Laʻau

Eustoma - le afafine agamalu o laufanua lau togalaau poʻo luga o le faamalama

  • Ituaiga: Gentian
  • Vaitaimi Olaga: Iulai, Aokuso, Setema
  • Maualuluga: 0.15-1 m
  • Lanu: paepae, lanu viole, piniki, samasama, lanumeamata,
  • Avanoa

Eustoma (lisianthus) toe faʻaosoosoina le tele o tagata fiafia. O le tuufaatasia o le agavaivai o fugalaau lanu, o le malosi o laulaau lanu ma se uiga mataga, e faaaoga e teuteu ai mea tutupu ma faia ai ni laʻau matagofie. E mafai ona ola le laau i le fale mai fatu. O le a tatou faʻamalamalamaina le faʻaleleia o le totōina, tausia lelei ma le faʻamalosia o le totoina o le matagofie o mea matagofie, iloilo faʻamatalaga o ituaiga taatele.

Lisianthus (eustoma) i le natura ma le mamanu

E tele igoa o Eustoma ma ua lauiloa i le va o tagata fai togalaau i lalo o le igoa o Lisianthus Russell, Irish, Roses japanisi, Texas logo. O se sui lenei o laau toto, o le lua tausaga. O le igoa Eustoma e masani ona faʻaaoga, o lona uiga i le Eleni o lona uiga o laugutu lalelei. Lisianthus (faaliliu "fugalaau malie") o se igoa o le ituaiga e tasi e tusa ai ma le faavasegaina o fatu, ua le toe aoga. O Eustoma - o se tagatanuu o le itu i saute o le Iunaite Setete, o itu i mātū o Mekisiko, e maua i le Caribbean. I le fale, o le fugalaau e taʻua: Texas logo, tulip gentian, ma o nisi taimi na o le gentian.

Na toe taʻua i le seneturi lona sefuluvalu, eustoma Grandiflorum ma Russell eustoma (Eustoma Russilianus), o se taunuuga o le galue malosi a le aufaifaatoʻaga, na mafua ai ituaiga eseese.

O lenei ituaiga fomaʻi e aofia ai ituaiga e 3:

  • Eustoma laiti, tamaʻi gentian, sisifo i sisifo, eustoma lanumoana (Eustoma exaltatum);
  • Tele-flowered eustoma (Eustoma grandiflorum);
  • Lisianthus, Eustoma Russell, poo Russell (Eustoma russellianum).

I le vaomatua, e oʻo atu i le maualuga o le 60 cm le uustoma, o ona fugalaau i le tele o lanu moana. O siaki e malolosi, o laulaʻau ua lalagaina i le lanu uliuli uliuli, faatasi ai ma se mea e le masani ai. O le togavao e fiafia i nofoaga mafanafana susulu i eleele malulu lelei. Faʻapenaina e fatu, i le masani masani o le vaitau.

Fafaga e faifaatoaga, o ituaiga e fiafia i mata i lanu papae, lanu viole, samasama, mumu, apricot. E foliga mai e ese le ofoofogia o fugalaau fuga o le eustoma. O foliga vaaia o le lisianthus buds e foliga tutusa lava ma Roses e le totogo, ma o le tele o ituaiga e le aveesea lenei tutusa i le taimi o le fugalaau, latou te foliga mai e sili atu le agavaivai. O laulaʻau faʻafeʻau, faʻatasi ma laʻau faʻalautele lautele, lea e oʻo atu i le tolusefulu faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, e faʻataunuʻuina, faia se foliga uiga ese o le lisianthus, o se foliga faʻapitoa. O tagata faʻatoʻaga ua fafagaina ituaiga eseese ma faʻanoanoa faigofie, ma tuʻuina atu fugalaau sili atu le matagofie. O le matagofie o le matagofie o le laau na le iloa e tagata mamanu ma tagata fugalaau, eustoma e faʻaaogaina i le sauniuniga o le faʻaipoipo, mo le teuteuina o potu faʻatusa, teuteuina o faʻamanatuga.

Photo gallery: eustoma i le mamanu

O fea e sili atu ona tupu ai se fugalaau

E mafai ona e gaosia eustoma i le fale, i luga o balconies, loggia, ma i le togalaau. E tatau ona e taulai atu i tulaga tau fesuiaiga o le itulagi. O le fugalaau e lagona lelei e pei o se teuteuga falesa. A totoina laau i le eleele, e toto le laau seia oʻo ia Setema, ma pe a oʻo mai le kiona, e mafai ona faʻafeiloaʻi i se fale e fiafia ai le lisi o le lisianthus i le 'au mo se taimi umi.

