Fualaau faisua

Fautuaga faʻatoʻaga ma faʻatoʻa fale pe faapefea ona taofi kāloti seia oʻo i le tau fou

Leai se faletua e le mafai ona faia i totonu o le umukuka e aunoa ma se fualaau matagofie, e pei o kaloti. E faʻaaogaina i soupeti, salati, itu ipu, saula, ma faʻamafa ma meaʻai. I le faaopoopo atu i le tofo o kāloti e aoga tele. E aofia ai fiber, vitamini o le vaega B, C, vitamini E o talavou, potassium, beta-carotene, uʻamea.

O le faʻaaogaina i aso taʻitasi o kāloti o le a faʻamalosia ai le vaai, toe faafouina foliga, faʻateleina le puipuiga. O le fesili o le auala e teu ai le karuku i le fale i le taumalulu.

Faʻamatalaga

O kātiti o loʻo iai se fausaga faʻamaʻaʻa, o loʻo fausia ai se faʻavae ma se paʻu lelei. O fualaʻau e maualuga i fiber, sugars ma proteins.. O le malosi o sela e faalagolago lea i le tele o filo, o le suka e faʻaaogaina e sela mo le manava aʻo tuʻuina, ma o loʻo puipuia ai le vai. O nei mea uma e puipuia ai le tafe ma le pala i lalo o nisi tulaga o le teuina, fesoasoani i le tausia lelei o le tulaga o le oloa.

TAITAI! Tulaga o mea e teu ai Carrot: o se nofoaga pogisa ma le maualuga o le vavalalata e oʻo i le 90%, o le vevela e le tatau ona sili atu i le 5 tikeri (mo faʻamatalaga i luga o le vevela e manaʻomia ai le kāloti, faitau i ai).

O ituaiga sili ona lelei e mafai ona taoto seia oʻo i le tautotogo

Mo le tele o vaega, o le vaeluagalemu o le vaitau ma le kāloti o le koko e sili atu ona lelei. O nei aʻa e telē ma umi, o le mamafa e oo atu i le 200-230g, o le vevela poʻo le gaʻo. Ae i le vaitau o faʻalavelave o le tau, a oʻo i le tau mafanafana o le taumafanafana poʻo le amataga o le tautotogo, e le lava le taimi e selesele ai ma faʻaputuina ai le suka ma le fiber. Tuai ituaiga e teuina lelei i ia tulaga.

Kalo ua leva, e talafeagai mo le teuina (ola i le sili atu i le ono masina, i le mataupu i tulaga talafeagai):

  • Queen of Autumn - o fua o le aʻa e suamalie, malie tele, crunchy, lelei mo ituaiga uma o gaioiga, faatumauina le lelei i le taimi o le pisi;
  • Vita Long - taʻutaʻua ona o lona maualuga o mea o le koko ma sina fatu laitiiti, lelei i soo se ituaiga, ae sili ona talafeagai mo sua;
  • le emeperoa - i le taimi o le teuina o lenei ituaiga e faʻaleleia ai ana meatotino, e oʻo atu i le fitu masina.

Vaitaimi i le ogatotonu o le vaitau (ola ola e oʻo atu i le ono masina, i lalo ifo ole tulaga tatau):

  • vitamini - mea matagofie tele, aʻa ma se mea itiiti ma se maualuga maualuga o carotene ma vitamini;
  • le le mafaatusalia - o le togi o loʻo i ai ni uiga lelei lelei, e talafeagai mo meaai a tamaiti ma meaai.

Vaʻaia vave (ituaiga ola e oʻo i le fa masina i lalo ole tulaga saʻo):

  • Alenka - o fua o aʻa e laiti, suamalie, malie;
  • Paroti laka - laititi lau laʻau lauusiusi, suamalie tele, o le ituaiga e fetaui lelei mo meaʻai, paluga suamalie.

E mafai ona e faitau atili e uiga i ituaiga eseese o kāloti ma o latou taimi e teu ai iinei, ma o lea matou te taʻuina atu ia te oe ituaiga ituaiga kāloti e talafeagai mo le teuina umi.

Tapenaga sauniuni

E tatau ona saunia fualaʻau mata aʻo le i teuina.:

  1. E aoga mo vaiaso e lua aʻo le seleseleina i le tele o vai ia moega ina ia tumu ai fualaʻau i le susu, avea ma mea suamalie, suamalie ma le manaia.
  2. E tatau ona fesuisuiai kātiti fou, aveese le pala, o aʻa ua faaleagaina.
  3. Fufuluina, kokogogogogo i le ea.
  4. Otioti pito, aua le sili atu ma le centimita, ma le umi (e mafai ona e faitau e uiga i kāloti aʻo lei teuina i lenei tusiga).

Aoao atili e uiga i le ala e saunia ai kāloti mo le teuina mo le taumalulu, e mafai ona e maua iinei.

