Fua o le gaosiga

Ulumatua primroses: ata o le totoina ma le tausiga, ata o laau

E leʻi uma lava le kiona, ma i totonu o le fugalaau na faʻaalia ai le susulu malamalama o primroses. O i latou, i le avea ai ma uluai tagata faʻamafanafana o le mafanafana moni, fiafia i tagata uma ma a latou fugalaau manaia ma fualaau lanu meamata. Lagona tele i totonu o fale, tausi lelei foliga vaaia i le gasologa o le tausaga. E le faʻapitoa le amataga - e oʻo lava i se mea fou e taulimaina la latou togafiti. Ua lava le iloa o tulaga manaomia mo le totoina ma le tausiga o le laau.

E faapefea ma o afea e totōina ai le laau?

I le tele o tulaga, o le mea muamua na totoina ai fatu. E faia lenei mea i le tausaga lona lua o le olaga o le seedling i le tautotogo po o le autumn. Toe faʻapipiʻi laau taʻitasi i le 4 tausaga, ao tuputupu aʻe le vao. I le taimi lava e tasi e faia le vavaeʻesea o le rhizome.

I nofoaga tatala

O fualaau o le primrose e totoina i eleele matala, e fuafua i le tele o se laau matua, i le mamao e 15-20 inisi le tasi mai le isi.

A filifilia se nofoaga e taʻitaʻia e le manaʻoga o se ituaiga mea eseese. Nofoaga paʻu malu po o moega fugalaau i le itu i sasae o le fale o le a lelei le lelei. O lenei mea o le a puipuia ai le mea muamua mai le susulu o le la ma faaumiumi ai lona fuga.

Totoina i le fale

O le totōina o fatu muamua i le fale e faigofie ma e mafai ona maua uma i matata ma isi.

Mo tagata amata, filifili i se togi. O iinei e matua tele lava le filifiliga. Ua iloa e tagata atamamai vaega e 23 o le primroses, e aofia ai le tele o ituaiga ma ituaiga. O fatu muamua e mafai ona faʻatau i faleoloa faapitoa, pe faʻaputuina e oe lava.

Le maualuga o le faamolemole, ae e tatau ona e manatua e uiga i le mataituina o le ola o le fatu. O le matua o fatu, o le faaitiitia o latou uiga.

Sauniuniga o fatu muamua mo le totoina e aofia ai:

  1. puipuiga;
  2. toso;
  3. laei (i le tulaga na aoina saʻo fatu).

Stratification e talafeagai mo le tele o ituaiga o meaola, sei vagana ai le lelei ma le masani. E faia i le tele o auala: i totonu o le pusaaisa poʻo le lūlū fatu i luga o le kiona. Pe a faʻaaoga le faʻamafanaina, e tuʻuina fatu mo le itiiti ifo ma le 12 itula i le pusaisaisa, poʻo le pusa faʻatasi ma le eleele ma fatu o loʻo tuʻuina iina. O loʻo faʻaaogaina foi le auala faʻamalosi e ala i le maualalo o le vevela. E sili atu le faigofie ona faʻaaoga, ae e masani ona itiiti le aoga.

Pe a lūlūina fatu fatu o le primrose, e taua tele le le gaseina e le fatu o le tele o susu, ae na o le vevela ma ala i luga. E mafai ona faʻatinoina le faʻatinoga e ala i le tuʻuina o fatu i luga o se laʻau mumu malu poʻo se ie. A maeʻa, tuʻu mea uma i totonu o se pusa paʻu, tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le vaiaso, i le vevela o + 2 ... +5 ° C. Le puipuia mai faʻamaʻi E fautuaina e le au fai togafiti le tosoina ma le faaopoopoina o fomaʻi poʻo le faʻaaogaina o se vaifofo o le potassium.

Afai e faia le vevela, e totoina fatu fatu i luga o eleele matutu i luga aʻe, e aunoa ma le momoe mai luga. I le taimi lava lea e taua ai le matauina o le lulu o le vao - e le tatau ona silia ma le 5 fatu i le sikuea sikuea.

A lūlūina muamua primroses e le manaʻomia le faʻamalo, o le lūlūina e faia i luga o le susu. A maeʻa ona tuu lea o koneteina i tulaga e lelei mo le totoina o fatu.

E fautuaina e ufiufi le atigipusa ma fatu ua totoina i le tioata po o le pepa palasitika ma tuu i totonu o se potu e malamalama tele, ae faʻalauiloa le malamalama ma le vevela o le 16-18 ° C. E foliga mai e lua - tolu vaiaso.

O le tele o le taimi ua mavae talu mai le taimi o le matua ma le seleseleina o fatu ao le i totoina, o le umi o le a faia e faatali ai mo le toto muamua. O le ipu vai e faʻamamāina e le aunoa ma faʻaauau le vaalele., faasolosolo malie ona masani i fualaau i tulaga tau le siosiomaga. A maeʻa vaiaso e lua, e lava le malosi o fualaau aina ma mafai ona aveese le tioata poʻo le ata tifaga.

