Laʻau

Bouvardia fugalaau: tausi fale ma metotia o le toe gaosia

Ina ia lelei le fale, e teuteu e le tagata le potu, masani ona latou faʻaaoga fugalaau fou. E mafai ona latou nonofo i luga o le windowsill, ma luga o le laulau, fata, ma isi. O le tusiga o loʻo talanoa e uiga i se fugalaau matagofie - bouvardia. O le vaʻaiga lenei o le fugalaau faʻamafanafana lea na faʻaleleia mo le sili atu ma le seneturi ma ua sili atu ona lauiloa i le va o tagata fiafia i fugalaau.

Faʻasologa autu

Bouvardia o se faʻafefiloi o ituaiga fugalaau e 30 mai le aiga o Marenova. O tagata e sili ona lauiloa o loʻo tuputupu ae o:

  • Faʻasaʻo. Laʻau faʻasolosolo, o le maualuga e oʻo atu i le 90 cm. O fuʻa ma fugalaau e umi atu nai lo isi ituaiga uma. O laupepa e faʻafeagai, mafiafia, mamao. Le lanu paʻepaʻe po o le lanu piniki. Fugalaau e mamao ese mai le tasi.
  • Yellow. Se ituaiga meaola e susulu i ona lanu samasama lanu samasama ma lafoaʻi. E fufui fugalaau le tasi i le isi.

Pink vevard

  • Loto malie-osooso. E na o le 60 cm le maualuga e alu ai. O lau laʻau e pei o le fala o le a foliga lelei ma le faʻaogaina o le gaogao. Lanu e mai le moli lanumeamata ma le lanumoana.
  • Aiga. O se tamai laau (e oʻo i le 30 cm) faʻatasi ai ma mea faʻapipiʻi, pe o fugalaau mai le piniki i le fugalaau o le vine.
  • Jasmine fugalaau. Se fugalaau laitiiti (e oo i le 30 cm), lea e tosina ai le tele o fugalaau paʻepaʻe. O le manogi e ese mai isi sui i faʻamatalaga a le Jasmine.

Soo se ituaiga o bouvardia e matagofie tele, o lea e fiafia ai faifaatoaga e teuteuina le saite ma i latou. E lauiloa foi i latou o loʻo faʻauluina ituaiga fou e faʻalelei ai o latou lanu, foliga ma 'apa.

Eseese ituaiga o bouvardia

Bouvardia fugalaau: tausi fale

E manaʻomia e togalaau taʻitoʻatasi le tausiga, ae faʻatusatusa i isi, o le fugalaau fugalaau e le lelei.

  • Lulu
Brovallia fugalaau: tausi fale ma auala e toe gaosia ai

O le vevela o le potu (20-25 tikeri) e talafeagai mo le faʻafefe, o le a lagona lelei ai ile fale.

Ae peitai, i le taumalulu e sili atu ona paʻu le vevela i le 12-15 tikeri. Afai e nonofo tagata e nonofo i totonu o se fale tumaoti, ona oʻo lea i le taumafanafana e mafai ona saogalemu le fale i le auala poʻo le fale.

  • Totogi

E te le manaʻomia le fufuluina o le fugalaau, o nisi taimi e mafai ona fufulueseina mai le efuefu. O le taualumaga e le o taʻua i taimi uma ma o loʻo faʻatino e pei ona tatau ai poʻo i le talosaga a lē e ona.

  • Soo

E mafai ona e faʻatauina se fanua - o se faleoloa e talafeagai mo laau totō teuteu.

O le isi filifiliga o le faʻafefiloiina oe lava ia, ave pepa, eleele masima palapala ma le oneone i se fua faatatau o le 2: 2: 1.

Taua! Malosiaga mo le tulaueleele e manaomia se mea itiiti ma le papaʻu. I totonu o ipu tetele, ua leiloa le laau.

  • Faʻasa

E tatau ona faʻaleleia le faʻatau, aua a leai o le a amata ona pala le laau. E mafai ona e malamalama ua oʻo mai le taimi i le maualuga mago pe susu.

I le tau malulu, e faʻaititia le vai i le tasi ma le afa i le lua taimi.

  • Malamalama

Bouvardia e manaʻomia tele le malamalama. A aunoa ma lea, o le a le mafai ona tupu fugalaau, o lea o faamalama e faasaga i matu o le a avea ma se filifiliga leaga mo le tuputupu ae.

Totoina o laau

Fugalaau Lantana: tausiga ile ma metotia o le toe gaosia

E ui lava o le laau e taua o se mea taua, ae ua toe tupu i le averesi tasi ile 2-3 tausaga. O se mea e faʻapipiʻiina e faia i le tautotogo. O laʻau e maua i totonu o se eleele mama ma mama ona toe siaki lea e pei ona masani ai.

Mo se faʻamatalaga: e mafai ona totoina se laau tuai i se mea i luga o le auala (ae le o le mea o le a mauaa) pe na o le lafo ese.

I le taumalulu, e mafai ona faʻagaloa le pala. O le a tatau ona vavaeina, ma le le alofa. A leai, i le tautotogo atonu e le mafai ona fuga. O le a faʻamanuiaina foi taʻiva.

Tofiga

Fugalaau Catharanthus: tausiga ile ma auala e toe gaosia ai
<

Bouvardia e mafai ona faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le togavao poʻo le vavaeina. O le auala muamua e le afaina, aua e matua faigata lava mo tagata masani. I le fale, latou te fiafia i le lona lua.

Bouvardia

<

O faʻasolosolo apical e faigofie ona maua i le eleele ma totonu o le vai. O le vevela e tatau ona vevela. O le faʻaopopoina o le faʻaaogaina o le vai e aoga.

O le faaleagaina i le laau e mafai ona mafua mai i aphids ma spider mites. Ae ui i lea, e seasea lava. O le pulea o pest e aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa mai le faleoloa.

Bouvardia o se fugalaau e te manaʻo e ola ai ona o lona faigofie, matagofie ma le manogi. Na te le manaʻomia se tausiga matuia ma o lea e tosina mai ai le mafaufau o tagata e fiafia i fugalaau. E taua foi le avanoa o le fale mo le faʻatau, aua e masani ona faʻaaogaina e tagata fugalaau e faʻaputu ai lapisi.