Tomato ituaiga

Tomato laititi-fualaau "Kumato"

Toto Tomatoes ua totoina toetoe lava o taumafanafana uma. Lanu mumu, lanu piniki, fualaau suamalie samasama e lauiloa ona o le mea moni e sili ona aoga, ma e faʻaaoga foi e fai ai sua, sooga ma ituaiga uma o faʻasao mo le taumalulu. I le faagasologa o le faʻateleina o le faʻatoʻaga, e tatalaina ai laau fou, o nisi taimi e foliga mai e leai ni mea faʻapitoa. O se tasi o ia mea o tomato uliuli "Kumato" - o se ituaiga uiga ese e tosina i ai le mafaufau, e ala i ona foliga vaaia ma lona tofo tulaga ese.

Foliga Vaaia

O le mea moni lava, o nisi mea e le mafaamatalaina o loo i totonu uma o mea matagofie ma e le masani ai, ma na tupu i le talafaasolopito o le foliga mai o tomato uliuli. Ua iloa le galuega o le fausiaina o lenei ituaiga na amataina i le sili atu ma le 40 tausaga talu ai, ma na maua e tagata saienitisi o Europa oe na sopoia fua ma fualaau aina suamalie na totoina i atumauga o Galapagos, ma o se lanu e le masani ai o fualaau aina sa faaaoga ai le pigmenti.

Faamatalaga ma le ata

O Kumato e manaia i mea uma, mai le lanu ese o tamato ma i latou o laʻau o le vao i le tele o mea na maua i totonu o lenei ituaiga.

Busu

E le taua le laau, ma o lea e mafai ai ona ola e 2-2.5 mita le maualuga. Laʻau vavalalata faʻamalosi malosi, pulumu-ufiufi. I le taimi muamua, o le a amata ona amataina i luga aʻe o le lau 8-9, ma le isi - pe a uma le 1-2 laupepa.

E taua! Ina ia mafai ona maua se fua lelei, pe a oʻo atu se laau toto i le maualuga o le 2 mita, o le a viliina le fana.
O aʻa o le Tomato ua amata ona atiaʻe, e mafai ona ola i luga, e oʻo atu i le 1 m le avanoa. O laʻau o le vao e lanu uliuli lanumoana, ae laʻitiiti.

Fua

O tomato tomato e mafai ona i ai ni foliga eseese, e le gata i le faʻapipiʻiina atoa ma le paʻu o foliga, e oʻo lava i le ogatotonu. O le autu autu o le lanu sukalati, lea e mafai ona faʻasalalau, ma e iai foʻi lanu lanumeamata.

O le mamafa o le fua e fua mai i le 75 i le 180 g. O le tumato e lilofia i se paʻu, ae o le paʻu o le tino, tua o se tino, e tumu i le tumu, mumu poʻo le lanumeamata i lanu. O le numera maualalo o fatu i fualaau e fa, e maua ai le tele o meaʻai e sili atu ona lelei.

Aoao foi e uiga i ituaiga ituaiga o tamato e pei o le "Bear's Paw", "Petrusha-gardener", "Lazyayka", "Bokele", "Honey", "Zemlyanek", "Solerosso", "Niagara", "Pink Elephant", "Rocket "," Masha Doll "," Fualaʻau "," Laʻau Lanu "," Korneevsky Pink "," Lolomi "," Abakansky Pink ".

Uiga

"Kumato" e tupu mai i le 105-120 aso talu ona mavae le fuʻa muamua, o lona uiga, o latou ogatotonu. O fua e lelei ona teuina ma fetaui lelei mo le umi o uta.

O le vasega e eseese i le maualuga, mai le 1 sq. E mafai ona aoina le totoina ile 15 kilokalama. O fuamomo Black e lelei tele o latou gastronomic, o loʻo faʻaaogaina mo le 'ai, mo le saunia o salalaʻau ma faʻafelati, ua faʻaopopoina i saula ma mea vevela, ma, ona o lo latou fale tele, e mafai ona puipuia.

E te iloa? Ona o lona tulaga maualuga serotonin, lea e taua foi o le hormone o le fiafiaTomato e mafai ona siitia lelei lou agaga e oʻo lava i le aso sili ona pogisa.

