Tomato ituaiga

Tomato varieties "Puzata hata": uiga, togavao agrotechnics

O le tagata na te totoina tamato i luga o le 'upega tafaʻilagi,' ua ia iloa o lenei galuega e manaʻomia ai ni tupe teu faʻafaigaluega i le taimi ma malosiaga. I le taimi nei o loʻo i ai se fuainumera tele o ituaiga eseese, faʻapea foʻi ma faʻapipiʻiina o lenei laau. Mo i latou na o latou galuega e le fesoʻotaʻi ma togalaau, atonu e foliga mai e leai ni eseesega tele i le va o tamato o ituaiga eseese, ae o sea manatu e sese. E le gata i lea i le tusiga o le a tatou talanoa e uiga i tomato o Puzata Hata, o le a tatou tuuina atu se faʻamatalaga o lenei laau ma faʻamatalaina ona uiga.

Faʻamatalaga ma uiga iloga o le ituaiga

O lenei togalaau aina e aofia ai togi maualalo. E mafai ona tupu e oʻo i le 1.5-2 mita le maualuga, ma e iai foʻi se aʻa malosi tele, e ulu i totonu o le palapala i se loloto loloto. Tomatoes "Puzata hata" e mafai ona tupu e le gata i totonu o le eleele vevela, ae faʻapea foi i le avanoa tatala.

Pe a uma 110 aso pe a uma le germination o le a mafai ona mataʻituina le fua muamua o le fua. Tomato o lenei ituaiga o meaʻai ma mea malie. E tele mea ua nonoa i le Tomatoes, lea e mafai ai ma le tausiga lelei e tusa ma le 11 kilokalama o fualaau aina mai le sikuea. m totoga.

O se uiga iloga o lenei ituaiga o tamato tele-fua mai o lona foliga muamua lea, lea e pei o se pi, e na o sina mea faapipii ma pala.

O le oloa e atoatoa mo le sauniaina o salamati vevela, faapea foi le seleselega mo le taumalulu. Tasi tomato e masani ona mamafa 250 g i le 300 g. O le paʻu o le fualaau aina e pala, e le mafai ai ona latou gaʻo, ae e le faigata. A maeʻaeʻa, e susulu mumu, e pei lava o se lanu o uiga o fua o lenei ituaiga. O fua o lenei fualaʻau fualaau e maua mai ai ni nai fua, o fua e lelei atoatoa i femalagaiga. O le sua Tomato e manaia le tofo, ma e iai foi lona fuafiafia. O le oloa e leai sona tofo tele, o lea e mafai ona tuʻuina atu i tamaiti e aunoa ma ni faʻafitauli.

E te iloa? O le Tomato e mafai ona avea ma se vaega tumau o le taumafa o le taumafa. E faʻaleleia lelei ai le tino, ae i le taimi lava e tasi o loʻo i ai se caloric mea e na o le 22 kkini mo le 100 g o oloa.

Malosiaga ma vaivaiga

O ituaiga eseese o tamato, faapea foi ona aiga, o loo i ai le tele o tulaga lelei ma mea e le lelei, lea o le a talanoaina atili i se taimi mulimuli ane.

Faʻaauau

O uiga iloga o tamato "Puzata Hut" e mafai ona mafaufau i ai:

  • uiga tofo;
  • fua tele;
  • i le tuufaatasiga o tamato o loo i ai le tele o meaʻai ma vitamini, faapea foi ma mea amino;
  • fua tele;
  • E teuina Tomatoes mo se taimi umi, e faigofie foi ona feaveaia;
  • maualuga maualuga o le tetee atu i fualaau faisua i maʻi eseese.

Faitau foi e uiga i ituaiga o tamato: "Big Mother", "Scarlet Mustang", "Zemlyak", "Nobleman", "Caspar", "Auria", "Troika", "Doll Masha", "Strawberry Tree", "Monomakh's Hat" , "Babushkino", "Madeira", "Marina Grove", "Batyana", "Katya", "Flashen", "Koenigsberg".

Faʻasologa

O mea leaga, e pei o lea, e le maua e le ituaiga. O le itu i lalo e mafai ona mafaufauina atonu o le manaʻomia o fuataga e fausia ai se togavao. O nisi o tagata e galulue i meaola e le fiafia i lenei faiga, e ui lava i le tulaga lautele e le o galue.

E le gata i lea, ina ia maua ai le avanoa e selesele ai le seleselega o fualaau suamalie, o le a tatau ona maua lenei fualaau faisua ma eleele lelei, ma ia fafagaina pea le palapala.

Laʻau olaola

Ina ia mafai ona totoina tomato o le Puzata Hata i lau fuafuaga, e tatau ona e mulimuli i le lisi o fautuaga ma manaoga mo le tuputupu ae ma le tausia o fualaau faisua.

