Faatoaga

O le apu malosi e puipuia ai le laau o Arkadik ua le maua le lauiloa

Talu ai nei lava, o le apu Arkadik e le o se tasi o ituaiga taʻutaʻua mataʻutia.

Ae ui i lea, o le taimi nei o se ituaiga sili atu ona taua, e ese mai i le masani a Antonovka, o loʻo i ai uiga sili ona lelei.

I totonu o lenei tusiga, e mafai ona e iloa poo le a le ituaiga tausiga e manaomia e le Arkadik apple tree, se faʻamatalaga o lenei ituaiga ma vaʻai i se ata o le fua.

O le a le ituaiga?

Apple Arkadik e faatatau i ituaiga vaitau o le taumafanafana (afa muamua o Aukuso).

O mea taumafa taumafanafana e aofia ai Melba, Gorno-Altaiskoe, Gornist, Papirovka, Malinovka, Bely Fuga, Yandykovskoe, Wonderful, Terentyevka, Paʻu Silver, Siyanets Solntsedara, Solyesedar, Glory to the Winner, July Chernenko, Kvinti, Elena, Dachnoe.

Faʻasalaga

E mafai e Arkadik eleelea e le tele o ituaiga. O togafitiga o le sulfate talima e mafai ona saofagā i le lelei o le palota.

O le tulafono autu e le o le totoina i tafatafa o ituaiga o loʻo i ai le fuaitau tutusa, ae mo le vaeluaina o lenei ituaiga. e le talafeagai mo laau malulu.

Faamatalaga eseese Arkadik

O le laau o le apu o le Arkadik e malosi tele, o fualaau tetele ma uiga lelei e iloagofie ai le laau mai isi ituaiga.

O le pale o le laau e malosi tele, o le maualuga o le mamafa, e masani ona lapotopoto, ae tusi i le pito i luga. O le maualuga o le ogalaau e oʻo i le fa mita le maualuga. E vave ona ola vave, puipuia mai tulaga leaga o le siosiomaga.

E i ai se lanu mumu, lapotopoto, lapoa, leai, latalata i luga o lala. O lau e vevela, ae e laʻititi ona faʻaloloa, lauulu lanu meamata, laʻau tele.

O fua o lenei ituaiga e matagofie lapoa lapoa, mamafa e mafai ona oʻo atu i le 300 grams. O le foliga e lelei, saʻo, o le paʻu e matua manifinifi.

I le amataga o le matua, o fua o loo i ai se lanu lanumeamata lanumoana, ma o le taimi e ufitia ai i latou i le vevesi, ma i le faaiuga o le matua ua sili atu le maualuga o le apu o loo ufiufi i lanu mumu ulaula.

E tele naua ni mea faʻapitoa, e tau le mafai ona lauiloa. O le aano o le apu e suamalie, laitiiti lava, e iloa e le faigata. Tatau fualaau manogi, suamalie ma suamalie, ei ai se numera itiiti o fatu.

Ata


Faʻasologa o talaʻaga

O lenei ituaiga o loʻo manatu o le suli i le ituaiga lanu samasama o Arkadik. Na maua i Moscow, i totonu o le Institute of Breeding Institute.

Faʻatoʻafaiaʻoga - Kichina V.V. Maua tele maualuga faigata hard winter, o fualaau aina e matagofie.

Atinaʻe o le natura tuputupu ae

Fuga o lenei vasega e le afaina ai. Ua faʻamaonia mai i faʻamatalaga o le fua o laau o lenei ituaiga fugalaau faasaina i le taumalulu muamua i le 25 tikeri i lalo o le zero.

Le siosiomaga aupito sili ona lelei mo le faʻamalosia - Moscow ma le ogatotonu o Rusia.

Tetee i tulaga o itu i mātū, lea e le mafai ai e Antonovka lauiloa ona teteʻe i le malulu.

Mo le totoina i itulagi eseese talafeagai: meaai suamalie Petrov, Knight, fitafita toeaʻina, Venyaminovskoe, Bryansk Golden, Borovinka, Pepin saffron, snowdrop, Junior le natura, o le kiona Calvillo, sprocket, Susulu, o le Kerisimasi, fou, North Sinap, Lobo, Augusta.

