Vaega o kukama Parthenocarpic

Faʻapitoa ma tulafono o le faʻalauteleina o se kulupu masani kulupu

O aso nei, o ituaiga eseese o kukama ituaiga e matua tele lava na o tagata o le tau mafanafana na tepa aʻe o latou mata. O se nofoaga agavaa i lenei lisi lapoa o loʻo nofoia e le 'auʻau o loʻo i ai le "Colonel Moni", o loʻo i ai le manaia lelei ma e faigofie ona faʻaaogaina.

Eseesega faʻamatalaga

Kukama "O lenei koluma" e mafai ona mafua i le vave-hybrids hybrids ma maua maualuga ma tuuina atu ia i latou le faamatalaga lenei:

  • I totonu o le 45 aso i le maea ai o le oso mai o ni paʻu ola, ua amata ona latou fua mai, ma o fua na fuaina faatasi.
  • O le laau o loʻo i ai se malosi malosi srednevetvistvy i le lanu meamata, sina pisapisao, o ni laulaau paʻu laititi o laʻau laʻititi i pito.
  • Fualaau aina e ola ai fusi, fai foliga paʻu ma ua ufiufi i nai mea laiti.

E te iloa? E manaʻomia le pulumu manava mo se mafuaʻaga - i le taeao e tele le susu.

  • O le paʻu e manaia ma lanumeamata.
  • Ole fua ole fua o le fua e le sili atu i le 4.5 cm, o le umi e mafai ona oo ile 15 cm le umi, ma o le mamafa o le mamafa e 115 g.

Malosiaga ma vaivaiga

O lenei ituaiga ua maua ai le faʻaaloalogia o le au faifaatoaga faafetai i le tele o mea taua manuia:

  • Faʻafetai i le ituaiga o fugalaau, e faʻaalia ai le lelei o le seleselega - e oo atu i le 4 kilokalama mai le 1 mita.
  • I lalo o le lelei ma le tausiga lelei, e oʻo atu i le 10 kilokalama e mafai ona aoina mai le 1 mita.
  • O le tetee tele i le cladosporia, aʻa o le pala, vaega lanu enaena ma le paʻu manogi.
  • Faʻafeiloaʻi fua o fua e valu pe a faʻatupulaʻia mo le faʻatau.
  • O le fetalaiga laititi e mafai ai e oe ona faigofie ona selesele.
  • O fua e le sili atu ma e le mimiti.
  • E talafeagai mo salamalie fou ma le gaosiga.
  • Faʻamaonia atoatoa i le totoina ma le fale lauʻeleʻele, ma i totonu o se avanoa tatala.
  • E mafai ona fua mai i luma o le kiona muamua.

E i ai le tele o mea le lelei o se vaovao nai lo tulaga lelei, ae o:

  • O laau toto e ola i totonu o le kiona, o fua e sili atu nai lo le laufanua.
  • Afai e le fetaui le vevela, o le a faʻaogaina i totonu o le kukama.
  • O fua o kukama "O lenei konekarate" e ola mo se taimi umi ma e seasea ona i ai le 100% germination.

Vaega o le tuputupu ae

E ui lava o kukama o lenei kulupu e le o se mea e sili ona mataga, latou te iai ni tulaga manaomia mo le tulaueleele ma le moli.

E te iloa? Na tupu le kukama sili i Isaraelu. O lona umi e 1.18 mita!

Malamalama ma le nofoaga

Kukama e manaʻomia le susulu o le la, ae e tatau ona faataapeapeina. O le mea lea ua fuafua ai lenei laau ina ia fiafia laulaau i le malamalama, ma o le fua o loo natia i le paolo. I totonu o le togalaau i le va o kukama i le itu i saute, e mafai ona e totoina se laina o sana, lea o le a malu puipuia ai mai le susulu o ave. I totonu o le fale mafanafana, e faʻamaonia atoatoa le faʻaogaina o mea e faʻaaoga. E tolu ni vaega ua maliliu:

  • Komepi kukupa maua le lagolago latou te masani ona sailia e le natura.
  • E itiiti le maʻi o le laau, aua e leai se fesootaiga ma le eleele.
  • O laulaau o le a maua le malamalama mama, ma o fua o fualaau e manaʻomia.

O le nofoaga sili ona talafeagai mo le atinaʻeina o se "Colonel Real" o le a avea ma tomato, kapisi, pepa, pateta, aniani, kāloti na faʻaaogaina. E tatau ona maua e moega ia lava le vevela o le sola ma puipuia mai faʻataʻitaʻiga.

Sini o le eleele

O lenei ituaiga, e pei o kukama uma, e ui i lea, e talafeagai mo eleele vevela, eleele lelei ma le maualalo o le eletise. Faʻaititia le aofaʻi o le eletise i totonu o le palapala e ala i le faʻaitiitia.