Lisianthus tausaga taʻitasi

I le fale i le natura, lisianthus o se fanua lelei, ae pe a tupu aʻe i luga o le eleele e faʻaaogaina e pei o le taʻitasi, ona o lona aʻa aʻa e le mafai ona tatalia le malulu malulu. E le o se mea e ofo ai pe afai tatou te manatuaina le afuaga o le fugalaau - e leai ni kiona i lona lauʻeleʻele. E ui lava na atiaʻe e saienitisi ituaiga eseese e puipuia mai le vevela o le vevela, o le laufanua o le eustoma i le tausaga atoa i le togalaau i lo tatou atunuu e tapulaa (i le taumalulu, e le tatau ona maualalo ifo le vevela o le ea nai lo +10e uiga iC)

I le fale, e mafai ona galueaiina eustoma mo le sili atu ma le tasi le tausaga, ae tusa ai ma le au faifaatoaga, e tusa lava pe i ai tulaga lelei, o le a tupu le laau pe a mavae le lua tausaga ma e le maua ai le fua e faamoemoeina. O le mea lea, o le tele o ituaiga o fugalaau i totonu, lisianthus ua tupu ae mo le tausaga e tasi ma lafoina pe a maeʻa.

I le faatauina atu o le tele o ituaiga o fatu eustoma mo soʻo se tofo

O fatu o lenei fugalaau e toetoe lava o taimi uma e faatauina atu ma le faailogaina faaletausaga. Afai e te manaʻo e faʻalauteleina le ola o se laau totō ile lauʻeleʻele, ma le oʻo mai o le kiona, e te manaʻomia ona eli uma ma teu i le fale. Faatasi ai ma le tausiga lelei, atonu e oʻo i le tautotogo o le a amata ona ola le eustoma ma o le a faʻamalieina fugalaau i se isi vaitau.

Faʻasologa ma ituaiga o lisianthus: faʻamatalaga ma ata

Galuega filifilia i le lisianthus e le taofia seia oʻo nei i le taimi nei. O fou fou o loʻo faʻaalia i taimi uma, i totonu o le faʻatulagaga o loʻo i ai le tele o ituaiga eseese o ituaiga eseese ma lanu.

O vaevaega e vaevaeina i ni vaega tetele se lua:

  • uumi - oʻooʻo maualuga e oo atu i le mita ma sili atu, totō i fanua tatala mo le tipi;
  • le faʻaogaina - ituaiga faʻasoʻatoa, lelei mo le faʻatupulaia o se fale i luga o le windowsill.

O le eseʻesega e le gata i le tele o laau matutua, ae faʻapea foi i paolo o petals, o laau totoa faʻalua ma faigofie e iloga i totonu o vaega taʻitasi. O le tele o fatu e sau mai Amerika ma Iapani. I le taimi nei, e leʻi mafai e faifaatoaga ona aumai se uustoma faʻamalosi. E tusa ai ma le lalagaina o Lisianthus, o le a maua e le fai togalaau se lalaga po o se paka i luga.

Tall

ABC F1 - o se faasologa o le telefoni faaletausaga lisianthus. O le maualuga o upega e oʻo atu i le 75-100 cm, o le inflorescences e tele, 5-6 cm le lautele. Eseesega o le faasologa: Lanu moana lanu Blue, Blue laze, Blue luph.

Kyoto F1 - o lenei faasologa o loʻo tuʻuina mai ai se filifili o ituaiga umi (e oʻo i le 90 cm) faʻatasi ma ni fugalaau e le faʻafefeteina, vave fuga. Sui o lenei faasologa: Vine vine picot, Picot Pink, Picot Blue, Kyoto White.

Photo gallery: eustoma o le ABC ma Kyoto series

Echo F1 - o se isi faasologa o mea e masani ai, e gaosia e saienitisi Iapani, ma e oʻo i le 70 cm le umi, fugalaau faigofie, e faasino i tausaga taʻitasi. O fualaau o laau i luga o laʻau uumi maualuluga e foliga lelei i le tipiina.

