Fua o le gaosiga

Auala e fafagaina ai totonu o le fale: 11 togafitiga faʻatoʻa mo le fafie

O fugalaau fugalaau e manaʻomia le faʻasaina e le itiiti ifo nai lo togalaau aina, naʻo le fomaʻi faapitoa e manaʻomia mo latou. E ui i lea, e feteenai ma talitonuga masani, e mamao lava mai i taimi uma o mea talafeagai e tatau ona tamoe i le faleoloa, aua o le tele o mea aoga e talafeagai i lalo oo tatou lima, ae e le o masani ona iloa lenei mea. Sei o tatou iloa po o le a se mea e mafai ona faʻaaogaina e faʻamafanafanaina ai totonu o le fale e aunoa ma ni mea e le tatau ai?

O afea e faʻafefete ai fugalaau i totonu

Ma o fugalaau e ola i luga o le windowsill e maloloina pea ma vave ona ola, e le tatau ona galo ia te oe tulafono o laei. Muamua, e tatau ona filifilia le faʻalaʻau e fuafua i le taimi o le tausaga, aua i vaitau eseese e manaʻomia ai e le laau ni mea eseese o meaʻai. O le tele o taimi, o le faagasologa o la latou faʻasuaga e amata ia Aperila ma faʻaauau pea seia oʻo i le ogatotonu o le tautoulu, ma i le taumalulu e faʻaitiitia ai, ma o le faagasologa o le faʻaitiitia o le aofaʻi e tatau ona faʻatinoina lemu.

E tele ni faʻailoga o le manaʻomia mo le faʻaogaina o meaʻai:

  • o laʻau o le laau faʻatasi ma laʻau o loʻo i ai i luga, e matua manifinifi lava;
  • ua leva ona misi le fuga;
  • o fugalaau o loʻo i totonu o le nofoaga e tasi mo se taimi umi, pe na faʻafuaseʻi ona taofia lo latou tuputupu ae;
  • totonugalemu o fugalaau na amata ona pa'ū lau lau poʻo foliga foliga tiga.

E taua! Soo se mea e faʻaaoga ile kulimi e tatau ona oʻo i le laau i se auala mama, lea e faʻamalofia ai le aʻafia o aʻa ma le oti o le pusi lanumeamata.

O fuga ma ituaiga o meaola e manaomia ituaiga eseese o meaʻai, o le mea lea o le a latou saunia ai mea eseese eseese mo i latou. O le mea moni, e le faigata e ono foliga mai i le taimi muamua e te tilotilo ai, e ese mai i le fale o le a mautinoa lava e te mauaina mea uma e tatau ai.

E faʻafefea ona kuka ma faʻaaoga laei

Ae e te leʻi faʻaaogaina fua o fua o loʻo mulimuli mai, ia manatua o meaʻai sili atu e mafai ona i ai le aafiaga leaga e tasi pei o latou faaletonu.

O le mea lea, ia mautinoa ia mautinoa o loʻo manaʻomia e lau 'aʻai le fafagaina, ma na o le taimi e te suʻe ai vaega tonu e fatu ai.

Aoao atili e uiga i le faia o laei o meaʻai mai oloa nei: fuamoa, faʻi faʻi, kulimi, anufe, uʻamea, fefete, masima.

O le suka

Toeitiiti lava o soʻo se fugalaau i totonu e tali lelei i le faʻaofiina o le kulukose, lea e faʻaaogaina i ni aofaiga tele e fausia ai molikula ma faʻamautinoa ai le atinaʻe masani o le laau.

E faigofie tele le faʻaaogaina o le suka: e te faʻasalalauina fatu o oneone i luga o le eleele ma sasaa i luga, pe, i le 30 aso, sasaa fugalaau i le sua suamalie suamalie ua saunia mai le sipuniti o suka ma le 1 l o le vai e le mautonu. O faʻatauga ma le cacti o le a sili ona faʻafetai tele mo sea ituaiga faʻala.

Matamata i se vitio pe o le suka o se meaʻai lelei laau toto.