E fautuaina le nofoaga e sauniuni i le tautoulu, e pei o le mataupu o le tautotogo e mafua ai le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi. Ina ia faʻaleleia le faʻaleleia o fualaʻau, manua po o le faapalaga, paluga poʻo fomaʻi faʻasaina e pei ole superphosphate, faʻapipiʻi ammonium nitrate e faʻapipiʻi i le eleele.

Tulafono o le fausiaina o le "Kolone moni"

O fualaau 'eseʻese "O lenei Kolisi" e mafai ona ola e ala i fualaau, ma totoina saʻo ile eleele. Mo le totoina saʻo, e taua le tuʻuina atu o le avanoa e toe foʻi ai le kiona.

I totonu o nuʻu, e taʻitaʻia tagata i le aso 6 o Me - o le Orthodox Church of St. George the Victorious. O le vave totoina o fatu i le eleele e na o totonu lava o le itu i saute. O le metotia fatu e lelei mo le mauaina o se seleselega muamua - e masani lava o lenei eseesega e lua vaiaso.

Faʻatoʻa fatuina

A o lei lūlūina fatu i totonu o le palapala, e fautuaina ia fufulu i se vaivaiga vai vaivai o le palatini ma tafa i le po, ma sasaa moega i le aso muamua ma le vai mafanafana ma ufiufi i se ata mo le vevela.

O le tele o fai togalaau latou te faʻaaluina muamua le faʻamalosi o fatu: o fatu na togafitia e afifiina i se fusi ma tuʻu i totonu o se pusaaisa mo le 1.5 aso.

O fatu e lūlūina i se palapala eleele e le sili atu i le 4 cm, ma o le mamao i le va o latou e tatau ona oʻo i le 10 cm. I le va o laina e tuʻu ai se mamao e 70 cm i le 1 mita.

Tuputupuina o laau

O le totoina o fatu mo laau toto e maua ai le tele o gaoioiga mo le sauniuniga o fatu, fanua ma le afifiina mo le lulu. E pei ona taʻua muamua, o fatu o lenei ituaiga e le totogo uma, o lea ao lei luluina e mafai ona e teena le le talafeagai e ala i le tuu i totonu o se vaifofo.

Ua saunia e ala i le soloia o le afa sipuniti o masima i le 100 g vai i le vevela o le potu. O fatu lelei o le a i luga, ma o le a oʻo mai mea leaga. Ma le isi, o fatu e togafitia i le paluga masani ma totoina, afifi i totonu o se ie susū ma tuu i le potu mo 2-3 aso.

O le ie e tatau ona faʻafelosolo ile taimi e faʻamago ai. O fualaau paluga e totoina i ipu taʻitasi po o kaseti mo fatu laau i le loloto o le 1 cm. O fuamoa pati e faigofie foi ona faʻaoga, lea ua tumu i le vai mo le fula.

O fualaau e faʻafeinu mai se sipuni ma vai mafanafana ma ufiufi i ata tifaga poʻo tioata e puipuia ai le susu ma le vevela.

Tausia mea

O le tausia o se kulupu, e tusa ai ma iloiloga o tagata fai togalaau, e le o se mea tele. E aofia ai le veleina lelei o timuga, faʻafefe talafeagai, faʻamaʻalo o le eleele ma le fafaga lelei.

E taua! E le gata i lea, o le "Colonel" ituaiga kukama eseese i le malae vaalele e le manaomia ai le fausia o se togavao, ma pine e faia e aunoa ma le afaina o le laʻau ma le itu itu.

Faʻasa

I totonu o le greenhouse, ua lava lea e faʻaleleia ai laau taʻitasi i le vaiaso pe faʻatasi foʻi ma le fesoasoani o se fale e faʻaaogaina ai le fale. I le matala, e afaina ai le timu i le timu. Afai ei ai se lamala, ona iai lea o le aso.

Suavai mo lenei mea e tatau ona mafanafana i le la, ma e sili atu ona lelei le faʻaalu 1-1.5 itula aʻo leʻi goto le la. E le mafai ona tafe i luga o le laʻau, talu ai o le vai faʻatasi ma le vevela lelei i le po e mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻaleaga. Faatasi ai ma le faagasologa o le tuputupu ae, e sili atu ona talafeagai i le vai i lalo o le aʻa.

Laʻei pito sili

Laʻau taumafa e faʻatino pe a oʻo i le 20 ° C le malulu o le ea. E sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le faʻalautele i le pepa. I le uluai laasaga o le tuputupu aʻe, e manaʻomia e kukama le faʻamaʻi faʻasamaʻi mo le vave faʻaolaina o le lauusiusi, ao faʻamafanafanaina le malōlū e manaʻomia i le taimi o le fugalaau ma le faʻaogaina o le ovary.

