Laʻau

Mulipulu i le ogatotonu o Rusia: o togafiti o le galueaiina ma ituaiga sili ona lelei

Mulberry, poo mulberry (Latin Morus) o se laau umi ma ni suamalie suamalie e foliga mai o vine, black, white or pink. Mo se taimi umi, o lenei togalaau ua na o le aganuu a le itu i saute, ae faafetai i taumafaiga a le au faifaatoaga ma le aufaipisinisi, o le vaega o lona tufatufa ua faateleina tele. E mafai ona ausia le manuia i le tuputupu ae o mulipulu i le totonugalemu o Rusia ma o a ituaiga eseese e sili atu ona filifili mo le totoina?

E mafai ona tupu le fatu i totonu o Rusia tutotonu?

O le mulipulu o se laau toto. I le natura, e ola aʻe i itulagi ma se vateatea, lea e masani ona faʻaaogaina mo le gaosia o silikorms, lea e maua ai e le koko ni siliki masani.

I lo tatou atunuu, e masani ona totō vao vao mo le fia maua o fua suamalie. E lua ituaiga o nei laau e sili ona lauiloa:

  • uliuli mulberry (Mórus nigra),
  • paʻe papae (Mórus álba).

O fai togafiti poto mo le totoina i le ogatotonu o Rusia e fautuaina mai le paʻepaʻe papaʻe. E le pei o le uliuli, lea e masani ona mate i le vevela i lalo ifo o le -15 ° C, e mafai ona faʻafetaia le malulu ile -30 ° C e aunoa ma se afaina tele ile pale ma aʻa.

White winner mulberry i totonu tonu o Rusia

O le fuafuaina o le ituaiga o laau e faigofie tele. O foliga taua o le paʻepaʻe paʻepaʻe o lanu enaena lanu enaena o le paʻu ma fulufulu-pe faʻapipiʻi-lapalapa lau o laʻau laititi. I lenei tulaga, o le lanu o vine o ituaiga eseese e mafai ona paʻepaʻe pe piniki, ma toetoe lava a uliuli.

Ae e oʻo lava i se taumalulu mafiafia paʻepaʻe paʻepaʻe e le lagona lelei le toʻa i se tau malulu. O le mea lea, i le itu i saute o lo tatou atunuu, o le maualuga o se tagata matua e masani lava pe tusa ma le 15 mita, ma i le ogatotonu o le laumei e seasea tupu ona tupu nai lo le 4 mita ma e foliga mai o se togavao.

Vitio: o le aafiaga o le totoina o vine i le totonugalemu o Rusia

Faʻaputuga o tekinolosi faʻapisinisi

I le itu i saute, o mulberry o se tasi o fualaau aina e sili ona le lelei. Ae o fai togalaau i le ogatotonu e tatau ona faia le tele o taumafaiga e maua ai se seleselega lelei. Ae maise lava o le tele o gaioiga e manaʻomia i laau laiti ma se aʻa o loʻo aʻafia.

Laʻau toto

O le totōina o laau toto e masani lava ona faia i le tautotogo po o le autumn. I tulaga o le totonugalemu o Rusia, o le totoina o le tautotogo e manatu lelei, lea e faia ao lei amataina le tafe o le suavai. I le gasologa o le tau vevela, e pulea ai e le laau le aʻa ma faʻafetaui i tulaga o le laufanua, lea e mafai ai ona e ola i le taumalulu e aunoa ma se tele o mea e leiloa.

Pe a filifilia se nofoaga mo se laau, o tulaga nei e ao ona matauina:

  • malamalama lelei;
  • puipuiga mai matagi malolosi;
  • o le mamao mai le totoina o laau i laau lata ane poʻo fale e le tatau ona itiiti ifo i le 3 mita;
  • moli uila, oneone oneone po o oneone.

Pe a totoina vine, susulu ma malulu nofoaga i luga o le saite ua filifilia

Mo le totoina o vine, e tatau ona saunia muamua se lua ma se loloto o le itiiti ifo i le 70 cm ma le tutusa o le diamita. E fautuaina le tuʻuina o alavai mai le tele o le oneone poʻo isi maʻa laʻitiiti i lona pito i lalo. E moni lava lenei mea pe a totoina i le mamafa o palapala palapala lea e mafai ona tupu ai le aʻa ona o le pala o le susu. E tusa ma le tolu o le lua ua tumu i le humus pe palapopo palapala. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faaopoopoina pe tusa ma le 50 g o soʻo se faʻalavelave faʻafefiloi faʻatasi ma le palapala.

