Laʻau

Auala e faʻaaogaina ai clematis - faʻasalaga e ala i le vevela i le taumafanafana

O Clematis o vine lelei tele ia e tosina atu i ai le togalaau. Latou te fuga mo se taimi umi ma e faigofie ona tausia. Mo le totoina o lenei laau, e mafai ona e faʻaaogaina ai fatu. Ae peitai, afai o nei fugalaau ua uma ona ola i luga o le upega tafaʻilagi, atonu o le fesili o le a manaia pe faʻafefea ona faʻauluina le clematis.

3 auala e tausia ai

E tele auala e faʻalauteleina ai le clematis: e ala ile fatuina, tuʻuina, vaevaeina o vao ma vavae. O nei metotia taʻitasi e iai ona lelei ma faʻafitauli. O le mea lea, ina ia mafai ona filifilia le filifiliga aupito sili ona lelei, e aoga le suʻeina taitasi.

Fanauina o fatu

O le toe gaosia o le clematis e le fatu o se auala faigofie.

Taua! O le auala e faʻaleleia ai e fatu clematis e mafai ona na o na o le ola faʻatasi ma le laititi-faʻalelei.

Faʻafefea ona totoina e fatu

O le totoina o meafaitino e tatau ona faʻamaonia. Ina ia faia lenei mea, o fatu e tatau ona susu mo ni nai aso i le vai. Ona lilo lea i le oneone susu ma tuu i totonu o le pusaaisa. O loʻo tausia i latou iina mo le lua masina. Ona mafai lea ona totō fatu i fanua tatala i le faaiuga o Aperila.

E mafai foi ona totō fatu i luga o le eleele i le tautoulu. I le taumalulu, o le totoina o mea o le a tineia faʻafuaseʻi. O le a totogo totogo. A maeʻa ona latou tuputupu ae, e mafai ona latou gaosia i se nofoaga tumau.

O le toe gaosia o le clematis e ala i fatu e mafai ile fale. E tatau ona lūlūina fatu i totonu o pusa ma palapala, ona ufiufi lea i se pepa ma tuu i se nofoaga mafanafana ma susulu. E faʻamamaina le palapala i se fana fana. A oʻo mai pine muamua, e tatau ona e aveese le ata. A maeʻa ona ola laʻau muamua, e tatau ona totogo ma totoina.

Faʻalogo lelei! I totonu o le laufanua, e mafai ona totō fualaau pe a uma le tausaga. O le a amata ona ola le vao pe a uma le 3-4 tausaga, talu mai le taimi lea o le a latou fausia ai se vaega lanu meamata.

I le lumanaʻi, o le tausiga lelei o vine o le masani ona faʻasusu ma pulea vao.

Faʻapenaina e ala i le taoto

Tutu le vine i le taoto umi atu nai lo isi metotia.

Faʻafefea ona faʻalautele le tuʻuina atu

Mo lenei mea, e faʻaaogaina ai vaʻa faʻafefe. E faʻapefea ona faʻateleina le failautusi e ala i le taoto:

  1. Fuʻu se togalaau lata ane i le togavao. O lona loloto e tatau ona 10 cm. Ua tuʻuina i totonu se sosola. O gaioiga uma e tatau ona faia ma le faʻaeteete, e pei o lala e matua leaga lava.
  2. O le laufanua lafulemu o loʻo fufui i luga ma faʻafefiloi.
  3. O le fana e faʻapipiʻi i le tele o nofoaga e faʻaaoga ai le uaea.
  4. E manaʻomia le faʻatau i taimi talafeagai. E le tatau ona faatagaina le eleele e faʻamago.
  5. E le gata i lea, e tatau ona mulimulu le laau, mo le taumalulu e moe ai ma laʻau ma nila.

I le taimi o le tautotogo, o le a amata ona paʻu ai aʻa talavou. E manaʻomia ona faʻasalaina e sili atu ma le tasi i le taimi o le taumafanafana.

Mo faʻamatalaga! I le tausaga, o le a malosi le vaovao ma e mafai ona vaevaeina ma totoina i se nofoaga tumau.

Bush division

O le toe gaosia e ala i le vaevaeina o le togavao e mafai ona fai pe a le silia le fitu tausaga le laau. I le aluga o taimi, o aʻa malolosi ma malolosi e amata ona tutupu i vine. Aʻo leʻi oʻo i le taimi lenei, o le faʻalauteleina o le laau i le vaevaeina o le vao e matautia tele, talu ai o loʻo i ai se maualuga maualuga o le faaleagaina o le aʻa.

