Laʻau

Fale ile begonia - tausiga ile

Mai le tele o ituaiga o ituaiga ma ituaiga o begonia (lat. Begonia), o le a maua e tagata taʻitasi uma se laau i lona fiafia. O le fugalaau e foliga mai e le gata i totonu o le togalaau, ae i totonu foi o fale fale. I le i ai o ni tulaga lelei mo se matagofie o le vevela, o le a ia le tuutoina lona lotofaafetai i le ituaiga o laʻau vave.

Begonia: tausiga ile

O le tausiga o Begonia e le ese tele mai le tausia o isi laau teuteu-fuga laau. E le manaʻomia ai le tele o le taimi ma le gauai, ae tusa lava pe i lalo o tulaga le lelei o le tuputupu ae, o le a le faʻaalia ai lona matagofie. Ina ia puipuia le ola maloloina o le fugalaau, e tatau ona filifili le nofoaga sao i luga o le windowsill, ia mautinoa le faʻamalosia masani ma le faʻamaina o le ea.

Fuga mai i se tasi o ituaiga begonia

Laasaga muamua - tausi le begonias pe a uma ona faʻatau

I le maeʻa ai o le faʻatau, o le ae manaʻomia se tausiga faapitoa o le begonia. Afai e te le faia ni mea faʻapitoa, o le fugalaau, i le mea e sili ona lelei, fetuunai mo se taimi uumi i tulaga o le fale poʻo le tuʻuina atu o faʻafitauli i tausaga o lumanaʻi, sili atu ona leaga - maliu.

E faʻapefea ona tausia le begonia i totonu o se fagu i le fale, o loʻo ola laʻau ma lush, ma o le puaʻa e umi ma susulu:

  • filifili le nofoaga sao e ola ai. Afai e aumai le fugalaau i totonu o le fale i le tautotogo ma le taumafanafana, ona lelei lea o le windowsill i le pito i matu. Afai o Begonia na sau i le fale i le taumalulu-taumalulu, e aoga le tuuina atu o mea e fiafia i ai i sisifo poo sasaʻe. O le itu i saute e le talafeagai mo le tuputupu ae, e pei o le la e mafai ona susunuina laʻau ma taʻitaʻia ai faʻamaʻi eseese o le begonia;
  • Aua nei toto vave i totonu o se fagu fou. O vaiaso muamua e lua e le manaʻomia ai ona faʻalavelave le fugalaau. Afai o le faʻatau na tupu i le vaitaimi o le vavao, ona le paʻi lea seia oʻo ina pa'ū uma faʻaletonu. O Begonia e tatau ona totoina pe a leaga le eleele;
  • tausisia le puipuiga. O lenei manatu faavae o le vavaeeseina o se laau mai isi laau. E talafeagai lenei mea e puipuia ai isi fugalaau i totonu o le aiga mai faʻamaʻi pipisi pe a fai e iai ni paʻu i luga o le faʻatau. E tatau ona e filifilia vave se nofoaga vaʻaia, talu ai e faigata ona faʻataʻalogaina le faʻailoga o le begonia;
  • vai. E leai se mea e tatau ona faʻafefe ma faʻafefeteina le laau mo aso muamua e lima seʻia oʻo ina faʻafeiloaʻi i tulaga fou. Ina ia faatumuina le eletise o le susu, o se vaa e vai e tuu i luga o le windowsill.

Afai o Begonia e faʻamaonia le vaitau o fetuunaiga, o le a leai se faʻafitauli i lona faʻatoʻaga i le lumanaʻi.

Filifilia o se ulo ma le eleele mo le totoina poʻo le toe totoina

O le fale o le begonia ua totoina:

  • ina ua tuanai le vaitaimi o fetuunaiga ina ua tuanai le faatauina mai;
  • ia faaosofia ai le fugaina;
  • ma le le lelei o le eleele;
  • i le vevela;
  • e pei ona toto laau.

Faʻalogo lelei! O le va o le begonia o totonu e tupu malosi i le lalolagi atoa poʻo faʻapitoa mo violets, lea e tamaoaiga i le peat. O le lalolagi e tatau ona pasi lelei ina ia puipuia ai aʻa.

