Laʻau

Paʻu lanu paʻepaʻe paʻepaʻe - faʻamatalaga o le tuputupu ae

O le viole viole o se fugalaau matagofie o le aiga o violets. O le laau na maua lona igoa i le vaai i le mea moni e faapea i tua o le fugalaau ei ai se tamai gaioiga e pei o se pu. E ui lava e le maua e nisi o vailaau faʻaonapo nei. O loʻo taʻua e Botanists le pulou violisa o Viola ma o le mea lea, i nisi o fugalaau, o le igoa lona lua "Viola" ua amataina.

Faamatalaga o violets

O le maualuga maualuga o le laau e 25 cm. O Petals e laʻititi faʻaloloa. O foliga e pei o tamai moa po o papeti. E tofu tagata taʻitoʻatasi e fatuina vao vao.

Faʻasalaga faʻasalaga faʻatasi. I totonu o fugalaau taitasi ei ai le "lanu samasama". O la latou lapoa e 3-5 cm. O laʻau e iloga i se lanu uliuli lanu meamata. E mafai ona faia pe faʻatasi foʻi ma faʻamau i pito. O lanu o le vela vela e eseese, e amata i le paʻepaʻe ma muta i fugalaau paʻu.

O Viola ua fetaui lelei i le malulu, ma ua fuga mo se taimi umi, e faafiafia ai mata o isi ma ona foliga vaaia

Mea masani masani

O le viole viole o se togalaau teuteu matagofie. E masani o ia i le tau malulu ma o loʻo i ai se taumalulu sili i le totonugalemu o Rusia.

O le taatele e lua ituaiga o laau:

  • Fuga;
  • Viola x hybrida.

E ese i lanu ma lanu. Fugalaau e mafai ona tasi ma e tele ni lanu i le taimi e tasi. Ae o le tausiga o laau toto, e tatau ona e manatua pea latou te onosaia le malosi o le manumalo Rusia. E tatau ona totogia lelei ile fale, puipuiga mai le malulu ma le kiona.

Faʻamatalaga lata mai i le talafaasolopito o le faʻaaliga

E tele tala fou ma tala e fesootaʻi ma le talafaasolopito o lenei fale matagofie. Fai mai le au Slav, o le taimi lava na paʻu ai se teine ​​mai se aiga mativa, e alofa i se tagata mauoa. I le taimi muamua sa malie o ia, ona suia lea o lona mafaufau e uiga i le faaipoipo ia te ia. O Annie, o le igoa lea o le tamaitai talavou, na tagi tele ma maliu i le le fiafia. Ma i luga o lona tuugamau na ola ae nei fugalaau matagofie. Mai lenei ma le lona lua o igoa lauiloa o violets - "Pansies."

Vaega o le galueaina ma le tausiga

O le lanu viole, o le togavao lea e faia i le malae, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. I totonu o togalaau taitasi ei ai se nofoaga mo ia.

  • Filifiliga eleele ma sauniuniga
Vaʻaia togalaau vao i luga o le eleele

E mafai ona ola le laau i le toetoe lava o eleele. Ae o le tele o fugālaau e tupu i luga o le lau, le malamalama ma le suavai palapala. E leai se mea e manaʻomia mo sauniuniga amata.

  • Faʻaleleia o le vevela

O le totoina o fugalaau e fautuaina ma le amataina o le vevela. Talu ai e fefe tamaiti laiti ile malulu. O le maualuga o le taumafanafana e manatu e 23-24 tikeri Celsius luga aʻeo zero.

  • Malamalama

E ui lava o Pansies o se laau e le lelei, o le a fuga mai i totonu o le malamalama po o se vaega o pogisa o le togalaau. E le gata i lea, e tatau foi ona aloese mai le la vevela ma ona ala saʻo. O le a na o le faaleagaina ai o le laau. O se filifiliga sili lava o se mea e maua ai le malamalama.

  • Faʻasaina ma le faʻamafanafana

Pe a faʻamamaina se laau, e aoga le faʻaleleia e le timu ua mavae, ae o le susu o le palapala. Afai ua mamago i le loloto o le sili atu i le 30 mm, ua fautuaina e faʻafefe. O ipu e le tatau ona faatumulia i fugalaau. O le filifiliga lelei o le faʻaitiitia o le faʻavaivai poʻo le faʻaaogaina o se vaʻa faapitoa. O maualuga maualuga e mafai ona faʻaumatia ai vao e te fuafua e tupu.

Taua! Afai e te manaʻomia vai vai i totonu o koneteina, e matua taua lava le puipuia o le soona inu o le laau. Mo le faʻavaivai ave le vai i le vevela pe a ma le 30 tikeri le vevela.

  • Lago ma fafaga

E fautuaina le faʻaaogaina o fugalaʻau faʻatoʻaga i le taimi o le totoina, faʻapea foi ma le taimi o lo latou tuputupu ae malosi. E na o le faʻaaogaina o fomaʻi faʻamalosi i le vaivai.