Malosiaga ma vaivaiga

O pati laʻitiiti e tele ona lelei. I le faaopoopo atu i foliga vaaia, e aofia ai:

  • maualuga, mautu fua;
  • le mafai ona umi se taimi e teuina ai ma felauaiga i luga o mamao;
  • sua suamalie suamalie;
  • otaota o le lāmala o le laau;
  • tamaoaiga i le fusi ma vitamini.
O tamato tomato foi ei ai ni mea le lelei, mo se faataitaiga, o le fua e le masani ona i ai se lanu lanu, e tele mea sese, o nisi taimi o lanu lanumeamata i luga o le paʻu paʻepaʻe.

E faapefea ona toto "Kumato"?

O le lelei o le ituaiga ma lona faʻamuamua e faʻaalia ai le tului ma le manao e toto le laau i luga o lana togalaau. Sei o tatou vaai pe faapefea ona saʻo le faia, ma pe o le a le auala e tatau ona faʻaaoga ai auala faʻatautaia ina ia maua ai le maualuga o le gaosiga.

Fatuina sauniuniga

O fatu muamua aʻo leʻi totoina e tatau ona faʻamaʻi i le 1% o le paluga o le potassium mo le 20-30 minute, mulimuli ane e tatau ona fufulu i lalo o le vai tafe.

E taua! O fai togafiti poto latou te faia le faiga o le faʻamalosiina o fatu: a maeʻa le faʻamaʻiina, ua faʻamago le mea totō ma auina atu i le pusaaisa mo le 12 itula.
Ina ia faʻavaveina le tulaʻi mai o tanu, e mafai ona e faʻaaogaina mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe, lea o loʻo tele ina faʻaalia i le maketi. A o leʻi lūlūina, e fautuaina le faʻaleleia o mea e faʻaleleia i le vai mo le 24 itula ina ia fuga lelei fatu.

Manaomia o le eleele

O le manuia i le galueina tele e fuafua i le lelei o le palapala lea o le a ola ai tamato. O le totōina o le meaʻai e mafai ona saunia patino pe faʻatau sauni-faia i se faleoloa faapitoa.

Lelei lelei - oneone vaivai pe oneone leaga, lea e tatau ona fafagaina i le fugalaʻau faʻapitoa, fuga ma le pala. Le faʻamautuina o le elemene i le palapala e fai ai le lime.

O fuālaʻau faʻapitoa e aofia ai foi vaomago, palu lung, ponaivi ma le iʻa, susu susu, pateta potato, siamisi fuamoa, fagu faʻi, peʻa tau tapaa, pepeti, fala.
Mo le totoina o laau e fautuaina e faʻafefiloi peʻa, humus, oneone oneone ma le pefu. A o le lūlūina fatu, e tatau ona faʻamaʻi le masini, e mafai ona faia lenei mea e ala i le faʻamalu i totonu ole ogaumu poo le faʻaaogāina o vai inu.

Totoina ma le tausia o laau

Ia Mati, o fatu ua saunia e totoina i totonu o koneteina i totonu o le loloto o le 2 cm ma i se mamao e 2-3 cm mai le tasi. O le gafatia mo le totoina e tatau ona vasa.

A uma ona lūlūina fatu uma, e faʻafefeina ma faʻapipiʻi le atigipusa i se ata tifaga poʻo se tioata manifinifi, e tatau lea ina ia mafai ai ona saʻo le microclimate. Fatuga o loʻo teuina i totonu o se nofoaga mafanafana ma susulu. Ua maeʻa ona faʻaaogaina pe a uma le 5-7 aso, pe a oʻo mai le tele o pula.

O le vevela mafanafana mo fualaau o le 23-25 ​​tikeri. E amataina le suavai o Kumato pe a lua laʻau i luga o laau taʻitasi.

O fualaau aina o loʻo nonofo i ni pusa eseese ina ia mafai ai ona faʻaleleia atili ma faʻamalosi aʻa o le laau. E tatau i Tomatoes ona faʻainu vai masani pe a faʻapala le palapala. O vai e tatau ona faia ma le faaeteete, ina ia le pa'ū ifo i lalo laina o laau laiti. Fertilizing faʻatasi ai ma faʻalavelave faʻapitoa faʻamafanafana e fautuaina, 2-3 taimi i le taimi o poti.