O le eleele e mafai ona saunia i se tulaga tutoʻatasi, e ui lava o le a aumaia ai le tele o faafitauli ma le itiiti o le aoga. I le pito i lalo o le vai faʻavaivai e tatau ona tuʻu faʻatasi ma se laulau o le itiiti ifo i le 2 cm.

Faʻafefea ma le mea e totō ai begonia? I taimi o suʻega taʻitasi, o le ipu e filifilia 3 cm lautele nai lo le isi. Ua aveeseina ma le faaeteete le laau ma se eletise eleele e aloese ai mai manuʻa i le aʻa.

Fafagaina e le aunoa

O Begonia e manaʻomia le ofuina o ofu pito i luga i le taimi o le vele. E faʻaaogaina le fugalaau i le vaitau atoa o le vaitau seia oo i lona iuga. E faʻaaogaina le faʻaaogaina o le Nitrogen-free complexulations, lea e faʻapipiʻi faʻalua i le masina.

Mo faʻamatalaga! O le Nitrogen e tatau mo laau uma teuteu, aua o ia e nafa ma le atinaʻeina o le tele o mea. Afai e te ofoina atu le taela o le begonia i le taimi o le fuga, o le a le toe maua ai.

Tulaga o le vevela

O le fugalaau o Begonia e fiafia i le vevela o le ea: i le taumalulu e mafai ona i ai i le 15 ° C, i le taumafanafana i le 22 ° C. E le taliaina e le laau le vevela tele, e pei o le malulu. E tusa lava pe le sili atu le mafanafana o le vevela, o le a sili atu ona lelei nai lo matala mata. Afai e te manaʻomia le tuʻuina atu o le fagu i isi tulaga, e sili ona lelei le faia ma le malie.

Faʻatau inu

O le faʻatonutonuina o lafoga e faʻatatau i le vaitau. I le taumafanafana, o fugalaau o le begonia o le a fuga mai i le palapala susu, ae e tatau ona e faaeteete ia aua neʻi faʻaosofia le vai ma le pala o aʻa. Faʻafeusuaiga masani e faʻatino pe tusa o le tasi i aso uma e tolu. Afai e vevela le tau ma o le fagu o loʻo i le itu i saute, e mafai ona manaʻomia vaiinu i aso taʻitasi.

I le taumalulu-taumalulu, o le faʻaitiitia o le faʻavaivai ua faʻaitiitia, e tatau ona e taulai atu i le setete o le coma com. E mafai ona faʻamalulu pe a faʻamago le pito i lalo o le centimita.

Mo Begonia, o le filifiliga aupito sili mo le faʻaleleia o vai o le eleʻele o le palapala. Ua faia lenei mea e pei ona taua i lalo: o se ipu e iai ni pu e tuu i totonu o se fagu vai, o le eleele lava ia o le a faʻaalu le aofaiga o le susu e tatau ai.

Taua! O vai faʻaaoga pe faʻafefeteina.

Lelei maualuga o le ea

O se vaomatua e masani ona masani i se tau malulu, o le mea lea i le fale e manaʻomia ona tuʻuina atu tulaga tutusa. Afai e leai se faʻamaualalo i totonu o le fale, o le vaʻa vai e tuʻu i tafatafa ane. O le filifiliga lona lua o le susu e ala i le faʻalauteleina o le omea poʻo le iliili i totonu o le palanikeke. E le tatau ona pau i lalo ifo le 60% i le suavai.

Faʻalogo lelei! E faasaina le lalagaina o laulaau mai le pulu moli, e mafai ona taʻitaʻia ai i latou, ma faʻapipiʻi ai lanu enaena.

Lava le malamalama

O Begonia e tatau ona tupu aʻe i le malamalama susulu, aʻo filifilia le nofoaga ina ia le paʻu mai le la i luga o laulaʻau ma tumutumu. I le tau mafanafana, o le laau e ufiufiina i luga o se tulip puipui poʻo manino.

Puipuia o Pest ma Disease

O le fugalaau o le begonia Coral i le fale

Malamalama o loʻo maʻi le fale, e mafai ona e faia i luga o mafuaaga nei:

  • vailaau mamago;
  • laʻau lauʻeleʻele;
  • gisa ua mou;
  • leai se fugalaau.

