Faatoaga

O le sili ona matagofie i le sultanas - Uʻamea Lanu uliuli po o le Laumei Black

Faʻaaliga i foliga vaaia matua suamalie Nofoaga e leai ni fualaau pulapula (Manulele Black) e tofo Toga Isaraelu, ua i ai lona itu tutusa o le gagana Rusia, na taʻua Alyonushka.

O nisi e finau faapea o le ituaiga lava lenei e tasi na maua ai le igoa Rusia i le faiga o le faʻasalalauga, o isi e vaʻavaʻai i ni eseesega eseese.

Amataga

O lona talafaasolosolo Manulele Black Nofo mai Isaraelu Volkani center centere fesoʻotaʻi ma le Vaega o Fualaau Fua.

O le sini e aumai le leai o se fatu poʻo fua o fatu vine sa maua mai e tagata faʻatoʻaga ona o le siʻitia o manaoga mo ia oloa i tausaga talu ai nei.

Faatasi ai ma ituaiga e leai ni fatu ua iloa o le Upper Seedless, o Witches of the Fingers and Corinka Russian.

Se ituaiga fou e fautuaina mo le galueaina i Amerika i Saute, Aferika i Saute, le Metitirani ma Isaraelu.

Ae ui i lea, na ia faia lelei i tulaga o Saute o Rusia, ma i le itu i saute o Ukraine.

O le ituaiga e pateni ma faʻatau i lalo o le laisene.. O le mea lea, o le faʻatau faʻatau moni moni e moni naʻo tagata faatau.

Faʻamatalaga o le lanu Uʻamea Mumu

Ona o le numera laʻitiiti o fatu i totonu o le fualaau lanu uliuli e mafua mai i vine. O le pogisa, toetoe o le uliuli o lanu o vine ma o latou foliga lautele ua foliga mai e faamaonia ai le igoa o le ituaiga.

Berries lautele, o lo latou mamafa e oʻo atu i le 12-14 gm (vine vine masani masani e leai ni fua e sili atu nai lo le 3.5 kalama).

Tamatamai lima fualaau suamalie - e oo atu i le 3 cm le umi. Faatasi ai ma sultanas o ia "tagata tino" e matua le masani lava.

Kishmish Centenary, Attica ma Arsenyevsky e aofia foi i le kishmish.

Fua le fua - le maualuga o le mamafa, pe a le toe lagona le taumafa.

Pulp o vine e mama ma vevela, suamalie, ma se manogi manogi o le nutmeg.

O taumafa ua taua e maualuga tele.

Aoina o vine i ni fuifui lapopoa o ni foliga le lelei. I le mamafa vine e oʻo atu i le tasi ma le afa kilokalama. O le mamafa o le mamafa e tusa ma le kilokalama.

Ata

Vaʻai atili ma le manino i fua o le vine "Black Brand finger" e mafai ona i ai i le ata oi lalo:

Vaega o le tuputupu ae

Talu ai ona o le eseese o loʻo i ai se mea faigofie maualalo le malosi o le kiona (o laau e le mafai ona tetee i le frost i lalo -20 tikeri), e fautuaina e ola i na o nofoaga e le taua ai le tau malulu.

Le faʻamautinoaina o le tosoina masani o le vine i totonu o nofoaga e sili atu ona vaivai le totoina e manaʻomia le ufiufi.

O le tuai o le fuaina o lenei vine, ma e masani lava ona oʻo mai i le faaiuga o Oketopa, e le mafai foi ona agaʻi i luma i le itu i matu.

E matua ese foi le matutua o le tagata Galben Nou, Velika ma Tukay.

Bush malosi tele tuputupu aePe a tupu ae e manaʻomia se faʻatulagaga taua.

O le manaʻoga e taofiofia le tuputupu ae o le togavao e fesoʻotaʻi foʻi ma ituaiga o fualaʻau maualuga, e tatau ona faʻaitiitia le avega i luga o le vine.

I luga o le vao e le sili atu ma le 30-35 mata. E fufulu fua vine, ma totoe 6-8 mata.

Talu ai ona o lenei vine ua le salalau lautele i totonu o lo tatou atunuu, o uiga masani o lona totoina e leʻo lelei ona suʻesuʻeina ma e manaʻomia ona fetuunai e fuafua i tulaga faʻatupulaia.

E leai foi se faʻalagolago i luga o le gafatia o se ituaiga e teuina.

Fesoasoani: O le tamameamea uliuli e matua tali mai i le faagasologa o le gibberellin i le vaitaimi o fualaau aina suamalie ma le tuputupu aʻe (e oʻo i le 5-7 mm). Afai, a aunoa ma le gaosiga, o le tele o fatu ma o latou faavae e tumau pea i totonu o fua, pe a uma ona gaosia, o le a fua le fua o fualaau aina.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le gibberellin i le faʻatonuina o le 20-25 ml i le 10 lita o le vai e faʻatele ai le umi ma le mamafa o le fua.

Tetele i faʻamaʻi

O le tamameamea lanu uliuli e maualalo tele le tetee atu i faamaʻi tetele. O le maualuga o le faʻalauteleina e faʻatatau i le 3.5 points.

O lenei vailaʻau e sili atu ona aʻafia i faʻamaʻi faʻamaʻi - ouma ma le paʻu, anthracnose ma le chlorosis. O le mea lea, i le vaitau o le tuputupu ae e tatau ona faia ni togafitiga e faasaga i faʻamaʻi tetele.

E ui i le mea moni e faapea, o le faʻataunuʻuina o le tele o togafitiga e faʻapupulaina ai le tau o le oloa, o lenei mea ua faʻamalieina atoa e le tau maualuga o ituaiga sili ona suamalie i luga o le maketi. E le gata i lea, o le manaoga mo ituaiga eseese e faaauau pea ona tupu.

E leai se faʻafitauli faʻapitoa o le vailaʻau i faʻamaʻi. O lenei mea e taʻu mai ai o loʻo afaina i iniseti i se tulaga maualalo.

"Nofoaga Manulele" - o se ituaiga vine fou e folafolaina "kishmish". Muamua lava, e mafai ona fautuaina mo le galueaina i faatoaga tumaoti, aua e le manaomia ai se laisene faapitoa, manatuaina lena mea vasega pateni Togalauapi filifilia o Isaraelu.

I totonu o ituaiga fou, e tatau foi ona e gauai atu i le New Gift of Zaporozhye, Valeriy Voevoda ma Rubbi Jubilee.

E le gata i lea, o le manaʻomia mo le malulu o le taumalulu e faigofie atu ona faia i totonu o faatoaga taʻitasi. I luga ole laʻasaga o mea tau pisinisi, e mafai ona ola nei vine i totonu o le itu i saute, mauaina le laisene talafeagai.