Faʻasologa o ata: Faʻasalalauga i fafo fafo

Flamenco F1 - o se faasologa o le umi eustomas (e oo atu i le 70 cm), ma lapoa tele, e oo i le 7 cm le lautele, faigofie (e le o le lua) fugalaau. O le vave fuga o le fugalaau, tausaga, fugalaau e amata i le 2 vaiaso muamua nai lo isi. O ituaiga e sili ona taatele o Yellow, Lime, Pink.

Arena F1 - o se faasologa o le lisianthus ma le maualuga o le 80-100 cm. O fugalaau fugalaau e oo atu i le 7 cm i le tele o loo valiina i le tele o lanu, o tufuga e taʻu mai le ituaiga i le tausaga. O fugalaau mumu lanu mumu e aoina i totonu o mea manogi.

Faʻaaliga ata: fua taʻitasi o le Flamenco series, Arena

O le Piccolo F1 o loʻo faʻatusalia mai i le laina o le lisi o le lisianthus, taʻitasi, ma le umi o le 'ulu e 70 cm, fugalaau lapopoa faigofie.

Sa tuʻuina atu e le au faifaatoaga Iapani le faasologa o faʻasolosolo - ogaoga laau (e oo atu i le 70 cm), tausaga, e fai ai ni pulou pulou mai fugalaau tetele. O lauiloa sili ona lauiloa Light Brown, Ash.

Pusa Ata: Piccolo ma le Vanderouz Series Eustoma

O le tuaoi lauiloa o petals eustoma e faapitoa le maitau.

Universal (mo togalaau ma faamalama) togi

O fatu laau Eustoma e oʻo i le 50 cm le maualuga o loʻo faʻatau atu. O nei laau totō e totoina i le fale ma i luga o le site.

Twinkies - o se faasologa ma fugalaau 50 cm le maualuga, faatulaga lelei i lanu faigofie. E tele ituaiga o meaola, o le mea sili ona taatele o Pink, Blue-violet, Yellow.

Cinderella F1 - o se faasologa o tagata masani ma upega e oo i le 50 cm le maualuga, taʻitasi, ma fugalaau faigofie o lanu eseese.

Faʻaaliga ata: faasologa mo le fale ma le togalaau

Laʻau e laʻititi - e mafai ona tupu i totonu o ipu

O faʻavae vāega e lagona lelei i le fale. Ua fausia e le au gaosiga le tele o faasologa ma laau laititi laiti. O nisi nei.

Eustoma Mermeid (Little Mermaid) F1 - o se faasologa o le lisi o le lisianthus. O le maualuga o upega e tusa ma le 15 cm, o fugalaau e faigofie le 6 cm le lautele, faʻalelei. Eseesega: White, Violet, Baby Pink, Blue, Mixlend.

Faʻataʻitaʻiga: Faʻataʻitaʻiga Mermaid (The Little Mermaid)

O se faasologa faʻapitoa, lelei mo le faʻaleleia o fale - Safaila F1. O le aganuʻuina o le aganuu, 13-20 cm le maualuga, o le fugalaau - e oo atu i le 5 cm, ituaiga e lua ma e faigofie ona fafaga.

Faʻataʻitaʻiga: Sapphire Flowering Series

O le series Carmen F1 o se tasi lea o sui o mea totō ua totoina. Laʻau maualuga 20-25 cm, tausaga, fugalaau e oo i le 4-6 cm. Vaiaso: White-blue (ma le rim), Lilac, Rose, Ivory, Blue.

Florida F1 - se faasologa o le lisi o le lisianthus faaletausaga ma se maualuga e 20-25 cm, faatasi ai ma fugalaau faʻalua ma faigofie e oʻo i le 10 cm. O ituaiga sili ona lauiloa: White, Sky Blue, Pink.

Pusa Ata: Carmen ma Florida Inuit Series

Filifili laau i au mea e te fiafia i ai ma tuu atu latou te fiafia ia te oe i laʻau matagofie mo se taimi umi.

Totoina o le gentian i le fale mo fualaau ma tausi lelei

O le tele o togavao e lelei mo le ola i luga o le saite. A o faagasolo le vaitau o fuālaʻau galue, o le a latou teuteu le togalaau ma fugalaau matagofie, lea o le a tu i le fale mo le lua vaiaso. Sauniuniga mo le totoina i eleele tatala amata i se taimi umi ao lei oʻo i le tautotogo ma le totoina o laau.

O afea e lulu ai?

