Fua o le gaosiga

O ituaiga sili ona lauiloa o le portulaca

E tele lava taimi i totonu o togalaau e mafai ona e maua ai patches o fanua, o loʻo ufitia uma i fugalaau e lanu eseese, pei o loʻo ufitia i se kapeta lanu. O nei laau toto e taua e tagata - "fala". O le igoa faasaienisi o lenei fugalaau e Portulaca (portulaca). O lona lauʻeleʻele - o le itulagi o le itulagi i matu. O se fetolofi fetolofi, e ui lava ua tupu iinei i le tasi le tausaga ona e le fetaui ma a tatou manumalo.

E te iloa? O le igoa o le laau e sau mai le upu Latina "portula", lea e faaliliuina o se tamai faitotoa. O le fugalaau na matua taua ona o le pusa o lana pusa i se pepa tatala e foliga mai o se faitotoa tatala.

I totonu o le vao, o loʻo faʻasalalau solo ma e aofia ai le 200 ituaiga. E naʻo le lua ituaiga o ituaiga o loʻo iai i le aganuu: o le pusa lapopole ma le togalaau o loʻo i ai le tele o ituaiga.

Portulaca grandiflora (Portulaca grandiflora)

O le laau e oʻo atu i le maualuga o le 30 cm. O ona laumei e laiti, tino, palaniki, lanumeamata poʻo sina paʻu mūmū. Fuga e fetolofi. O fugalaau e tutusa, ma le maualuga o le 2.5-3 cm, ei ai foliga o se ipu o petale e lima ua fusia faatasi. E faigofie ma pala, lanu eseese: mumu, paepae, kulimi, moli, samasama, piniki. O Portulac le vaitau o le vaitau e mai ia Iuni ia Oketopa.

E te iloa? Fugalaau e ola na o le tasi le aso, ae o le fugalaau i le vaomatua e matua vevela lea e mafua ai le le malamalama, e peiseai o loo faaauau pea ona fuga.

O lenei ituaiga o loʻo faʻaaogaina i togalaau faʻapitoa. O se ata e ufiufi ai palapala uma ma eleele. E faʻaaogaina i luga o maa maa, rockeries, luga o tumutumu o mauga maumaututu, i le mixborders (i le pito i luma), e pei o se laau toto. I luga o eleele matutu, o lawn e faia mai. Ua totoina foi i totonu o pusa pusa ma pusa i luga o le faapaologa, loggia.

Mo le aulelei o le faatoʻaga na latou faʻaalia le tele o ituaiga o telefoni o le portulaca. Matou te faamatalaina le masani.

Faʻalelei

O le laau o lenei ituaiga o se tasi o pito sili ona maualalo, o le maualuga o ona gaʻo e le sili atu i le 10-12 cm. O loʻo i ai se mea e sili ona faʻalautele. Lafoaʻi - laʻititi, tino, paʻu. Fugalaau - mea manogi, lanu mumu sesega, ma le diamita 5 cm. E fuga mai i le amataga o Iuni e oʻo i le sisi. Fugalaau e naʻo le timuga o le tau.

E taua! O le lanu mūmū mūmū, o le vevela, o le malulu ma le malamalama tele-e manaʻomia. E tusa lava pe itiiti sina pogisa e lafo ai fugalaau. E pele le oneone ma oneone palapala.

Taʻu vailaau violane mo le totoina o vases, pusa pusa, i le va o papatusi o auala togalaau. Faʻaaogaina mo le teuteuina o tulimanu i saute.

Belotsvetkovy

O lenei ituaiga e matagofie ona o le tele o mea papaʻe papaʻe papaʻe e pei o marshmallows. E vave ona ola ma tupu - i se taimi puupuu e mafai e lana togavao ona oʻo atu i le 35-40 cm le lautele. Tetee i le vevela ma le lamala. E mafai ona tupu ma fuga i totonu o le eleele papa e aunoa ma se isi lavalava.

I le togalaau o togalaau aina e faʻaaogaina mo le teuteuina o mauga papaʻe, tuaoi, toto i totonu o fagu ma ipu.

"Pun"

Ona o le mea moni e faapea, o le ituaiga o "Kalambur" e salalau lautele, o se laufanua lelei tele o le eleele. Fugalaau susulu matagofie ma le faalua ma le lua-faaluaina fugalaau eseese lanu susulu ma le 4 cm le lautele. Manaomia se nofoaga o le la. E sili i le suavai, malamalama, eleele oneone, ae e ola pea i eleele le lelei. Fua matala

E talafeagai mo le fauina o fugalaau. E faʻaaogaina i le mamanu o paʻu alpine ma tuaoi.