O le efuefu

O le toatele o faifaatoaga atonu e sili atu ma le tasi le sili atu ona faalogoina mai le au faifaatoaga e uiga i le faʻaaogaina o le efuefu, lea e masani ona faʻasaina ai moega. A oʻo ina totoina totonu o le fale mafai ona suitulaga lenei kesi sikaletilea o le a le gata ina maua ai le malosi o le fugalaau e ola ai, ae puipuia foi mai le tele o faamai.

E pei ona i ai i le mataupu muamua, o le faagasologa o le fafagaina e le faigata tele: tasi i ni nai vaiaso na o le sasaa o le pefu i totonu o le ulo ma o le vai o le a ulu atu i le eleele.

Afai e mafai, e mafai ona e faʻaaogaina le pefu alofilima o laupapa, o le mea na mafua ai ona fatuina e pei ona taua i lalo: e lua punetini o le vailaʻau e faʻafefeteina i le 1 lita o le vai mafanafana ma agavale e tu mo le 1-2 aso. E mafai ona faʻaaogā le faʻasoga faʻasaʻo faalua i le masina, na o le faaopoopoina o laau i lalo o le rhizome.

E te iloa? O le efuefu e tele mea taua ma aoga (mo se faʻataʻitaʻiga, potassium, phosphorus, calcium, iron, magnesium, zinc ma le sulfur), ae o le chlorine e afaina ai fugalaau ua le atoatoa, lea ua avea ai ma se lelei lelei mo le tele o mea totō.

Mataʻituina se vitio i le auala e fafagaina ai fualaʻau faʻasuafu

Faʻu otaota

E tele mea e iloa e uiga i faamanuiaga o se faʻi mo le tino o le tagata, ae o nai fugalaau fugalaau latou te iloa ona aafiaga aoga i fugalaau i totonu.

O fua uma ma lona paʻu o loʻo aofia ai le tele o vitamini ma macronutrients, o faʻamalama, magnesium ma le potassium e sili ona aoga mo laumei lanumeamata.

I le avea ai o se faʻamalaʻau faʻasaina, vaovao, ponaivi o le ponaivi, o iʻa, fala, ma pateta e faʻaaogaina foi.
O faleplanti e tali lelei i taimi uma i le fafagaina, lea e mafai ona faia i ni auala.

Filifiliga 1. O le fagu pepelu e sasaa atu le 250 ml o le vai ma tuu ai e toso seʻia oʻo ina faia se fulu. O le oloa maeʻa faʻaaogaina faalua i le masina, sui le faʻamautu masani.

Filifiliga 2. Ua faʻamamago otaota ma faʻamaʻamuʻu i se mea e fai ai le kofe, ma o le mea e maua mai ai le falaoamata e faʻafefiloi ma le palapala ile taimi o le gaosia o fugalaau poʻo vave pe a maeʻa. I le tulaga mulimuli, e mafai ona e faʻasalalauina le paʻu i luga ole pito o le mea faʻapipiʻi.

E faʻafefea ona faʻafefiloi laau ma faʻi faʻi: vitio

Pepe

Fertilizers mai le paʻu o fualaau suamalie (moli, lemoni po o le mandarin) e lelei mo le pulea o meaola vevela ma le fafagaina o fugalaau i le taumalulu.

Atonu e te fiafia e aoao e uiga i le tuputupu aʻe i le fale o le moli, lemoni, mandarin.

Mo le sauniuniga o se fomaʻi togafitiga, o le faʻasaga ma le paʻu o le rimoni e faʻafesoʻotaʻi mo le 2-3 aso i totonu o se potu pogisa, pe a uma ona faʻaaogaina le vai mo le faʻaleleia o le vai (pe a sauniuni le pito i luga, e tusa ma le 200-300 g o le peel e tatau ona i le lita o vai).

E moni, o loʻo i ai isi fua mo le fatuina o se faʻafefiloi aoga mo fugalaau i totonu o loʻo faʻaaoga ai le lemon peel, ma o nisi o ia mea e sili ona lelei ona faia i le vaitau.

O lea i le taumalulu, mo le fafagaina o laau e pei o se fua e lelei: O le manogi fou o lemoni e tatau ona nutimomoia i se mea e fai ai le kofe, ona sasaa lea i totonu o le fagu (1 lita) i le tolu-kuata ma faatumu le avanoa i le vai mafanafana. Ua faʻafefiloi le paluga mo le 24 itula, ona faʻapalaina lea ma toe faʻafefiloi ma le vai mama i se fua faatatau o le 1: 3.

