Fua o le gaosiga

Faʻavae o le sailia o le kulimi i totonu o se faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma taʻiala i lea laasaga ma lea laasaga mo le totoina o fugalaau i lenei auala

O le faiga o le faʻatoʻa tapunia o se orchid na faia talu ai nei ma o tagata uma na fugalaau fugalaau na vaevaeina i totonu o ni tolauapi se lua - mo i latou e fiafia i le faiga ma, i se isi itu, i tagata tetee malolosi. O le fugalaau e masani lava ona tupu i totonu o se ulo, o loʻo i ai ni alavai faʻavaivai lea e aoga mo le tafe o le vai ma le ea. Ma o le mea autu o le tapunia tapuni o le totoina lea o se togi i totonu o se koneteina e aunoa ma ni pu. Ua sasaaina le vai i lalo.

O le a le mea?

Talu ai o le vai e masani lava i le pito i lalo o le fagu, o aʻa o le laau i taimi uma e oʻo ai i le susu, o lona uiga, lalo. O loʻo aʻafia lelei le aʻa, aʻafia aʻa aʻa, ma o le mea lea e saofaga i le vave faʻalauteleina ma le tuputupu ae o laʻau, gafa. O le lamatiaga o le vaega pito i luga o aʻa e mūmū ua faʻaititia i le mea aupito maualalo, talu ai le maualuga o le susu i totonu o le ulo. O le a le mafai e le vai ona faʻasaʻo le papa, lea o loʻo tuʻuina i luga.

Faʻatau ma faʻasoa

Faʻamatalaga:

  • E taua le lavea o le taimi. E le manaʻomia tele e le kulimi kulupu ma tausia lelei o le a faigofie, na o le pau lava le mea e te manaʻomia o le faʻaopopo lea o le vai i le masina.
  • E mafai ona e toe faʻafouina se fugalaau afa-mate. E masani lava, i luga o le faʻatau, o loʻo i ai ni kulupu ua i ai ni aʻa ua pala, e aunoa ma laʻau laʻau, ma e toatele tagata e manatu o se laau e leai se faamoemoe, ae e leai. Totoina i totonu o se mea e tapunia, e oo mai i le ola, ua toe maua mai aʻa, ma i le aluga o le taimi e amata ona fuga mai le orchid.
  • Lafoaʻi laʻau ma tele puaʻa.
  • Afai e vevela le tau, ona lelei lea o le auala e galue ai.
  • O aʻa e puipuia mai le pala. O loʻo i ai ni gasegase malosi ma faʻamaʻi faʻamalosi.

Cons:

  • E ono i ai se pala o le tuputupu ae po o aʻa.
  • E tele taimi i totonu o le 'au o iniseti.
  • Moli ua aliali mai.
  • E le mafai ona faʻafeiloaia laau totō i se nofoaga tapuni.
  • E le mafai ona faʻaaogaina i taumalulu faʻafefe.
  • E ono mafai ona tupu le algae lanumeamata i puipui o le fagu.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i le lelei ma le faʻatagaina o se faʻalapotopotoga faʻapipiʻi o le kulupu o le inisika:

O le a le umi e mafai ona ola ai?

O faifaatoaga fugalaau e tausisi i togafiti masani totoina e faapea o le auala tapunia e mafai ona faʻaaoga mo sina taimi. Ae ui i lea, o loʻo lagolagoina e le lagolago o lenei faiga. Afai e te mulimulitai i tulafono uma ma faʻamautinoa tausiga lelei, o le a tumau pea le ola maloloina o le orchid ma o le a ola mo le tele o tausaga.

Laasaga taʻitasi i le laasaga

Malosiaga Filifiliga

O le koneteina sili ona lelei. E sili atu le malosi nai lo le palasitino ma foliga sili atu ona matagofie.

O le tioata e le oi ai se fausaga paʻu, ma o le a puipuia ai le tele o rhizomes. O foliga o le ulo e mafai ona ave i ai, sei vagana ai lapotopoto, aua a le mafai e le toe totoina ona toso ese ma le totoa, e aunoa ma le faaleagaina o le orchid. E mafai ona totoina tamaiti i tioata, tioata, mea uma e pau i lalo o le lima. Ma o laau matutua o le a manaomia se tele gafatia: vailaau e tele-lita poo meaola laiti laiti.

E taua! E tatau ona manino le vaa, aua e sili atu le faigofie ona mataʻituina le vai ma matau mea o loʻo tupu i totonu.

Faʻavae tapenapenaga

O le eleele ua fuafua mo le tulaʻi i le auala tapuni e aofia ai le sili atu ma le tasi le vaega. I le va o oe e le mafai ona faʻafefiloi Faʻapipiʻi fai se faʻavae i le faʻavaa:

  • faalautele le omea;
  • sphagnum;
  • paʻu po o se mea e sui ai le vaovao;
  • malala.

