Grow cucumbers i totonu o le falemafa

Ova o kukama e lanu samasama: mafuaaga

O le vaitau o le togalaau e le gata o le fiafia o le seleselega, ae o nisi foi mea faigata.

Mafaufau aisea e lanu ai kukama i totonu o le fale kiona ma o le a le mea e fai i ai.

Le lava le faʻaaogaina i le palapala

O le eleele i totonu o le fale lauʻeleʻele e mafai ona matitiva i vailaʻau oona, lea faʻaosoina le fanaina.

Faatasi ai ma le leai o se pepa o le vevela e susulu muamua, ona suia ai lea o le lanu o lona vein ma mea uma i va o latou. Mo se tagata matua, o le faailoga o le "le atoatoa o le tino" o le foliga vaaia lea o fua (fuga) fua.

Ua iloa e le au fai togalaau le taua o le pipii i se laei paleni. Afai e te faaopoopo i ai le tele o superphosphates, o le konetaia poo le palafu laupapa, ona le lava lea o le malosi.

I le avea ai o se mea e puipuia ai pe a eliina se fasi fanua, e faʻaaogaina le manu i le fua o le 2 i le 3 pakete i le 1 sq. O fualaau e tatau ona sili atu ona togafitia i ni nai aso aʻo leʻi totoina - e faʻapipiʻiina i vailaau faʻaaoga pe faʻaaogaina fugalaʻau, e faʻatatau ai le metotia.

E taua! Mo le "faʻaleleia" o le palapala e faʻaaoga ai faʻalapotopotoga faʻapitoa. E faʻaaoga saʻo i le pito i luga o le paluga o meaʻai, i se faʻavaa o le 15 cm.

A o latou tuputupu ae, o le "meaai" e sui foi. I le taimi o le fua, o le a faʻapipiʻi le lefulefu ma supphosphates, e mafai ona fafagaina i le paluga o mullein ma mutia. Ioe, ma i faleoloa e mafai ona e faʻatau meaai fafagaina mo lenei vaitaimi faapitoa.

O le maualuga o le tau e maua ai le tuputupu ae

O le isi mafuaaga e mafua ai ona lanu samasama ovama o kukama, lea e faapitoa lava le taua mo tagata e ona falemalama. I le mafanafana o le tau, latou te mafanafana lelei, ma i le po e mafai ona latou solomuli (manatua le faʻalavelave o gutu faifai pea).

E mafai foi ona e totoina isi laau o agronomic i lau togalaau: pi, kokoloti, aniani, garlic, pasili, pi ma tamato.
Tuʻuina o laʻau i le eleele, pipii i le vevela. O le pito i lalo ifo o le +18 ° C, ma o le taumafanafana "lafitaga" e +35 ° C. Mo se laau i le taimi o le tuputupu aʻe, e le sili atu i le 6 tikeri le pa'ū.

Mo le eleele, o numera sili ona lelei e mai le +25 i le +30 ° C. Mo le faia o lenei mea, tuʻu le manure kuka ma le vaomago (ae le sili atu i le 4 kilokalama i le vao). +13 - 15 ° С ua manatu e matautia, o ia tulaga e taua mo le laau.

E te iloa? O kalaku foi ei ai "latou lava aso malolo" - e pau i le aso 27 o Iulai.
O le tufatufa o le vevela e tatau ona laugatasia i le fale atoa. O se eseesega o le 2 tikeri e faatagaina. O le fetuunaiga e masani lava ona faia e ala i le tatalaina o faitotoa po o papa i se aso mafanafana. I le maeʻa o le tautotogo ma le taumafanafana, o nei tulafono e faʻatagaina - e leʻo manaʻomia foi le manava.

Mea sese pe a fausiaina se laau

O kukume e matua faigata lava le susu. E masani ona manaʻomia le suāsusu, a leai o le ae feagai ma le faʻafitauli o le mafuaʻaga e malogo ai le kukama.

E i ai nisi tulafono faigofie e mulimuli ai pe a faʻamalosia:

  • faʻaaoga le vai mafanafana, e tusa ma le vevela o le palapala (matou te vavae ese le vai malulu, o le a faʻapupulaina ai le oti o ovaries);
  • asiasia laulaʻau ma, pe a manaʻomia, faʻamamaina laau;
  • e le manaʻomia ona faʻatumu i aʻa (o le a taʻitaʻia ai le aʻa);
  • e tatau ona faʻamago le palapala;
  • fufulu faʻamaʻi faʻatasi ma sina siʻosiʻomaga o le faʻamala.
Lelei mo le faʻavalauina o itula e manatu muamua o le muamua pe a uma le goto po o le vaveao. Afai e timu le tau, vaʻai i le setete o le lalolagi - i nei tulaga, e mafai ona afaina ai le susu.