I le tautotogo ma le taumafanafana, na aoina mai le peʻu mamago i le taumalulu ma tuʻu i totonu o se fagu (1 lita) ma le vai inu, faʻaopoopo i ai, faʻatumu 80% o le voluma o le fagu.

O le taimi lava e maeʻa uma ai le susu, e tatau ona faʻavaivai i le vai i se fua faatatau o le 1: 5 ma faʻaaogaina mo aʻafiaga o aʻafiaga o laau totō, na o le faʻamamaina o le eleele.

E taua! E tatau ona faʻaaogaina le fugalaau o le Citrus i le tausisia o le faigamalo: i le taumalulu-tau malulu-e le silia ma le tasi i le 30 aso, ma i le tautotogo ma le mafanafana - e sili atu ma le faalua i le taimi lava e tasi.

Mai le fefete

Fugalaau potu fugalaau e faʻaaoga ai le fefete fautuaina tolu taimi i le tausaga: faatasi ai ma le taunuu mai o le tautotogo (pe a siitia atu i se isi nofoaga o le tuputupu ae pe na o le tupu lelei), i le taumafanafana (ina ia faaleleia le tulaga o le fugalaau) ma i le autumn.

Ina ia maua le taunuuga lelei, E mafai ona faʻafefiloi le fefete i le masima ma le kesinatia i totonu o le efuefu lava e tasi.

O le tasi le pasene o le sipese se mea e foliga mai: 10 g o le fefete ola e tatau ona sasaa i se lita o le vai ma faʻamaʻi atoa, ina ia mafai ona e faʻafefeina laau i le tausaga (sili i le tautotogo).

Mo le matafaioi o se isi filifiliga, o se vaifofo e aofia ai le 200 g o le fefete ma le 1 le tasi le lita o le vai, lea e sili atu ona faʻaalu i le 10 lita o le vai pe a uma le faʻafefeteina, e fetaui lelei mo le ofuina pito i luga.

Matamata se vitio i le ala e saunia ai se fefete fefete

E talitonu le au faifaatoaga tomai faapea o le laei pito i luga ma le 1% le gasefese sefe e mafai ona suia atoatoa le faʻaaogaina taimi masani o meaʻai faʻapitoa mo taumafa fale.

Onion Husk

O gaʻo atonu o le umukuka o soo se faletua, o lea e le mafai ai ona le amanaʻia le fua o loʻo i lalo. Ina ia faia se fugalaʻau lelei, ua lava lea e fufulu ai le paʻu i totonu o le vai mo le 2-3 aso ma faʻaaoga le faʻafefiloi sauniuni mo le fafaga.

Chlorophytum, aloe, geranium, laurel, kalanchoe, chrysanthemum, cacti, pelargonium, sanseverra e fetaui lelei ma se totoga fale.

O le a sili ona talafeagai i le taumalulu, talu ai ona maua ai e le laau le tele o mea aoga aoga, ae i le taimi lava e tasi e mafai ai ona aloese mai le gaogao.

Mataʻituina se vitio i le kukaina o le sipisi peel decoction mo le fafaga

Mai le potassium i taimi uma

O le gaosiga o le potassium e le gata o se faleteuoloa o le potassium e taua tele i laau totō, ae o se iniseti lelei foi, faʻamalosia le faʻaleagaina o lanu lanu.

O le faʻaaogaina o le potassium i le togavao o laau totino e le o se mea e ofo ai i soo se tasi, ae o le saunia o fugalaʻau e faʻavae i lenei vailaau, e aoga le faʻapipiʻi i fuainumera faapitoa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le lita o le vai, e mafai ona e faʻaitiitia le tele o tioata, saili e maua sina paʻu piniki, ma mulimuli ane faʻaopopo i le totoina o laau toto. E taua tele le aua neʻi faʻaaogaina le vailaau, pe a iai o le maualuga maualuga o le mu o le rhizome.

Mai le kele

O lapisi o se vailaau lelei mo le puipuia o fuamoa moa lanu meamata. E lava le na o le 150-200 g o ona fasi pepa ma sasaa le 1 l vai, ina ia mavae le lima aso o le fusi, faʻafefe ma faʻaoga mo laei.