O vaega uma e mafai ona faʻatau i faleoloa fugalaau, ma e mafai ona aoina faʻatasi ma le galu i le vaomatua, pe a mafai. Ina ia taofia le fausia o le moli, ma le lagona saoloto na lagona le saoloto, o le mea e taatele e manaʻomia tele. O le Sphagnum moss o le a manaomia le ola, lea ei ai ni lala lanu meamata, pe a uma le taimi e tupu ai le fatu.

Faʻamaumauga

O mea uma lava e sasaa saʻo mai afifi i totonu o le atigipusa, ae leai se mea e afaina ai pe faʻamaʻi. Pau lava le mea e tatau ona fai o le fufulu lelei lea o le fagu mo le totoina, ao leʻi faia lena mea, e faʻamamā ai le lau, lea o le a aveesea ai aʻa ma aʻa, pe afai ei ai.

Fafagaina o fugalaau

  1. I le pito i lalo tuu le elefiti 3-5 inisi le mamafa.
  2. O le isi, o se vaega o le gaogao, pe a ma le 1-2 inisi le lautele.
  3. O le vaega lona tolu o paʻu ua palu faatasi ma le koale.
  4. O lea matou te faʻamalosi aʻa o le fugalaau ma tuʻu i totonu o le pusa. O le ua e le tatau ona alu i totonu o le tane, o lona nofoaga i luga o le fogafale.
  5. Ua tumu le ulo i le pito i luga ma le paʻu ina ia nofo latalata le iniseti ma e le siva mai lea itu i lea itu.
  6. Na tuu Moss i luga. O le a fesoasoani e puipuia le susu.
  7. Ona faatumulia lea o nei mea uma i le vai, ma 30 minute mulimuli ane, e tafe, ae le o atoatoa. O le vaega pito i lalo ole lapoʻa e tatau ona ufiufi e tatau ona ufiufi i le vai.
  8. I lenei faʻatulalaga faʻavae ua maeʻa. E totoe na o le tuʻuina o le fugalaau i se nofoaga talafeagai mo ia, pe afai o le vevela ma le malamalama o le a sili ona lelei.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i le totoina o nichi i totonu o se fale tapuni:

Faigata ma faafitauli

  • Vaʻa tele ma le loloto - o le lauiloa pito sili ona lauiloa i le tagata fugalaau. O se fugalaau i totonu o sea ulo o le a faʻagogo, aua o le aʻa e mamao ese mai le vai. Faaiuga - e le tatau ona ave ni fagu mo le tuputupu ae.
  • O le isi mea le lelei o le a gaosia. O le a mou ese atu na o ia lava, o le a tupu pe a fetaui le laau ma amata ona tupu malosi.
  • O le eleele malulu e alofaina e le ogatotonu. E manaʻomia lou suʻeina o ituaiga iniseti, o latou tikeri o le lamatiaga, ona filifili lea o auala talafeagai e tauivi ai.

Fetuunaiga

O le vaitaimi o fetuunaiga e faalagolago i le tulaga o le aʻafiaga i aʻa. Faatasi ai ma se faiga faʻasalalau, teuteuina le tele o aʻa ua mate, e mafai ona toso i luga. E tatau ona pipii atu i ni nai faʻamatalaga ina ia le tupu lenei mea: o le gaioiga e faia na o le taimi o le tuputupu aʻe ola, o le vave fafagaina e le o tuʻuina atu.

Pe a faʻafetaui, o nisi taimi e fuga ai e le fuga lau laʻau, pe faʻafefe fugalaau, ma e leai se mea e le masani ai - o se tulaga masani i tulaga fou, o latou taliaina.

Tausiga

  1. Laʻei pito sili. E faʻaaogaina fualaʻau pe a amata ona tupu le laau ma maua aʻa. O le i ai i se faiga faapena, e le manaʻomia e se togi tele le tele o laei. 10 taimi e itiiti ifo mai mea o loʻo faʻaalia i luga o le afifi.
  2. Faʻasa Leai se mea e manaʻomia mo le fufuluina ma le fausiaina. A oʻo lava i le taimi e mafai ai ona iloa atu i luga o puipui o le ulo, o le fugalaau e le manaʻomia se faʻaleleia atili. Faʻasalaga e pei ona taua i lalo: faʻafefe le vai i se vaitafe, seia oʻo ina ufiufi le vaega atoa o le omea lautele. O lenei tulaga maualuga e tumau pea ona tausia.

E le afaina pe o le a le totoina, masani pe i totonu o se mea e tapunia, o le mea autu o le mulimuli i tulafono uma ma fautuaga mo le suia, faapea foi ma le mataʻituina o tulaga sili ona lelei mo le togi.