Laʻau

Isabella vine: mea uma e uiga i le totoina o ituaiga, togafitiga o togavao

Isabella o se tasi lea o ituaiga vine e sili ona taatele i le lalolagi. E ala i le tofiaina, o se fale talimalo, o lona uiga, lautele. E mafai ona faʻaaogāina le fou, faia le uaina, kuka ai fualaau suamalie, siamu, tiʻeli ma isi. Lauiloa i totonu o le au faifaatoaga, o lenei ituaiga e mafua mai i le tausiga lautele, le maualuga o le gaosiga, maualalo le kalori, le mafai ona tatalia le tele o faamai o le aganuu.

Faamatalaga o Isabella vine

Isabella (o le igoa aloaia o Isabella Banska) o se vine vine e foliga mai o se taunuuga o filifiliga masani. E tusa ai ma le tele o vailaʻau, na tupu lenei mea ona o le palotaina o le tupu Europa Vitis Vinifera ma Vitis Lambrusca. Taumafai e totoina vine mamago i luga o le konetineta fou ua faia soo.

Isabella vine - o se tasi o laau tuai, e le o se mea e sili ona lauiloa

Isabella ua lauiloa i le au fai togalaau talu mai le 19 seneturi. O lenei vine sa maua i le Iunaite Setete e le faifaatoaga o William Prince i le 1816 i se tasi o togalaau a Niu Ioka i Long Island. I le auala, mulimuli ane o ia lea na fafagaina Isabella Rozovaya, lea e sili ona lauiloa o Lydia i Rusia ma atunuu CIS. I le faʻaaloalogia o le faletua o le pule fanua, George Gibbs, na faaigoaina Isabella. O le tele lava o taimi, e taʻua ai Karolaina i Saute lona atunuʻu (e tusa lava o se nofoaga faapitoa e taʻua - Dorchester), ae o loʻo i ai se isi vaaiga e tusa ai ma lenei vine na "sau" i Niu Ioka mai Virginia poʻo Delaware.

Na sau Isabella i Rusia (ona o le USSR) talu ai nei, naʻo le 50s o le seneturi mulimuli. Ae o lenei ituaiga e vave ona talisapaia e le uaina. O lenei ua tufatufaina i Georgia, Moldavia, Azerbaijan, Armenia, ma Iukureini. I Rusia, e mafai ona tupu aʻe e le gata i le mafanafana o le itu i saute, ae faapena foi i le itulagi o Moscou ma le Volga. O le "natura" o le tau mo Isabella e lelei, e lata ane i luga ole subtropical. O le mea lea, e talia ai le malulu, lea e afaina ai le tele o isi vine vine.

Isabella o le vaega o ituaiga eseese. O vine e mafai ona faʻaaogaina mo le gaosia o le uaina, ma le 'ai, faʻapea foʻi ma mea faʻatau mo ituaiga uma o mea e fai ile fale. O le ituaiga ua tuai, o le tuputupu aʻe o le vaitau e 5-6 masina.

O Isabella o le vaega o ituaiga eseese, o mea e fai i totonu o fale e taofi ai le manogi i totonu o vine fou

Ole laititi Isabella vine e le eseese i se fua faatatau patino, ae o laau e sili atu i le sefulu tausaga e mafai ona faaopoopo i le 3.5-4 mita le umi i tausaga taʻitasi. Laititi na fausia sina mea laitiiti. O laʻau o laau talavou e lanumoana, ma le laʻau ma le mafiafia. Ona latou suia lea o le lanu enaena-enaena. Lea laʻau e le tele, e tolu vaega poʻo le atoa. O le pito pito i luma e tumu i le lanumeamata lanumoana, o le totonu e paʻepaʻe-sinasina.

O lau o Isabella, e le pei o le tele o isi vine vine, e le o vavae ese

Fuga o le lapopoa, e tusa ma le 180-250 g, e le o se mea sili ona eleelea. Ae o le seleselega e maualuga ona o le mea moni o 2-3 brushes o loʻo faia i luga o fualaau taʻitasi. I foliga vaaia, latou te foliga mai o se paʻu vevela po o se kesi ua liliuina. Afai o le tau e foliga mai o le a manuia i le taumafanafana, ma le tausiga lelei, e mafai ona e tupuina palasi e 2-2.5 kilokalama. I le lautele, o le tele o fuifui, o le itiiti ifo lea o le tele o nei mea. I le averesi, 50 -60 kilokalama o vine e seleseleina mai se vine matua.

Ole vine e le lapoa Isabella, ae o fua e le mafatia.

O vine e toetoe lava o le lautele (1.7-2 cm le lautele), o le violē-paʻu ma se puao vaʻa o le lanu uliuli. O le paʻu e matua manaia, umi. Faafetai i lenei tulaga, e lauiloa Isabella mo le mafai ona mafai ona feaveaia. Sugar content i le maualuga o le 16-18%. O le mamafa o le suamalie o le 2.5-3 g. O le aano e suamalie ma manaia, suamalie, pale lanumeamata poʻo le lanumeamata-lanu samasama i le lanu, faatasi ai ma se tofo faigofie e mafai ona iloa foliga tutusa ma togalaau togalaau. E i ai nai fatu i fua.