O le a le aoga le totoina saʻo o fatu i le eleele i luga o se 'upega tafaʻilagi, ae maise lava i le taumalulu - o le eustoma e le gafatia le vevela i lalo +10e uiga iC. O le vaitau mai le totōina i le vaʻaiga e 22-26 vaiaso, o le mea lea, o le totoina o fatu mo fatu laau e tatau ona faia ia Tesema-Fepuari.

E mafai ona faʻalauteleina e ala i ni aʻa po o aʻa

O le faʻapipiʻiina e ala ile gaogao e mafai ona naʻo le teori, i le faʻatinoga latou te le aʻafia. O le mea lava lea e tupu i le vaevaeina o rhizomes - o aʻa aʻa o le lisianthus e tali atu ma le tiga i soo se mea e faaleagaina. O le mafuaʻaga lea e mafai ai e le vaevaega o le vao ona oʻo atu i le oti o le laau atoa.

Ae mo le faʻalauteleina o pulu, o lenei mea e le mafai, talu ai o le lisianthus o se fualaau vao ma e le o faia ni fusi.

Afai e ofoina atu oe e faʻatau ai bulbs lisanthus, lagona le saoloto e te alu. I le tulaga aupito sili ona lelei, o le tagata faʻatau e faʻasese ia te ia lava, i le sili ona leaga - o loʻo taumafai e faasese oe.

Fatuina o fatu

O le faʻaleleia o fatu atonu o le auala sili lea ona lelei e toe gaosia ai eustoma. O le totōina o fatu o loʻo faʻatau atu i se vaega tele, e ui lava talu ai nei e na o le tele o faʻatoʻaga faʻatoʻaga. O fatu o le laau e matua laʻitiiti lava, i le tasi gram latou te aofia ai mai le sefululima i le luasefulu afe, o lea latou te faʻatau atu ai i le tulaga o timuga. O le atigi o mea taumafa fesoasoani ia e fesoasoani i le atinaʻeina o le laau i le taimi muamua.

Ona o la latou laʻititi laʻitiiti, o le lisianthus o fatu ua faʻatauina i le pepa uamea.

E faʻapefea ona atiaʻe le palapala ma totō fatu

O le eleele mo le totoina e te manaʻomia e filifili ai le malamalama, o se faʻafefiloi faʻapisinisi mo le senpolia e talafeagai lelei. O le isi filifiliga o le totoina o fatu i fualaau. Latou te faigofie i lena mea i le lumanaʻi e mafai ona e maua e ala i le fesuiaiga i totonu o koneteina tetele e aunoa ma le faaleagaina o aʻaʻese aʻa o le lisianthus laiti. E faʻapefea ona e saunia le eleele ia te oe lava:

  1. Faʻafefiloi vaega e lua o le peʻa ma le tasi vaega o le togalaau aina ma le afa o le oneone.
  2. O le eleele e tatau ona faʻamaʻiina, o le mea lea o le nai siama faigofie e mafai vave ona fasi fua. Ina ia faia lenei mea, sasaa le eleele i le vai inu ma se vai malosi malosi (malogo piniki) pati.
  3. A maeʻa le eleele, e totō fatu - faʻapipiʻi i luga o le palapala ma pipiʻu.

E manaʻomia foʻi le tui mo pusa o loʻo totoina ai totō. E faʻafefiloi foʻi ma le vai inu ma le potassium i taimi uma, pe a maeʻa le vevela ma le malulu, latou te amata ona toto fatu.

Ua totoina fatu i luga o le eleele ma ua lolomiina

Faʻamasinoga faʻalelei:

  1. Ua totoina fatu ile luga o le eleele ua saunia ma ua mamago.
  2. A uma ona toto, e tatau ona e faʻamamaina le palapala, e faigofie ona faʻaaoga se fagu vali mo lenei mea.
  3. A maeʻa le mago, o le meaʻai faʻapena e ufiufi ai fatu, o loʻo aʻafia ai le faigata mo le totoina o puʻu vaivai. Ina ia aloese mai na faafitauli, pe a uma le susu o le palapala, e mafai ona e nutimomoia lemu i se tootoo, faʻaumatia le atigi.
  4. O le faʻaleleia o loʻo ufiufi i ata tifaga poʻo tioata, e mafai ona e faʻaaogaina se atigipusa e iai se tapuni malamalama, ma tuʻu i totonu o se nofoaga malamalama.

