Fua o le gaosiga

Faʻapitoa ile tausiga

Faatasi ai ma totonu o laau toto, o se nofoaga mamalu o loʻo i totonu o le fadermacher evergreen (Radermachera). O lenei ituaiga laau poʻo le vao e mai Taiuani, mai le siosiomaga masani o le motu. Mo le taimi muamua o loʻo faʻamatalaina ai le laau i galuega a le fomaʻi fafine Tenimaka o Jacob Radermacher (XVIII senituri), ma o le igoa na tuʻuina atu i lona mamalu. I luga o le aofaʻiga o Europa, o le faʻaaliga o le faletai e naʻo le luasefulu seneturi. Sei o tatou aʻoaʻoina pe faʻapefea ona tausia lelei ma faʻalauteleina lenei laau totino e mafai ona faʻatoʻilaloina soo se tasi.

Faʻamatalaga

O tulaga iloga o le Rydermaher: laʻau matagofie matagofie, e seasea tupu mai i le fale. Luga i le natura - e oo atu i le 30 m, ma le lautele o le ogalaau - 1 mita. O laʻau o le laau e faaluaina le pine, 20-70 cm le umi, ma le 15-25 cm le lautele, lauulu lanumeamata, e le masani ona faaseeina, maai i pito. O fugalaau e samasama pe lauulu-samasama, i foliga o logo, o le lautele e oʻo i le 7 cm.

E te iloa? Fugalaau e na o le po lava e maua ai le manogi o cloves.
Rydermahera o le aiga Begnonievyh ma e tusa ma le 16 ituaiga - ituaiga o ituaiga. I ofisa ma fale mautotogi, e na o le tagata lauiloa Saina (Latina Radermachera chinensis) e mafai ona tupu. I le fale, o le maualuga o le vao e 1.5 m. O le vaovao o le vao ma sina paʻu laʻitiiti o lala tele o loʻo i ai se ogalaau saʻo. Laʻau lapoa (pe tusa ma le 40 cm), faʻalanu, faʻamau i le pito ma faʻasolosolo i le umi atoa, lanu, lanu lanu meamata. Ua tu ai ina ia faamanatu ai le lace. O nisi taimi o loʻo i ai se lanu meamata-laumei (ituaiga "Caprima").
E faapena foi i le aiga o le fatugani e aofia ai laau e pei o: incarvillea, catalpa.
O fugalaau o le fale Saina-beddermader, o se tulafono, o le ae le faatali. Vagana ua e galue e tausia o ia mo le tusa ma le 15 tausaga. Ae ui i lea, pe a tausia lelei tulaga o le fale, o le fugalaau o le Rydermaher e sili atu ona foliga mai pe afai o le laau o loʻo i lona natura natura.

E te iloa? Na foai atu e le tagata ia Rydermacher e le tasi le igoa: "Pepeni a Kanani", "i totonu o le aisa", "laau o le gata", "laau o le emerald" - mo le lanu lanumeamata lanumeamata lanumoana.

Tulaga tuputupu ae

E ono afaina le laau pe afai e faʻanoanoa le mafanafana. E ui lava e talitonuina o le tamaʻitaʻi Saina e le faʻapitoa i tulaga, ma o le tausiga o ia e faigofie lava.

E taua le aʻoaʻoina o nai tulafono ma mulimuli ia i latou ina ia ausia ai taunuʻuga. O le mea e sili ona taua o le malamalama saʻo.

Lulu

O le vevela mo le tuputupu ae o le tagata faitau e mafai ona i ai ma eseesega, ae i totonu o tulaga talafeagai. E le tatau ona vevela vevela i totonu ole maualuga ole 20 mili ... +25 ° C, ma i le taumalulu - 10 ... 14 ° C vevela, e le laʻititi ifo ile 11 ° C. E vevela lelei le vevela, pe a maualuga le maualuga o le vevela. Ma o le malulu e manatu e aoga i le vaitau malulu: faʻamalosia ma tuʻuina atu le teteʻe i faʻamaʻi, tutumau. O faʻataʻitaʻiga e afaina tele ai le au faila, ma o lea e taua ai le le tuʻuina i tafatafa o le ea poʻo le ea. E manaʻomia e le ea fou.

Ia faʻamasani oe lava i le tele o vaomatua totonu ole aoga mo le soifua maloloina o tagata: chlorophytum, aloe, geranium, laurel, ficus, kalanchoe, chrysanthemum, cactus, pelargonium, siasevia.