Isabella vine e ufiufi i se faʻaauau faifai pea o le papa

O le seleselega e matua tuai lava i le sefulu tausaga muamua o Oketopa. Ina ia malamalama o fua o vine ua matua faigofie lava i le "nutmeg" manogi e tufatufaina e i latou. O le fua muamua e mafai ona faamoemoeina i le 3-4 tausaga talu ona totoina se fatu o vine i le eleele.

Isabella vine faʻamalosi fiafia fiafia i le faifaatoaga ma le maualuga o le gaosiga

Mo le sili atu i le seneturi, na tumau Isabella i se tasi o vine e sili ona lauiloa e le gata i totonu o le atunuu, i Amerika, ae faapena foi i Europa. O le i ai o ni vine itiiti mo le uaina ua manatu o se faʻaaloalo i aga masani ma se faailoga o le lelei o le tofo. Ae ui i lea, i le ogatotonu o le 20 seneturi, na aliali mai i le ogatotonu o le 20 senituri, o gaioiga faʻasaina o gaosia, e aofia ai le methyl alcohol (80-120 mg / l faʻatusatusa i le masani o le 30-40 mg / l), o le vailaʻau oona, formaldehyde. E mafua lenei mea i le maualuga o mea o le pectin i le paʻu. E mafai ona latou afaina ai le soifua maloloina, e oʻo atu i le atinaʻe o le ate o le ate, o le tele o le sclerosis, o gaʻo tumau faʻamaʻi, faʻafitauli ma le nerve opic. O lenei uiga e le faʻaaoga i sua ma isi seleselega mai vine fou. O le mea lea, na faasaina e le tulafono ona faʻaaoga Isabella mo le uaina, lea e mafua ai se faʻaitiitiga taua i le vaega ua atofaina mo ia.

E oʻo lava i Isarenla le lalelei e mafai ona maua le faʻaaoga i totonu o le togalaau

I le saʻo, e tatau ona maitauina e mulimuli ane e leʻi faamaonia lenei faʻamatalaga. Ae o le talaaga o Isabella, na tautino mai o se "tala o le taimi ua mavae," na matua faaleagaina lava. E le gata i lea, i isi ava malosi (pulu, vodka, brandy, whisky), o le masini elethanol o loʻo maualuga tele. Ae e leai se tasi ua toe soloia tulafono. O le mea lea, e mafai e le tasi ona mafaufau i le manatu e tusa ai ma le maualuga o le hyp e mafua mai i le puipuiga ma le le naunau e faatupuina tauvaga mo vailaau Europa i le ituaiga o oloa mai Amerika, Ausetalia, ona o ituaiga eseese e avea o ni meafaitino matagoʻa.

O le soifua maloloina o Isabella ua faamaonia le saienisi. O ona fua, pe a faʻatusatusa i isi ituaiga vine, o loʻo faʻamatalaina i se maualuga maualuga o le phytoncides, o le mea lea, o le vailaʻau na maua mai ia i latou ua faʻaalia ai mea antibacterial. E tele antioxidants oi latou e faʻagesegese le faagasologa o le soifua matua. Ae ona o le maualuga o meaʻai o fualaau aina suamalie, e le fautuaina le suavai le faʻamaonia mo le faʻaaogaina i le i ai o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. E iai foʻi le tele o le potassium e iai Isabella, e puipuia ai le faʻaitiitia o le vai mai le tino. O le 'ai e le o fautuaina mo faafitauli tau fatuga ma se uiga i le edema.

O le soifua maloloina o Isabella ua maua ai suʻesuʻega faasaienitisi

Vitio: Isabella vine vine foliga

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O faʻamatalaga e le faʻafitia o Isabella vine e aofia ai:

  • tulaga le masani ai. O le ituaiga Isabella e le faʻafefeteina i le faʻaleleia o le eleele, lelei le palapala, e iai le puipuiga lelei. E oʻo lava i se togalaau faʻapitoa e taulimaina lona faʻatoʻaga;
  • maualuga le malosi o le kiona mo vine. Isabella e aunoa ma le tele o se mea na faaleagaina ia te ia lava e malulu ile -32-35ºС i luma ole fale. A aunoa ma le - i le -25-28ºС. O lenei mea e mafai ai ona totoina ia vine e le gata i Moldova, Iukureini, i saute o Rusia, ae faapea foi i itulagi e le talafeagai mo lenei aganuu, mo se faataitaiga, i le itulagi o Moscow, e aunoa ma le malulu o le taumalulu. Afai e pa'ū Isabella i lalo o le tautotogo, ona toe foʻi mai ai lea o pupuu fou, i le 2-3 vaiaso ma maua le taimi e faʻatumu atoatoa ai lenei vaitau;
  • le i ai o le puipuiga mai faʻamaʻi masani o aganuu. O Isabella e seasea ona aafia i faʻamaʻi faʻaleagaina e pei o le paʻu, oumaum, paʻu paʻu, gutu pala, toetoe lava a le maua i le phylloxera. Ole faʻamaʻi e le oo i ona vine, e tusa lava pe afaina ai ituaiga laau e latalata ane;
  • gafatia e faʻafeiloaʻi ai le faʻaleleia o le eleele. O le tele o vine vine e tupu ai le pala ona o le masani ona fai ma / poʻo le faʻamalosia;
  • faigofie o le toe gaosia. O laʻau e matua faigofie lava ona mauaa, tausi lelei i latou;
  • soʻo se tasi o faʻamoemoega. O le tofo e le alofaina e tagata Faina vine e manatu lelei e taliaina i Rusia, Amerika, Ausetalia, Amerika i Saute, ma isi atunuu. Ioe, e le mafai ona e taʻu mai le uaina maualuga mai Isabella, ae o le toʻatele o tagata e le malamalama i mea faʻafefe o le fuga o lenei vaiinu. E toatele tagata e fiafia i ai. Ae o le sua, fualaau suamalie, ma isi sauniuniga e faia i le fale, "nutmeg" manogi e maua ai le malamalama mama;
  • maualalo le kalori mea (na o le 65 kcal mo le 100 g). Mo vine, o le mea lenei, i le mataupu faavae, e matua afaina lava. O Isabella e mafai ona lelei le faʻamalosia ina ia faʻalauteleina le taumafataga. E le gata i lea, e ui lava i le lanu o le paʻu, o lenei ituaiga e masani lava ona mafua ai ona afaina;
  • teuteu teuteu. E tusa lava pe le mafai e le tau ona faʻatagaina oe e maua se seleselega vine, e mafai ona faʻaaogaina Isabella i le fausaga o le laufanua mo le faʻaogaina o togalaau aina. E foliga mai e manaia tele o ia, o loo i ai se vaovao, o se faletua, o se pa. I le autumn, e maua ai e le laʻau se lanu samasama matagofie tele.

