Vai vine

O vine o le ituaiga toto "Zilga"

Laʻau tetele o le vine vine muamua "Zilga" fiafia i le faamanuiaina i le Baltic, Belarusian, Norwegian, Suetena ma Kanata vinegrowers. Ua maua e le paʻu le faʻaaloalogia lautele ona o lona agavaʻa, maualuga le malulu ma le faigofie o le faʻatoʻaga. O mea lelei, le lelei ma foliga o le tausiga o le ituaiga o le a talanoaina atili.

Faʻasologa o talaʻaga

O le tusitala o le ituaiga, mo le afa seneturi o lona i ai, ua manumalo i le fiafia o tagata uaina i le lalolagi atoa, e patino i le Latvian breeder Paul Sukanteks. O ia e tusa ma le selau lauiloa o vine. O le mea lea, o le vave vave na faaosofia ai le fiafia. E faʻavae i luga o le faʻamalosi o tina o ituaiga Rusia na iloa i lena taimi. "Poleni paʻu paʻu", "Anniversary Novgorod" ma Latvian "Dvietess".

Sa faia e le saienitisi le sini e foia le faafitauli o le uaina-vine mai i eria lea e iloga ai le maofa i le vevesi. O se taunuuga, e lagona e le Zilgi vine le fiafia e tusa lava pe 30-tikeri le kiona ma aunoa ma se fale e le tumau ai le malulu o aso. O le ituaiga e aʻafia ai i totonu o vaega e le o lalafi ai isi ituaiga vine i lalo o se malutaga malupuipuia. E le gata i lea, e iloga i le tausia lelei o paʻu paʻu i le umi o latou nofo i luga o le vao.

E te iloa? E tusa ma le 80,000 mita sikuea o fanua i konetineta uma o loʻo nofoia e vine. E le gata i lea, e sili atu ma le 70% o fualaau uma e fuafua mo le uaina, 27% - mo le aoina o fualaau aina fou ma e naʻo le 2% e faʻaaoga mo le gaosia o vine. O tagata sili ona tele o vine vine eseese o Sepania, Falani, ma Italia.

Faʻamatalaga

Ina ia mafai ona maua se manatu lautele o le ituaiga, o se faʻamatalaga puupuu o vine vine o Zilga e mafai ona faʻaalia i ni upu: tele-fua, uluaʻi fua, taumalulu taumalulu faʻaaogāina faʻaaogā masani. Ae mo le pule o lenei faʻamatalaga, ioe, o le a le lava. O le mea lea, matou te fautua atu e suʻesuʻe foliga o le ituaiga meaola.

Laʻau

E totoina e le laau ona lava aʻa ma ua faapipiiina foi, ma ua iloga i ni fuʻa uumi na tupu i le 85% i le matua o le tausaga e tasi. E masani lava ona maualuga le maualuga o le tikeri, ma o ia lava-o aʻafiaga faʻataʻitaʻi e sili atu le maualuga. Mo togavao vao e foliga mai i le atoaga, faʻatasi ai ma ni laʻau laiti e tolu-lobed o laʻau lapoa ma le mafiafia o le fausaga. O laʻau taʻitasi i le pito i tua e itiiti sina fugalaau. O le vailaʻau o loʻo i ai le maualuga o le faʻavasegaina o ia lava.

Bunches

E mafai ona e fiafia i fua suamalie o lenei ituaiga i le ogatotonu o Iulai - vave Aukuso. O vine o loʻo faʻapotopotoina i totonu o fusi laulaula lapopoa lautele, e mamafa pe tusa ma le afa kilokalama. E masani ona latou faia ni apaau faaopoopo. O loʻo faʻapipiʻi foʻi fuifui faʻamalaʻau ma vao, lea e masani lava mo se ituaiga meaola.

E taua! Afai i totonu o le vaapiapi vavalalata le va o le togavine, e fautuaina e le au faifaatoʻaga poto e taofi le tuputupu ae o tipu, taofi i latou i le maualuga o mata e 8.