Totoina o aso

Mai le taimi na pipiʻi ai uluaʻi fuʻa i le palapala ma aʻo leʻi oʻo le matua o tamato, e masani lava pe a ma le 105-115 aso. Fatuga mo laau E fautuaina e lulu pe a ma le 2-2.5 masina. ao le i toe totoina laau i se nofoaga tumau. E masani lava o sea taualumaga e faia ia Mati poʻo aso muamua o Aperila. E taua tele le saunia muamua o le toto ma le mea e toto ai fatu.

Malosiaga ma palapala

E mafai ona totoina fatu tumato "Puzata Hata" i totonu o se pusa soofaatasi, ma i ipu eseese. E mafai ona saunia le eleele e ala i le faʻafefiloi o humus ma laufanua togalaau. O le palapala e tatau ona maua ai se malamalama, faapaleni ma lelei. E le gata i lea, afai ei ai sea avanoa, e mafai ona e faʻatau se mea e saunia i se faleoloa faapitoa. E mafai ona e faaopoopo i ai se tamai fafie i le eleele. I lenei auala, o le a le gata ina faʻapalapalaina le palapala, ae faʻapena foi ona toe faʻafoʻiina le maualuga o le eletise i le masani.

Fatuina sauniuniga

Ia mautinoa le lelei o le fatu e mafai ona fesoasoani e siaki ai fatu mo le germination. Ina ia ausia lenei sini, e tatau ona e faatumuina le fagu i le vai (e mafai ona e faʻaaoga se ipu masani) ma togi fatu i totonu mo le tusa ma le 7-10 minute. Ona tatau lea ona e siaki pe faapefea ona maua pips. E tatau ona malamalama o le soifua maloloina ma le sologa lelei o i latou ia ua goto ifo i lalo ma e le o totoe e felelei i luga. A maeʻa lenei faʻataʻitaʻiga, e fautuaina le togafitia o le fatu ma soʻo se faʻalauiloa o le tuputupu ae.

E taua! Ina ia mafai ona puipuia faʻamaʻi, ua fautuaina e totoina fatu aʻo leʻi totoina i se vaifofo maualalo o le potassium. E aoga tele i le vevelaina o fatu i luga o se ogaumu masani.

Ina ia faatelevaveina le faagasologa o le totoina ma le totoina o tamato, e fautuaina e faʻamuamua i latou muamua. Mo lenei mea e te manaʻomia:

  • sasaa le vai mafanafana i se pesini loloto, ma tuu le ie lanu i lalo;
  • i luga o le vaega atoa o le solo solo e tatau ona vevela fatu na uma ona fofo;
  • Ufiufi le pesini i se mea taua tele ma auina atu i se nofoaga susulu malamalama.

O le a liliu fatu i ni nai aso, mulimuli ane e mafai ona totoina ina ia mafai ai ona maua ni fatu.

Lauina o fatu: le mamanu ma le loloto

O fatu o tamato o le ituaiga o mea e mafaufauina e tatau ona tuu i totonu o le palapala i le loloto e tusa ma le 1-1.5 cm. O le toto i lenei vaega o le a mafai ai e fatu ona fausiaina o latou atigi i le taimi ma amata ona tuputupu aʻe. E fautuaina foi le tausisia o le tulaʻi mai. 3x3 cm.

Tuutuuga mo le totoina

A uma ona tuʻuina fatu i le palapala, e tatau ona e fufuluina i se laulau mama o meaʻai poʻo oneone. O koneteina e fautuaina ina ia faʻapipiʻi faʻatasi ma se ata tifaga poʻo se tioata. O le mea lea, o le a sili atu ona faigofie le tausia o le tulaga manaomia o le susu, lea o le a faatelevaveina ai le totoina o laau toto. A uma ona ufiufi pusa i le ata, e tatau ona e ave i latou i se nofoaga pogisa ma mafanafana pe a ma le 4-6 aso. I le maeʻaina o sea vaitaimi, e tatau ona faia muamua le totogo muamua. Ona mafai ai lea ona aveese le ata tifaga ma faʻafeiloaʻi ia pusa ma vailaʻau i se nofoaga e sili atu le malamalama.

Faitau faʻamatalaga ma mea e tutupu i le totoina o fualaau o ituaiga eseese: "Labrador", "Eagle heart", "Aphrodite", "Eagle beak", "Sevruga", "Openwork F1", "President", "Klusha", "truffle japan", " "Casanova", "Zigolo", "Rapunzel", Samara, "Vavega o le Lalolagi", "Pasefika Parataiso", "Niagara".