Isabella e le sili ona talisapaia ona o lona le mautonu ma le mafai ona mausali ma fua tele i le le sili atu le lelei o fesuiaiga ma tau.

O le vailaʻau e iai foʻi ni mea le lelei:

  • Isabella e tali le lelei e oo lava i ni lamala pupuu. E leai se aoga i lenei galuega. O le mea lea, o le fausiaina o vine e manaʻomia ona tuʻuina atu i ai le gauai faapitoa A le o lea, o le vine atonu e vavaeina pe lafoai uma laʻau ma pulumu. O na fua ia e ola pea, e laʻititi ma maua se tart aftertaste.
  • O le ituaiga e malamalama i le maualuga o mea o le lime i le palapala. Lime eleʻele mo le faʻaleagaina o le eleele e matua faʻavaivaia. O le falaoamata Dolomite, o le elefusi fafie, ma fuamoa fuamoa ua nutimomoia i le paʻu e mafai ona faaopoopo i le moega. Isabella e le fiafia i le palapala 'eleʻele, o lea e fautuaina ai e saili le paleni o le acid-base muamua.
  • O le uiga o le leiloa anthracnose. O lona puipuiga e tatau ona faia i tausaga taʻitasi, i le tautotogo ma le autumn.
  • O le i ai o se tofo lelei, tagata fai mea inu uaina e taʻua o le fox (foxy), lea e maua ai le suamalie faapitoa o suauu ma acetophenone e aofia ai i le paʻu. E foliga mai e pei o togalaau togalaau, ae le o se mea moni, ae o se mea e le mafai ona maua. Mo le uaina, ua manatu lenei mea o se mea sili ona matuia (e masani lava mo ituaiga eseese o Amerika ma hybrids), e mafua ai le foliga mai o se manogi manogi le lelei i totonu o se faaputuga vine, e mafai ona iloa e oo lava i tagata, pe a mavae le tolu tausaga o teuina.

O tagata faʻapitoa e vaʻaia le uaina mai Isabella e le maualuga tele, ae e tele naua le tele o le uaina o le uaina.

E faapefea ona toto vine

O le taimi mo le totoina o fatu laau Isabella i le palapala e faalagolago i le tau. I le mafanafana o le itu i saute, o le taualumaga e masani ona fuafuaina i le amataga po o le ogatotonu o Setema. I totonu o se vateatea, e mafai ona e mautinoa e le itiiti ifo i le 2.5 masina o totoe aʻo lei muamua le kiona. A o faagasolo lea taimi, o le a maua e le fatu se taimi e faʻasalalau ai i se nofoaga fou.

O le faʻaleleia i le tautotogo o le filifiliga lava lea mo itulagi lelei. O iina, o le taumalulu e masani ona oʻo mai faʻafuaseʻi ae le o taimi uma e tusa ai ma le kalena. Ma i le taimi o le tau vevela, o vine na totō i le faaiuga o Me o le a aʻa ma toe maua mai i le atuatuvale e fesoʻotaʻi ma suiga o mea ola.

Isabella e le o se mea e sili ona mamafa i luga o le eleele, lelei le fetuutuunai i oneone ma oneone. Ae o le filifiliga aupito sili mo ia o le eleele lafulemu, palapala eleʻele. Pe a filifilia se nofoaga, e tatau ona manatuaina o le vine e tatau ona faʻaleleia lelei (ae le o se mea e masani ai ona faʻaalia vave i matagi matagi o le matagi malulu). O le mea lea, aua le totoina vine i autafa o se pa puipui, o se pa. O le sosoʻo o loʻo faʻatulagaina ina ia vaʻai vine "i le itu i saute poʻo sisifo. O le nofoaga sili mo ia o se tamai lafu po o se mauga malulu.