Faʻatupulaia le totoina o laau toto ma tuputupu ae telegese. O le muamua filifiliga e faia i le laasaga o 1-2 laʻau moni. O fatu laau e totōina i ni siama eseese poʻo totonu o se pusa masani i se mamao e 5 simita le tasi mai le isi. A o faagasolo lenei vaitau, o le taulaiga faapitoa e totogi i le faʻaleleia. O le eleele e tatau ona susu. O le palapala vevela e tau atu i le oti o le laau. Ae e le tatau ona i ai se tulaga o vai. O le a lava le sola mai le pala, taumafai e aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma lau.

E le talafeagai le toinaina lona lua, e faia i le tulaga ua uma ona totogo laau i totonu o la latou afifi, ma o le tau i luga o le auala e le mafai ai ona totoina i eleele tatala. I le tulaga lea, o le mamao i le va o laau toto e tatau ona tusa ma le 15 inisi le umi, pe o le totoina o laau toto i totonu o pusa lapoa. I le taimi o le aoina, latou te taumafai e faʻalavelaveina le aʻa o le aʻa i le tele e mafai ai.

O le totoina o laau muamua i le eleele e faia i le tausaga lona lua o le atinaeina o laau.

E mafai ona totō ni fatu laau i ni fugalaau mamago pe faʻaaoga e toto ai se fale i luga o ni faamalama po o se faletalimalo.

Mai le vitio o le ae iloa ai le auala e totoina ai le popo. Fatu Stratification:

E faʻapefea ona totoina ma oa tulaga e fetaui ai?

  1. Le tele taimi lelei mo le totoina O loʻo i le eleele o le faaiuga o Aperila - o le amataga o Me, pe a leai se lamatiaga o le kiona, ma le amataga o le tautoulu. Latou te faʻaalu foʻi le taumafanafana ma le faʻaleleia o le primroses.
  2. Fuafuaga. Mo le totoina o loʻo filifilia le sili ona malosi ma sili ona totoina. Ua totoina ina ia latou tuputupu ae latou te le faalavelaveina le tasi ma le isi. O le mamao aupito mamao i le va o laau toto e tusa ma le 15-20 inisi.
  3. Malamalama Pe a filifilia se nofoaga mo le mea muamua, ia manatua le mea moni e faapea, o le mea muamua e sili ona fiafia i se nofoaga e paʻu lemu, ma faʻamalamalama le malamalama. Afai e faʻaoga fugalaau e mamanu ai ata Alpine, ona le tatau ai lea ona i luga o le itu i saute.
  4. Eleele E fiafia tele Primula ile eleele lelei ma suavai lelei, e le faʻafefe vai mama. Pe a sauni le vaieli faaopoopo i le pito i lalo o le uamea lautele, vaega laiti o piliki gaʻo po o oneone paʻu.
  5. Lafoa ma le susu. E faʻataunuʻu lelei le faʻaleleia. O Primula e fiafia i le susu o le eleele, aemaise lava i le taimi o le fugalaau, ae a iai le tele o le susu, e amata le pala.
  6. Lulu O le laau e lagona le manaia i le vevela mai +10 i le 25 ° C. I le taimi o le fuga, o le vevela sili ona lelei e + 16-20 ° C.
  7. Faʻasolo le faʻamalo. A oʻo ina tupu aʻe i eleele palapala ma i le vaitau o le vavao, e lelei tele le faʻaleʻeleina o le primroses. Afai e te fafagaina ao le i fuga, o le laau e maua ai le tele o laulaau ma e le fuga.

    Latou te fafagaina se vaifofo vaivai o le faʻaaogaina o fugalaʻau faʻapitoa, e masani ona le sili atu ma le tasi ile 2-3 vaiaso.

  8. Faʻasologa o le totoina ma le vaevaeina o le vao. A o tuputupu ae vao, ae le itiiti ifo i le 1 le taimi i le 4-5 tausaga, o le mea muamua e totoina i se nofoaga fou, ae o le fausiaina o le vao e faia foi. E tupu lenei mea i le auala lenei:

    • O le togavao na eli lemu ma fufulu mai le palapala.
    • Ua vaevaeina le rhizome i ni vaega.
    • Ina ia aloese mai faʻamaʻi, faʻapipiʻi e ufiufi i fafie.
    • O vaega valavala o rhizomes ua totoina i totonu o se moega fugalaau.
    • Mo le 2 vaiaso, fafagaina laau i aso uma.

    Le tele o faʻamatalaga e uiga i le taimi ma le auala e toto ai se togalaau aina muamua, faapea foi ma le toe gaosia ma le tausiga o le laau ua faamatalaina iinei.

    Afai o le gaioiga e faia i le taimi o le tautoulu, e teu ai vao laiti aʻo lei amata le tau malulu.

Sa ma talanoa e uiga i togafiti o togafitiga muamua ma le totoina i le tautoulu iinei, ma i lenei tusiga e mafai ona e faitau e uiga i uiga o le saunia o se fugalaau mo le taumalulu.