Totoina o togalaau

O le totoga o Tomato e lagona le lelei i le tulaga vevela o +17 i le +22 tikeri. O le faʻafefeina o le eleele i lalo o laau toto e tatau ona i ai pe a magoto.

O le faaputuga o loʻo faʻatinoina vave lava pe a uma ona faia muamua laʻau malosi i luga o le 'ie. Ona manaʻomia lea o le totoina o laau i luga o papa, faʻapipiʻi i 10x10 cm fuafuaga. E mafai foi ona e faʻaaoga kulimi peat i lenei laasaga, e i ai le lautele i le 8-10cm. I le faagasologa o le totoina o tamato o tamato "Puzata Hata" o le a manaomia le faia o le fomaʻi 2-3 taimi. E tatau ona malamalama e tatau ona tupu le ola o laau totō i le 15-20 cm, ma e tusa ma le 5-7 na atinaʻe lau lanu meamata.

E taua! Afai o le laau ua tosoina, o lona uiga e le lava le susulu o le la i le faagasologa o le tuputupu ae. Afai ei ai se lanu lanu meamata lanu lanumoana ma o lanu enaena o loʻo i ai i luga, ma o pito o laulaʻau e gaugau, o se faailoga manino lenei o le le lava o meaʻai i le palapala.

Faʻamaʻaina fatu

Aʻo lei totoina totō totogo i se nofoaga o le alualu i luma faifaipea, e tatau ona faʻamalosi laau. I lenei auala, e mafai ona e saunia i latou mo tulaga masani o le natura, lea e le lelei i taimi uma. O fualaau na faʻamaʻaʻa, faigofie ona fetuunai ma maua aʻa i se nofoaga fou.

E tatau ona tusa ma le 7 aso aʻo lumanaʻi le fuaina o laau e totoina i eleele palapala, e faʻatapulaaina lona faʻavaivai, ma faʻaitiitia foi le faʻaalia o le vevela o le ea i le potu o loʻo i ai pusa. E mafai foi ona e tuu laau i le auala, muamua - mo ni nai itula, mulimuli ane - mo le aso atoa, ma i le faaiuga o le vaiaso - alu mo le po.

E te iloa? I le taimi nei, ua iloa e le lalolagi pe tusa ma le 10,000 ituaiga eseese o tamato. O fua pito sili ona itiiti e na o le 2 cm le lautele, ma e sili atu le mamafa i le 1.5 kg.

Totoina o laau i se nofoaga tumau

A o le i totoina laau i luga o se togalaau aina, e tatau ona sua tele le laau. E taua foi le saunia lelei o le 'upega tafaʻilagi, eliina, aveeseina vao leaga uma ma faʻasusu i humus.

Tuutuuga o le totoina

Sapalai ia Aperila ua amata ona malosi ma e talafeagai mo le gaosiga i totonu o se kiona. Ae o le toto o le Tomato Khata o le a saunia mo le laufanua lata ane i le faaiuga o Me (20-23 numera).

Polokalame sili

O le faagasologa o le totōina o fatu i luga o le togalaau e aofia ai mea nei:

  • Muamua lava e tatau ona faʻaleleia le eria, pe a uma ona eliina lua e tusa ma le 20-30 cm le loloto. O loʻo fautuaina e vave faʻapipiʻi pine lata ane ia i latou, o le a totoina ai tomato i le lumanaʻi.
  • sili atu i manaoga lelei taitasi e sasaa ai le vai. O le tele o le vai e tatau ona tele, talu ai o Tomato Khata tōmato e sili ona fiafia ile palapala malulu.
  • ona tatau lea ona e faʻaeteete totoina fatu mai totonu o pusa ma tuʻu i lalo i pu na saunia i totonu o le togalaau. O totogo e tatau ona fufulu i le eleele vaeluaina, sina mea e teu ai. I le faaiuga o le moega o le taʻaloga ua toe faʻafefeteina tele.
  • E fautuaina e toe faʻaleleia le eleele i le aso e sosoo ai. Ma a uma lena, ona fautuaina lea o le vai e fai i le vaiaso.

Vaega o le tausiga ma le galueaiina o agrotechnology

E ui i le mea moni e faapea, i se tulaga lautele, o le totoina o tomato o le ituaiga o Puzata Khata e le manaomia ai tomai faapitoa mai le fai togalaau, o le a manaomia pea lou usitaia o fautuaga ma fautuaga.

Faʻasalaga, veleina ma faʻamalo

Laveina o fualaau faiva e tatau ona faia pe'ā manaʻomia. O le aveeseina o vao mai le togalaau e matua taua tele, aua o le a latou aveina le tele o meaʻai mai le eleele. I le taimi lava e tasi, e tatau ona faʻaeteete ia aua nei tosoina le laau o le tamato mai le eleele faatasi ai ma vao.