E te iloa? I Europa i le amataga o le 16 seneturi, na totoina tamato na o mea teuteu. O teuteu teuteu teuteu o fugalaau ma togalaau o tamaoaiga ma le manuia o Europa.

Faʻaliliuina i eleele tatala

Mo le toe totoina o laau, o le a faasolosolo malie lava, e amata ile faiga o le faamalositino mo 2-3 vaiaso aʻo le i fuafuaina le totōina i totonu o se fale lauʻeleʻele poʻo se fanua avanoa.

O fualaau aina e totoina i luga o moega e lata i le faaiuga o Me. E taua tele i le taimi lena ua lelei le mafanafana o le eleele ma o le vevela o le po e le pa'ū ifo ile zero. O Tomatoes e mafai ona totoina i totonu o le kiona i le amataga o Me.

E tatau ona agai i luma e popole e uiga i le sauniuni o pu. O loʻo eli i se mamao o le 50-60 cm mai le tasi ma le isi, e fautuaina e tuʻuina faʻamaʻi faʻasamaʻi ma se mea maualuga i luga o le phosphorus i le pito i lalo o lua.

Toto Tomato

E ui lava i lona malosi teuteu, o tamato tomato e matua le lelei lava. O le tausiga o togalaau e le tele se faalavelave.

Faʻasa

O susu e faʻafeinu pe a mū le palapala, pe a ma le 1-2 taimi i le vaiaso. Mo togafitiga vai e sili ona lelei e faʻaaoga ai le vai mafanafana, ma faʻafefe totoga i le aʻa.

Fertilizer

Fertilizing e tatau ona faia i le tasi aso i le 10-14 aso, e fesuisuiaʻi i le va o le suamalie, ma faʻafefete i le vai 1: 1 ma faʻalavelave faʻasaina.

Masking ma garter

E pei o isi ituaiga e le taua, e manaomia e Kumato se pusa ma masani ai. E sili atu le faʻapipiʻiina o le vao i le taimi lava e tulaʻi ai i luga o le togalaau, faatasi ai ma le fesoasoani o mea gaosia. E pei ona foliga mai, o loʻo faʻagasolo le auala pito i lalo ma le lautele. E le manaʻomia e le mea e gaosia ai le fausaga.

E taua! O fua ma laʻau o tamato e aofia ai vailaʻau glycoalkaloid, o le mea lea, e le fautuaina i le vavaeina o le laau ma le totigilima, talu ai o le suamalie e faʻamalolo mai vaega lanu meamata e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli matuia, mai le vevela i le faateleina o le vevela o le tino.

Seleseleina

Faʻalagolago i tulaga tau, o le fua e amata mai ile amataga o Iulai. I le fuaina o fualaau suamalie, e sili atu le aua le faʻamalosi ma aveese vave loa i le taimi e maeʻa ai, o le a mafai ai ona teu lelei mo se taimi umi, ma o le a faʻapipiʻiina e le laau lona taua i le fua o le seleselega e sosoo ai.

E itiiti ni aoga

Anthocyanins, lea e aoga tele mo le tino o le tagata, e tuʻuina atu ai se lanu uliuli e le masani ai i tamato. O le masani ona faʻaaogaina tomato uliuli o le a fesoasoani i le puipuia mai faʻamaʻi fatu cardiovascular, faʻaleleia le faʻaaliga, faʻamalosia vaʻa toto, faʻaleagaina le valea ma e puipuia ai le tupu o le kanesa. Ua manatu foi Kumato o se aphrodisiac malosi.

O le faʻamatalaga o loʻo i luga ma le tele o uiga lelei o tamato tomato na o sina mea e sii aʻe ai le veli o le faʻamuamua o lenei ituaiga. Ina ia mafai ona e malamalama ma talisapaia uma lona matagofie, e tatau lava ona e taumafai e tupu i lau lava fuafuaga.

Fualaau aina suamalie o le tofo ma foliga vaaia o le a le tuua ai se tasi e le fiafia, ma o le faigofie o le tuputupu ae o se aganuu e matua musuia lava le faataitai.