E taua! Mo ia faamoemoega, lelei ma le faʻafefe. O le "Droplet" o le a le gata ina maua ai le avanoa e maua ai vai, ae e mafai foi ona e faʻasaoina (e le manaomia se mamafa tele).
E faʻaaogaina le fufuluina o le suamalie. Ina ia faia lenei mea, ia saunia se fofo vailaʻau vailaʻau, lea e faʻaleleia mai le faʻafeinuina (mai fafo). Fafagaina o sea vai - mai le 4 i le 5 lita i le "sikuea".

Le lava le malamalama

O le malamalama masani e faʻaaoga i le maualuga, ae o nisi taimi e le lava. O lona le atoatoa o se isi vaega o le fesili pe aisea e le ola ai kukama i totonu o le kiona.

O isi faʻamalamalamaga e iai foʻi ona lava taʻiala:

  • Afai ua faʻatūina le tau malulu, e faʻaaogaina le "malamalama atili" e tusa lava pe aliali mai pine muamua.
  • O paʻu e tatau ona maua le malamalama e le itiiti ifo ma le 12 itula i le aso.
  • Taimi o le podgadvayut ina ia leai se taimi i le va o le fusi ma le susulu o le la.
  • Manatua o le laau e taua foi le pouliuli (a itiiti ifo ma le 6 itula i le aso).
  • Afai o le a faʻatau sau sauga, ia manatua o vaitaimi eseese e manaʻomia ai galu eseese. 400 - 500 nm (lanu moana lanumoana) talafeagai mo le tuputupu aʻe o le vegetative. Mo le faʻaaogaina o meafaigaluega o le uila mumu, fuafua i le 600 - 700 nm.

E te iloa? I Iran, o kukama e fuaina fua.
Faʻafeiloaʻi i le paleni o le malamalama, faʻaleleia o le malamalama i le pouliuli, e le mafai ona e popole i le seleselega. Ioe, ma le liliuina o le malamalama i le po e le talafeagai - faʻapitoa foi tupe teu.

O le isi taimi - saʻo o le totoina ma le "tuaoi" ma isi aganuu. Ua totōina faʻasolosolo faʻaonapo nei ma lo latou atinaʻe toto, filifilia le sikuea sikuea mo lua laau totō. E le tatau i le meaola lata ane ona faanenefu le kukama.

O tuaoi pito sili mo kukama i le togalaau - Pepa o Beijing, beets, watermelons, melons, eggplants, pepa, sana ma le sola.

Se fuainumera tele o ovaries i kukama

I le faatauina mai o fatu ma le faailoga F1 i luga o le pusa, saunia mo le isi. O loʻo faʻapea ona faʻaalia e hybride, ma le tausiga lelei, ola vave, ma sili atu ma le selau ovaries e mafai ona faʻaalia i luga o se laau e tasi.

O le a latou togi - E mafai ona aveese le seleselega masani pe afai o le ovaries e 20-25. O le a faʻalavelaveina le mea faaopoopo, lea o le ai ai se aafiaga leaga i foliga o le fua.

E taua le manatua e uiga i ituaiga o aso nei. O ituaiga meaola ma laʻau faʻatasi ai ma vailaau iniseti, vavae ese mai le ogaumu, e maua ai foi le itu itu. Mo i latou, o le pine e faia i luga aʻe o le 5 - 6 lau.

E taua! Aua le tuua fugalaau i luga ifo o le maulalo - o le a latou tolopoina nisi o meaʻai, ma e aunoa ma se tele o aʻafiaga.

O ituaiga vaegapartarppic e masani ona ola i le tasi au, ma mo i latou o tekinolosi e pei o lenei:

  • matou te tuʻuina se mea faʻalava poʻo se tootoo, lea matou te nonoa ai le uʻamea autu;
  • e oo atu i le maualuga o le 45-50 cm, o otaota uma ma fugalaau e aveesea faʻatasi ma pupu;
  • i luga o le maualuga mai le 50 cm i le 1 mita mai luga, o le pito i luga o le laʻau e totoina i luga aʻe o le lautusi muamua, ma o le ovary ma ni fasi pepa o le a faasaoina;
  • mai le 1 i le 1.5 mita: o laʻau o loʻo totoe i le 3 - 4 laina, e tutusa uma lava i le lua ovaries, faʻapea foʻi ma ni pea lau.

Vaʻaiga papaʻe

E taua foʻi le mamafa o le lauʻeleʻele. Faʻalagolago i le eseesega i le va o faʻaupuga, latou te faatumauina le va o le 30 - 50 cm. E tusa o le 0.9 - 1 m tuʻuina i le va o laina.

