Fualaau aina

Polokalame puipuia poʻo le auala e taulimaina ai le May-bug i luga o le fasi fanua ma strawberries?

Ua matou iloiloina muamua le fesili pe o fea na mafai ai ona suʻesuʻeina auala uma ma metotia mo le tagofiaina o vaega o le May Beetle.

Le itiiti ifo le fiafia i faifaatoaga ma faifaatoaga o le faafitauli moni lea. tauivi ma le mailei lava ia (crunchy).

I le amataga o Me, nei iniseti lologa lolovaia ma togalaau'ai o lau laʻau laʻau o fualaau aina, laʻau ma fugalaau.

O le tele o taimi, o le manaʻoga e faʻaumatia le cockchafer e le mafua ona o le luka lava, ae ona o le tele o laʻau latou te taoto ai sili atu meaola faanatura. E faʻafefea ona aveese le cockchafer i luga o le saite? Auala o tauiviga atonu e ese mai i luga ituaiga faʻatoʻagaia puipuia mai le meaola, o le numera o tagata na maua, o le ituaiga o fualaau aina na osofaia e iniseti, ma isi.

Cockchafer: faʻafefea ona tau?

I totonu o le togalaau

E faʻapefea ona gaoioi pe afai o le moa moa e afaina i le togalaau? Muamua lava e tatau ona puipuia mai le vevesi i luga o le togalaau laau laʻau (birch, sea buckthorn, plum, apple, cherry) ma vao (strawberries, lilacs, currants, ma isi).

I le taeao ma le afiafi, e faaputuputu vao i vao mo se taumafataga, e masani lava o le tau toʻa ma le toʻa.

O le taimi lea e mafai ai ona e siakiina uma laau ma vao, lulu i le eleele malo e leʻi valaʻauina.

Faʻaaoga pe a faʻatusatusa i le zero le gaioiga o le pīpī, lautele laupepa o ata tifaga ma pou uumi sili atu ona faʻaaogaina pest collection. Maua ni iniseti e mafai ona faʻaaogaina o se pusi mo iʻa po o faga faga. A leai, e sili atu i latou. solia pe mu.

O manatu o saienitisi ua faaalia ai lena mea aiga masani mafai ona puʻe pe a ma le 6-8 afe tagata matutua ma pito o Maybugs i le tasi le taimi e faʻaoʻo ai. O le tosina atu o nei sooga o le a faʻaalia ai le faʻatautaia e le gata i le gaʻo, ae faʻapea foi isi iniseti leaga.

E faʻafefea ona taulima le May i le togalaau? E i ai laau o lona manogi po o mea faʻamalosi e natia ma aʻa e mafua ai iniseti faifai pea ita. Mo le Mei o le fualaau, o le marigold, beans, turnips, elder, lupine, clover paʻepaʻe ma ituaiga eseese o kāpeti.

Afai e te totoina so o se tasi o nei laau toto i totonu o se togalaau lata i laau poʻo vao e manaia i le meaʻai, le Maybug e le ono mafai ona fofo i lau 'upega tafaʻilagi.

Ina ia puipuia pusi mai le tuʻuina o fuamoa i lau togalaau, faʻasalalau eseese faʻalavelave i luga o le eleele. O nei mea e mafai ona i ai ni 'ulu o le paina, paʻu o laupapa, fuamoa, vailaʻau poʻo vaomago. Faafetai i le ituaiga o puipuiga o le mulch, o le a le mafai ona faigofie ma vave ona ulu atu i le eleele, ma atonu o le a alu e suʻe nofoaga sili atu ona lelei mo fanau i le lumanaʻi.

Mai togafitiga faʻaleagaga e mafai ona fesoasoani riki vaifofolea e masani ona faʻafefeina ai le eleele i nofoaga o mea tutupu ai meaola faalafua. I luga o se pakete vai o le ae manaomia ai le 1/3 o le sipuni. O le fofo o le a saunia mo le faʻaaogaina i le 4-5 aso. Ona mafai lea ona toe faʻafefeteina i le vai. O laau totő lava e tatau ona faʻafeinuina i se vaifofo - naʻo le fanua.