Teuina o Meaʻai

E tele auala e teu ai kākalo fou mo le taumalulu.. Mafaufau i ai i auiliiliga.

I luga o le faletusi

  • O fualaau faisua ua saunia i laina i totonu o se atigipusa, ufiufi i se tapuni ma faia i luga o le pusa tioata.
  • E mafai ona e suia le aʻa i le sawdust.
  • E sili atu le filifilia o se pusa laupapa ma puipui malosi, e aunoa ma ni pu.
  • O loʻo i luga o le faapaologa le kariota seia oʻo i le muamua kiona, ona aumai loa lea o le atigipusa i totonu o le fale ma tuʻu ai i se nofoaga malulu (mo se faʻataʻitaʻiga, i tafatafa o le faletotolo poʻo le faleoloa), ese mai masini faʻavevela.
  • Afai e te afifiina se atigipusa ma se veli malulu, e mafai ona tuu i luga o le faapaleti le koko i le taumalulu.
FESOASOANI! O auala faʻamalo e mautinoa ai le saogalemu o fualaʻau mo le fa masina.

Faitau atili pe faʻapefea ona taofi kāloti mo le taumalulu i luga o le faletusi, faitau i inei.

I lalo o le moega

O taʻalo e tuʻuina atu i le laina e tasi i luga o se laupepa poʻo se uʻu ma fesuiai laupapa vavae laupapa. O lenei auala e mafai ona e faʻasaina fualaʻau mo le tolu i le fa masina. Fualaau faisua e le tatau ona paʻi le tasi i le isi.

I le mash mash

O se ala faʻatuatuaina e mautinoa ai le saogalemu mo le fitu masina.

  • Pe a saunia ni kāloti, e le tatau ona fufuluina, ua lava lea e faʻamamāina ai ma le faʻaeteete mai se mea papaʻe o le eleele.
  • Faʻafefete i le vai i le tutusa o kulimi mafiafia ma le faʻaeteete, ina ia le faaleagaina ai aʻa, kāloti peleti, faʻamago i le ea ma tuʻu i totonu o taga palasitika poʻo pusa kata.
  • E mafai ona e taatia aʻa i le pito i lalo o se fagu elemene ma sasaa le palapala ua saunia, ia faʻamago i le ea ma, pe a tatau ai, taatia le isi laina o aʻa, sosoo ai ma le sasaaina o le omea.
  • Teuina i se nofoaga malulu.

I totonu o le pusaaisa

O kātiti fufulu ua tuʻuina i totonu o se pusa paʻu ma tuʻuina atu i le pusaaisa, i totonu o se atigipusa mo fualaau 'aina i le pito i lalo. Faʻalautele le ola e oʻo atu i le lua masina.

E faʻapefea ona teuina kaloti i totonu o le pusaaisa, o lea e le o faʻamalosi, e mafai ona e mauaina iinei.

I totonu o le meaʻai

Fono I totonu o le faleoloa e sili atu ona lelei nai lo se isi lava vaega o le potu.
  • Kaloti e mafai ona teuina i totonu o lenei potu, aʻo leʻi tuʻuina i totonu o se taga tapoleni poʻo se atigipusa ma faʻasusu i fafie.
  • E mafai ona e tuʻuina i totonu o se fagu eletise, sasaa i le sawdust ma ufiufi i le ie lanu poʻo le solo.

Faatasi ai ma lenei metotia, e teuina ai kāloti mo le lua i le tolu masina.

Ona e mafai lea ona e vaʻai i le vitio, lea o loʻo taʻu mai ai pe faapefea ona teuina kaloti i totonu o le meaʻai:

I le pusaaisa

Le ala sili ona faigofie ma sili ona faatuatuaina. O kapeti na saunia i luga o se fatu, o loʻo tuʻuina i totonu o taga palasitika ma auina atu i le pusaaisa.

Saogalemu seia oo i le 12 masina. Tasi le toe foʻi - i lenei pepa o le fualaau faisua e masani ona talafeagai mo naʻo le togafitiga o vevela.

Faitau atili e uiga i le auala e faʻafefe ai Karoti, faitau i inei.

Faʻamatalaga ono tutupu

  • Afai e le o fuaina fualaau faisua, o lona uiga e mafai ona faʻaleagaina mea uma e se mea pala po o se siama.
  • Pe a fesuiaʻi le vevela (mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le umukuka), o le germination of carrots e mafai, o le a faapuupuuina ai lona ola ola.

Kāreti - o se faleteuoloa o vitamini ma minerale. E sili ona faigofie le mautinoa o lona saogalemu i totonu o le pulou, ae i lona toesea e mafai ona puipuia le tofo ma le fou o fualaau faisua mo se taimi talafeagai i totonu o le fale.

Ae aua nei galo o le kāloti e tumau pea lona aoga aoga mo na o nai itula talu ona aveesea mai le moega. Faʻatasi ai ma le teuina umi, o le faʻaaogaina o aʻa laau e na o le kuata e faʻaalu.