Tuuina atu

Afai e fua mai se laau, o le a le toe tupu lona tuputupu ae. O lenei ituaiga o fua teleO le mea lea, e taua mo se tagata fai togalaau le matala i le fafagaina o le laau.

O se tasi o mea lelei o Arkadika, o lenei ituaiga e amata ona fua mai. i le lona tolu o tausaga talu ona totoina ma mulimuli ane - i tausaga taitasi.

O fua e masani ona tupu i le ogatotonu o Aukuso, o le fua o le gaosiga e maualuga tele - mai le tasi laau e mafai ona e aoina e tusa ma le 200 kilokalama. O le taimi e teu ai apu e itiiti - pe a ma le tasi le masina.

Toto ma tausi

Eseese Arkadik e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa mo le totoina, o le mea moni, o tulafono masani ia mo laau opu uma, ae sei o tatou mafaufau i lenei vaega i auiliiliga.

Soo se eleele e mafai ona fetaui mo le apu. E mafai ona faia le lauʻeleʻele i le tautoulufaʻapea ma i le tautotogo. Muamua e tatau ona maka le teritori pe o le a e totoina se apu e faaaoga ai siteki.

Lauina o laau e tatau ona e tusa ma le lima pe ono mita le umi - faʻalagolago i le ituaiga rootstocks. Ona e manaʻomia lea ona e eli se pu.

E tatau ona maitauina o ia lautele e tatau ona oʻo atu i le 80 centimita, ma loloto - 70. E le mafai ona faʻaaoga le pito i lalo i le lumanaʻi, ae o le pito i luga o le a mafai ona faʻaaogaina.

Ma le isi, e tatau ona e faia se faaputuga faaputuga, faʻapipiʻi le pi i totonu, ma tuʻu se fatu e lata ane i ai, faʻalelei ona aʻa i luga o le fagu. O aʻa e tatau lava ona faʻaaoga i lalo.

O le seedling e tatau ona nonoa i se pine, ma e tatau ona ufiufi le lua i le pito i luga o loʻo faʻafefiloi ma le humus poʻo le faapalaga.

TALI: E le o faaopoopoina minerale poʻo fugalaau fou pe a toto i le eleele, a leai e mafai ona mafua ai le mumu i aʻa o le laau.

A maeʻa le lua, e tatau ona eli se tamai alavai i totonu o le nofoaga ma sasaa i le vai. I le tausaga muamua ina ua uma ona totōina le apu, e tatau ona totogia faapitoa le faʻaauau o le faʻavaivai: a itiiti ifo faalua i le masina.

Mo le alualu i luma alualu i luma o se laau latalata i ai, o le a tatau ai i taimi uma ona tatala le palapala ma tipi le vao, aveese vao leaga. I totonu muamua lima tausaga o le a manaomia le laau palapalaia aloese mai mailei po o mea leaga.

A maeʻa foliga o le palealii, tu malosi pe tuʻi ese lala e tatau ona vavaeina i le faasologa ina ia latou le ola maualuga, ae ia vavae ese.

O le tele o seleselega i tausaga muamua e mafai ona afaina i le lumanaʻi, o le mea lea e manaʻomia ai filifili fugalaaue faʻaitiitia ai le avega i luga o lala laau. Afai e matauina lenei tulafono, o le a faʻaitiitia le faʻaitiitia o le lamatiaga o le seleselega.

O lala e manaʻomia ona tipi i luga o le ovary, ma o fua na fua lelei atoatoa ma e le maumau ai lo latou tofo.

Ina ua mavae ni nai tausaga, pe a tupu le "laau matua", o nisi laau faapitoa e tatau ona nonoa pe lagolagoinaina ia aloese mai le malepe.

E faʻapena foi ona faigofie le faʻamaeʻaina o le paelo ma se vaifofo o le lime, e aofia i le tausiga faigofie. faamamaina o laʻau paʻu ma le aveeseina o aʻa i aʻalea e sili ona fiafia iai le aphid leaga.

Maʻi ma faʻamaʻi

O lenei auala eseese o filifiliga filifilia na faaleleia atili ai ana meatotino mo le tetee atu i mataʻu. Peitai, e le o se faʻamaoniga lea e le afaina le laau pe leai foi se mea e osofaia e meaola faalafua.