Orange

O le lanu moli sa i ai se mea e sili ona faʻalautele. E oʻo atu i le 10-12 cm le maualuga. O fugalaau e lanu moli lanu ma lanu e 5 cm. E naʻo aso susulu e gagala ai. O lenei meaola ua totō i le oneone matutu ma oneone oneone. O ia o le lāmala, e masani ona faʻasusuina o ia i soʻo se mea. E le faʻafeiloaʻi le maualalo o le vevela ma le paolo.

I le faʻataʻitaʻiga o le laufanua o loʻo faʻaaogaina i moega fugalaau ma mauga papa. Totoina i fugalaau, atigipusa i luga o faletai, faʻaola, tatala faamalama. E mafai ona toto i totonu o fagu e pei o se fua tele.

"Sanglo"

O le mea autu o le "Sanglo" o lona fugalaau, e le pei o isi ituaiga, e le o vavalalata i le timu. E le gata i lea, e maua ai fugalaau aupito tele - e oo i le 6 cm le lautele. Inflorescences e mafai ona avea ma lanu eseese: paʻepaʻe, mumu, auro, moli, lanu piniki, pi.

E pei o le tele o portulakovy, o se laumei malamalama ma le vevela ma le malosi tele e tetee atu ai i le vevela ma le lamala ma le leai o se mea e fai i le tuufaatasiga o le eleele.

Vaʻai lelei i moega fugalaau kapeta, pe a teuteuina puipui.

"Sonya"

Portulaca "Sonya" e faatatau i laau totō e mafai ona tupu i luga o eleele matitiva. E tupu lelei i le lafoaʻi i vaega e iai oneone palapala. O lenei paluga e maua ai fugalaau lanu mananaia e susulu lelei ma mo se taimi umi.

O lenei mea ua fautuaina e avea o se elemene o le mamanu o palanesi alpine, o togalaau papaʻe, teuteuina o pito i saute.

"Splendex"

"Splendex" ua tosina mai ai le mafaufau ma ona fugalaau tetele o lanu piniki mumu po o le lanu piniki-piniki. O se fua e leai se totogi-fuga e fuga ai laau e leai ni mea totino e maualuga lona 10 cm. O laumei o lanu lanumeamata ma se mumu mumu. O le fausaga o fugalaau e mafai ona faigofie pe faʻaoga. I le lautele, latou te oʻo i le 3-4 cm.

O lenei vaaiga e lelei atoatoa mo le faia o ni kapeta ma faʻavae vaega i luga o laʻau, mo le pito i luma o rockeries ma alupasa alpine. Splendex e mafai foi ona teuteuina i le faapaleni.

Cherry

O ituaiga eseese e sili ona maualuga e mafai ona oʻo i le 12 cm. Fugalaau i le "Cherry" terry, lanu lanu, o lea o le igoa. E pei o le tele o ituaiga o vailaʻau, e fiafia le Cherry i le malamalama ma le mafanafana. Faʻaliliu faigofie i se tau malulu ma timuga. E talia le vevela vevela ma le vevela. Toto toto manaia, mai Iuni seia oʻo i le malulu. Manaomia se mea e le masani ai ma le le tele o le suāsusu.

Faaaoga e teuteu pito i saute o le 'upega tafaʻilagi, pe a fai ni tuaoi, mauga papaʻe, i ni fugalaau fugalaau. Totoina i vases ma ipu.

Flamenco

Flamenco - terry e mulimuli i le 20 cm le maualuga ma fugalaau lanu eseese ma aʻa malolosi. O fugalaau e faalua, ma le lautele o le 4-6 cm, o lanu eseese. Lagona lelei i eleele matutu, oneone ma papa. E le fetaui ia te ia le palapala vaivai ma le eleele. O le mativa e susulu i luga o eleele lelei ma eleele leaga. E mafai ona ola mo se taimi umi e aunoa ma le afaina, e na o le malosi o le lāmala e malūlūina.

Portulaca "Flamenco" na totoina i le pito i saute o fugalaau ma moega papaʻe.