O fatu totō ua lūlūina i le vai

Eustoma togafiti fatu

E matua malosi tele le toto o Eustoma mo le malamalama, e tatau ona e faʻapipiʻiina le totoina o faʻamalama malamalama. O fatu na totōina i le taumalulu ona o le pupuʻu o le ao e manaʻomia ai faʻasalaga faaopoopo. E mafai ona e faʻaogaina se paʻulaʻau (faʻatau atu i faleoloa faʻapitoa i le faʻatau atu o mea faʻapitoa), pe afai e le oi ai, o le masani masani o le a faia. I lalo ole laʻau, e tatau ona oʻo i le 12-15 itula i le aso seia oo i le faaiuga o Mati.

I lalo o le moli, e tatau ona i ai i le po i le taumalulu

Pe a totoina fatu, e tatau ona mautinoa se faiga lelei o le vevela. I le aoauli, e tatau ona mafanafana le laau toto i le 22-25e uiga iC, i le po - e le itiiti ifo i le 18e uiga iI. O le faʻamamaina o le totoina o fatu i le taimi muamua e le tatau ona taatele, aua o totonu o koneteina tapuni o le a lava le susuga susu. Afai e mu le palapala, e faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i le vai mai le pamu moli. E taua tele le tuʻuina atu o le faʻaleleia o laau toto e ala i le aveeseina o le tapuni mai le koneteina pe aveese le ata mo le 5-10 minute.

O fua muamua e tupu pe a ma le lua vaiaso talu ona toto fatu. O le faamasani i le lisanthus e lelei pe a fai e 40-50% o fatu ua totoina. A maeʻa ona tupu mai muamua, e tatau ona faia le vai i le taeao, ina ia maua ai le taimi e malolo ai i le afiafi. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o aʻa o le ola o laau toto.E tusa o le 5-6 aso pe a uma le germination, e tatau ona amata ona faʻamalosi mea toto. I le aso muamua, e faatulaga le bath bath mo le 10 minute, ona faaopoopoina lea o le aofai i aso uma. A maeʻa ona oʻo atu i le tolu itula, e mafai ona aveese le fale mai le ata (pulou pusa).

Pe a totō, e tuʻuina ia laau i ni pusa eseese

A maeʻa ona faʻaalia le lua ituaiga o lau moni, i le 6-8 vaiaso talu ona uma le germination, o le a totoina fualaau i ni ipu eseese. O le totogo i lenei tulaga o le a matua laitiiti lava, ae o se ituaiga masani lea o laau i lenei tausaga. A e togiina, e tatau ona e pikiina se fatu laau ma se nifo nifo ma se paluga o le palapala ma faʻapipiʻi ese le pepe. E le aoga le tolopoina i se filifili; o le vave ona tupuina o le tino e faigofie lava ona faaleagaina. O le eleele mo le totoina o totogo e pei o le taimi na toto ai. E le mafai ona faʻamaonia, e lava le togafitiga ma fomaʻi (fomaʻi faʻamaʻi). Suʻe Fundazol faʻamalo i le vai i le fua faatatau o le 1 gram i le 1 lita o le vai.

A maeʻa le masina, e manaʻomia ona faʻafeiloaʻi fualaau toto i le tele o ipu fufulu. I le taimi lava e tasi, e tatau i se tasi ona galue ma le faʻaeteete, taumafai e le faʻaleagaina aʻa.

  1. I le pito i lalo o le tane faʻanatura e faʻalautele ai le eleʻele eletise (vaʻaiga mafiafia - 3 cm).
  2. Ona sasaa lea o le palapala - e tusa ma le 4 cm (e tatau ona e taulai i le tele o le pusa ma le laau lava ia).
  3. E vaʻaia faʻamalosi faatasi ma le eleele, ma faʻaeʻe ma le faʻaeteete i se fagu fou.
  4. Sasaa le palapala i autafa o puipui o ipu, sina pulapula, taumafai e aua le faʻavalea le ua.
  5. A uma le pala, sasaa vai.

I le lumanaʻi, e taua le aua neʻi faʻafefe pe faʻafefeina laau. Lysianthus e tatau ona faʻafeinu pe a faʻamago le pito i lalo i le vai mafanafana, lea ua mautu. E matua faʻasaina le pipi e ola ai i le vai - o lenei mea e oʻo atu ai i faʻamaʻi o lau ma laʻau.