I le taimi o le totoina, ua tuu le laau talavou i totonu o se lua, ma le faaeteete le salalau o aʻa i lona vaega atoa, ma sausau lemu i le eleele. Ona liligi lea o le 20-30 lita o le vai i totonu o le poloka poloka ma mulumulu lelei ina ia aloese ai mai le malogo malosi o le palapala.

Vitio: o togafiti o le totoina o se laau

O le tele o ituaiga o mulberry o laau elemene, o le mea lea, mo le manuia o fualaau aina i luga o le saite e tatau ona i ai ia le itiiti ifo ma le lua laau - tane ma le fafine. Iloiloina le feusuaiga o se laau i ona fugalaau:

  • i totonu o faʻataʻitaʻiga tamaʻitaʻi, e aoina i latou i ni mea e le lelei ai le taliga o le taliga o loʻo i ai se foliga foliga tutusa;
  • i totonu o tagata, o le a leai se mea e sili atu ona mataga ma ua i ai se afu pala.

O le faʻamalamalamaina o le tane mulberry mai le fafine e mafai ona mafai pe a uma le amataga o le fuga

Tausiga

O le mulipulu o se laau e faapalepale i le lāmala lea e le mafai ona taliaina le sili atu o le susu. E masani lava e na o laau talavou e manaʻomia le faʻamautu faaopoopo. O taumafanafana matua vevela ma vevela e mafai ona faʻafeinu ma o se tagata matua. E tatau ona manatua e 15-20 lita vai i le vaiaso e lava mo mulberries.

O meaʻai o loʻo iai i totonu o le eleele lafulemu lea na tumu ai le toto totoina e lava mo le lua i le tolu tausaga. A maeʻa le vaitau o lenei vaitaimi, ia maua se seleselega lelei, o laʻau e fafagaina. Fertilizing ua faia i ni vaega se lua:

  1. Aʻo lei tupu laulaʻau, e tusa ma le 50 kalama o mea faʻapitoa o minerale (Nitroamofoska, Azotofoska ma isi) e salalau i luga o le poloka poloka.
  2. I le vaitau o le taumafa, o le mulberries ua fafagaina i meaola, mo se faataitaiga, o le fulufuluina o le afu o manulele manu (1:18) po o le lafu manu (1: 8).

A e fafagaina, e tatau ona e manatuaina o le gaosi, o loʻo ola i totonu o laufanua lafulemu, e masani ona maua se lapisi lanu meamata ma mumusu e fua mai. O le malosi o le gaosiga e mafua ai ona afaina i lenei laau.

O se tasi o togafitiga aupito sili ona taua o le tausiga o mulise o le saunia lea o le laau mo le taumalulu. E amata i se taimi umi ao leʻi oʻo i le malulu. Ua i ai i le afa lona lua o le taumafanafana, ua le toe faʻamaina le laau. E talafeagai lenei mea ina ia mafai ai ona selesele lauulu lanumeamata ao lei amata le tau malulu.

Ia Setema-Oketopa, o le poloka o le ogalaau e manino le matala ma ufiufi i se paʻu o mulch. O lona mafiafia e tatau ona itiiti ifo ma le 15 cm i ona pito ma 30 cm i le ogalaau. E sili atu le ufiufi uma o laau laʻititi ma mea e le o lalagaina poʻo se ie e mafai ai e le ea ona pasi lelei.

Mulch puipuia le aʻa mai le afu malulu

Faʻavaeina o le Crown

I le totonugalemu o Rusia, o le vao e masani lava ona tupu aʻe i foliga o se togavao ma se maualuga e itiiti ifo i le 3 mita. Ina ia fausia se pale o lenei ituaiga i totonu o se laau ua oʻo i le tolu i le fa tausaga, o le tele o pupuʻu e tipi, ma totoe na o le 8-10 le sili ona atiaʻe. Ma, i tausaga uma, e 2-3 lala ua vavaeina i le tulaga o le tuputupu ae ma suia e tamaiti laiti. O se taunuuga, e 3-4 lala o le poloaiga lona lua ma e tusa ma le 10 o le lona tolu ua faia i luga o puʻu taʻitasi. A maeʻa le tele o tausaga o le teuteuina, e maua e le fai togalaau se vaomatua sili ona lelei, o le foliga o le pale lea e mafai ai e oe ona faigofie ona aoina uma fua.