E le mafai ona e toto Isabella latalata ile 5-6 mita mai soo se laau fua. E mafai e le vine ona "nonoa" o latou aa, ma faoa ai i latou meaai. Ole vine faapitoa mo nisi mafuaaga e le fiafia i laau opu.

I le faʻaopoopoga i le eleele eleʻele, o se mea masima e le talafeagai mo Isabella. E le aoga foi le latalata i le latalata (1.5 m mai le eleele ma le itiiti ifo) o vai vai. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e le fetaui lelei le maualalo o mauga - o loʻo i ai mo se taimi umi le paʻu o vai ma le malulu o le ea.

A o le totoina, o le aʻafia o le vine vine e vaʻaia ma le totoa, o mea oti uma ma vaega mamago ua vavaeina, o le isi mea faʻapuupuu ina ia latou faʻafefe lelei vai ma meaʻai

O fatuga taʻitasi a Isabella e maua ai le aʻa sili. O le laau saʻo e tusa ma le 20 cm le maualuga ma 3-4 aʻa 10-15 cm le umi. O le paʻu o le suauu e tatau ona mamā ma manino, e aunoa ma le faʻaaogaina o masini ma mea e tutusa ma foliga na tuʻuina i le gaosia ma le pala. O aʻa i totonu o le vaega o togafitiga maloloina e paʻepaʻe, o lauʻau e lanumoana. E tatau ona e faʻatau mea totō i totonu o se vasega pepe poʻo se faʻatoʻaga faʻatuatuaina. A leai, e leai se faʻamautinoa o le ae faʻatau tutusa mea e te manaʻomia.

O le mea e sili ona lelei le totoina o le ki lea i se seleselega tele i le lumanaʻi

E tatau ona lapoa le lua o le tau e tusa ma le 80 cm le loloto ma tutusa. Ua totoina le aʻa o vine, o aʻa e alu i le eleele ile 4-5 m. E saunia i taimi uma i luma - i le tautoulu, pe afai o le totoina e fuafua mo le tautotogo, ma a itiiti ifo i le 2-3 vaiaso, pe a fai i le tautoulu. I le pito i lalo, e manaʻomia se alavai faʻavaivai ma le mafiafia o le itiiti ifo ma le 5-7 cm. O maa faʻamaʻapeʻa, maa, mafolafola lautele, sima, ma isi mea talafeagai e mafai ona faʻaaogaina. O laumei lafulemu o loʻo faʻafefiloi ma le humus (15-20 l), ua sasaa i luga luga o le pito i luga (ash ash ash) (2.5-3 l). O le mafiafia o lenei palapala e pe tusa ma le 10 cm. E mafai ona suia le faʻalaumilo o le eleele i le sulfate sulfate (50-70 g) ma le superphosphate faigofie (120-150 g). Uʻu le fuga i le eleele (tusa o le 5 cm), ma toe fai. O se taunuuga, o se "pai" e fausiaina i luga o laasaga e lima: alavai, eleele mama, eleele masani (o le lua - lua i le tasi). E inu, faʻaalu le 80-100 lita o le vai.

O le lua e tulaʻi ai mo Isabella e tatau ona loloto, o se alavai vaʻaia e faʻamalosia i le pito i lalo

O le faʻatulagaga o le tulaʻi mai e pei o lenei:

  1. O le aso ao lei faia le taotoga, oti ese aʻa o le seedling i le 3-5 cm ma sosolo i le vai i le vevela o le potu. E mafai ona e faʻapipiʻi tioata maʻalaʻau i le lanu piniki (mo le faʻamaʻaloga) poʻo soʻo se mea e ola ai (e faʻateleina ai le puipuiga). E talafeagai ma teuina oloa (Epin, Zircon, Heteroauxin), ma le natura (aloe o le suka, acidic succinic).
  2. I le taimi lava lea aʻo leʻi totoina, faʻafefe aʻa i totonu o le faʻafefiloi o le paʻu palapala ma le povi povi fou, ma faʻaalia ai le kirimigi oona i le tutusa. E tatau ona faʻamago le masini. E manaʻomia le 2-3 itula.
  3. Le faʻatulagaina o se pi i le ogatotonu o le lua o loʻo tulaʻi mai - o se lagolago mo se fatu e tusa ma le 20-25 cm le maualuga nai lo se laau. I tafatafa o ia, fausia se tamai faaputuga mai le mea na totoe ina ua uma ona vili le lua, le eleele. Sasaa tele (20-25 L) ma faʻatali sei oʻo ina faʻafefe le vai. E mafai foi ona eliina i totonu o se pu se vaega ole paipa palasitika palasitika mo le fausiaina, ae o Isabella, e le pei o le tele o ituaiga vine, e mafai ona faasusu i le auala masani.
  4. Tuu le fatu i luga o le tumutumu, ia faasaʻo saʻo le aʻa. Faatumu le pu i le eleele, faʻapipiʻi faʻapipiʻi, ma ia faia se togi o le 5-7 cm. Ia faʻaeteete e aua le faʻalolotoina le nofoaga o loʻo amata ai le faʻalaʻau o le pa. E tatau ona tulaʻi 3-4 cm i luga ae o le eleele. O ogalaau 25-30 cm le maualuga e totoina saʻo, o le mea e totoe - i le maualuga pe a ma le 45º.
  5. Vailaʻau o loʻo i ai nei, faʻapuʻupuʻuina i latou i le 15-20 cm (tumutumu o le maualuga 5-6). Faʻamautu lelei le seedling e ala i le nonoa i se lagolago.
  6. O le isi, sasaa tele vine (40-50 l).Pe a faʻafefe le susu, mulch le poloka i le paʻu o le paʻu, humus, toe vaeluaina vao.
  7. Ufiufi le fatu laau i se pusa paʻu pepa paʻu 2-3 2-3 vaiaso. Ina ia puipuia mai le susulu o le la, ia ufiufi i se pupuni o soʻo se mea paʻepaʻe paʻepaʻe.