Taua! Vaevaega o le vavao o le a faia ai le togavao laʻitiiti.

E mafai ona vavae ese i le tautotogo ma le autumn. I le faʻasalaga muamua, e faia lenei mea seia oʻo ina amata ona fulafula fatu, ae le gata i le taimi lona lua. A o leʻi eliina se vao matua, e vavae ese le vaega eletise. E tatau ona tuu le 2-3 gaʻo. Ma le isi, o le togavao ua eli faatasi ma le eleele. E faia ma le faaeteete lenei mea ina ia le faʻaleagaina aʻa.

Ma le isi, o aʻa e vavae ese e faʻaaoga ai se naifi. O se naifi e ave i le ogatotonu o le togavao, vaevaeina i ni vaega tutoatasi. O le totōina e tatau ona faia i totonu o lua ma eleele lelei, faʻalauteleina le laau ile 10-12 cm.

E faigata tele ona eli se vine matua. I lenei tulaga, faʻaleagaina ua maeʻa. O loʻo aʻafia le aʻa aʻa i le vai. Ona tatau ai lea ona tipi i lalo se vaega o aʻa ma se suo ma vaevaeina i ni fualaau. I le taimi o le totoina, o tamai togavao e faʻapuʻupuʻu e oʻo i le lua.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi i le vaevaeina o le vao

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

E faʻafefea ona faʻasaina le lavender mai se togavao e ala ile vavae

O le faʻalauiloaina o failautusi e ala i le tipi o se tasi o auala vave. O le tipiina o le failautusi e mafai i le tautotogo, taumafanafana ma le autumn. O vaitaimi taʻitasi ei ai ona lava uiga. O i latou taʻitasi e iloiloina auiliili i lalo.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Vaʻaia le clematis i le tautotogo

I le tautotogo, o le tipiina o fugalaau e maua mai ai ni lanu lanumeamata. O lenei faagasologa e mafai ona tuufaatasi ma le teuteuina o le tautotogo. O le faʻatinoga o loʻo faʻatinoina ia Me poʻo Iuni i itu i saute, ia Iuni ma Iulai - i le vaeluagalemu.

Mo le tipiina, e tatau ona saunia: naifi, secateurs, soil, laupapa tipi, mea e faʻaleleia ai aʻa, aʻa, ato.

O se mafutaga faaleaoaoga i le auala e faia ai ni lanu meamata:

  1. Ina ia maua ni tipi, e tatau ona e filifilia se laau toto o ona tausaga e mai le lua tausaga. E tatau ona malosi. E mafai ona e tipi ese mai le vao e sili atu i le tolu o vaimoli. O le filifiliga sili ona lelei mo le aʻafiaina o se umi o le 90 cm, e mafai ona fesuisuiaʻi ma fetuutuunai. I le leai o se taimi e sauniuni ai le tipi mo le totōina vave lava pe a uma ona teu, e mafai ona tuʻu i totonu o le vai.
  2. Sepe tipi. E vavae ese tipi mai le ogatotonu o le fana. O se lala ua faataatia i luga o le laupapa. Ona manaʻomia lea e tipi i se naifi mai lalo 2-3 cm mai le internode i le ogatotonu o le fana. Mai le pito i lalo, ua tipi le lala i le 5 cm i lalo ifo o le internode. Ua aveese foi fasipepa i luga o itu.
  3. Pusa ipu. E tatau ona saunia le fagu ma faʻatumu i palapala. E sili ona lelei le saunia o le peat ma le oneone i le ratio 2: 1. O le eleele e tatau ona faʻamaligi i vai inu mo le faʻapalapalaina.
  4. Faʻasalaga faʻapipiʻi. O togafiti e togafitigaina ma se fofo o le aʻa e tusa ai ma faatonuga. Ona faʻalauteleina lea o pupuʻu ile eleele ile 0.3-0.5 cm ma faʻafeinu.
  5. Foafoaga o tulaga talafeagai. E tatau ona faʻaauau pea le vevela, vevela o le potu 20-22 ° C. E faʻasaina le faʻapipiʻi i le susulu o le la.

