Tomato ituaiga

Toto Tomato polbig ma le faʻamatalaga o le ituaiga

O tausaga taʻitasi, e maua ai e le faʻatoʻaga ni fua fou, faʻateleina ma sili atu le maualuga o le gaosiga ma faʻamaʻi faʻamaʻi, o loʻo i ai le lelei o pisinisi ma uiga lelei.

O lenei tulaga e mafua mai i le mea moni e faapea o tagata e ona ma tagata e mananao e mananao e maua ni oloa faʻale-aganuʻu e leʻi togafitia i vailaʻau.

I aso nei, o le a matou tilotilo i tamato o ituaiga Polbig, talanoa e uiga i uiga lelei ma le lelei, ma taʻu atu foi ia te oe mea patino o le galueaiina.

Faʻaaliga ma faʻamatalaga o le ituaiga

Tatou amataina le iloiloga o tomato "Polbig F1" ma se faʻamatalaga puupuu o le a fesoasoani ia i tatou e fuafua ai lona ituaiga.

O foliga mai o le vao

O le vaega o loʻo i luga o loʻo faʻataʻitaʻiina e se tamai laau toto, o loʻo i ai le maualuga e oo i le 0.6 mita. O le numera o laulaau e taʻitasi, o laulaʻau lanu meamata lanu meamata, e lapoa tele. O le faatulagaga o le tulaga masani.

O le ituaiga o le vave amata, talu ai e mafai ona selesele tomato i le vave 95 aso. "Polbig" e fetaui lelei mo totonu o le fale ma fafo.

Faiga Fua

O fua o tumato "Half-open" o loo i ai le uiga lea: o le foliga o le lio, ae o laulaau taitasi e faapipiiina mai pou, o le mea lea, e pupuu faataamilo agai i luga; mamafa mamafa o tamato i totonu o le fale kosi - 200 g

E taua! I tulaga o le matala, o le mamafa o le mamafa e faʻaititia i le 130 g.
O le suamalie o vine e lanu mumu. Masalo e fai sina lanu piniki piniki.

Ae mo le saogalemu ma le felauaiga, e leai ni faitioga e uiga i le kulupu - e lelei le feaveaʻi i mamao mamao, ma talu ai ona o le tetee atu i le osofaʻi, o fua ua teuina mo se taimi umi.

O le talosaga e masani, ae sili ona lelei le faʻaaogaina mo le sauniaina o pateta fou ua kuka, suamalie poʻo le faʻasaoina atoa.

O le gaosiga e maualuga tele. Faatasi ai ma le tasi togavao e mafai ona e oʻo i le 4 kilokalama o tumato maualuga. E tatau ona maitauina o lenei fua faatatau e fetaui lelei ma le nofoaga e 5-6 mita i le sikuea mita.

Le lelei ma le le lelei o lenei tamato

Sei ooteleina uma itu lelei ma le lelei o se paʻu.

Faʻamatalaga:

  • O fua o vine ua vave ona vave tupu;
  • tamato e amataina i tulaga maualalo o le vevela;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • oloa ua lelei ona teuina ma feaveaia;
  • fualaau aina e le mafai ona taʻe;
  • Tomato e tutusa tutusa, lea e faʻaleleia ai le tulaga tau pisinisi.
Cons:
  • togafitiga mediocre;
  • le manaʻoga mo se pa puipui, e aunoa ma le paʻu o le togavao i lalo o le mamafa o le fua;
  • manaʻomia mo pasynkovanie.
Aoao atili e uiga i ituaiga ituaiga tomato e pei "Alsou", "Sevryuga", "Explosion", "Troika", "Auria", "Prima Donna", "Peresitene", "Casanova", "Klusha", "Samara", "Vavega fanua, Rapunzel, Star o Siberia, Caspar, Yamal, Labrador, Golden Heart, Eagle's Beak.

Agrotechnology

Matou te liliu atu i le tekinolosi mea taufaatoaga o tamato "Polbig F1". Sei o tatou talanoa e uiga i manaoga autu o le tomato i tulaga tuputupu ae, faapea foi ma le faamatalaina o le faagasologa o le totoina o fatu.

Lauina ma le totoina o laau

Eseese o le tomato "Polbig", mulimuli i le faʻamatalaga, e mafai ona ola uma i totonu o le kiona ma i lalo o le lagi avanoa, o lona uiga o le lūlū ma le totoina o fualaau o le a eseese.

O le totoina o fatu o loʻo faia ia Mati. O se koneteina, o pusa palasitika masani e talafeagai, lea o loʻo i ai alavai faʻafefe mo le tafe vai.

Matou te faatumuina atigi pusa i le faʻafefiloi o le palapala, lea o le paʻu ma le lalolagi faʻatasi i le tutusa tutusa. Lauina o fatu na faia i le loloto o le 1 cm.

