Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona fai se fugalaau fugalaau? O a tulaga e manaʻomia e ia?

Crassula, Crassula, Laʻau Tupe - O igoa ia o le fale lauiloa e tasi. Pe a oo mai i le laau tupe, e masani ona faatatau i le taimi o le vaʻalele - Crassula ovata.

O lenei laau toto ua mafaufauina tupe mascot, o se faailoga o le manuia o le tagata e ona.

O se fiafiaga sili mo fugalaau fugalaau e fuga mai i le porkyanka. Ae, talu ai e tupu lenei mea mai tagata uma ae le o taimi uma, o lenei mea na tupu na amata ona fesootai ma le faʻatusa: na amata ona fuga mai le gaʻo gaʻo - o lona uiga o se faʻaleleia atili o tulaga tau tupe o loʻo oʻo mai.

Ina ia ausia le fuga o le fugalaau, e tatau ona e faia ni tulaga saʻo mo ia, o mea uma! Afai e te le amanaiaina ia faailoga le mautonu, e pei o le "e le mafai ona e faatauina, e tatau ona e gaoi" pe "e lei totogo i le tausaga muamua - ae le o laʻu laau", o le fatu o le faafitauli o le tausiga saʻo lea.


O se togafitiga maloloina, lelei-teuteuina i soo se tausaga e pei o se laau. E i ai sana saʻo, faʻamafaʻatasi i le taimi o le ogalaau, lala faʻamalosi saʻo ma susulu, laʻau ova. Afai e paʻu le lala o le Crassula, afifi solo i le laau, poʻo le masani ona tautau e pei o se ampeli, ma laulaau e manifinifi, miti ma laiti, o lona uiga e tasi lava le mea - e le o faia ni tulaga lelei mo atinaʻe. Fuga i lenei tulaga o le a le tupu lava. O le fafine gaʻo o le a ola, ona e matua faigata lava, lelei le fetaui lelei i soʻo se tuutuuga laau. Ae o lona matagofie uma o le a le faaalia.

Faʻamatalaga:

Tuutuuga o le taofia

O le mea sili ona taua o le moli. E siitia lelei e Crassula le ave o le la i soo se taimi o le aso ma le tausaga.
O le malamalama mama o se mea tatau. A aunoa ma se aofaʻiga tele, e faʻalauteleina lala, e faʻaleleia le aoga, e faapaleina le pale, lea e faʻapupula atili ai le laau.

Le mea taua lona lua - vevela. Mai le tautotogo i le tautoulu, o le fafine gaʻo e faʻafefe maualuga le vevela, e le gata i lea, e alofa ia i latou. I le tautoulu, e tatau ona faʻaititia malie le vevela i totonu o le potu ina ia mafai ai ona maua se mea maualalo ile taumalulu: +5 - +10 tikeri e aoga tele mo le taimi o totoe.

Malamalama talafeagai ma le vevela - O tulaga e lua e sili ona taua mo le fufuluina o fugalaau fugalaau!

Tausiga

Faʻasa puna-tautotogo teleae le masani. E le manaʻomia le faʻamautuina o se faʻataʻitaʻiga manino o le faʻafeinu - e tusa ai ma soʻo se mea totino o le ala sese lea. Ae o le gaʻo gaʻo, o le mea lea e tatau ai ona tausisi i le tulafono o loʻo mulimuli mai: latou te paʻu pe a maeʻa le eleele i totonu o le ulo. O mea uma, ae le naʻo le pito i luga. E faigofie ona fuafua i le mamafa o le ulo.

I le taumalulu, i le tau maualalo, fafagaina e le masani ai. O le tulafono lenei o le sili atu le lelei le sasaa nai lo le sasaa. E le oti Crassula ona o le leai o le susu. Ma mai le sili atu, o aʻa o le a vave ona pala.

O laei pito sili e faia i le taimi mafanafana, afa o le fualaau o loʻo faʻamatalaina i luga o le afifi faʻatasi ai ma le faʻamaʻi tasi ile 3-4 vaiaso. O le sili atu o le tele o le faʻamaina e matua leaga lava mo soʻo se laau totō, ma mo le suavai ole mea e faʻaleagaina. E sili atu le aua le faʻamafanafana i mea uma, nai lo le faʻaopopo tele.

Ata

Fuga

I lalo o le tausisia o tulaga tuputupu ae, o le a totogo le maata. E tupu lenei mea i luga o laau totō matutua i se taimi malolo, i le taufaʻaiuiuga o le autumn - i le taumalulu. A maeʻa ona toto le laau i lalo ifo o le masina, pe a ma le masina, e aliali mai ata.

Faʻalogo! O le fugalaau e tupu i le pito o le paina, e tatau ona faia le teuteuga i le tautotogo ma i le afa muamua o le taumafanafana, ina ia mafai ai e lala talavou ona tafe mai.

Fugalaau paʻepaʻe ma le lanu piniki, manogi, e aoina i le leai o se faʻalavelave. I tulaga malulu, o le fugalaau e tumau mai i le 2 i le 3 masina. Aʻo magumagu le kulupu, ua vavae ese i latou ina ia le faʻaumatia le malosi o le laau ile fatuina o fatu.

E malolo foi Crassula pe a uma ona fuga. - e tatau ona e faʻamalo malie seia oʻo i le amataga o Mati. Ona toe faia lea o le taamilosaga o le tausiga - toe gaosia (pe a manaomia), malamalama, tele vaiinu, faapaleina o pale, laei, folasaga ao taoto, vavala.

E pei ona mafai ona e vaʻai, e mafai ona faia ni tulaga lelei mo le atinaʻe lelei o se fafine gaʻo, ae faigata. I o matou fale mautotogi i le taumalulu e faigata ona maua se nofoaga manaia. Faʻatagofie mo tagata o loʻo i ai ni aloiafi ma vaʻalele. O tulaga e sili ona talafeagai i totonu o togavao malulu ma verandi e leʻi faʻaleleia.

Faʻamalie oe i se taimi mulimuli ane ma lau fugalaau fugalaau!