Afai e saʻo mea uma, o le a amata ona tupu aʻa i ni nai vaiaso. E tasi le vaitau e tupu ai se fatu.

Faʻalogo lelei! I le tautoulu, ua tuu le pusa i totonu o le pulou mo le taumalulu.

Le faʻaogaina o le clematis e ala i le tipi i le taumafanafana

O nisi o fai togalaau o loo mafaufau pe faʻapefea ona faʻapipiʻi kiliamatisi i ni meaʻai i le taumafanafana. I le taumafanafana, e mafai ona faia ni togi i soo se masina. Ae ui i lea, o na faʻataʻitaʻiga na vavaeina i le faaiuga o le taumafanafana o le a sili atu ona faigata aʻa. O le tipiina o clematis i le taumafanafana e aofia ai ni vaega. E tatau ia i latou taʻitasi ona faia ma le faʻaeteete ina ia mafai ai ona maua se togalaau matagofie i le lumanaʻi. Faʻamatalaga o le ala e tipi ai kalaisi i le taumafanafana:

  1. Faʻaleleia eleele. O seleni e le tatau ona totoina i totonu o le fanua faʻatau mai le faleoloa. O le eleele ua saunia i se tulaga tutoatasi i ni laulau se lua. O le laasaga muamua o le faʻaaogaina o le oneone, o le lona lua o le oneone, o le peat ma le chernozem i le tutusa tutusa. O le eleele e tatau ona tatala ma pasi lelei.
  2. E faʻafefea ona aʻafia le aʻafia o le clematis. E tatau ona vavaeeseina ni laʻau umi ma maloloina. O le umi e tatau ona 50 cm. O le tipi e faia mai se togavao, o lona tausaga e fa tausaga. Otioti le ogatotonu o le fana. E tatau ona i ai se tasi pe lua gaʻo i luga o le faagasologa o le totoina. Mai i lalo o le internodes i lalo e tatau ona 3 cm, ma sili atu ile 2 cm. O le tipi e faia i le maualuga o le 45 °.
  3. Sookoso le fatu i se vaifofo o le activator o le aʻa amata mo le 5-6 itula.
  4. Fai se tauʻeleʻele. E mafai ona faia lenei mea i se ipu palasitika. I le taimi muamua, ua faia ai ni pu. Ua totō le fatu ina ia mafai ai e le internode mai le pito i lalo le afa ona ufiufi palapala. Lafu le oneone i luga ma ufiufi i le afifi palasitika. O aso uma lava e tatau ai ona aveese le ata tifaga mo le ea ma faʻamama le palapala ile fana fana.

O le clematis o le faʻamaina o le Autumn na faʻamaonia ai le vaʻaia

E mafai ona faʻatulaga faʻamaʻiina o le Autumn e pei ona taua i lalo:

  1. Otioti le oti 40 cm le umi.
  2. Salu faʻatasi ma le sulfate apamemea.
  3. Soas cut cuts i se vaifofo o le paluga palatini mo le faʻapalapala.
  4. Taʻu ese le vavae. Mai lalo, o le tipi ua faia 4 cm mai le internode, o le pito i luga e 1.5 cm.
  5. Faʻafeiloaʻi i le faʻaleleia o le tuputupu ae.
  6. Vaevae le afa o laulau o le gaʻo ua gaosia i le paluga i tioata ma faatofu i le tipi i le nonoa.
  7. O luga o ipu tioata e tipi ai fagu palasitika.

Faʻapipiʻiina o laʻau i totonu o fagu palasitika

Ua faia le taina e pei ona taʻua i lalo:

  1. Taʻu ni mea na vavaeina i se faʻaosoina o aʻafiaga o aʻa.
  2. Otioti le fagu paʻu i le afa.
  3. Faatumu le pito i lalo o le fagu i le palapala.
  4. Toto le tipi i le eleele.
  5. Sui le pito i luga o le fagu ma afifi i le mea faapipii.
  6. O se fagu ua tanumia i le eleele i le maualuga o le sasaa o le eleele.
  7. Lua vaiaso mulimuli ane, o le fana e faʻasalaga, faʻavasega le kesi mo le 20 minute.
  8. A maeʻa ona pipi, ona aveese loa lea o le pusa.