Ina ia malamalama i mafuaaga o le leiloloa o faailoga o le olaga i le begonia, e tatau ona e faamasani i maʻi masani ma faʻamaʻi pipisi.

Lea o se laau mamai

Muamua lava, e tatau ona e faʻamaʻesueina le faʻatupulaia o tulaga o le laau, e masani lava ona amata ona mamae ona o le le tausisia o le vevela poʻo le malamalama.

O a mafuaʻaga na amata ai ona afaina ai Begonia:

  • lau laʻau matutu - vai inu le talafeagai, vailaʻau vaʻaia;
  • pa'ū lau lau ma fugalaau - vaʻa vevela, leai se vai inu;
  • pa'ū pau, faʻapouliuli o laulaau ma fugalaau - faʻaputuina o vai i totonu o le palapala, faʻaleleia;
  • pallo o laulaau - filifilia le mea sese e tupu ai, ata lafoia;
  • mimilo o laulaau mai itu - vaʻa vevela poʻo eleele;
  • faʻamagoina o laulaau - leai se ofu pito i luga, vaʻavave miti;
  • paʻu pipii i luga o iniseti laugatasi;
  • lanu uliuli i luga o laulaau - lanu enaena;
  • paʻu paʻepaʻe luga o laulaʻau - paʻu paʻu (faʻaosoosoina lona atinaʻeina o vevela ma le ea vevela).

Afai o maua i totonu o le eleele poo luga o fugālaau, o togafitiga e naʻo le fesoasoani a iniseti. O le ipu e ave ese mai isi fugalaau e aloese mai faʻamaʻi.

E muamua aveʻesea meaʻai i le meaʻai, toe suia le eleele. E mafai ona e faʻatau se vailaau faʻasaina i siama i totonu o se faleoloa fugalaau, o le metotia ma taimi ole faʻaaogaina o loʻo faʻaalia i totonu o faatonuga.

Taua! E tatau ona le gata ina aveese faʻamaʻi o loʻo i ai nei, ae faʻapea foi o latou aʻa.

Vaega o le tausiga o le taumalulu

I le taumalulu, o le laau e maua ai le filemu. O le lelei o le a talia e le begonia le vaitau o le taumalulu-o le taumalulu, o le tele foi o le a maua mai ai mata i le tautotogo. E leai ni aso maʻoti pe a talafeagai e amata le faailoaina o se fugalaau i totonu o le falemai, e tatau ona e vaʻai i le tulaga.

Begonia laau e olaola i le fale ma totonu o le togalaau

O le vevela o le ea i totonu o le potu e tatau ona tausia i le 16 ° C, o le faʻainu e faʻaitiitia i le tasi i le vaiaso. Afai o le potu e sili atu i le 22 ° C, o le tele o vai inu, o loʻo faʻaauau pea le tuputupu ae o le laau.

Faʻalogo lelei! Ona o le faʻaitiitia i le ao, o le a leai se lanu o laʻau ma faʻalautele.

E faʻafefea ona tausia le begonias i le taumalulu: o le fagu e tuʻuina atu i le malamalama susulu, o lālā o le la e le o se mea matautia, latou te le mu laulaau. A maeʻa le goto, e mafai e le fale ona tuʻuina atu faʻamalama faʻailo.

Begonia i le amataga o le fuga

Mai maʻa ma faʻamalama e sili atu ona lelei le gaoioi o le ulo. Latou te faʻamamaina le ea, lea e le fiafia i ai Begonia. E mafua lenei mea i le faʻamamaina o laulaau. Afai e le mafai ona filifili se isi nofoaga mo fugalaau, faʻafefiloi punaoa e ufiufi i se susu susu, o le faʻaʻosoʻoina o le susu o le a maua ai le faʻamautuina o le ea. O le tausiga e tatau ona faia ina ia mautinoa e le pa'ū le susu ile laulaau, o lenei mea e faʻapupulaina ai le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi.

E faapefea ona toto begonia i totonu o se fagu fou i le taumalulu? I le tau malulu, e sili atu le aua neʻi faalavelaveina le laau. O le aʻa e fetaui ma tulaga fou mo se taimi umi, ma i se vaitaimi o le nofo tumau ma le alualu i luma le alualu i luma, e ono le aʻa uma.