"Fafasi" fualaau sili atu ma le leʻo fautuaina - i le aluga o taimi, o aʻa o le a amata ona faʻalavelave le tasi i le isi, ma o le tuputupu ae o le a maua se malamalama laitiiti.

E te iloa? O ituaiga eseese mo i tatou i le tele o atunuu ua faia ai le siamu. E tusa ai ma lona tofo, e le ese mai le masani masani.
Ma o laina e le alu faʻamalosi, faʻaaoga se manoa faʻamau i luga o ogalaau - o le auala lea e sili atu le malie.

Malama o kukama

O lenei aganuu e faʻapitoa foi i maʻi eseese. Faamatala puupuu pe oa maʻi o maua i totonu o "fale apitaga", e mafua ai le samasama.

Downy mildew, po o le perinosporosis, talu ai nei e toetoe lava o se faʻamaʻi. O aʻafiaga o aʻafiaga e maualalo le ea, e masani ona totoina ma suia vave le vevela.

Muamua, o le samasama ma le malamalama. I le aluga o taimi, latou te fusia, maua se malulu malulu ma liu enaena. Afai e vaaia se paʻu enaena i totonu o le ipu, o se faailoga lea o maʻi. O lona lamatiaga o loʻo faʻaalia i le saoasaoa o le taimi nei; i ni nai aso o le a "'aina" ai le laau atoa.

Naʻo le vaʻaia o faailoga muamua, vave taofi le faʻamalosia ma le faʻamalosi (mo le vaiaso). A leai se susu, ia togafitia vaega ua aafia i fualaau faasaina e pei ole Oxy ma Topaz. E tatau ona vevela le fofo ile 23 - 24 ° С.

E taua! Afai oe maʻi i le paʻu palapala, o le a foliga mai papa paepae, nai lo samasama.

E tupu mai le lanu samasama ua aliali mai i le taimi o foliga mai o le ovary. O lenei "galue" fusarium anufe. I totonu o le laau, e poloka ai le ala o meaʻai, lea e mafai ona oo atu ai i le mumu lemu o le aʻa.

E faigata ona tauina lenei faʻamaʻi, o le mea lea e taua tele le puipuia - eseese ituaiga ma suia ai fanua ua aafia.

Pests e mafua ai le samasama ma le liliina o kukama

O le tele o taimi e le o manaʻomia ai "malo" ole greenhouse apogaleveleve mite O le iniseti o loʻo i luga o le pito i lalo o le laulaau, lea e faasolosolo malie ona toso ese ai le sua, e ufiufi ai le gaioiga lava ia i se upega tafaʻilagi.

Ina ia aveeseina, o nofoaga pisia na afaina - e tele fofo i faleoloa. Afai e leai se tasi i luga o le lima, o le a le maua le tali o le fasimoli. Mai togafitiga faʻasolosolo togafitiga e faʻavae i luga o laʻau, celandine poʻo yarrow o le a galue.

Faʻamataʻu faʻaitiitia le faʻaogaina o le palapala i lalo o le eleele, o loʻo aʻafia ai i le loloto o le loloto ma e ono mate i luga.

Le "fuafuaga" tutusa ma aphids. E mafai e ia ona faʻalavelave le togalaau i vaitau uma (faatasi ai ma le tumutumu ia Iulai - Aokuso). E le faʻafeiloaʻi gaʻo vevela, faʻafefete o le tapaa ma le fasimoli solution.

E te iloa? O vaega o iodine o loʻo i totonu o le pulupulu ua matua gauai uma lava i le tino. O le kukumba e le na o le vai, e masani ona talitonuina.

Mai isi auala taʻu mai le tali o le sipuni. 80 g o paʻu papa "poppy" ua faaopoopo i le 10 l o le vai mafanafana. Pe a maeʻa ona faʻapipiʻi i ai aso uma. E mafai ona e 'ave ma kalu - o le aofaʻiga e tasi e manaʻomia ai le afa.

Laʻau iti nematode matautia i lona saoasaoa, e vave ona puleaina mea uma. E le mafai e le togavao masani ona maua ai le faʻamoemoe, ona o le anufe e sau mai le eleele aʻa. Mai mea puipuia - tutusa lava eli, suia le palapala, togafitiga ma le uila. I le taumalulu, o le eleele e sili atu ona faʻaalu.

Matou te mafaufau aisea e pauu ai le ovary kukama. Matou te faʻamoemoe o le a fesoasoani le lisi o fautuaga i le au faitau e faʻatino, ma o le a faʻafiafia le fale lauʻeleʻele i le seleselega.