Auala e aʻafia ai se fusi i se fagu

O le a le taimi sili e lelei ai le gaosia o failautusi

E faʻapefea ona faʻalauiloa le rhododendron: faʻavalava, i totonu o le atunuʻu

O le taimi patino mo le faʻalauteleina o le vine o le a faʻalagolago i le metotia filifilia:

  • i le tautotogo, e tatau i le seleselega ma aʻa aʻa lauusiusi;
  • O loʻo faʻapipiʻiina le faʻapipiʻiina o laʻau i le faaiuga o le taumafanafana;
  • i le tautotogo, faʻalogoina ma faʻamautinoa le taotoina o loʻo faia. I le lumanai o le a latou eliina i le eleele;
  • faʻalauteleina e ala i le vaeluaina o le vao o loʻo faia i le tautotogo;
  • o le metotia o fatu e faʻaaoga i le tautotogo po o le autumn.

Faʻalogo lelei! E filifili e tagata taʻitasi le auala e filifili ai. O auala uma ua taua i luga e umi, sei vagana ai le vaevaeina o le togavao. O le faagasologa o le sauniuni ma le totoina o laau toto e le itiiti ifo ile tausaga.

Seʻi seleseleina

O le tipiina o tipi na gaosia mai le ogatotonu o le fana. O le tipiina o le seleselega o loʻo i ai se tasi o le internode ma se pea o fatugaʻo. Mai le pito i lalo, o le uumi e tatau ona 3-4 cm, ma mai le maualuga o le 1-2 cm.

E faʻafefea ona aʻa se aʻa i le vai

E tuʻuina i lalo vai e mama ina ia faʻaititia le lalo ifo i le 2-3 cm. E le tatau ona paʻi lauʻau i le vai.

Lueina o se laau i le vai

Tatala le afifi

Faʻamasinoga i nofoaga tatala e faia ile Aperila-Me. I le tausaga muamua o le tuputupu aʻe i le lauʻeleʻele avanoa, e le tatau ona faʻatagaina le fuga o le laau, a leai o le a gaogao le malosi.

E faʻafefea ona faʻapipiʻi se vine i totonu o le eleele avanoa

Tulāfono faʻatupulaia

Ina ia faʻavaveina le foliga mai o aʻa i le vavae, o loʻo faʻafefeteina i latou i le faʻatupulaia o tulafono faatonutonu. E aofia ai: heteroauxin, aʻa, sodium humate. Ua latou susu mo le tele o itula.

Tagata e faʻatupulaia le tuputupu ae

Faʻapitoa ma le le lelei o auala faʻalauteleina o le clematis

Le lelei o le tuputupu ae mai fatu:

  • faʻateleina o failautusi o mea lanu laiti-lanu mai fatu;
  • e mafai ona faʻatau mea totō i soʻo se faleoloa togalaau. E mafai foi ona faʻapotopotoina oe lava;
  • laau totō e ola mai fatu e toto tele.
E faʻafefea ona faʻapipiʻi le vavaeina o le hydrangea i le tautotogo

O le le lelei o le metotia o fatu:

  • o le faagasologa e matua faigata lava, e manaʻomia ai le tele o gauai;
  • E leai se faʻamautinoa o le a faʻauluina e le failautusi fou le faʻailoga o le vao vao.

Faʻapitoa o le faʻaleleia e ala ile tuʻuina atu:

  • e oʻo lava i le au fai togalaau e mafai ona faʻaolaina i lenei auala;
  • e tasi le selau pasene le faʻamaoniga o faailoga o le vao vao o le a tumau pea i le fale fou;
  • lenei metotia e mafai ona faʻaaoga i soo se taimi o le tausaga, sei vagana ai le vaitau o le vavave ma le vevela o le tau.

Le lelei i lenei auala e le iloa.

Faʻalogo lelei! O le lelei o le toe gaosia e ala i le vaevaeina o le vao e faigofie ma faʻamaoni. E mafai ona taʻua ni afaina i se tasi o auala sili ona aoga.

E fa auala e faʻapipiʻi ai le clematis. O le filifiliga sili lava o le vavaeeseina. E lelei ma faigofie. O le mea sili ona faigata o le fatu fatu. O loʻo i ai se tulaga maualuga o le a le mauaina saʻo le mea na faʻamoemoeina. I soo se tulaga, e filifili tagata uma mo ia lava po o fea le filifiliga e filifili. I le iuga, o le fugalaau o le a tupu moni lava, ae pe a fuga, o le tagata lava ia.