I fualaau

E faʻafefea ona faʻaumatia le May i luga o le strawberries? Ae maise lava mo le faʻamamaina o le pipiʻi ma le sosolo i vaifofo eseese totoga o vine pei o strawberries, fugalaau ma strawberries.

I le 10 lita. E manaʻomia le faʻaalu o le vai i le 1-3 sipuni tele o le ammonia vai poʻo le 15 pata o iodine i le 10 lita.

Lelei sasaina togalaau togavao 2-3 taimi ma se vaeluaga o le vaiaso. O le tau e tatau ona mafanafana ae le o timuga.

Metotia o tauiviga

E faʻapefea ona faʻaumatia le ono o Me? O le taua i le May ma le pito i luga e tatau ona faʻalavelave.

Paʻu

I luga o fualaau aina fualaʻau tetele o loʻo tautau faʻatasi ma sina vaega itiiti kvass, pia pe faʻafefe i le vai fuga uʻu. O le tosina atu i le manogi, o le a lele ai iniseti i totonu o le togalaau, ma le ulu atu i totonu o le maunu, o le a le mafai ona alu ese.

O lenei metotia o le a avea ma se fesuiaiga mo le Khrushchev, e taofia ai i latou mai le le na o le aina o laulaau o laau, ae faapea foi ona tau i le eleele i totonu o le togalaau e tuu ai fuamoa. Aua e talafeagai lenei lapisi palasitika lapopoa (2-4 lita), o loʻo faʻapipiʻiina i se lala laau i maea poʻo se maea malosi, e sili atu ona vavalalata i le ogalaau, o lea e le faʻafuaseʻi ona motusia le lala.

Faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le pito i luga o le fagu, o loʻo amata ai le faai, ina ia mafai ona paʻu i totonu le Maybirds. Tulaga uma e tatau ona 1/4 poʻo le 1/3 atoa inu pusa.

O le aso e sosoo ai, ia aveese le pusa ma aveese ia pusi fasi (e mafai e se tasi ona faaputuputu e oo i le 20 fasi vaega) sui fusi ma toe tautau i luga o laau. O le mea lea atonu o le a le mafai e fafo o le fagu ona alu i fafo o le fagu, faʻafefe pito i totonu ma se kulimi mafiafia pe tipiina foi fusi-pulupulu, punou i totonu, agai i lalo.

E faʻapefea ona fai se paʻu pipi - ata:

Mo fafine e mafai ona faʻatulagaina umi le palae ala i le tufatufaina i le tele o nofoaga i le togalaau sina luʻu o le faapalaga po o le manurele. O peʻa o le a faʻaalia nei vaega e sili ona lelei mo fanau i le lumanaʻi, ma tuʻu fuamoa i lalo o le eleele e lata ane ia i latou.

I le amataga o le tautoulu, o le a aliali mai ai uluaʻi fua eli ma faʻaumatia. I lalo o le tasi o faaputuga o meaʻai e mafai ona e mauaina i luga o le tele o meaola ninii.

Mailei

Muamua ma le sili atu le faigofie o le mailei aua Khrushchev e le manaʻomia ni tau faʻapitoa. Ua lava le tautau o se moliuila latalata i le puipui, ma i lalo pakete vai ma kerosene. O le tosina atu i se malamalama susulu, o le May beetles o le a osofaʻia ai se faʻalavelave ma mulimuli ane maliu ai i totonu o se pakete poʻo se apa vai.

O le auala lona lua e sili atu ona aoga ma faitogafiti. E pei o se vaʻa loloto e mafai ona e ave tolu le lita, ma i le faai e tuu ai se palasitika po o se uamea toso faʻatasi ai ma se lautele lautele (ina ia pa'ū le paʻu i lalo ole pusa). Luga o le mailei ua taofia le tumau moli susulu malamalama. Faatasi ai ma le amataga o le taeao mai faletupe ua mafai ona e mauaina se puʻeina o May beetles.

O le isi ituaiga o faʻataʻaiga taugofie o tuufaatasiga o le auala muamua ma le kelu. I totonu o se pakete po o se isi atigipusa ei ai puipui lautele maualuluga malamalama malamalama (e mafai ona e faia se pu i le pito i lalo o le pakete tuai ma faapipii i ai se moli, e le aofia ai vavao ma gaʻo mo le sola ese mai i le vao), ma o pito o le pusa e faʻafefiloi i le 4-8 cm le papa kulimi, gaʻo poʻo kelu faʻapitoa i iniseti. O le oʻo i le pito i lalo o le pakete, atonu o le a le mafai e fafo ona paʻu i fafo ona o paolo paʻepaʻe ma maualuga.