Vitio: auala e teu ai vao

A maeʻa le pale, ona faia lea o le teuteu mama, faamamaina le mulberry mai pine ua piopio, mamago pe faaleagaina. E masani lava ona faia i le tautotogo, aʻo le i amata le tafe o le sua, pe i le tautoulu - vave lava ona uma le lafoaia o laulaau.

E le gata i lea, e tasi i le 10-15 tausaga uma, e manaʻomia ai e Mulberry se teuteuga toe teuteuina. A o faagasolo, o le a faʻaitiitia uma aʻa i le lona tolu, ma o le tele o skeletal lala ua aveesea atoatoa, sui i tamaiti laiti.

Ina ia mafai ona aloese mai faʻamaʻi pipisi i siama faʻamaʻi ma siama, o meafaigaluega uma e faia ai le teuteuga e tatau ona vave faʻavasega muamua.

O ituaiga sili ona lelei

I le taimi nei, ua fafagaina e le au faifaatoʻaga le tele o ituaiga o mulberry, faigofie ona onosaia le vevela o le tau o le ogatotonu o lo tatou atunuu. O le tele oi latou e le maualalo ifo io latou aiga i saute i le tofo po o le fua.

Pule Sili

Admiralskaya e na o le pau lea o le pulmar mulberry fautuaina e le Komisi o le Setete mo le Suʻeina ma le Puipuiga o Gaioiga Maualuga mo le totoina i le ogatotonu. Na talia o ia i le K.A. Timiryazev Moscow Agricultural Academy. O se laau umi, ma o loo i ai ni fua lanu uliuli e maua ai se tofo suamalie ma se manogi manaia.

O le suamalie o le Adarral eseese e tusa ma le 1.5 karamu

O Admiralskaya e ese mai isi ituaiga o mulberry uliuli i le faigata o le taumalulu. E le gata i lea, e faʻafefeina ai le lamala ma vevela tele vevela, ma e masani ona le aʻafia e faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le fua o fua o le matua matua i tulaga o le totonugalemu o Rusia e tusa ma le 5 kilokalama.

Fuga lanu paʻepaʻe

O Smuglyanka, e pei o le tele o isi ituaiga na totoina i totonu o le totonugalemu o Rusia, o se ituaiga o laʻau o paʻepaʻe paʻepaʻe. Ona o le malosi o le taumalulu taumalulu ma le mafai ona vave faʻafouina ai pine mamago, ua sili ona lauiloa i le au fai togalaau i totonu o Rusia tutotonu.

O Mulberry Smuglyanka o se fualaau lelei tele i le ogatotonu o Rusia

O vine o Smuglyanka e lanu uliuli, ei ai le suamalie lelei ma le manaia. O lenei ituaiga o loʻo i ai se fua maualuga. Mai le tasi lala o se tagata matua, e oo atu i le 500 g o fualaau aina e seleseleina.

I le totonugalemu o Lusia, o fua o Smuglyanka e amata ona tupu i le afa lona lua o Iuni. E ui i lo latou le fiafia, latou te talia lelei auala ma e mafai ona teuina mo le 18 itula mai le aso o le aoina.

O se mea taua o le eseese o lona tulaga e tasi. Ona o lenei uiga, e oo lava i se laau e tasi o le a fua mai ai se seleselega tele.

Royal

Royal - o se tasi o ituaiga sili ona fua tele o mulberry. Faatasi ai ma se laau e sili atu nai lo le 7 tausaga, e mafai ona e aoina mai pe tusa ma le 10 kilokalama o fualaau lanumeamata-paʻepaʻe. E i ai se suamalie suamalie ma se manogi lelei.

O loʻo faʻafeiloaina e le Royal royal keke gutu--30 ° C. E sili atu ona puipuia i tulaga leaga e pei o vevela vevela, le lava o le susu ma le leaga o le eleele.

Paʻu paepae

Laʻau faʻatoʻaga faʻatasi ma paʻepaʻe paʻepaʻe ma se suamalie fiafia e aunoa ma se manogi faʻalogo. Latou te oʻo i le 3 cm le umi ma 1 cm le lautele. I le ogatotonu o le laina, o le fua o le fualaau aina o le olive vao White Honey e masani ona tupu i le faaiuga o Iuni po o le amataga o Iulai.

