Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona saunia le buckthorn moana mo le taumalulu: o se filifiliga o fua sili ona lelei

O mea faʻamalolo o se tamai laumei samasama ua iloa mai aso anamua - ua tumu moni lava i vitamini, lea e taua tele i le taimi o le taumalulu. O le sami buckthorn e faigofie ona faʻapolopolo mo le taumalulu, ma o le asō o le a tatou masani i nisi o fua.

Aoina ma le filifilia o fua

Fua amata aoina mai e matua: e tatau ona avea ma lanu samasama-lanu samasama, e tatau ona puipuia mai le vevela, ona pala ai lea o vine i le taimi o le seleselega. Taimi o le aoina - o le amataga o le tautoulu.

O le oloa e aoina i le tele o auala: tipi ese mai lala pe tipi faʻatasi ma laʻau, faʻaaoga soʻo se masini.

O le auala muamua e faʻaaoga soo, e ui lava e tele se taimi, ae e le mafatia le laau, ma o vine uma e vavae ese. O nisi taimi latou te faʻaaogaina meafaigaluega i le ituaiga o masi ma faigofie lava ona "selu" vine, ma faʻavave vave le faagasologa.

Lua ala lelei mo le maalili: lala faʻatasi ma vine tuʻu i totonu o le pusaaisa - ona sili atu lea ona faigofie le gagau o vine. O le le lelei o lenei auala o le tipiina o lala, e mafai ona e afaina ai le laau.

E taua! E manaʻomia lou suʻeina o fua i totonu o se pusa poʻo ni tuai tuai: o le sua o le laau e matua leaga, e faigata ona fufuluina.

I soʻo se tulaga, mo le seleseleina o vine filifilia lelei, faʻamalo ese mai otaota, fualaau aina, ona fufulu mama lea.

Mea gaosi fua

O le buckthorn sea tioni o le sauniuniga faigofie lea mo le taumalulu. O lapisi ma fualaʻau mamago o loʻo afifiina i totonu o pusa vailaʻau lelei: tamai pusa, ipu palasitika po o taga. O le mea autu o le faʻamalo le oloa i ni vaega, mo se faʻaaogaina, aua e le aoga le toe faʻamaloina o le susu.

O vaega o loʻo tuʻuina i le kisaisa ma faʻaaoga mulimuli ane i le tele o ipu. Mai mea faʻamalosi e faʻamalosi e kuka ai meainu eseese, faia o meaʻai, sau mo mea autu ma isi.

Auala e faʻamago ai le sami mo le taumalulu

O le paluga kuka e leai sona aoga nai lo le fou - e le maumau ai ana meatotino. E masani ona saunia meainu i mea matagogo matagogo.

Totoina o fua

O fua o le sami buckthorn ua faʻavasega, aveese lapisi. O fua fuʻa ua faʻamago i luga o se mea mafolafola i totonu o se potu vevela o loʻo faʻaleleia poʻo eleʻele eletise. E masani lava, faatasi ai ma vine, lala mago mago, latou te aofia ai foi mea aoga e tele. Teu oloa laititi i laupepa, o mea uma lava mai fausaga masani: e lelei le faʻaleleia.

E mafai foi ona e malogo mo le taumalulu: apu, pears, plums, hawthorn, apricots, dog rose, sunberry, dill, cilantro, pata, mushrooms susu.

Lea Tea

Le tea, e ese mai le manogi, e iai foi faʻamalolo ma mea faʻapitoa: e aoga le inu i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, mo le galasticity o vaʻa toto ma le puipuia o fusi toto, faasaga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi.

Saunia le lauti e pei ona taua i lalo: mo le tasi ipu vai inu, ave se sipuni sipuni o laulaau, faʻafefe le paluga i totonu o se ipu fafie ma se tapuni. Latou te inuina le vai e pei o le lauti muamua, ma o se suamalie e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le meli. O lenei lauti e mafai ona saunia ma mea manogi: anise, cinnamon, togafiti.

E te iloa? O mea faʻamalolo o le sami buckthorn o loʻo taʻua i tusitusiga a Ancient Tibet ma Saina. E tusa ai ma nisi faʻamatalaga, sa totoina 200,000 hectares o laʻau samasama i Saina mai le 50 i le 85 e puipuia ai le palapala. XX senituri. Ma o le mea aupito sili ona lelei, o tagata taaalo Saina i le Olimipeka-88 ao le i faia le tauvaga na tuʻuina atu ai mea inu ava.