E taua! "O le afa o le F1" ua tupu na o fatu.

A uma ona lūlūina, matou te faʻamamaina le palapala ma faʻafeiloaʻi i se nofoaga mafanafana ma lelei i luma o le germination. O le maualuga o le vevela o le 25-27˚С. O le sikuea pito i lalo e 13 ° C. Afai o le vevela e pau i lalo o le tau maualalo, o le a le totoina fatu.

Pe a aliali mai muamua le lanumeamata, ona faʻafeiloaʻi lea o le atigipusa i se nofoaga e susulu lelei e le la ina ia leai se mea e faʻamalamalamaina i moli.

E aoga foi i nai aso e faʻaitiitia ai le vevela i le 13 ° C e faʻamalosi ai fualaau. Ma le isi, o le vevela e toe foi i le uluaʻi faailoga.

A maeʻa ona foliga mai 2-3 laʻau moni, ona toto ai lea o laau i totonu o ni pani se tasi poo ni ipu palasitika, lea e tatau ona i ai alavai.

I le taimi o le aoina, e fautuaina e tuiina le aʻa tutotonu e maua ai se vaʻaia lelei i le lumanaʻi.

Totoina i le eleele

Totoina i luga o le eleele poʻo le fale lauʻeleʻele e na o le 2 masina pe a uma le germination. Afai e maualalo le vevela o le ea, e mafai ona e faʻatali 1-2 vaiaso ma fanua ile eleele i se taimi mulimuli ane.

Afai e totoina le tamato i le lauʻeleʻele, e tatau ona e faʻatali seʻia oo i le faaiuga o Me, ina ia le pauu i lalo ni pulu po. E le gata i lea, e tatau ona i ai i laau taʻitasi se mea lelei e fai ma 6-8 laʻau moni.

Mo le tulaueleele, o se malamalama lelei, ua filifilia ai le mea laugatasi, pe a le maua ai le suavai. Humus ma superphosphate e faʻaopoopo i vaieli taʻitasi i le taimi o le totoina.

Ina ia faʻaleleia le alualu i luma o tamato, e mafai ona e faʻaaogaina fualaau faʻapitoa e pei o fualaau oona "Mortar" poʻo "Kemira."

Ia mautinoa ia faʻamamaina le palapala aʻo lei totoina ma mulimuli ane, ina ia faʻaaogaina le faʻamaʻi.

Pests ma faʻamaʻi

E tatau ona vave fai mai o le vailaʻau e tetee i le verticillosis ma le Fusarium. E iai foi le lelei, e pei o isi hybrids, teteʻe atu i isi faʻamaʻi ma siama.

E pei o faʻamaʻi, e mafai e Polbig ona pagatia mai sikuea - lanu susulu o loʻo taatele. O i latou, i le isi itu, e aina fua ma aʻa, e faaitiitia ai fua i taimi. E mafai ona e tauina le anufe ma le fesoasoani o fualaau nei: "Decis", "Arrivo", "Sherpa".

I le tulaga aoao, o meaola faʻatoʻaga e seasea ona aʻafia tele i faʻamaʻi poo meaola faalafua, o lea e le tatau ai ona faʻataunuʻu togafitiga puipuia. Tau lava o le pipii i le faʻasusu, aveese vao ma fafaga i le taimi.

E te iloa? Tomato ma fualaau mumu e tele meaʻai nai lo i latou e lanu samasama.

Tuutuuga mo le tele o le fausiaina

Ina ia maua se fua tele mai laau taʻitasi, e tatau ona e amataina i le 3 stalks. E tatau foi ona e gauai tele atu i le garter ma le pasynkovanyu. E tatau ona e nonoa faʻamau uma i luga o le faʻavaeina o le fua.

Aua neʻi galo e uiga i le eleele e manaomia mo laau taʻitasi, mai le mea e maua mai ai meaʻai ma minerale, o lea la, e leai se sili atu i le 5 laau i mita taʻitasi.

E te iloa? I le lalolagi, e le itiiti ifo ma le 10,000 ituaiga o tamato, ma o le aofaiga atoa o le gaosiga o lenei fualaau aina e silia ma le 60 miliona tone i tausaga taʻitasi.
O lenei ua e iloa mea aoga o le ituaiga Tomato Polbyg, ua masani i lona faʻamatalaga.

O le tele o fai togalaau, oe na totōina le "Half grass" i lo latou eria, fai mai e sili ona lelei le tuʻuina lelei o fua, pei o lenei tulaga e sili ona lelei lo latou tofo. O fua fou ua totoina i totonu o le kiona o le ai ai se tofo faafomaʻi ona o le natura o le ituaiga. Faaaoga a matou faatonuga e maua ai se seleselega lelei.