O vine o le ituaiga White Honey e sili atu le telē nai lo fua o le tele o isi ituaiga o muliki

Faatasi ai ma le le lelei o lenei ituaiga, e tusia ai e le au fai togalaau se paʻu tino manifinifi o le fualaau aina, ona o le faigata o la latou felauaiga. O fualaau e seleseleina e tatau ona gaosia i totonu ole 5-6 itula.

I le taimi o suʻega faʻaleleia, o le vailaʻau o le Belaya na faʻaalia ai le malosi o le taumalulu. Na faigofie ona ia faʻatalofa ile gutu ile -30 ° C e tusa lava pe leai ni fale faʻaopoopo.

Staromoskovskaya

O Staromoskovskaya o se tasi lea o nai ituaiga vine e maua ai fugalaau tane ma fafine i luga o le laau lava e tasi. Faatasi ai ma isi mea lelei:

  • sili ona suamalie ma suamalie ma manaia manaia o fua,
  • lelei fua
  • maualuga faigata hard winter
  • e le faʻasalaga i le tuufaatasiga o le eleele.

O vine o le eseesega o Staromoskovskaya e vali paʻu

Faʻamatalaga: faʻatoʻaga faʻatoʻaga faʻatoʻaga e uiga i mulberry

Ou te nofo i Moscow. O laʻu mulberry e tusa ma le 50 tausaga, o tausaga taʻitasi e fua tele, i le ala, e uiga i fulufulu, e faigofie ona maua le 40 tikeri.

sergey0708

//www.forumhouse.ru/threads/12586/

Sa ou totoina le vao mo le 5 tausaga. Aumai mai le itu i saute. O iina sa tupu ai o ia mai se fatu. I le taimi o le tulaueleele e 50 cm. I le taimi nei 2.5m. E le fua mai. O lala pito i luga e faʻaalu malosi malosi. O le taimi nei e leai. Ou te tulimatai atu e selesele i tausaga uma. Cottage i le itu i matu sisifo lata ane o Volokolamsk.

aster53

//www.forumhouse.ru/threads/12586/page-2

E i ai foi aʻu vao mulberry paʻepaʻe, na ou aveina mai Funtikov i le 4 tausaga ua mavae. O le taimi nei e tusa ma le 1.7 mita le maualuga. Na o pito o lala, 12-15 centimeters frozen i lenei tausaga. O loʻo i lalo ni pusi ola, ma o loʻo i ai pea nai tamaʻi ovaries i latou. O le tausaga na teʻa na ou taumafai ai muamua fua. O le lanu e paʻepaʻe, e manaia tele, laititi.

Valery Gor

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=537&start=210

I le tautotogo o le 2015 na totoina ai le 2 vine - "Pogisa paʻu" ma le "Black Baroness" i autafa. Na latou aʻafia lelei ma tuputupu ae tele i le gasologa o le tausaga, ae na latou malulu i le taumalulu - "Paʻu", ae o le "Smuglyanka" toetoe lava o le eleele. I le 2016, 5-6 vaʻaia le tasi ma le afa mita le umi na tupu mai le vao na totoe. I le taumalulu, latou te lelea pe tusa o le afa. Talu ai ou te le fiafia i ai pe a ola laau i le "broom", na ou tuua ai le fana sili ona malosi, tipi le isi. Ma o lenei fana na totoe na tatau ona faapuupuuina i se maualuga e 80-90cm, aua o le malologa na malolo. O le tausaga lenei 5-6 vine fou i luga o le tasi ma le afa mita le umi ua tupu mai i lenei tamai mea. O le pito i luga ma sili ona mamana ua tupu ua uma ona 2m le umi. E le gata i lea, o lala foi. I.e. O le fanaina o le tausaga lenei o paranesi lala lala lala, o nisi e oo i le mita le umi. E le gata o le paranesi tutotonu, ae faapena foi i mama o totoe o lenei tausaga.

volkoff

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=35195&st=80

O tausaga taʻitasi, o mulberry ua avea ma aganuʻu faʻalauiloaina i le totonugalemu o Rusia. O le mea moni, i tulaga o lenei itulagi, e manaʻomia tele le tausiga nai lo le itu i saute. Ae o taumafaiga uma a le au faifaatoaga o le a sili atu nai lo le tauia i le tele o seleselega o fualaau suamalie ma lelei.