Faʻamamaga o le ea

Ae e le afaina le susu, e mafai ona maua le ea malulu. Ae o loʻo masani lava ona susu - sili atu le toʻa. Mo lenei mafuaʻaga ma le faʻamoemoe o le tumama, e masani lava ona fufuluina le laʻau Saina i le vevela mafanafana o se pulumu, se mafanafana o le taumafanafana, ma tuʻuina i luga o se fata o le susu susu, mapu, ma isi. Ae i lenei faagasologa, e le tatau ona i totonu o le vai le pito i lalo o le ulo. Afai o tatou talanoa e uiga i le agaga, ona oʻo lea i le taimi o lona fanua e kukaina ai e taua tele le ufiufi ina ia le faʻaumatia le laau i le tele o le susu. Ma afai e te "taeele" i le taumalulu, pe a uma le faʻagasologa, e tatau ona faʻavevelaina le pito i luga o le kulimi seia maeʻa le lau.

Malamalama

I le fale, e fiafia le Rydermahera i se nofoaga lelei, ma e le tatau ona malosi le gaoioiga a le la: o le paolo mai se ie puipui po o se ata tifaga e talia. I le malamalama ua paʻu i luga o le pale mai le tele o itu, e mafai ona e ave le laau i luga o se faapaologa matala po o le loggia. I le lautele, e lua itu lelei - sasaʻe ma sisifo. Aua o le itu i saute o le a taumafai ina ia le mu le la i le la. O lenei ituaiga o mea leaga ua afaina i le oti o se laau Saina.

Ae i le malulu, ona o le leai o se malamalama o le la, o le laau e mafai ona leiloa lona teuteuga: internodes o le a toso ese, o se taunuuga o le a tutusa ai lala ma le laiana. Ina ia sui le malamalama o le ao pe faʻatumu i se aso, faʻaaoga faʻaaliga faapitoa poʻo moli susulu. Ma ina ia mafai ona tupu lelei le laau, e tatau ona liliu i itu eseese i le malamalama, aemaise i le tausaga muamua o le atinae.

E taua! Ona o le le lava o le malamalama, o laulaau ua lanu samasama ma ua paʻu ese. O le totogo o le a sili atu ona vaivai, e mafai ona toso mai le tamaʻi, ma o le a faʻapouliuli laulaʻau ma paʻu. I le malamalama susulu, o le lagolagosua o laulaau e mago.

Soo

O le eleele e sili atu ona lelei, vaʻaia ma leai se manava. Ia, pe a fai o se faʻafefiloi o laumei ma laʻau ma peʻa ma humus. O mea uma e faia i vaega tutusa, sei vagana ai laʻau, o lona vaega e faaluaina. E mafai ona e faʻaopopo le oneone tele, faʻapea foʻi ma se lima o le paʻu pine. Ma o se laufanua talafeagai mo fugalaau ma laau totō teuteu: rosa, pama, citrus.

Tofiga

E mafai ona faʻaleleia faʻamalosi i le tele o auala: fatu, tosoina, tuʻuina. Iloilo taitasi.

Laʻau

O le faʻaleleiaina o le faila i le auala lenei e talafeagai mo le amataga o le taumafanafana (mai ia Me ia Iuni). O le pito i luga o pupuʻu, o se laʻau faʻapitoa ma se vaega o le aʻa ma le interstitial, vavae ese i le 8-10 cm, maua i totonu o se pusa ua ufiufi i le polyethylene ma le peat ma le oneone susu ua faapipii i le ogatotonu i le fua faatatau 1: 1. I lalo o le ata, i totonu o se taga po o lalo o se fagu tioata, o loʻo tipiina le sua i le vai pe a manaʻomia, tausia le vevela i le maualuga + 22 ... +25 ° C ma faʻaleleia pea. O le nofoaga e tatau ona malamalama lelei.

Offshoots

O lenei metotia e fetaui lelei mo tagata matutua matutua ma e aofia ai le tipiina o le ogaumu (1-2 cm), toe afifi i le galu susu ma le cellophane, ma le faʻaleleia vai vai. O mea e faʻaaogaina e faʻamamaina ma faʻafeinuina ina ia aua le faʻamamago le galu. Pe a oo mai aʻa ma faatumu uma avanoa i le ata, e mafai ona vavae ese ia laulau ma totoina i se nofoaga tumau - i totonu o se ipu e i ai le lautele o le 14-16 cm. O le a tupu lelei le laau pe a faateleina le aʻa i le maualuga sili ona taliaina mo le totoina. O le mea lea e tatau ai ona vavae ese ia laasaga.

E te iloa? Radermahera Saina e le oona ma e leai se afaina, o lea e mafai ai ona tupu i soo se aiga, e oo lava i tamaiti laiti. O le tausiga lelei e maua ai le faʻamamaina o le ea ma se siosiomaga malulu i le aiga.

