Fua o le gaosiga

Ata ma foliga o le galueaina o Pelargonium Pak Viva. Suʻesuʻe ituaiga lauiloa - Rosita, Madeline ma Carolina

Pelargonium pak Viva o se laau lea e le mafai ona toilalo e tosina mai ai le gauai o tagata pasese. E manaia le foliga mai o le tino i le taimi muamua. O le mea sili ona aoga o lenei fugalaau o le totoina o peti.

O le isi uiga taua o Viva Pelargonium o se tausiga le lelei ma fuga tumau. O nisi faifaatoʻaga e fiafia i lenei laau mo le faʻamaonia. O aso nei tatou te talanoa e uiga i le auiliiliga o lenei matagofie.

Talafaasolopito ma faʻamatalaga faʻamaʻi

O le aoga sili o le ituaiga o lona tomai e fuga vavema ina ua mavae lena fuga mo se taimi umi. Mo le taimi muamua na tuʻuina atu ai se laau o lenei ituaiga i se faaaliga i Europa. Faʻafetai i lenei lalelei e te manaʻomia tagata o Suetena mai le vasega pepe a Rokdal. I lena mea na tupu, o le pelargonium Viva na maua ai se lagona moni, o le mea lea i le 2012 na aumaia ai i se tauvaga i Moscow, lea na manumalo ai le fugalaau i le silia ma le tasi le taui.

Vaega o foliga vaaia, faʻamatalaga ma ata o mea masani masani

O lenei ituaiga o pelargonium e matua ese lava mai ona itu. E sili atu ona tutusa i le terry Asian buttercup poʻo rosa mumu. I luga o se tasi tulaga e le mafai ona maua mai i le 5 i le 30 fugalaau. I le lautele, o togi taʻitasi e tusa ma le 5-6 simita.

E le fetaui lelei faʻamafanafana i pulumu taitasi, ona e mafai ona faigofie ona e mafaufau i fugalaau taʻitasi. E faasolosolo lemu le palatini, ae o lenei mea e sili ona tauamiotonuina i se vaitau umi o le fugaina - e masani lava ona tumau pea le totogo i luga o le laau mo le 15 aso.

Bush e pei o le fugalaau fugalaau mo lona faʻatusatusa. Paranesi mai ia te ia i taimi uma ma igoa. O lapisi laupepa e matua vevela lava, e tusa lava pe itiiti le leaga, i le fatu latou te tamaoaiga tele - pouliuli lanumeamata. Faʻateleina le malamalama i laulaau o le laau ma sili atu ona matagofie, ma o le numera o laʻau e tupu aʻe ai le numera o peduncles.

Fesoasoani! O le tau o se faʻamatalaga masani a Viva pelargonic e eseese i le va o le 150 rupu, ma e tatau ona sili atu le totogi o lau laau-e tusa ma le 600-700 rubles ua uma ona iai.

Matou te ofoina atu e faamasani i faʻamatalaga ma ata o ituaiga taatele o pelargonium Viva.

Carolina

O lenei mea totino e ese mai i petals lilac-paʻepaʻe paʻepaʻe. I le paʻi o loʻo latou pala, o fugalaau e tupu tele i luga o le vao. Mai i le 3 i le 5 le tasi o fugalaau e tasi e fai i luga o se tasi fugalaau fugalaau. Pepa o pepa e masani ona lanumeamata, e ese mai i lo latou tuputupu ae i le lautele. O le taimi vavalalata ua mafaufauina umi, ma o le faagasologa lava ia e matua tele.

Madeleine

O le eseesega e iloga i le sao o le vao ma le umi o le fuga. E lautele le laulaau, ae tatou te le o talanoa e uiga i lapoa tetele. Le lanu o laulaau e lanumeamata lanumeamata. O lenei vāʻau o loʻo taʻua o se variu. O le paolo o petals e masani ona paʻepaʻe, ae o le susulu e foliga mai i le la.

Rosita

Petals o lanu piniki mumu. O laʻau e lanumeamata ae e le pogisa. I luga o se tulaga e tasi e uiga i 5-6 puʻe e mafai ona fai. I le vaitau o le fugalaau, o le umi e tusa ma le 15 aso, o fugalaau fiafia i lo latou susulu ma le matagofie.

E faapefea ona toto?

O lenei faagasologa e le mafai ona taua tele le faigata. E tatau ona totō laau i le vaitau mai ia Novema i le ogatotonu o le tautotogo. E mafua lenei mea i le mea moni e pei ona tupu le fugalaau, e tatau foi ona faateleina le malamalama o le aso.