O le fua o le ituaiga o loʻo faʻaalia e se paolo lanu uliuli ma le paʻu vaivai o fua ova.. Latou te manatuaina mo se mea manaia ma le malamalama muscatel notes ma le manogi manaia. E tusa ai ma uiga o le tofo, "Zilga" e faʻatusatusa i le 7 pito i luga o se 10. O fua e aofia ai le 20% suka, ma o latou elemene e le sili atu i le 5 g / l.

Aoao atili e uiga i ituaiga ituaiga o vine e pei o "Nizina", "Valek", "Victor", vine Burdak AV, "Lily of the Valley", "In Memory of Negrul", "Libya", "Talisman", "Valentine", " Romao "," Victoria "," Sofia "," Halachi "," Furor "," Liua "," Baikonur "," Extra ".

O se uiga iloga o le ituaiga e i ai i nisi o vaega o le paluga o le jelly, pulu mafiafia ma 2-3 grains i totonu. E faʻaaoga e tamaʻitaʻi fualaau mo le taumafaina muamua, faia o vine, faleinu ma compotes. O nisi i le iloiloga e fai mai afai e le aveeseina fua o fualaau aina mai le vine mo se taimi umi, o le a faasolosolo lava ina amata ona latou oso i luga o le la ma atonu foi e oo atu i le setete vine.

Uiga o se ituaiga

Ona o le faamanuiaina o le tuufaatasiga o uiga lelei o tina, na mafai ai e le na faia le paʻu ona faaliliu moni le miti a le au faifaatoaga i itulagi ma se tau vevela. Faatasi ai ma le tausiga eletise, o le ituaiga e mafai ai ona aoina fua maualuga o fua maualuga ma aua nei popole e le ola le laau i le taumalulu pe o le a faaleagaina e meaola faalafua ma pathogens, microorganisms. Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga i le faʻamatalaga o le ituaiga vine vine "Zilga" o ona uiga autu.

E te iloa? E masani lava e le 'aina e tagata Iukureini vine. O lenei faaiuga na faia e tagata suʻega, iloiloga o le faʻaaogaina taʻitasi o ituaiga o laʻau o le laulau. E feteenaʻi, i totonu o lo matou atunuu o tagata tagatanuu uma e le taumafaina se kilogram o vine mo le tausaga, i se fua faatatau e 10 kilokalama.

Tuuina atu

I le averesi, e leai se sili atu i le 3 fuifui i luga o se tasi pu o le "Zilgi". Ma taʻitasi pe tusa ma le limasefulu fua. I tulaga lelei mo le totoina o laau mai le togavao, e mafai ona e aoina i le 12 kilokalama o le seleselega.

Gestation period

"Silga" ua vavaeina mo ituaiga eseese. O fualaau oona e fuafuaina le taimi aupito sili ona lelei o le fua o le fua i le 120 aso, ma fai mai le aufaʻatau i luga o le tau lelei o fua o vine ua aliali mai i le mavae ai o le 100 aso. Aemaise lava, o se mamanu faapena e mataituina i le itu i saute, pe afai o le tau e sili atu ona leaga.

O le a e naunau e faamasani i mea tau tomai, vave ma le laulau

O le faigata o le taumalulu

O le tumau o le tumau o le ituaiga i le malulu o le galuega autu lea i le fausiaina o "Zilgi". Ma o le taunuʻuga na maua e mafai ona avea o se mea e ausia ai le aufaipese Latvian. A uma mea uma, o se vine e leai se fale e mafai ona faʻaalu le taumalulu tusa lava pe 32 tikeri o le kiona.

Faʻamaʻi ma le Faiga Faʻafefe Pest

E le o popole ia Zilga i osofaiga a iniseti leaga ma pathogens. Ae i tulaga o timuga timuga timuga, pe a fausia se siosiomaga lelei mo le atinaʻeina o sigi eseese, e mafai ona aafia i le lauulu enaena, pala, ma le oumum masani mo ituaiga uma vine. O le mea lea, e fautuaina faʻalua e le au atamamai i le taimi e lua e fai ai togafitiga faʻasaina i soʻo se mea malie ("Fundazol", "Maxim") poʻo le tasi le pasene o le fofo o Bordeaux.