I le laasaga o le fuaina o meaʻai e faʻaogaina ai le vailaʻau ma le mea faʻapipiʻi. Mai auala e le faʻaleleia mo laei, e mafai ona e faʻaaoga le fusi o le efuefu, fefete, faʻafefe vaivai o mullein. Komepiuta e tali lelei i le fufuluina o se sipisi o le sipisi, lea e avea o se ofu pito i luga ma le puipuia o faamaʻi.

O se vaifofo suamalie ma le iodine ma le serum e faʻaaogaina foi e avea ma meaai paleni. Afai o le palapala ua lelei le faʻafefiloi ma mea faʻalaʻau i le tautoulu, ona le mafai lea ona e faia luga o laei, ona o le tele o mea oona e afaina ai le atinaʻeina o vao ma le lelei o fua.

E taua! O le faʻamalosi faʻateleina faʻatasi ai ma le faʻamaʻi faʻamalositino e mafua ai le le lava o le potassium, ma o fua e foliga mai e pei o se pi.

Puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

E ui o le "Colonel Moni" e teteʻe i le tele o faʻamaʻi pipisi, o la latou puipuiga e le tatau ona faʻagaloina. O fua o kukama e vave vave ona tupu, o le mea lea o le faaaogaina o vailaʻau mo le gaosiga e le saogalemu mo le soifua maloloina.

Ina ia puipuia ai le paʻu palapala, lanu enaena, gau, e mafai ona e faʻaaoga auala le aoga i le lima. O se fofo ua faamaonia lelei ma iodine, susu ma fasimoli.

I luga o se pakete e 10-lita o le vai e vevela i le la, faaopoopo i ai le 30 mataua o iodine, se fagu lita o le susu ma le 1 sipunipuni o le fasimoli e pipii ai le fofo i le pepa. Toto le moega i aso uma 10 mo lenei faʻasologa. E mafai ona suia le susu i le uila po o le kefir.

E fesoasoani le suauu paluga e tau ai le fulufulu lauulu; 75 g o le mea e tatau ona faʻamaʻape i le 10 lita o le vai ma faʻamalolo laau i aso uma e tolu.

I le tulaga o paiotiosis, faʻaleleia ma fafaga i se vaifofo o Trichopol fesoasoani lelei. Pe a faʻaleleia e tatau ona faʻamafola ni laulau se lua i le 1 lita, ma mo le faʻaleleia o vai - papa e lima o le fualaau faasaina i le 10 l. E mafai pe a totoina ni fatu e tuʻu i totonu o vaieli taʻitasi i luga o le papaavale Trihopol mo le puipuia.

O faʻamaʻi masani masani o kukama o slugs, anufe ma moli vaʻaia, whiteflies ma melon aphids. O le tau faasaga i malo e leʻi valaʻauina e amata i le tautoulu, eliina le palapala mo le taumalulu. I totonu o le eleele avanoa e sili atu ona faigofie le tau ma mea faʻamaʻi aʻafia nai lo le fale koli.

Mo le tauina o pusi, e tatau ona vaʻaia le palapala i taimi uma, ma o nofoaga e maua e tatau ona tumu i le kerosene pe na o le kuka ai foi. Aua le fiafia i pusi, uʻamea ma le lime faʻamamaina, lea na lilofia ai le eleele. O le auala lava e tasi e faʻaaogaina e taulima ai slugs.

O se apogaleveleve mite e aliali mai pe a mamago le eleele, o lea e taua ai le faatumauina o le malulu e manao ai. E fefefe le siama i le manogi o aniani ma le kalama, faatasi ai ma mea e tatau ai ona togafitia le moega 4-5 taimi i le vaitau. E mafai ona lūlū le otaota i le va o laina, o le manogi lea e teʻena ai nei iniseti.

E matua faigata lava ona aveese le whitefly mai le saite. I le taimi o le seleselega, e mafai ona e taumafai e fufuluina kukama i le tapaa - o le a fefefe ese le meaola. Ma afai e aoina le seleselega, e sili atu ona lelei le togafitia o le saite ma sauniuniga kemikali, mo se faataitaiga, "Inta-Vir".

O le faʻatupulaia o tulaga o le "Colonel Moni" e le ese mai tulaga mo isi hybrids. Faʻatasi ma le tausiga lelei ma le faʻamaʻi mai faʻamaʻi, o lenei ituaiga o le a fiafia ia te oe i fualaau suamalie, suamalie ma se seleselega tele.