Faʻafeiloaʻi i ituaiga pusi: Tama Pepinchika, Uralets, Yubilyar, Stroyevskoe, Rennet Chernenko, Zhigulevskoe, Bryansk, Bolotovskoe, Bogatyr, Berkutovskoe, Babushkino, Aphrodite.

O vailaʻau faʻasaina ma meaola e mafai ona faʻaaogaina e avea ma vailaʻau faʻasolosolo ma vailaʻau.

Faʻamatalaga o gasegase ono o le apu appleadadik:

Mai meaola faalafua o le a sili ona lelei le faʻaolataga copper sulphatefaʻapea foʻi ma oloa e aofia ai apamemea.

O le paʻu o le laau e mafai ona faʻaalia cytosporosis. O se ulupo lea e muamua afaina ai vaega taʻitasi, ona mafai ai lea ona salalau atu i le vaega atoa o le laau.

O lona faʻailoga - lanu enaena-lanu mumu-lanu eseese. E le masani ai poʻo le faʻaitiitia o vaiinu, faʻapea foi le le lava o le tausiga ma eleele vaivai e ono faʻaleagaina ai lenei faʻamaʻi.

Mo togafitiga o lenei faʻamaʻi, e tatau ona faia muamua le pulupulu i le tautotogo, i le vaitau o le fulafula o fatugaʻo, ma sauniuniga faapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, "Fale".

Ma - aʻo leʻi faia le fofo o le faʻagasologa o le fofo copper sulphate. A maeʻa - o le a tatau ona toe faia le togafitiga ma le faʻaaogaina o fualaau oona, ma mo le taimi mulimuli o le a aoga fuluula ma pailanifaʻapea foʻi ma le fafie paʻu.

E leai se laau ua inisiua faasaga i ai fualaau suamalie. O lenei maʻi le lelei e afaina ai nisi vaega o fualaau aina ma lanu mumu-mumu, ona ufiufi ai lea o le mea atoa.

O le mea moni lava, o le fua e le gata ina le toe maua lona tofo, ae iu lava ina le mafai ona faʻaaoga.

O le faʻamaʻi e televave le salalau, e taia ai se fuainumera tele o fua taua i luga o le laau, lea e iu lava ina malepelepe. O le vailaʻau e avea ma vailaau e faasaoina ai ola mo faʻamaʻi pepe "Hom".

O se tagata e le o manaomia i luga o se laau e mafai siaki, maua le igoa talafeagai "apu". O lenei vailaau e mafai ona afaina ai se laau mo le tele o tausaga.

O fale e paʻu ai iʻa, lea e mafai ai e se mite i le tautotogo ona oʻo mai i augatupulaga e ono i le vaitau e tasi. E i ai se lanu mumu mumu, e masani lava ona mafai ona vaaia i luga o le pito i luga o laulaau.

Muamua e tatau ona e tausia le puipuiga - mai lea taimi i lea taimi faʻamalo le laau o le paʻu tuai, ia mautinoa e feaveaia i se mamao umi ma susunuina. O le fesoasoani e faasaga i le togi o le a maua ai ni mea faʻapitoa e aʻafia ai meaola faalafua lea o le a manaomia e le tautotogo ona faʻamamaina le laau - karbofos ma dicofol.

TALI: Ina ia aloese mai le susunuina o lālā ma lālā i le taumafanafana, e tatau ona siaki muamua aʻo leʻi totoina le laau atoa - faʻamalo se lala e tasi, faatalitali ma siaki ona tali.

I le leai o soʻo se faʻaleagaina poʻo ni suauʻu, e mafai ona faʻatino se togafitiga atoatoa.

O uiga lelei e le mafaamatalaina o lenei ituaiga eseese maualuga maualuga, malosi malosi o le kiona, leai se afaina o le afainama teuteuina matagofie le apu ma se meaʻai suamalie.

E le o maitauina tulaga le atoatoa, ma o le tausiga lelei ma le puipuiga faifaipea e mafai ona aloese ma faafitauli i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

E taua le seleselega i le taimi e aloese ai mai le matua le lelei.