E taua! Pe a totoina vine e pei o se faʻamalaina i se poma, e te le faʻaaogaina le puaa fafaga fou pe toe faʻaleleia mai isi povi. I le avea ai o se tulafono, o loʻo i ai le tele o meaʻai o manuʻa leaga, lea, i le sili ona lelei o lo latou tuputupu ae, o le a amata ona fafaga i luga o vine.

Faatasi ai ma iniseti e sili ona ita i tagata e ona le tovine o ni otaota. O le taimi lava e amata ai ona suamalie fua, latou te vave lafumanu i soo se mea i se mea suamalie suamalie. Mulimuli ane, o le fufulu ese o latou fuʻa. Ma o le a le pine ae faasolosolo ona leaga le sua. Ina ia faʻaputuina fua mai fatu lanu manogi, o tagata poto masani latou te fautuaina muamua le vaʻaia uma o ni o latou nifo i le fanua. E sili atu le faia o lenei mea i le po pe a momoe iniseti. E lelei le tuʻituʻi i lalo i totonu o se pakete ma se vai inu poʻo totonu o se ato faʻatasi ma se iniseti fainene ("Aktara", "Bi - 58 New", "Aktellik") o le fulufulu mamoe. Afai e te le lava le lototele pe o se isi mafuaaga e le mafai ai ona e faia au fuafuaga, puipui ni vine vine i taga faapitoa. Talu ai o le taua ma le paʻu masani e le aumaia ai le manaʻoga e manaʻomia, mo le saogalemu, tuʻu ai mailei na faia e faia i fagu palasisi latalata i le vine.

Matou te fautuaina foi oe ina ia e faamasani i le auala e taulimaina ai le afaina ma luga o vine.

Totoina ma filifilia filifiliga

Ua taʻua e le au atamamai le taimi sili ona lelei mo le aʻafia o le punavai vinepe a tumau le tau ma faʻamafanafana lelei le eleele. Ae o le sauniuniga mo le totoina e tatau ona faia i le tautoulu.

E taua! I le fatuga na atiaeina lelei, tuu i luga e oo i le 30 ulu i luga o le vao.

Ua oʻo nei i le lua tausaga o Setema - Oketopa muamua, e tatau ona e filifili i luga o le nofoaga o le totoina o le togavao i le lumanaʻi ma saunia le eleele mo ia. Mo le "Zilgi", o se nofoaga e puipuia mai faʻataʻitaʻiga e talafeagai pe a le puleaina e matagi i matu, ma e le aoina e le vai i le taimi o le malulu ma le vaʻaia.

A uma ona eliina le vaega ua filifilia, fai se pu e afa mita le lautele ma lautele. Ufiufi lona pito i lalo i se apa o alavai, ona ufiufi lea i le afa i le eleele mama. E masani lava, e faʻaaogaina e le faifaatoaga paluga, moa moa poʻo le solofanua solofanua ma le pito i luga o fanua mo lenei faʻamoemoe. O vaega uma e fefiloi i vaega tutusa. Faʻaopopo le superphosphate granular. Agrochemists fautuaina e tuufaatasia uma fugalaisa e avea o se mea e ave i ai le faamuamua ae na o le sasaaina o le eleele. Ua faatumulia le lua i le pito i luga, ua ufiufi i se palasitiuli paʻu ma afifi seia oʻo i le tautotogo.

E manaʻomia le maua o se fua i le gasologa o le vaitau pe a fuafua e toto. Fai i le sili atu i fale tausimai faapitoa ma nofoaga autu o togalaau. Manatua o le lelei o le totoina o meaʻai e fuafua ai le gafatia ma le avanoa o le vao mo le isi lima tausaga, o lea pe a filifilia, ia e faʻaeteete. Vaʻai lelei i aʻa ma siaki. E tatau ona i ai se laiga tutusa, e aunoa ma ni fusi, vaʻa ma isi mea faʻaleagaina.