O le mea moni, e tatau ona faʻafefeteina se sui e sili ona faʻapitoa i le vai, i le faʻatusatusaga: 1 sipuni o le faʻasolo i le 2 lita o le vai mamā.

E taua! E mafai ona faʻaaogaina laei e le gata mo le faʻavainuina, ae faʻapea foi mo le fufuluina o fugalaau, lea e faia faʻa-tasi i vaiaso uma.

Aspirin

O nisi taimi o vailaʻau mai se pusa fesoasoani fesoasoani muamua e fesoasoani e taulima lelei ai maʻi faʻapitoa. O le mea lea, i le faaopoopo atu i le vevela, o le aspirin ua faʻavaivai i le vai e mafai ona faʻaaogaina e faʻaleleia ai le puipuiga o au meaola lanu meamata: 1 papalama i le lita.

O le mea na maeʻa faʻapipiʻiina i luga o le laau faʻatasi ai ma se pamu moli, faia le faʻataʻitaʻiga faʻa-tasi ile 2-3 masina.

Auala e fafaga ai fugalaau i totonu ole aspirin: vitio

Mai le vai inu vai

O le vai mai le pusa tioata ei ai le tele o vaega aoga, lea e pei ona i ai, e mafai ona faatelevaveina le tuputupu aʻe ma le atinaʻe o lanu. Le itiiti ifo o lenei vai e leai se pH, ma e pei ona matou iloa, o le maualuga o le eletise e afaina ai toetoe lava o laau uma.

O le vai eleʻele e faʻaaogaina mo le faʻaleleia o le vai, amata i le tautotogo ma le vaeluagalemu o le taumafanafana, aua o le taimi nei o loʻo i ai se tuputupu ae olaola ma le atinaʻeina o se fugalaau ma le tuʻuina o laupepa fou ma le faʻavaeina o pulupulu.

Aʻo faʻatinoina le faʻatinoga, o le mea autu o le iloa lea o le fua, aua o le vai inu vai vavae ese mai le fagafao e tatau ona faʻapipiʻiina ma le masani masani, o lona uiga, faʻaaogaina o se vai mama mama.

E aoga le vai mo vai inu totonu: vitio

Nettle

E pei o le fern, e lelei le faʻaaogaina o meaʻai e le gata i le faʻamafanafanaina o le fale, ae faʻapea foi pe a faʻapipiʻiina, fesoasoani e faʻaleleia le tuufaatasiga o le faʻafefiloi eleele ma tuʻuina atu ai le tele o le galala ma le vaalele.

O le suavai suamalie e sili atu ona lelei mo le atinaʻe tatau o le aʻa o fua o fugalaau, o lea e tatau ai ona e talisapaia le fale ua leva mo lenei avanoa.

Ae o le fafaga, mo le sauniuniga o le faʻaaogaina o le suavai i luga o lona faavae e tatau ai ona ave 200-300 g mea matago, ma faʻatumu i le vai mafanafana ma alu e faʻafesoʻotaʻi mo le 4-5 aso.

O le mea faʻafefete ua faʻafefeteina i le vai i se fua faatatau o le 1: 5 ma faʻaoga faalua i le masina mo le vaitau atoa o le taumafanafana.

E te iloa? I aso anamua, o le upega o le mea sili lea mo le fausiaina o vaʻa malolosi. I Iapani, o se taofiga mai se laau, faatasi ai ma le siliki, na avea ma mea autu autu mo le faia o taugata samurai taugata, ma o uaua maualuluga na avea ma mea e fai ai talita.

Faʻamanuiaga faʻapitoa ma faʻamatalaga e uiga i ofu

Afai ua leva ona e fiafia i le mafai ona fafagaina fale i totonu o le fale, o le mea lea, e faaopoopo atu i mea na faamatalaina, ua e feiloai foi ma isi oe ua fautuaina foi e faaaoga mo le faamoemoe o le fauina.

Ae ui i lea, e le mafai ei latou uma ona manuia, ma i nisi tulaga, o le filifiliga sese e mafai ona mafua ai le oti o laumei lanumeamata. Seʻio tatou mafaufau i tala masani masani e uiga i le mafai ona faʻaaoga mo le fafagaina o nisi mea.