O le faʻaleleia o Isabella i le eleele o se faiga faigofie, e oʻo lava i se tagata fai togafiti amata o le a taulimaina

Pe a totoina ni fatu, o le itiiti ifo o le 1.5 mita e totoe i le va oi latou. O le mamao i le va o laina e 2.5-3 m. A totoina le vaomatua, e le lava le avanoa mo le taumafa, o le fua o le seleselega e faʻaititia. E manaʻomia foi ona tuʻuina atu se avanoa mo mea faʻapitoa. O le filifiliga sili ona faigofie o nisi o laina o le malosi o le uaea i le va o lagolago i se maualuga e tusa ma le 80, 120, 170 cm Afai ua faataatia uma se faatoaga, e mafai ona e eliina se faaputuga mautu nai lo pu taʻitasi.

Ua totoina le aʻa o vine, o lea e manaomia ai e laau taʻitasi le avanoa mo meaʻai

Vitio: faiga o le totoina vine

Totoga o Tausiga o Vaomatua

O se tasi o mea taua o le vine vine o Isabella o lo latou tulaga le lelei tele. Ae ui i lea, e le mafai ona maua e aunoa ma se tausiga itiiti.

Faʻasa

O vine o se laau e susulu-susu, ae na o le pau lea o le vine i lalo o le lua tausaga. E manaʻomia e tagata matutua matutua le itiiti ifo o le vai; o lona sili atu e afaina ai i latou. Afai o le palapala o le ele, e seasea ona faʻafeinu Isabella, ae sili atu. I se isi itu, o vine e ola i oneone oneone e manaomia tele, ae faʻafeinu faʻamalosi. E tasi i le masina, e fautuaina e sui vai masani ma se faʻafefeteina o le povi pulu fou ua faʻafefeteina i le vai i se vaega e 1:10.

O fualaau e leai ni fualaau fualaau e manaʻomia le tele o le suāvai

O laau talavou e fafagaina i vaiaso uma, faʻaalu 15-20 lita vai. E manaʻomia e tagata matutua le fua tutusa i le 2-2.5 vaiaso. E mautinoa lava e manaʻomia le faʻamamaina o le eleele pe a fulafula le laʻau ma vave ona tupu. O le taimi sili mo le faʻatinoga o le afiafi pe a uma le goto.

Amata mai i le faaiuga o Aokuso, o le taimi lava e amata ai ona maua e le vine se ata lafoia o le ituaiga, o le suavai e matua tapunia ina ia mafai ona masani lelei le pulumu. I le tautotogo, pe a mago ma mafanafana, i le lua vaiaso pe a uma le seleselega, e faia ai le faʻaleleia o le susu, faʻaalu le 70-80 lita i le faʻalaʻau.

O le teuteuina o vine e tusa ai ma tulafono e manaʻomia ai le fausiaina o fausaga sili ona faigata, ae pe a tupu aʻe Isabella, e mafai ona e faia i le masani masani i va o laina o togalaau

Pe a fausua, e taua tele le le pa'ū ifo o vai i lau. E faʻaaoga foi lenei mea i le timu, o lea e fautuaina ai le fausia o se paʻu i luga o le va. O le auala pito sili lava o le faʻamamaina o le palapala i paipa faʻapitoa poʻo le faʻavaivai. I le leai o se tulaga faʻapitoa faʻapitoa, e sasaa atu le vai i totonu o vaʻa na eliina i le va o laina o vine po o taamilosaga faʻataʻaliʻoliʻo o siomia ai i latou.

A uma ona faʻamusu, e tatau ona mulimulu le eleele. Mulch fesoasoani e tumau pea le susu i totonu, e le mafai ai ona vave faʻagogo le eleele. Mo Isabella, o le mea moni lenei, o lenei ituaiga vine e le fiafia i le lamala. E tusa o le afa itula pe a maeʻa le faʻagasologa, e faʻamalo le eleele e faʻaleleia ai le maualuga o aʻa.

Fertilizer application

O vine vine Isabella e tolu lava feedings i le tausaga. E le gata i lea, o 2-3 tausaga uma, e faalagolago i le fua o le eleele, i le tautotogo o le natura mea masani (organic humus, rotpost compost) ua faaopoopo i le palapala ile 15-20 lita i le laau.

O se aʻafia lelei o aʻafiaga o vine e tosoina ai le tele o meaʻai mai le eleele, o le mea lea, e tatau ona tausia lelei le fausiaina o le palapala.