Sea buckthorn 'aina i le suka

Sea buckthorn ma le suka o se fua masani mo le seleselega mo le taumalulu. O vaega uma e lua e ave i le tutusa tutusa: mo le 2 kilokalama o fualaau aina - o le aofaiga tutusa o le suka. Ua fufulu muamua ma fufulu fualaʻau, ona lua uma lea o vaega ma se mea e teu ai manu poʻo se mea e faʻafefiloi ai i se mea faʻafefiloi tutusa. O le masini ua maeʻa tuʻuina i totonu o fagu ua leai ni mea, faʻafefiloi i le paʻu.

Jam i le meli, sugar - recipes for winter

Fua o fuainumera 1

Mo lenei fua sami buckthorn mo le taumalulu o le a manaʻomia:

  • nati - 200 g;
  • meli - 1.5 kg;
  • vine - 1 kg.

Saunia fua: fufulu ma matutu; tapunia ia fatu i totonu o se falaoamata falaoamata. Aumai le meli i se faʻapipiʻi, faʻaosoosoina pea, faʻapipiʻi fatu, faʻapipiʻi pe a ma le lima minute. Faʻaitiitia le vevela ma, faaopoopo i ai fua o le sami buckthorn, faʻafefe mo le isi 15 minute. Hot spread i luga o faletupe.

Fua le fuainumera 2

O le lita o le meli ma le kilokalama o le buckthorn e faʻaaoga ai se mea e faʻafefeteina e fasioti ai i se masini tutusa. O le faʻafefiloi o le a vaevaeina i totonu o fagu vevela. O lea jam e aunoa ma le kuka e mafai ai e oe ona faʻasaoina faʻamanuiaga atoa, e le gata i fua, ae o le meli foi.

E mafai foi ona e faia siamu mai gooseberries, cherries, melons, tamato, chokeberries, yoshty, squash, viburnum, cranberries.

Fua o le fuainumera 3

O le a e manaʻomia:

  • 1 kg o vine;
  • 1.3 kilokalama o le suka;
  • 250 ml o vai.
Faamama le fualaau aina i totonu o se fagu ma faʻavevela i le vai mo le lima minute i luga o le vevela vevela. Ona faʻafefe lea o le vai ma faʻapipiʻi le sipuni suka. Tuu vine i totonu o se fagu mo le kuka, ufiufi i le sipuni ma kuka i luga o le vevela vevela seia oʻo ina sauni. O le mea lelei, o le sauniuni e fuafua i se mataua o le mumu i luga o se siva: afai e le salalau i luga o le eleele, ona lelei lea o le eletise, ma ua sauni le lapisi.

E taua! Sterilization of cans, faapea foi ma faavaa, faia i luma o jam jam. O le siama tuʻu i totonu o vevela vevela ma tuʻu ai e faʻaliliu, liliu i lalo.

Faia o ava

Taumafa i fualaau lanu samasama lelei atoatoa le faanatinatiina o le fiainu faafetai i le uiga matagofie o le tofo.

Faʻasoga o fua

Ina ia saunia le suamalie faalenatura e aunoa ma ni suamalie, o le fua o le a togiina i totonu o se pulu. O le suamalie e mafua ai ona vevela ma fufulu i totonu o fagu mama mo le 20 minute, ona fusi ai lea i luga o fagu.

O le sua suamalie ua saunia e pei ona taua i lalo: mo le 2.5 lita o le suamalie e maua mai i fualaau paʻu, ua saunia le syrup (afa kilo kilo o le suka i le lita o le vai). Faafefiloi le sua ma le sipuni, sasaa i totonu o fagu, pasteurized ma tapuni.

Compote recipes

Sea buckthorn compote aua o le taumalulu e masani ona fesootai ma isi fualaau aina po o vine, mo se faataitaiga, ma apu.

Fua o fuainumera 1

Sea buckthorn ma apu e ave ile 1 i le 2, vai ma le suka - 1 i le 1. Ina ia tutusa le suamalie o le sami buckthorn, o apples e lelei tele le filifilia o ituaiga suamalie. Muamua e tatau ona e fufuluina ma sauni le fualaau aina, tipi le apu i fasi pepa. Faʻalautele oloa i le pito i lalo o apa. Saunia le sipuni ma sasaa i totonu o le koneteina, pasteurize mo le 20 minute.