Afai o le fale ei ai se ituaiga begonia e fuga mai i le tausaga atoa, ona le tatau ai lea ona saunia mo le taumalulu. Nai lo lena, latou te maua le mafanafana mafanafana o le ea ma se punavai faaopoopo o moli. Naʻo fua eseese o fagalaʻau e fafagaina faʻamaʻi faʻamaʻi i le taumalulu.

O Begonia e mafai ona totoina i le tautotogo i le amataga o le vaitau tuputupu ae.

O le a le mea e fai pe afai e le fuga mai le begonia

O Begonia e taua lona taua ona o lona totoina vave. Afai e leʻi i ai ni taʻavale i le tautotogo, e tatau ona faʻaalia le tagata faʻatau ma faʻamalosia o ia e faia nisi fua faʻatatau.

Terry begonia fugalaau i le fale

Aisea e le fuga ai le begonia:

  • televave pe le lava le suāvai;
  • leai se malamalama;
  • tulaga le lelei talafeagai;
  • sili atu po o le leai o meaʻai;
  • faʻataʻitaʻiga;
  • suiga masani o nofoaga.

Afai e faʻavaivaia le laau, ona faʻamalosi uma lea o meaʻai e tausi ai lona ola, e le lava le malosi e fuga ai.

O le mafuaaga lona lua e le fuga ai le laau, o faʻamaʻi pipisi. Afai o meaola faalavela na aliali mai i le vaitau o le fugalaau, o lona uiga atonu o le a vave ona paʻu ese mai ai.

O le a vaivai le laau pe a oʻo i le taumalulu na le maua ai le filemu. E faigata tele ona faʻaleleia se fua o le fugalaau i le tausaga atoa, o lea e manaʻomia ai le tolu masina malolo.

E tupu mai le mafuaʻaga o le loloto o le mafuaaga, lea e le o tagata uma o le a mateina. O le fugalaau atonu e le talafeagai mo le palapala lea e ola ai, alavai, ma e oo lava i se ulo.

Mo faʻamatalaga! O Begonia ua fuga i le matua. Seiloga e sili atu ma le lima mama na faia i luga o lona ala, o le a le lava le tele o meaʻai ma meaʻai e taoto ai. E faia foi le toe gaosia pe a tupu le laau.

Fugalaau e mafai ona faaosofia. O aso o le ao e faʻaititia i le 9 itula (ua ufiufi le laau i se ata uliuli po o se ie). O se mea faapena e faia i aso taitasi mo le lua vaiaso. O sina aso puupuu e faʻagaoioi ai le fuga. A o faagasolo lenei vaitau, e faʻaaogaina ai le fugalaau faʻapitoa i le eleele. A maeʻa lena, o le ao o le ao e faʻaleleia pe a ma le 2 taimi. O le taimi lava e tatala ai mata, e mafai ona e taofia le faia o ni tulaga ogaoga.

E faʻafefea ona faʻamalamalamaina laau

Faʻalogo lelei! A o le fugaina, o le a togiina le tipu 2-3 taimi. O le mea lea, o le a le mafai e au uma ona faʻalautele ia upega i le maualuga, ae ia totoina le tumutumu.

E faʻapefea ona tausi pe a uma le fetogi

O le taimi vavalalata e muta i le amataga o le tau malulu muamua. Umu manogi, laʻau matutu, pulupulu o loʻo faʻapipiʻi i totonu e aveeseina. O lenei mea e mafai ai e oe ona toe faʻafouina le laau. E tatau ona e taina laau i se naifi mama mama, sasaa nofoaga e tipi ai le muʻu ma le fafie.

O le fugalaau o Begonia e mafai ona faamemelo mo se taimi umi, ae mo le matagofie o le laau, e manaʻomia ona fesoasoani i se mea itiiti, e maua ai le tulaga tuputupu ae saʻo. O le matagofie o le matagofie, e pei ona taua ei latou o le begonia, e le lelei, ae o le valea i nisi o nuances e ono afaina ai le tuputupu ae ma le numera o fugalaau.