O le uluai laei pito i luga o loʻo faia i le tautotogo, i le taimi lava ua uma ai ona lava le palapala. E taua tele i itulagi ma se tau vevela. Ua faʻamalūina Isabella i se vaifofo o soʻo se faʻalaʻau oona oona -urea, ammonium nitrate, sulfate ammonium (1.5-2 g / l). I le faaopoopo atu i ai, 10-12 aso aʻo lei oʻo i le fugalaau, e aoga ia Isabella ona sasaa le fusi o manulele manu, laulaau laʻau po o le laumei.

Urea, e pei o isi fomaʻi oona, o loʻo faʻaleleia vine e faʻamalosia ai le fausia o le lanu meamata

O le taimi lona lua e faʻaaoga ai fugalaʻau pe a liu fua. I le taimi lea, e manaomia e le laau le potassium ma fuakalama. Simple superphosphate (35-40 g), potassium sulfate poʻo le kalimagnesia (20-25 g) ua faʻasaʻa i le 10 l o le vai. O le isi mea e fai o le faʻafefeteina o le pefu laupapa (1 lita o le 3 lita o vai inu).

O le pito pito i luga pito i luga, o se faʻalavelave lavelave mo vine. O fualaau sili ona lauiloa o Ecoplant, Mortar, Kemira-Lux, Novofert, Florovit, Master. Ua saunia le fofo e tusa ai ma faatonuga a le kamupanī.

O fualaau faʻamaʻi na faʻaofiina i le tautoulu e fesoasoani i le laau e sauni ai mo le taumalulu talafeagai

E pei o vine, Isabella e mafai ona aʻafia i le magnesium. Ina ia aloese mai lenei mea, o laau e totoina 2-3 taimi i le taimi ma se vaifofo o le magnesium sulfate (20-25 g / l).

Vitio: mea sese masani a se tagata fai togalaau na amata ona totoina vine

Teuteu

O vine matutua a Isabella e maualuga tele, o le teuteuina mo lenei ituaiga vine e tatau ona tatau. O lona sini autu o le faʻapupulaina lea o le vao, ma e le maualuga. O le teuteuga autu o loʻo faia i le tautoulu. I le tautotogo, o le "manua" vine e sili ona "tagi," o le lafoaia o le tele o le sua e tumu ai "mata". Ona o lenei mea, latou te le fuga ma mafai ona pala.

O fualaau vine e faia na o mea faʻamalosi ma faʻaogaina.

I le tautotogo, e oo atu i le tulaga o le tuputupu ae, ua aveeseina uma taavaisaisa, momotu, mago. I le tautoulu, ua teuteuina Isabella i le lona lua o tausaga o Oketopa, ina ua uma ona fua. Ia mautinoa e tipi ese uma laasaga e vaivai ma vaivai. O le tuputupu ae o lenei vaitau ua faapuupuuina e le tusa o le lona tolu, ua faamamaina atoa - i le lua-vae tolu. O fualaau aina taitasi e faapuupuuina i le 12 o tuputupu ae.

I le taimi o le tau mafanafana, e le lelei le faatulagaina o laulaau e faʻalavelave i le faʻatulagaina lelei o vine, o loʻo totogo ma loloto i totonu o le togavao. O fuifui ua faʻatalanoa ina ia leai se tasi e paʻi atu i tuaoi. O le laʻititi la latou, o le tele o le a avea ma pulumu ma vine i luga. O le masani mo se tagata matua e le sili atu ma le 35 fuifui.

O vine e fesoʻotaʻi i le vao ina ia aua nei afaina ai le fafie

O le faʻavaeina o vine e amata i le taimi lona lua o le i ai i totonu o le eleele. I luga o se vine vine e leai se sili atu i le 7-8 titi. O loʻo fusifusia i latou i le taʻavale, faʻataʻitaʻi i le tafa ane. O le paʻu e tatau ona lamolemole ina ia le mafatia ai le tino. O le taimi lava e oʻo atu ai pusi i le isi uaea e sosoo ai, latou te tumau ai. Nonoa le vine i se ie vaivai po o se mimile ina ia aua le pala.

O vine ua faia ina ia faatapulaaina ai le tuputupu ae o le vine ma avea ma lala sili atu ona malosi

Vitio: teuteuga vine vine

Sauniga o le taumalulu

I le itu i saute o loʻo i ai se tau, e le manaʻomia e Isabella se fale, e le mafai ona taʻua e uiga i totonugalemu o Rusia. O iina o le tau e le mautu, o le taumalulu e mafai ona liua ma e matua malulu ma le malulu.

I le faʻamuamua, o Isabella e aʻafia i ituaiga o vine, ae i le lotolotoi o Rusia, e sili atu ona lelei le taʻalo saogalemu ma puipuia mai i matagi matagi

A maeʻa ona fua, ona aveese lea o vine mai le lagolago ma tuʻu i luga o le eleele. Afai e mafai, ia eli ni vaʻa papaʻu e lata ane. Ona ufiufiina lea i latou i le peat, humus pe togiina i lālā laʻau, lau o laʻau. Mai le pito i luga, o nisi o mea o loʻo ufiufi i luga o le ea o loʻo i totonu. Pe a pa'ū le kiona, ona lafoina lea o vine i luga ia i latou, ma faia ai se kiona e tusa ma le 30 cm le maualuga. I le taimi o le taumalulu, o le a mautinoa lava le faʻaleleia, o lea e tatau ai ona e toe fausiaina i ni nai taimi.