Fua le fuainumera 2

Pulu kilokalama o le sami buckthorn e fa ipu suka ma lua lita o vai. Laʻau fufuluina o loʻo momoe i ipu e leai ni meaʻai i le tasi vae tolu o le maualuga, sasaa le siva kuka. Pasteurized, tapuni ufiufi.

E te iloa? O le Eleni anamua e taʻua o le sami buckthorn o meaai sili ona fiafia i ai le solofanua solofanua o Pegasus. Na latou matauina foi o solofanua, o le lalaina o lala ma vine o le laau, o le fulufulu ma le manua e avea ma siliki ma susulu.

Leli, lole, mamae ma isi fualaau suamalie

Mo le tiloti o le sua mai le sua mai vine. O le lita o le sua e tago i le 4 ipu suka. I totonu o se uila po o se meainu tioata, kuka le vaega i luga o se vevela vevela, faʻavevelaina ma aveese le afu. O le masini i le faagasologa o loʻo faʻapipiʻi i le tasi vaetolu o le uluaʻi voluma. I luga o faletupe e vevela vevela, tafe i luga.

Sea buckthorn jam e aunoa ma le kuka

O le tele o mea e faʻaaogaina e ave faʻatasi. O vine mamā e faʻalua ona tuʻuina atu i luga o le fale o le suasini, o le mea e maua ai le sua i totonu o se pesini loloto e tumu i le suka. E tuʻuina le faʻafefiloi mo le 12 itula, mai lea taimi i lea taimi faʻaosooso. Pe a oʻo i le paluga o loʻo i ai se maliega malie, e tuʻuina i totonu o fagu vaʻa ma tuʻuina atu e teu i totonu o se pusaaisa. O lenei siamu e mafai ona faʻaaogaina e fai ai se meaʻai mo meaʻai.

Sea-buckthorn puree

Laʻau fufulu (1 kg) tuʻu i totonu o se mea e kuka ai meaʻai, sasaa se ipu vai, vevela i le mama o le fua. Ona tapunuina lelei lea, toe foi i ipu, ua lilo i le suka (4 ipu) ma tuu i luga se afi. O le aumaia o se maʻi vevela e le talafeagai - o le mea autu o le a solo le suka. Ona tuu lea i totonu o fagu ma taavale.

Marshmallow

O fualaau ua saunia (1 kg) faʻatasi ma se ipu vaiinu o le quince e faʻapitoa seia oʻo ina faʻaluaina le vai ma fufulu sua. O le tele o mash ma paʻu i totonu o se faʻavevesi. Ona faaopoopo ai lea o le suka (3 ipu) ma faapuna seia maeʻa, faaopoopo se ipu o fatu gaosi.

E taua! E fautuaina e faʻaopopo le sua o fualaau aina i mea e fetogi ai: quince poʻo currants, apu i marshmallow marshmallow.
Ole tuʻuina lea o le masini i se fasi falaoa taofa i luga o le paʻu ma tuʻu i totonu o le ogaumu e faʻamalu i le 50 ° C mo le itula. Pe a sauni le paluga, e faʻamafanafanaina le tatala o le faitotoa, e aunoa ma le aveese mai le ogaumu. O le oloa maeʻa ua tipiina i vaega o le tele o le manaʻo ma foliga, teuteu i le sapalai.

Marmalade

O le pauna o fualaau suamalie, valu ipu tioata ma se ipu vai e kuka mo le afa itula i luga o vevela vevela, ma pe a amata ona vela, e aveeseina mai le vevela. O se taga (25 g) o le gelatin e muaʻi faʻafefiloi i le vai ma tuʻu ai e fula. Suauu le pito i totonu o le fagu e aveese ai, faʻamalie ma faʻafefe i totonu o se faʻavevela mai fasi lapopoa, toe tuʻu i luga o le afi.

O le suavai suamalie ua le toe faaopoopoina i le sipuni o fualaau suamalie, ma, faaosoosoina, aumaia e solo i totonu o le masini. O le maeʻa maeʻa faʻasaina ua faʻafefeteina ma tuʻu ai e malulu.

Sea buckthorn o se fualaau ese, e le o se mea e leai se mea e faaaoga e fomai tipitipi e fai ai vailaau, ma e leai se tala e uiga i togafitiga masani. O fualaau suamalie-oona e masani ona faaaoga ma fou, ma seleseleina mo le taumalulu o le a matua faateleina ai le tetee o le tino i maʻi eseese.