E faʻapefea ona saunia fatu aʻo leʻi totoina

Laina auro o Sitia - o se faʻamatalaga o ituaiga eseese o fugalaau i totonu o aiga

E fautuaina e amata ona totoina fasi viole ma fatu i le amataga o le tautotogo po o le taumalulu. Mo le faʻatupuina, e tatau ona e faʻatauina ni pusa faapitoa ma pu faʻavaivai. O le vaega mulimuli e galulue e faʻaitiitia le tele o le eleele. E mafai ona faʻaaoga eleele e faʻatauina i le lautele. E ui lava e mafai ona e filifilia se mea faapitoa mo violets.

E mafai ona faʻaaoga fua mo le lua tausaga. O le taimi lenei e mafai ai ona latou tausia a latou meatotino tuputupu aʻe.

A maeʻa le koneteina i le eleele, ona faʻamamaina lea e ala i se fana fana. O le tufatufaina o fatu e mautinoa lava i totonu ole pusa. A o leʻi lūlūina, e sili atu ona lelei le oloina o fatu i le oneone i se vaega itiiti. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le malamalama mama. Latou te totogo vave.

Ona ufiufi lea o mea uma i se vaega laitiiti o le palapala poʻo le vermiculite. Ona tuʻuina lea o le fagu i totonu o se taga palasitika ma nonoa faʻamau. Tuu i se nofoaga mafanafana. A maeʻa sina taimi, e mafai ona e vaʻai i uluaʻi fua mai o le viola.

O le a le taimi ma le faʻafefea ona fuga mai le 'oti

O laau teuteu e fuga mai mo se taimi umi, teuteuina o se togalaau aina. O le faagasologa e amata i le amataga o le tautotogo ma tumau seia oʻo i le pau. I le taimi lea, o le vao e mafai ona lapopoʻa ma telē, ona malogo ai lea. E faʻalagolago lava i tulaga o le tau, sili atu i luga ole palapala ile palapala.

Ituaiga fugalaau

Paʻu mamoe paʻepaʻe (faʻataunuʻu) - faʻamatalaga o se fugalaau

Fugalaau fufulu tasi. E pipii i se vae umi ma le manifinifi.

Ae o vailaʻau faʻaonaponei e mafai ona foliga tutusa ma vao moni lea e faʻaogaina ai fugalaau.

E manaia lenei mea! O le laau e mafai ona totoina ona fugalaau i le lua sikuea nofoaga o se togalaau i le tausaga e tasi.

Fugalaau fuga

Vailaʻau Varietal o lapisi lapisi ei ai se pu faʻapitoa i tua o le fugalaau. Aisea e maua ai le igoa o le laau. E ui lava o nisi ituaiga o laau e mafai ona leiloa pe a mavae le isi sopoia. O pito o inflorescences e mafai ona faʻamaonia pe faʻafefeteina foi, vavave.

O le eseese o violet e matua ofoofogia lava

Vaitaimi

O le taimi vavalalata o le vela tilotilo e tele: mai ia Me ia Setema. E le gata i lea, o le amataga o le tautotogo e sili ona manaia ma matagofie. Faatasi ai ma le oʻo mai o aso vevela vevela, latou te laiti ona o le le lava o le susu i le aofaiga tonu. E oʻo atu i le autumn, e amata ona maua e fugalaau se foliga vaaia.

Wintering violets

I le tulaga lautele, o le pulu lapisi e faatatau i laau toto mago. Ae o lenei mea e sili atu ona popole i ituaiga eseese. Latou te faʻafitia lelei le pa'ū i le vevela o le ea i le 23 tikeri Celsi i lalo ifo. E le manaʻomia ai foi se malutaga faapitoa.

O se talanoaga e matua ese lava e uiga i ituaiga laau. I lenei tulaga, e sili ona lelei le ufiufi o lau o le laau ma le peat or humus leaf. O lenei mea o le a puipuia ai le vao mai le maualalo o le vevela.

Taua! Tupulaga laiti, e tusa lava po o le a le ituaiga na faatoa totoina i lenei tausaga, e fautuaina ia mulch, ufiufi i laʻau poʻo lala laʻau.

O ni faʻafitauli faʻafitauli i le tuputupu aʻe o violetiti

Vaioleti - o se laau e le lelei ma leai se faafitauli. Ae i nisi tulaga ma le le tausia lelei, e mafai ona tulai mai ni faigata.

Maʻi

O nisi taimi i luga o le laau atoa, mai i upega i fugalaau, o se apogaleveleve ma upega uliuli e aliali mai. E fautuaina mai sui o le Antifungal.

A e vaʻaia osofaʻiga ma mūmū sese, e tatau ona e vele moega ma togafitia i le kemisi. O se faʻafitauli leaga tele lea e mafai ona tumau pea i fatu.

A oʻo ina faʻafefete ma paʻu le pito o le 'au, o se vae uliuli. E manaʻomia lou faʻaaogaina o sui faʻatau.

Pests

O le mea e sili ona leaga o le anufe o le ufiufi ma le violisa. Ina ia faʻaumatia ia mea, e fautuaina e sosolo le ulaula tapaa. O le taimi lava e aliali mai ai anufe anufe, togafitia le vao ma chlorophosomes.

E lua lanu viole o se lalelei matagofie, totō ma ola i totonu o le togalaau e mafai e soo se tamaʻitaʻi. E leai se poto faapitoa ma tomai e manaʻomia. Se taimi itiiti ma se togalaau manaia i au faamalama.