O vine laiti a Isabella, e puipuia mai le malulu, e mafai ona tuu i totonu o vaʻa eli i le eleele

I le tautotogo, e aveese le malutaga ae leʻi vave ona mafanafana le ea i le 5ºС. Afai ei ai se taufaamataʻu moni o le toe faʻaleleia o le kulimi, e mafai ona e faia ni pu faʻalelei i le mea e ufiufi muamua. O le isi aso poʻo le lua ao le i faʻamafanafanaina le vine e mafai ona sosolo i le fofo a Epin. O le puipuiga e tusa ma le 10 aso.

O le otaota e faʻamaʻalo i le vai malulu e fesoasoani e puipuia vine mai le fulufulu toe foʻi mai

Faʻamaʻi masani ma meaʻai

O fualaau vine Isabella e iloagofie i le maualuga o le puipuiga, e seasea ona tigaina mai fatuga o pathogenic, e le o se mea matautia mo se meaola masani o le aganuu, e pei o le phylloxera. Na o le tasi le faʻasesega i le tulafono o le anthracnose.

O lenei faʻamaʻi e aliali mai o ia i foliga o lanu piliki ma se lanu uliuli enaena i luga o laulaau laiti (lalo ifo o le 25 tausaga) ma le leai o le lignified shoots. E faasolosolo ona latou tuputupu ae, fefiloi ma liliu atu i le "maʻi pipili", o latou mea e poloka ai, e amata ona pala. O tino i totonu o nei nofoaga e mate ai, ni pusa. Afai e leai se mea e faia, o laulaau e liu enaena, enago, o le eletise ua liu uliuli ma ua pala, o le vaega atoa o le eletise o le laau ua mate.

Anthracnose e na o le pau lea o faʻamaʻi pipisi e mafai ona aafia tele ai vine vine Isabella.

Mo le puipuiga, o vine talavou o vine, e oʻo atu i le maualuga 10 cm, e sosolo i le solution o le 1% o le Bordeaux liquid poʻo le copper sulphate. O togafitiga e toe faia i le vaitau atoa o le tuputupu aʻe ma se taimi e 12-15 aso, e faʻaaoga ai soo se fomaʻi faʻaonapo nei - Topaz, Apikaila-Peak, Skor, Horus, Ordan, Previkur, Ridomil Gold ma isi. E fautuaina le suia o fualaau faasaina ina ia le tupu ai mea ua fai ma vaisu.

Bordeaux liquid o se tasi o fomai sili ona lauiloa, e faigofie ona faʻatau pe faia oe lava ia

E seasea ona mafatia Isabella i se osofaiga matautia o meaola faalafua. Toeitiiti lava o tagata uma e matua fefefe lava i le manogi manogi o suauʻu o loʻo i totonu o le paʻu. Mo le puipuiga i le tautotogo, e mafai ona togafitia lau lau o le Nitrofen, ma i le vaitau o le vegetative, e sosolo i se vaifofo o le masima ma le paluga o ash i 3-4 3-4 vaiaso (5-7 g / l).

Ae o lenei mea e le o se faʻalavelave mo manufelelei. O le mea lea, ina ia puipuia le fua, o vine e ufiufiina i se upega mama tele. E na o le pau lea o le auala aoga moni e puipui ai. O isi (faʻataʻapeʻapeʻa, pulou, faʻamalamalama ma lipine uʻamea, ma isi mea) ei ai le manaʻoga i luga o manulele mo le maualuga o le tele o aso. E vave ona iloa e manulele o mea mataʻutia ma mataʻutia-e leai se mea e afaina ai i latou ona le amanaia ai lea.

Manua malosi - na pau le puipuiga malu manu

Vitio: tausiga o vine ma fautuaga o fualaau aina

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

Isabella e totoina ma le le mautonu! E le malolo, e le maʻi, e le lelei i le palapala, o taimi uma lava o se seleselega matagofie! Ma o le compote e matagofie.

Will_brothers

//forum.homedistiller.ru/index.php?topic=100329.0

I mea lelei uma o le galueaina faigofie, tasi, ae gaʻo le gaosia o le gaosiga - i le faagasologa o le faʻamalosiina o le tele o le methyl alcohol e mafua ona o le "mucous" pulup. Mai lenei mea, o Isabella ma isi Labrusca (e aofia ai Lydia) ua faasaina mo le faʻaaogaina i le pisinisi o ava malosi i Europa ma le Setete.

Wlad

//forum.homedistiller.ru/index.php?topic=100329.0

Eseesega o le vaega o Isabella e matua le lelei ma e le mafai ona puipuia i faʻamaʻi faʻamaʻi (manogi ma le oidium), faʻapea foʻi le phylloxera. E talia toleniga maualuga, ae le o le laulauina o le lamala. E tupu fua tele i le Black Earth Region, Moscow Region ma Siberia, o se ituaiga e le o aofia ai. I le atunuu, na ola ae Lydia ma Isabella i loʻu atunuu, faia le uaina, ma o le a mafai ona galo. Ae na 'aina le aiga. Na ou aveesea i latou, toto laau faaleaganuu, o lea ua ou le maua, latou te aai uma, ma o le a ou lafi mo le taumalulu. O lea la ou te sasaina le fusi? pe tatau ona totoina atili, ae le lava le avanoa, pe toe foi mai Isabella ma Lydia.