Ata

I le isi itu, e mafai ona e vaʻaia se ata o se laau faʻalauiloa e mafai ona tupu e pei o se togalaau poʻo totonu ole fale:





Eseesega ma foliga o le faʻatinoga mo ituaiga fugalaau eseese

Ushkovaya

Latou te maua o latou igoa mo le uiga masani o petals - i le foliga o se taliga. E le gafatia le palapala o le eleele, ma faʻafetai i laʻau, e mafai ona tumau lona malosi mo sina taimi, e oʻo lava i le coma tino maeʻa. Ia faʻafeiloaʻi lava le la, ae sili e te ola i se paolo malulu.

O le earrose taliga e lagona lelei i luga o le faʻafefiloi o humus lau ma le oneone. Latou te le fiafia i le "gaʻo" ma eleele lelei, e foliga mai ona o lo latou tuputupu ae i le natura i fanua papa.

Iapani

A o totoina se mea muamua i Iapani, o le auala o le totoina o fatu fou faatoa seleseleina vave lava i totonu o le eleele na faʻaalia lelei. Na faʻaaoga foi le auala o le vaevaeina o le vaomatua, tipiina o laulaau ma tipi o aʻa.

O lenei ituaiga o primrose e fiafia i le faateleina o le eleele palapala, aemaise i le tautotogo.

E sili ona fiafia, tatala lelei nofoaga. E tali lelei tele i luga o laʻei, o loʻo faia i le itiiti ifo ma le 4 taimi i le vaitau. I le taumalulu, e manaʻomia e le fale le malutaga. O nei foliga e taua tele e mafaufau i ai pe a filifilia ni nofoaga mo le totoina ma le tausia o se togalaau Iapani.

Sikotilani

Faʻataʻitaʻi i mealy primroses. E masani ona faʻaaoga e mamanuina paʻu alpine ma rockeries.

Mo lo latou tulaueleele filifilia se nofoaga i totonu o le penumbra poʻo le faʻasalalauina. Soʻo e pei o le malamalama, fefiloi ma le iliili poʻo le oneone paʻu.

Le faʻavaivaia le faʻaleleia o le suavai ma le faʻavaivaia o vai. Pe a totoina lenei ituaiga, e taua le amanaia o le suavai palapala. Fafagaina e faia lelei, faatasi ai ma se vaivaiga vaivai o fualaʻau.

E faʻapefea ona tausi?

Primula e sili atu le lelei i le tausiga. Afai e saʻo le filifilia o le totoga totoga, ona fai lea o le togafitiga faʻavaitaimi, faʻamautuina ma se vaifofo vaivai o le faʻalavelave faʻapitoa o meaʻai i le taimi o fugālaʻau, toe totoina i le 4-5 tausaga ma aveese vao.

E uiga i le tausiga o se togalaau aina ma se laau i le fale, e mafai ona e aʻoaʻo mai lenei tusiga.

Vaʻaia taimi

  • O le faʻaleleia o le primroses i le tautotogo e faʻatinoina pe a maeʻa ona faʻatūina le lelei o le lelei i le masina o Aperila - Me. O le fuga e faamoemoe i le tausaga.
  • I le tau mafanafana, e mafai ona toto fatu ua na ona matua ma selesele saʻo i le eleele. Faʻaalu i le faaiuga o Iulai - Aukuso.
  • O le faʻaleleia o le primroses Podzimnuyu e sili ona aoga. E le manaʻomia se tausiga faaopoopo mo le laau, ua lava lea e puipuia ai laau ma ufiufi mea aʻo lei amata le tau malulu. E mafai ona fuga i le isi tautotogo.

Maʻi ono mafai

O le mafuaaga o le tele o faʻamaʻi pipisi e sili atu le palapala o le eleele. E aofia ai:

  1. Gau pala.
  2. Lulu aʻa o le Rot.
  3. Nofoaga laititi.

O le mea muamua e togafitia i le fiva ma, o le mea moni, e faʻamalieina le maualuga o le eleele. Ua aveeseina vaega ua faaleagaina. O taimi taʻitasi, o aʻafiaga e afaina i aphids ma caterpillars. Mo le puipuia o laau toto e faʻaaoga ai iniseti o tupulaga fou.

O le mea muamua e tuʻufaʻatasia ai le ofoofogia ma le faʻaeteete o tausiga. O se tasi lea o uluai fugalaau e fiafia o tatou mata i le amataga o le tautotogo. Ma mai le eseesega o ituaiga o ituaiga ma lanu o primroses e vaeluaina mata. E masani lava o ituaiga fou ma hybrids.

E tusa lava pe o le a le fiafia i le tele o fai togalaau i le lalolagi atoa. I totonu o le tele o atunuu, ua faia ai sosaiete o tagata faʻalelei o nei fugalaau matagofie, o tausamiga ma faʻaaliga, o le lauiloa ma le faʻaauau o lenei laau o loʻo faʻaauau pea ona tupu.