E taua foi le tatalaina o le eleele ina ia mafai ai ona lele saoloto le ea ma le susu i le aʻa.

E manaʻomia lou fafagaina o le laau pe tusa o le tasi i le vaiaso, i aso o le susu e mafai ona e faʻamafanafanaina ai moega. Suavai e tatau ona mafanafana ma vaivai. E mafai, mo se faʻataʻitaʻiga, ona puipuia le vai masani, poʻo le faʻaaogaina o le timu.

Masking ma le faia o se togavao

A maeʻa ona maitauina o aʻa o aʻa o loʻo aʻafia i se nofoaga fou ma malosi atili, e tatau ona e ave loa le faʻavaeina o vao.

  • Pysynki e tatau ona aveeseina lima pe faʻaoga seleulu. Ua tapeina pe a ma le tasi i le vaiaso. Tausiga e tatau ona faia ina ia mautinoa ai e le mafai ona tupu le fanau i le sili atu i le 5 cm le umi. Hemp a o lenei e tatau ona totoe e tusa ma le 2 cm le umi. E taua tele le aua nei fenumiai le fanau a fanau i fugalaau fugalaau. E ola mai pacenik mai fugalaau, ma fugalaau fugalaau e ola mai i se laau.
  • O le vao Tomato e tatau ona fausia i se tasi pe lua mai. Afai o le filifiliga e pa'ū i luga o le filifiliga lona lua, ona tatau ai lea ona tuua lena laasaga-tama o le na tupu ae mai lalo o le lautusi muamua.
  • Ina ia mafai e le fua ona fua lelei ma lapoa, e tatau i faifaatoaga poto masani ona aua nei tuua ni siliva e valu.
  • O laufanua laititi i luga o le eleele e tatau ona vavae ese. E manaʻomia foi ona faʻapalaina pasi ina ia tumau ai le susu i lenei auala.
  • E tatau foi ona aua neʻi faʻagaloina le aʻafia o le tulaga tuputupu aʻe.

Garter belt

E tatau ona nonoa faʻamau o se laau tomato i fesoasoani muamua na faʻapipiʻiina poʻo le faʻavave. E tatau ona faia lenei mea e pei ona fua mai ai fua ma fua.

E te iloa? Karl Linnae, o se tagata masani mai Suetena, o le na tuuina mai igoa o le tele o fualaau aina fualaau eseese, ua taua o tomato "Solanum lycopersicum", lea na faaliliuina moni lava o "wolf peaches".

Fafaga

I le faagasologa o le totoina o ituaiga tomato "Puzata Hut" e tatau fafaga soo. I le taimi lava e tasi e tatau i isi mea faʻalautele ma mea faʻalautele ona faʻafeiloaʻi. E pei ona faʻaalia, o tamato e lelei ona tali atu i le fugalaʻau ma a latou meaʻai. E faʻafefe i le vai e tusa ma le 1:10 ma faʻaaogaina mo le 7-10 aso. Ona avea lea o se paluga e vai ai le vao.

E mafai foi ona e faʻaaogaina le moa moa e avea o se faʻalalaʻau, ae o lea e taua le malamalama e sili atu ona faʻalauteleina, o lona uiga e tatau ona e faʻaeteete i lona fua. E iai foi le tele o faʻafitauli o le mineral e fautuaina mo le faʻasuina o tamato ma isi fualaau faisua. E sili atu ona lelei le faʻatauina o tupe e iai se faailoga i luga o le agalelei o le siosiomaga. E leai se aoga tele laei pito i luga. O nei fomaʻi e faʻaaogaina e le o lalo o le aʻa, ae i le taimi o le togavao. O mea uma e tatau ai ma taua tele o mea taumafa e totoina i latou e ala ile laulaau. O lenei faiga o le fafagaina e mafai foi ona faia, ae tatau ona teuina i le afiafi po o le vaveao e aloese ai mai le susulu o le la ma, e tusa ai ma le mea lea, ia puipuia le aganuu tomati mai le mu. Faʻapena foʻi ona fai se mea e le faʻaogaina i luga o laei i luga pe a fai e faia i le ua po o le puao. Aemaise lava mo le ituaiga Tomato Khata, totoina i le superphosphate, lea o le a taʻe i le vai, o le a talafeagai.

O le tele o tamato e mafaufauina e lelei mo le ola i lo latou fale taumafanafana. O le le faaeteete i le tausiga, o le a mafai ai ona ia maua se seleselega lelei o fualaau suamalie ma suamalie tele, lea e mafai ona faʻaaogaina faʻamaʻi ma avea o se mea e gaosia mo le seleseleina.