou, faʻapea foʻi ma tagata totō matutua.

Fatu

E le mafai ona faʻasalalau lenei ituaiga o Marantovic aiga i fatu i le fale. O le faʻatinoina o lenei metotia e na o le pau lava le mea e mafai ona maua e fugalaau. Ua totoina fatu, totō i le eleele, faʻafeinu, ufiufi i ata tifaga poʻo tioata, faʻaauau pea. Pe a oʻo mai pupu vine, e manaʻomia ona faʻafefe.

E te iloa? I le taeao, o lau o Calathea o loʻo i lalo, ma i le afiafi - i le pito i luga, o lea na faaigoa ai le "fugalaau tatalo."

Faigata i le tuputupu ae

A oʻo ina e faʻatupulaia se ala, e mafai ona e feagai ma faʻafitauli faapena:

  1. Laʻau maualalo maualalo - o laulaau ile pito i lalo ua vevela.
  2. Le lava o vai - o laulaau ua mago.
  3. Laititi o le vevela poʻo le ata - o lau lanu samasama.
  4. Brown i luga o laulaau - vevela.
  5. Stalk e fesuisuiaʻi - sili atu mea inu.

O nei faafitauli e mafai ona foia e ala i le faasaʻoina o mea sese i le tausiga o le laau.

O nei meaola faalafua e matautia:

  • vaʻavave mite;
  • uila ma le tumutumu.

Faʻasaga ia i latou o se tali lelei o le fasimoli, o meaʻai o le kalaka, meaʻai, mea totino, uila, pine o le pine, faʻapea foʻi ma iniseti. Afai e te le faia ni fua, e mafai ona maʻi ma totogo le laau. O se faʻamaʻi matautia mo Calathea e pala, e mafua ona o le le talafeagai lelei.

O le mea lea, o le kalateya krokata o se mea teuteu e manaʻomia tele le gauai. Ina ia puipuia le matagofie o laulaau ma ausia lau fugalaau, e tatau ona e tausia ma le faaeteete - i le agaga faafetai, o le ae mauaina le teuteuga matagofie o lou fale.