Faʻaleleia eleele

E masani ona maua e le au faifaatoaga le mea ua uma ona saunia. E tatau ona faʻatau na o le eleele ma faʻamaoniga paleni o le eletise. Ae peitai, e mafai ona e kukaina oe lava ia. Mo le mea lenei:

  • turupa;
  • peat;
  • vaitafe o le vaitafe.

O loʻo faʻatulagaina taʻiala i le uiga o le 2: 1: 1. O nei mea uma e lelei e faʻafefiloi ma faʻatumu le gafatia.

  1. Afai e te totoina ni meaʻai, ona tatau lea ona avea ma se ulo.
  2. Afai e tatau ona toto na o fatu, i lenei tulaga ua tumu le pusa laupapa i le paluga.
  3. A maeʻa lena, o le fatu e tuʻuina i se mamao e 5 simita le tasi mai le tasi ma faʻafefe faʻafefeteina ile palapala.
  4. Ona faʻamalulu lea o le eleele, ae tatau ona faia lenei mea i le na o le fufuluina ma na o le vavaeeseina o vai.
  5. I le maeʻa o taualumaga uma, o le atigipusa e ufiufi i se ata tifaga, lea e tatalaina mo le fausiaina i aso uma.

Malamalama ma le nofoaga

E ui lava o Pelargoniums e sili ona fiafia i nofoaga lelei, Viva e aʻafia i le ituaiga e pei o penumbra. Mo lea e sili atu le tuʻuina o se fagu ma se fugalaau i le itu i sisifo poʻo le itu i sasae o le potu.

E taua le mataʻituina le mea moni e faapea, o le eleele lava ia e le i luga. A oʻo mai aso mafanafana, e sili ona lelei le faʻaleleia o le laau.

E faʻapefea ona tausi?

  • Tulaga faʻatau. E le manaʻomia le faʻamamaina o le palapala mo le pelargonium i taimi masani. Ua lava le na o le faamautinoa o le aʻa e le malogo. Aua nei galo e uiga i le alavai, lea o le a puipuia ai le laau mai le malologa o le vai, e mafai foi ona e faia ni pu i le pito i lalo o le ulo, o lea e sili atu ai le vave o le vai.

    O le auala sili i le vai o le faʻafefe lea i totonu o le pani. O le mea lea, o le rhizomes o le a maua le tele o le manaʻomia o le susu. Ua fautuaina le au faifaatoʻaga tomai e lafoai atoa le vai mai le pito i luga, faapea foi ma le pulupulu o papatusi laulau lava ia.

  • Lulu O le vevela aupito sili ona lelei mo Viva Pelargonium o ni faailoilo 20-25 tikeri i luga o zero. O le a sili pe afai e mafai ona e ave le laau i le ea fou i le taimi o le mafanafana o le tau. E tatau ona mataʻituina le tulaga o le laau i le taumalulu, aemaise lava pe afai e tu i tafatafa o le faamalama. E sili atu le aveeseina mai le faamalama, talu ai o se latalata vavalalata i tioata malulu e mafai ona tafe ai le atoa o le fugalaau.

  • Faʻamamaga o le ea Afai e te manaʻo e ola i se laau ola maloloina ma faʻalauteleina, ona mautinoa lea o le maualuga o le susu ile maualuga - e tatau ona tusa ma le 60-65%. Aua nei galo e uiga i le faifai pea o le potu, lea e puipuia ai le fugalaau mai le atinaʻe o faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E le manaomia le totoina o le Viva Pelargonium. E tatau ona faia lenei mea i na o itula o le vevela o le la, ma pe a fai o le potu e matua vevela.

  • Tataina le mea e sui. O lenei faiga e faigofie tele mo le totoina masani o Viva Pelargonium. O ia ituaiga manipulations e fesoasoani i le palapala ina ia sili atu le manava, ma o le tele o vai i totonu o ia eleele o le a sili atu ona faigofie.

  • Laʻei pito sili. E tatau ona faʻaleʻeleina se laau i le vaitau o le tuputupu ae o le vaitau - mai le amataga o le tautotogo i le ogatotonu o le tautoulu. E sili atu ona lelei le faʻatau o mea faʻapipiʻi i faleoloa faapitoa. Ia mautinoa o loʻo iai le vailaʻau oona, potassium, ma le phosphorus i le tutusa o aofaiga. A le o lea, pe o le tupu aʻe poʻo le faateleina o le lanu meamata o le a manumalo. Feed mode mode - faalua i le masina. I le taumalulu, e le faʻapalapalaina e le laau.