E te iloa? O fua o vine e tusa ma le 150 mea gaosia ma sili atu nai lo le luasefulu o vitamin manaomia ma se kalori o le 65 kcal.

O aʻa o se fatuga lelei e tatau ona lamolemole ma fou. Ia mautinoa e le o ni mea e faʻasalalauina, e vevela pe faʻasaina. Ua fautuaina le au fai togalaau e fai sina mea itiiti e tosoina le pito i luga o le aʻa. Laʻau fou na faʻaalia i luga o le manua o le nofoaga o loʻo faʻaalia ai le fou o le fatu.

Mai le tele o ituaiga o fualaau vine, tuʻuina atu le fiafia i le sili ona mamana ma lelei ona atiina ae. Afai e te manaʻo e faʻatau se faʻamau, filifili ni kopi ma le afa-mita rhizome ma vine. E tatau ona i ai le itiiti ifo i le tasi le sefulu-sikima le tipi i luga o laupepa.

I le taimi lava aʻo lei amataina e tatau ona e tuu le fatu i totonu o se fagu vai Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻaopopoina soʻo se tuputupu aʻe e faʻaleleia. A maeʻa lena, o aʻa e tatau ona togafitia i le mash mash lea o le a faʻaolaina ai i latou mai le faʻamamaina.

A totoina i totonu o se lua ua saunia mai le tautoulu, latou te aveeseina le vaega talafeagai o le eleele ina ia lelei ai aʻa o le laau. Ona faʻamalūlūina lea o le loloto seia oʻo ina faʻamuta e le eleele le susu. A maeʻa lena mea e mafai ona e tuʻuina se fatu i totonu o le lua, faʻamalosi aʻa ma ufiufi i le mea e fai. Aua nei galo e teuina ma le faʻaeteete e faʻatumu ai le vavao o loʻo faia i le aʻa. Ia faʻamautinoa e 2 tamaʻitaʻi e maualuga i luga aʻe o le eleele. Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i se laau toto, o le tui o le tui e tatau ona 3 inisi le maualuga nai lo le palapala.

E taua! Pe a totoina vine tele, ia vaʻai mamao i le va o laau i totonu ole 1.5-2 mita.
A maeʻa ona totōina, e tatau ona faʻafeinu le uʻamea ma mulumulu faʻatasi ma le humus poʻo le peat latalata i le poloka poloka. O Mulch o le a puipuia ai le faʻaliliuina o le susu ma le tupuga mai o vao.

Tausia mea

"Zilga" ua faatuina o ia lava e avea o se ituaiga o vine mama tele. Mo le atinaʻeina atoatoa ma le tele o fualaau aina e manaomia ai le faʻaleleia o le susuga, fafagaina vave ma le teuteuina faʻamalosi. O le a tatou malamalama i mea uma i le faasologa.

E te iloa? O le igoa o le ituaiga "Zilga" i le faaliliuga mai le gagana Latvian o lona uiga o le "lanumoana".

Faʻasa

O le kulupu o le a tali lelei i le faʻaleleia lelei o le palapala, ae o le a maligi ma magumaʻu i le marshland. O le mea lea, e taua le fafagaina o le laau e tusa ai ma le nofoaga o le vai. O le faʻaleleia ma le faʻaleleia o le faʻaleleiaina o togafitiga e manaʻomia ai togavao laiti pe a uma ona totō, faʻapea foi i le amataga o le vaitau o le tuputupu ae aʻo leʻi totoina. A maeʻa le fugalaau, pe a amata ona fai le ovary i luga o le vine, e fautuaina le faʻamauina o le vai ma toe faʻaauau pea i le mea e tatau ai i le umi o le tau vevela. Ua fautua mai tagata tomai e fai se alavai papaʻu mo le tele o vai i luga o le puipui.