Fatu

Fatu e toetoe lava a le mafai ona tupu, ona o le laau e seasea ona fuga. O le mea lea, o lenei auala e le o taʻua, mafaufau foi i le mea moni e le faigofie le totoina o se laau fou mai fatu. Pe a faʻatupuina i lenei auala, faʻapupula i luga o le aso lona 10 pe a uma ona totōina i se eleele e matua susuʻe ma faʻamalolo ma i lalo o se ata (ipu fagu). A maeʻa le 2-3 vaiaso, e mafai ona toe totoina mea totō.

Tausiga

Ia mafaufau nei i tali talafeagai i le fesili pe faʻapefea ona tausia le aufailautusi, ina ia lelei ma matagofie le fale. Ma, i luga o mea uma lava, e taua le faamanino iinei ona o le televave o le tuputupu aʻe o le sosolo a Saina e tatau ona faʻapipiʻiina ma pipiʻi. Na o le taimi lena o le a manaia ai le matagofie o le vao e fiafia tagata uma.

Faʻasa

Aua o le laau i le taimi o mafana mafana mafanafana o le eleele e taua tele, ma e tatau ona i ai le vai i le vevela o le potu ma vavaeese. O le taimi lava e mamago ai le palapala i totonu o le ulo, vave ona e manaʻomia sina mea, ae o le vai. I le tau o le tautoulu, e le tatau ona faʻafeinu le Rydermahera i ni aofaiga tele: i le malulu, o le eleele i totonu o le ulo e tatau ona susu, ae faʻalelei. A maeʻa le mago, e mafai ona faʻafeinu le pito i luga ole palapala ile 2 aso.

E taua!Ona o le le lava o le susu, o laʻau ua le toe mausali, ma mai le soona fai, e ese mai i le vevela, ua liua ma pala. Ma mai le tele o le suāsusu, ma mai le le lava o laʻau e mafai ona paʻu.

Laʻei pito sili

I le taimi lava e uma ai le faʻasusu, faʻaaogaina le faʻaaogaina e puipuia ai aʻa mai le susunuina. Mai le amataga po o le ogatotonu o le tautotogo i le amataga o le tautoulu, e toe faia le taualumaga i afa uma masina. Faʻaaoga lelei atoatoa mo fugalaau teuteu teuteu i le fua o le 1-2 matūa ile 1 lita o le vai. O le le lava le tele o le faʻamalaʻau e mafai ona mafua ai le tatalaina o laʻau, tarnishing ma le lūlūina o laʻau.

Suiga

O le taimi aupito sili ona lelei mo le toe totoina o se tamaʻi taʻavale talavou o le tautotogo. E ui lava mo laau matutua, o le mea e filifili ai o le leai lea o avanoa mo aʻa i totonu o le tane. O le tele o taimi o le a taʻitasi i le 2-3 tausaga. O se faailo i se tulaga faapea o le le mautonu o le laau ma le lanu ese o laʻau. Folatalafaga fautuaina muamua e filifili ni ipu, lautele e le sili atu i le 2 cm le lautele mai mea ua tuanai, ma le suavai e oo atu i le 3 cm. E faapuupuuina aʻa i le taimi o le gaosiga, ma mafai ona faapipiiina le pito i luga o pine.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le radermahera e matua puipuia lava i faʻamaʻi, ae mafai ona aafia i le aphid, mealybug ma le apogaleveleve.

O le faʻafefe ia i latou e faʻaaoga ai iniseti "Aktellik" poʻo "Aktar", toe fai le faiga i totonu o le vaiaso. Pests aʻo leʻi mafai ona fufulu meaʻai e mafai ona faʻamamaina i se fasipolo fasimoli. O nisi o fai togalaau e faʻaumatia pulo ma laʻau ua liu samasama mai aphids ma mites. O le mea lava lea e tasi o loo faatalitali i lau o loo i ai se fugalaau fuga mai se anufe mealy. Mo nofoaga faʻamalosia e faʻamaonia ai le togafitiga o le ava e talafeagai.

Faatasi ai ma meaola faalavela e afaina ai le laau o le talita. Lanu samasama lanu samasama, ona oti ai lea.

E taua!Ina ia mafai ai ona toe totoina aʻa ma feteenaʻi le laʻau e pau atu i le faila ona o eleele le lelei pe sili atu foi le susu, e tatau ona e toso ese le laau mai le ulo, aveese ia tipu ua faaleagaina, faia tutusa ma aʻa ua aʻafia, sasaa i latou i le malala. O le laasaga e sosoo ai o le togafitiga o se fungicide ma faʻafeiloaʻi i se eleele fou. A maeʻa lena mea, e tatau ona e inu vai i le vaiaso.
Radermahera Saina o se tuaoi lelei tele mo i latou e fiafia e tausia laau i le fale poʻo i le galuega. Mo le tausiga e iloa e ia ona faʻafetai ma tuʻuina atu le matagofie tulaga ese o le pale.