Malamalama i le malamalama mama - ata:

Afai e leai se pa puipui i lau eria e uiga i soʻo se iniseti e tosina mai i le malamalama, ona faʻaoso lea i luga i le va o laau lanu sinasina papae. Soo se veli poʻo se pepa tuai e faia. Faʻataʻitaʻiina se uila o le malamalama i luga o le tapoleni, o le a tosina mai ai se numera toʻititi o iniseti.

Aloese mulimuli i fautuaga faʻapitoa e pei o le tuʻuina atu o ata tifaga i luga o le eleele e latalata i le malamalama po o le bait baits. I le amataga o le oso aʻe o le la, e te lamatia le mauaina o tagata le salalau iina fagafao po o pusamaua i se mailei pipii.

Ma le lima

O se tasi o auala aupito sili ona tumau ma le faʻamaoni - faʻamavaeina o le aʻaʻo matutua. O le faapipiiina o le eleele i le va o laina o togalaau o le 10-40 cm o le a mafai ai ona maua ni vaega o le Khrushchev loloto i lalo o le eleele, lea e vevesi ai le pateta pe fufulu aʻa o isi laau. E le mafai ona afaina uma meaola faalafua, ae faaitiitia le faitau aofai o tagata, faateleina le avanoa e laveai ai fua.

O fili faalenatura

O le auala e sili ona lelei ile faʻaleleia ma le saogalemu o le taufetuli i le 'upega tafaʻilagi. faʻanatura masani, i lana taumafa ua aofia ai le cockchafer. Faatasi ai ma i latou lapisi, manu ma manulele. Na faamatala e le Faatoaga mataupu pe a maua e a latou fagafao (pusi ma taifau) iniseti mai taaloga taʻavale i luga o le lele ma aumai i latou e ona.

Le faatosinaina o fetu, thrushes ma isi manulele e te mafaia faapipii se pesini vai ma se aau soosooma tautau i laau lata ane ma pou pusa faʻaputu. O le fafagaina faifaipea o le a iloa ai e manufelelei o iniseti manaia i lau togalaau, ae mafai ona tupu ai se isi faafitauli. O le taimi lava e te faʻateʻa ese ai le faʻaogaina, e tatau ona e sailia ni auala e puipuia ai fatu ma vine mai i le laveaʻiina o manu.

Vailaau Mataʻutia

Faʻasaga i pīpī, faʻamaʻi-faʻafesoʻotaʻi Agtara ma Konfidor e aoga.

O loʻo faʻafeiloaʻi i totonu o le eleele i se ituaiga o vaifofo ua faʻamamaina i le vai, ona ulu atu lea i totonu o laau, ua leva mai i le mea e ulu atu ai i totonu o le tino o frunches voracious ma 'ai ma laʻau, poloka poloka meaʻai pe a mavae ni nai itula.

I totonu o le aso poʻo le lua e iniseti ai iniseti oti i le fiaaai. E mafai ona e aoao atili e uiga i auala e tau ai le cockchafer ma ona aʻa mai a tatou tusiga.

Iʻuga

Faʻalagolago i metotia o tauiviga e masani ona e masani ai, i luga o le tele o le fanua o le togalaau ma tupe maua, e mafai ona e faʻaaoga le anti-maypole aganuu masani o lona uiga, ma faʻaonapo nei - faʻaaoga vailaau.

Le tele lelei ma lelei o le fofo o le a avea ma se tuufaatasiga o le tele o auala. Aua le manatu faatauvaa i le mana o mailei mama ma le fili masani o Khrushchev.

Faʻaleagaina o vailaau faʻasaina e le mulimuli foi. E mafai ona faʻafefiloi pene i le taumafataga, ma faʻamalo le vaega atoa e na o le faʻaleagaina o laau ma lou ola maloloina.

O le mea sili tagata matutua matutua taimi Taumafa mai i lona teritori, ina ia oʻo i vaitau e sosoo ai, e te le tau amataina se taua ma o latou aʻa.