Laʻei pito sili

Ina ia mafai e le kulupu ona fua mai i tausaga uma, e tatau i le fai togalaau ona faia se taumafaiga. E aofia i le fafagaina ma le faʻavasegaina o le eleele. Ae faʻamapulaʻa i na o le tasi le mea oona poo minerale e matua le manaʻomia. O le mea moni, i taimi uma o le atinaʻega, e manaʻomia e le vao se vaega faapitoa.

O le fomaʻi faʻamaʻiina e faʻateleina ai le atinaʻeina o le vine, o lea e taua ai le malamalama i le a ma le taimi e fai ai se togavao. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le tautotogo, pe a amata le alualu i luma malosi o le biomass, e manaomia e le fale le gaʻo. O le mea lea, e fautuaina e tagata atamamai i lenei laasaga o le atinaʻe e faʻaaoga ai urea, nitrate ammonium poo se fofo mai le faʻafefeteina o le moa moa. I le vaitau o le vaʻaiga o le vaomatua e manaʻomia mea faʻapitoa phosphoric. O le mea lea, e sili atu i le superphosphates mea e fautuaina mo le faʻamalolo. Ma ia faʻamalosia le vine ma tipi vine palasi e manaʻomia ai le suka. E sili atu ona lelei le faia i le tautoulu, e pei o le kopa, lea e aʻafia ai uiga malulu o le laau. I le vaitau o le faʻatulagaina o le seleselega e sosoo ai, o le a le faʻalavelave le zinc, lea e aafia ai le numera o vine. Ae mo lo latou suamalie i le taimi o le fausiaina o le ovary, o le ae manaomia le fafagaina o le laau i se vaifofo o le apocide.

E taua! E manaʻomia vine vine 3-4: i le amataga o le tautotogo, 2 vaiaso aʻo lei tupu, ae leʻi oʻo i le fua o le fua ma pe a uma ona aveese mai le vine.

Teuteu

O lenei faiga e tatau ona faʻatino i le amataga o le tautotogo po o le tautotogo. Ma e tatau ona e amata i le lua-tausaga bushes. I le "Silga" latou te faʻataʻitaʻiina se mea e sili ona malosi, lea e aofia ai ma le malosi e ono malolosi ma le aveesea o latou vaega i le maualuga o le 8 mata.

E pei foi o isi uluai fua o vine, o lenei fatu na te aumaia le tele o sasa. E tatau ona aveese, a leai o le vine o le a leai se taimi e faʻamaʻa ai, ma i le taumalulu e mafai ona faʻaumatia ai le togavao. O le tele o faifaatoaga e le mautonu e faitio, fai mai e tatau ona aveese le tele o le laau. O nisi e manatu foi pe a maeʻa fautuaga i le teuteuina o le a toe faʻaleleia. O le mea moni, ua fai mai tagata atamamai o le teuina tele o le a le afaina ai vine, ae i se isi itu, o le a lelei mo lea. Mafaufau i le mamafa o fuifui o le lumanai ma aua le faʻaopoopea le vao.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

I le iloiloga e uiga i le ituaiga o togalaau "Zilga" e masani lava ona taʻua ai ona lelei:

  • tumau i tulaga leaga fesuiaiga;
  • fua lelei o laau toto ma vave faʻafetaui i se nofoaga fou;
  • tausiga le lelei;
  • avanoa e totoina ai i le auala e le o puipuia;
  • maualuga gaioiga;
  • oloa maualuga ma le tofo o fua;
  • fua o le seleselega;
  • masani i le faʻaaogaina o fua.
Faatasi ai ma vaivaiga, e valaau e tagata faatau le auai i luga o fua o paʻu paʻu ma fatu i totonu o le pusa. Ae o nei faʻailoga laiti e faʻamaeʻaina le tele o le lelei o le ituaiga.

"Zilga" e tu i fafo e le gata o uiga malulu a ma le tele o fua o vine. Afai e te le aveesea ni tauvaga, vaivai ma leai ni aoga, o le laau o le a na ona faaleagaina lava o ia lava i lalo o le mamafa o fuifui vine.