Zeman

//forum.homedistiller.ru/index.php?topic=100329.0

E i ai aʻu vine o Isabella mo le fitu tausaga ma ou te le fiafia tele. E tumau le malulu e oʻo i -35ºС e aunoa ma se malutaga, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. Na ola ae o ia i se fagu o tipi na tipiina e se uo, tupu e tusa ma le auala o le puipui, pe, sili atu ona faigofie, tuu i luga o le faitotoa. Na ou vaaia le uluaʻi vine ua leva ona i ai i le lona fa o tausaga o le tuputupu ae ma o lea ua ou aoina mai i le 50 kilokalama mai le vao. O fualaau suamalie suamalie, e maua lelei le uaina ua faia i le fale. O le tausaga lenei o le a ou taumafai e taofi ni fuifui vine seia oo i le Tausaga Fou e tusa ai ma le auala i luga o laumei lanumeamata, o lea e lelei tele.

Valentin Shatov

//farmer35.ru/forum/thread425.html

Ua tele ni nai tausaga talu ona ou faia le uaina mai Isabella. E matua fiafia lava, ma e faʻapena foʻi. E le o se mea e totō ai ituaiga meaʻai (e sili atu i le fasefulu), ae e le o vavalalata le ava e faʻamamā Isabella.

Vladimir Kuznetsov

//www.vinograd7.ru/forum/viewtopic.php?t=4301

E tusa ma le 60 laulau vine vine; Isabella o laʻu mea e sili ona ou fiafia i ai. O se vao vao e leai se ufiufi vine o loʻo totoina i lalo o le faavae o se fale, o le a le ituaiga o vine vine e tupu i lalo o ia tulaga ma i le taimi e tasi e le gata o teuteu le puipui, ae maua ai foi se seleselega lelei? Ou te faia mea manogi lelei ma manogi mai le tasi ituaiga vine, e moni, o lenei ituaiga o Isabella. Mo sina taimi, na amata ai ona ia faia masima (fusi, fualaau, fuamalie, faʻi, apu, cherry, vine, kelu); mate po o fea le mea e sili ona suamalie ma manogi, ma se teuga e le mafaagaloina ma mulimuli ane? le vine mulimuli, ma le ituaiga o Isabella. Mo lenei mafuaaga, na tuua ai lo matou aiga e aunoa ma ni fualaau vine i le taumalulu, o Isapela atoa na alu i le sauniuniga o pateta pateta mo marshmallows. Tatou te le faʻaaogaina Isabella fou, o lona tofo e matua mauoa lava. Ia Oketopa matou te aai i ituaiga laulau. Ua amata ona ou fana Isabella i le faaiuga o Novema po o le amataga o Tesema (faalagolago i le tau).

Irina Kiseleva

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=2502&page=24

I le 90 o le seneturi mulimuli i tusi o vine sa ou feiloai i le faʻamatalaga o le ituaiga o Isabella ituaiga eseese o loʻo faʻaalia ai le eseesega mai isi ituaiga vine. Isabella e tolu ni laupepa e ola ai, ona avea ai lea o se aoga i totonu, ona sosoo ai lea ma le tolu laupepa ma le internode, ma isi. O totoe o vine ei ai ni antennae e lua, ona sosoo ai lea ma se avanoa i totonu. O le mea lea, e le mafai ona fenumiai Isabella ma isi ituaiga.

Vladimir 63

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=2502&page=25

O loʻu Isabella natura e lei matua - e tusa lava pe vevela le vevela 2007. E na o le toe gafa. Ua lelei ona tausia lelei Taiga - o se togafitiga sili ma vine i le tausaga o le tui i lalo o le 4 m.

Alexander Zelenograd

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=2502

O loʻu Isabella na amata i le aso muamua o le sefulu aso o Setema, e masani lava e tupu mulimuli ane, ae le sili atu nai lo Oketopa 5. Vine e tupu i le 8-10 mita i le tausaga. E le faigofie ona faʻamaʻi i faʻamaʻi (naʻo vaʻavaʻa alofa alofa). E tusa lava pe paʻeʻe mea uma i le paʻu palapala, e le afaina ai i soo se auala. O se tuaoi e iai le togavao mo le tusa ma le 20 tausaga - faʻamaʻaʻaina uma ni apu laau e lua ma puipui e lua o le fale (leai se teuteu) - e tele naua vine e leai ni apu e mafai ona iloa, ou te le itiiti ifo i le 100 kilokalama.

Nikolay-Moscow

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=2502

Isabella o se vine vine lelei mo le fai togalaau. O le tofo o vine, ioe, e le fiafia i ai tagata uma, ae o le aganuu e tele naua mea lelei. O le tausia o Isabella o le a le tele sona taimi ma taumafaiga, aemaise pe a talafeagai le tau. Ae e tusa lava pe i ai tulaga e le mafai ona taʻua o le lelei, o lenei ituaiga e faʻamausalū ma fua tele fua, o loʻo tu i fafo ona o ona fua e maualuga lona lelei.