Portulaca togalaau (Portulaca oleracea)

E faaopoopo atu i teuteuga, o loʻo i ai togalaau poʻo meaʻai (fualaau faisua). O nisi taimi e taua foi o le "dandur". O se fualaʻau taʻitasi lenei e oʻo i le 40 cm le maualuga ma o laʻau lauolaola ma o lanu lanu samasama e toʻa 7-8 mm. E fuga mai ia Iuni ia Setema.

Ona o le mea moni o lenei ituaiga o vailaau e mafai ona tupu i luga o le toetoe lava o eleele, e masani lava ona manatu o se vao. E ui lava o lenei taumafa o loʻo i ai le faʻamalolo ma le lelei o mea totino. I le kukaina, e tele naua meaʻai mo ipu, o se tasi o mea e faʻaaogaina. Mai ona laʻau ma fatuga, e mafai ona e kukaina soupeti, salati, piko, faʻaopoopo e pei o se faʻavasegaga i fualaau fuālaʻau, gauga ma sau sau.

E te iloa? O le fualaʻau o purslane e aofia ai vitamini A, B, E, PP, K, carbohydrates, proteins, carotene, ascorbic ma nicotinicids, magnesium, potassium, calcium, zinc, iron, manganese.

Purslane o se vailaau sili ona lelei ma le toto. E faaopoopo atu i vailaau faʻamalosi i le togafitiga o faʻamaʻi o gaʻo ma le ate, mo le le mautonu. E talitonuina e aʻafia ai le faʻasaʻoina o le toto ma le maualuga o le suka.

O le togalaau togalane e aofia ai foi ni ituaiga eseese.

"Kuzminsky Semko"

O lenei ituaiga e mafai ona maua i luga o le lanumeamata ma se lanu samasama o laulaau ma lanu samasama laititi. O le laau e matua vevela lava, tele ina ia taofia ai le tupu i le maualalo o le lelei, ma i fagu mataʻutia e faʻaumatia.

"Macovei"

Se laau laʻau malosi ma le maualuga o le 30-35 cm. O laulaau e lamolemole, manaia, faʻanoanoa. Le fua o le lanumeamata - 1.5 kg / sq. m Thermally. Le mautonu i le palapala. O laulaʻau ma pito i luga o upega e faʻaaogaina mo le faia o salakeke ma mo le gaosiga.

E taua! Mo togafitiga togafitiga, ua fautuaina e avea o se faʻamaʻi faʻamaʻi ma o se vaega o vailaʻau i le maʻisuka, faʻamaʻi fatu ma le ate.

"Faʻatonu"

Portulaca "Paradox" e fiafia i le malamalama, vevela, e le taliaina toleniga le lelei. Laʻau manulele ma lauulu lanumeamata o lanumeamata lanumeamata ma lanu-lanumumu. O le ituaiga o le vave o le taumafa - o le vaitaimi mai le germination e oʻo i le 25-25 aso. I le kukaina, ua fautuaina o ia e fai ma sui i le meaʻai. Mai le lanu o le "Paradox" latou te saunia ai salamoa televitamin, kuka ai soupisi, faʻaaoga i ni sauga ma avea o se siva mo ipu o aano o manufasi, e togiina ma faʻafefiloi.

"Firefly"

O se togalaau faʻapitoa "Firefly" e maua ai meaʻai, soʻo ma lau. E maualuga lona maualuga i le 45-50 cm. O lenei mea e fiafia i nofoaga lanu, paolo, eleele lafulemu ma susu. Faatasi ai ma le sikuea sikuea e mafai ona e aoina mai le 2.5 kilokalama o laulaau ma laʻau mo le faʻaaoga mulimuli i meaʻai. Greens ei ai lona tofo suamalie.

O le "Firefly" ua fautuaina ina ia 'ai tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, fatu fatu ma le ate.

Mo tagata nofo i le mafanafana, o le mea e fiafia i ai, muamua lava, muamua, ona o lona le lelei. Pe a totoina, e tatau ona manatuaina o lenei laau toto e mama ma vevela-alofa, o lea la o le nofoaga mo ia o le filifilia lea o se malamalama. O le maualuga o le vevela e + 20-26 Cº. E ui lava o le fugalaau e faigofie ona faʻafeiloaʻiina se laʻititi laʻititi i tikeri. Sole purslane e fiafia i oneone, e aunoa ma se paʻu.

E manaʻomia foʻi le faʻaleleia masani o vai, vela ma vele. Ae a faʻapea o nei mea uma o loʻo mataituina, o le a oʻo mai lava ni '' afu 'fugalaau' eseʻese o le a fiafia ia te oe i le taimi o le taumafanafana.