Tea Leftovers

O taga lauti faʻaaoga po o lauti lauti e le mafai ona maua ai le eleele ma meaʻai, aua o le taimi o togafitiga vevela o le tele oi latou e alu i le vai, ma o lenei mea ua naʻo lalo ifo o le tulaga o mea sili ona lelei. O le maualuga o mea e mafai ona faʻamoemoeina mai le faʻafefeina o se vaʻaia o le eleele, lea e afaina ai le tuʻuina atu o le ea ma le susu i aʻa. E moni, o toega o le lauti e mafai foi ona avea ma se pai mulch.

Nofoaga faga

O le faʻaaogaina o le kofe faʻamau e pei o se faʻalalaʻau ua mafua mai i le faateleina o le eletise palapala, lea e le sili ona fiafia i ai faleplanti.

Aoao e uiga i le taua o le eleʻele eleʻele, auala e iloa ai le eleelea, pe faʻapefea ma pe faʻapefea ona faʻamalo le palapala.
E le gata i lea, afai e le lelei mo se peti lanu mumu, e mafai ona mate ituaiga meaola, o lea e sili ai le le faʻaosoosoina.

E faʻafefea ona fafagaina i totonu o laau ma faʻatoʻa le kofe: vitio

Fua mata

I le faʻaaogaina o fuamoa moa felafoaʻi, e tele fugalaau fugalaau e faʻamoemoe mo le calcium o loʻo i totonu, lea e tatau ona fesoasoani i laau toto e tupu malosi ma ola lelei.

Ae ui i lea, o le mea moni o le tele o lanu i totonu o le fale e le o manaʻomia, o lona uiga o lenei oloa e mafai ona faʻaaogaina e avea o se alavai pe mo le tatalaina o le meaʻai.

Faʻafefea ona fai se fofo mai fuamoa: vitio

Vai sua

Talu ai e iai le tele o porotini i aano o manufasi, e mafai ona manatu o se vaega itiiti o le a tumau i totonu o le vai mai lalo. E faigata ona fai atu pe moni lenei mea, ae o le mea e tatau ona e feagai o le le manogi manogi, faatosina mai lago i au laau.

O le vai e vave lava ona aʻafia e aʻa o le fugalaau, ae o le manogi o totoe o le a le mou ese atu i soo se mea, o lona uiga e le aoga le faʻataʻitaʻiga.

I se upu, e tele le tele o filifiliga mo le fafagaina o le aiga, ae ae leʻi filifili e sauni se fatuga faapitoa, taumafai e aoao atili e uiga i se ituaiga o laau totō, iloilo le tulaga o au meaola lanu meamata ma fuafua pe latou te manaʻomia le faʻamala.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

mai le lauti e masani ona faʻafefe. O lea la, mafaufau muamua ae e te leʻi inu. O lapisi anufe ua kuka ma sasaa i le vai lea na gaoia ai atigi. O fuamoa kuka ma lenei vai e mafai foi ona faʻafeinu. Faʻasalaga ia aua le faʻaaogaina, pe a fai o faʻaopoopoga le fafagaina o meaʻai. E mafai ona e fafaga tasi i vaiaso uma. Afai e te faʻaaogaina le faʻaaogaina o le fugalaʻau, ona e tasi lea i le 10 aso. Ou te faʻaaogaina le manganese e pei o se vailaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a talafeagai e vaʻaia le eleele.
Lena
//forum.bestflowers.ru/t/netradicionnye-metody-podkormki-i-poliva.2187/page-9#post-311823

O le tina o laʻu tane e fafaga iʻa iʻa: o se iʻa taugofie e tipi ma tanu i le eleele e 4-5 cm. Afai e te tuu i luga, o le manogi, masalo o le a avea! )) Na ou faʻalogo foi e mafai ona e faʻafeinu i le vai i le mea na e fufulu ai aano po o iʻa ... Na ou faʻalogo i ni iloiloga lelei !!
sukalati
//forum.justlady.ru/index.php?s=e2a5d98fc147a799cfab9d1e33e1eea3&showtopic=679&#entry64811