  • Tausia i le taumalulu. E le o le faapea e ese tele mai le masani. Ae ui i lea, ei ai ni nuances. O le fugalaau e iai se fugalaau e manaʻomia ona toe faʻaleleia i se mea pogisa, e tatau ona faʻaitiitia le vevela i +15 tikeri. I lenei vevela ma le faʻafeusuaʻiga mama, atonu e le pa'ū le fale i le taimi o le taumalulu. Ole fufulu ole palapala ile tele ole taimi - o le a lava le tasi ile lua vaiaso.

Maʻi ma faʻamaʻi

E masani lava o lenei gaioiga e mafua ona o le le talafeagai lelei. O le tele o taimi i luga o Viva Pelargonium e mafai ona e vaʻaia ituaiga o maʻi:

  • Puchchinia fungus. Eseese lanu mumu i soo se vaega o le laau. O le taimi lava e iloa ai le tele o laulaau, o le a le toe i ai ni vaega ua afaina, ma amata ona vevela le laau atoa. Fesoasoani e tau i se faʻamaʻi faʻamaʻi faapena.
  • Lanu uliuli. E mafai ona e iloa le uiga o le pogisa i le pito i lalo o le fana, o le mafuaʻaga lea e avea ma maʻi faʻaleaga. E togafitia foi ma le fesoasoani a le fomaʻi, e tatau ona vave amata le toe faʻaleleia o gaioiga i le vave e mafai ai ina ia le toe salalau le faʻamaʻi i totonu o le laau.
  • Gau pala. O lenei faʻamaʻi e mafai ona iloa e se faʻamaumauga lelei. O le mafuaʻaga o le faʻaali mai o le malulu ma le malulu o le ea. E togafitia i le suia o tulaga tuputupu aʻe - faʻamautinoaina le lelei o le faʻaleleia o le ea ma le faateleina o le vevela o le ea.
  • Nematode. O lenei faʻamaʻi e aʻafia ai le aʻa, lea e mafua ai ona oti uma le laau. E leai se auala e togafitia ai lenei faʻamaʻi, o lea afai e te maua ni mea masani i le pelargonium, e tatau ona e fai atu faʻafeiloaʻi.
  • Le vaivai o laʻau. E faʻaalia ai lava ia i foliga o laʻititi laʻitiiti i pepa laulaʻau. Atiae ona o le leai o se malamalama ma le tele o le eleele. Ina ia faʻaumatia le faʻanoanoa, e tatau ona suia le eleele pe na ona faʻamago. E sili atu ona lelei le tuʻuina atu o se mea fou.

O vailaau nei e mafai ona osofaia Viva Pelargonium:

  1. Aphid
  2. Caterpillars
  3. Whitefly.
  4. Talosaga.

Aveese faʻamaʻi meaʻai e ala i le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua faamaonia e sili ona aoga.

Tatou valaʻau i latou:

  • Marathon;
  • Aspirin;
  • Monterey;
  • Savali.

Faʻavaeina uiga

O le auala aupito sili ona talafeagai o le toe gaosia i le fale o le faapipiiina. E mafai ona maua Stalk mai se fale matua matutua. (mo lenei mea matou te tipi ese ai se tamaʻi fana), ae mafai ona e faʻatauina i se fale fugalaau. E masani ona totoina le gaioiga i le amataga o le tautotogo po o le ogatotonu o le tautoulu.

Fesoasoani! A uma ona totōina, e le mafai ona faʻaalu se tamai laau, e ono mate.

O le tausiga o le seleseleina e tutusa ma se laau matua. E mafai ona faʻaopoopoina se faʻalauiloaina o se totogo ae leʻi totoina.

O a isi ituaiga meaʻai ma ituaiga e iai le pelargonium? Faitau e uiga i le tupu, Siliki, Angel, terry, rozabudnuy, manogi, Pak, zone, Rococo.

Viva Pelargonium o se laau mataʻina e mafai ona ofo i lona matagofie teuteu e tusa lava pe itiiti ifo taumafaiga a se tagata faʻatau. Ae afai e maua e le tagata fugalaau fai fua le taimi sili ma taumafaiga, o le a le mafai e le laau ona faatalitali mo le agaga faafetai.