I totonu o nei ulo, o le a ola tupugo ae leʻi totoina i le togalaau

Afai e tupu malie le toto o laau

Faifeau e aofia ai i le gaosiga o eustomas latou matauina i masina muamua o le lysianthus e tupu malie tele. O lenei mea e mafua mai i le fausia o le aʻa, pe a maeʻa ona amata ona tupu le vaega o loʻo i luga. O le mea lea, afai e foliga mai o laau toto ua taofi ma e le o faateleina le lapopoa - o le masani lea, i ni nai masina, o le tuputupu ae malosi o le laau lava ia o le a amataina.

Mo le tele o fuālaʻau, e mafai ona e fusi le lisianthus i le laasaga o le faʻaalia o 5-6 paipa o lau. O lenei faiga o le a atili ai ona faʻaaoga le laau.

Fafagaina o laau

O fualaau e mafai ona togafitia i le biostimulator tuputupu aʻe o le Epin i le fua faatatau o le 4 mataʻu mo le 100 ml o le vai. E totogo laau toto pe a uma se paluga, o le taimi lea o le a mago ai laulaau i le afiafi. A maeʻa le faʻavasegaga, ona amata lea ona fafaga le fale i vaiaso taʻitasi, e talafeagai mo lenei Agricola mo le totoina o laau toto. E sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le suavai i luga o laei, faʻafefe i le vai e tusa ai ma faatonuga. O le tele o fai togalaau e fautuaina sina maualalo ifo nai lo le mea na taʻu mai e le au gaosi.

Vitio: tuputupu ae lisanthus mai fatu i le fale

Matou te totoina fatu i totonu o le togalaau

E mafai ona toto le lysianthus i luga o le saite i le taimi lava e sili atu i le 18 po o le vevelae uiga iI. F. O le saite e tatau ona faʻamalamalama lelei, ae le o le la, ma lelei le ea, ae leai ni matagi malosi. E manaʻomia e le palapala le malamalama, vaʻaia, e le o le galu.

  1. Faʻafeʻalua (manaʻomia ona taulai i le telē o le eustoma) eli ai lua i se mamao o le 20-30 cm o loʻo eli i le eleele.
  2. O loʻo faʻapipiʻiina mineral fuga i pui toto, e talafeagai le nitrophoska. Eustoma e manaʻomia se eleele le mautonu, o le mea lea i nofoaga e maualuga le eletise e te manaʻomia e tuʻu ai ni fafie i totonu o lua mo le totoina.
  3. O le eleele i totonu o le lua ua fefiloi ma le fugalaau ma eustoma ua totōina, ma taumafai e aua le loloto i lalo nai lo totonu o le ulo.
  4. A uma ona totō, e tatau ona faʻaleleia le fale e aunoa ma le susu o lau.
  5. Faʻamalie le eleele faʻataʻamilo ile fatuga ma le peat.

O le eleele mo le eustoma i totonu o le togalaau ua mulimulitaʻi ma peat

I le lumanai, o le faagasologa o le tausiga o le lisanthus ua faaitiitia i le manaomia mo le fausiaina o timuga, o le eleele mamago luga o le eleele o le a avea ma taiala. E faʻamalosia le faʻamalolo, o lenei mea e manaʻomia mo le faʻaleleia lelei o le aʻa. Eseese laau e toto i luga o le saite e masani lava ona oʻo i le maualuga e tusa ma le 1 mita, o le a manaʻomia le lagolago. Mo le mafuaʻaga lenei, o le bamboo e talafeagai, o se lagolago faʻatasi ai ma matau mo le faʻapipiʻi o le a taulima lelei ai le galuega. O le taimi atoa o le eustoma e nofo ai i le togalaau seia oʻo i le tautoulu e faʻaaogaina i vaiaso taʻitasi ma fugalaau faʻapitoa mo fugalaau i se maualuga maualalo maualalo nai lo le fautuaina.

Fugalaau tausi

E faalagolago i le eseese ma le taimi o le totoina o fatu, o le fua o le lisianthus e amata i le ogatotonu o Iulai ma e oʻo ia Setema. E matuai faigata lava i le amataga o le olaga, ua totoina ai le laau i totonu o se togavao mamana, ua faapaleina i se fugalaau atoa. I le taimi o le fufuluina i le tau vevela, faʻaleleia le suavai, e le faʻagaloina e mulch le palapala ile fugalaau.

Ae ui i lea, i aso vevela timuga, o le eustoma o le a matua le toʻa, fugalaau ma pulupulu e mafai ona pala mai le susu, o le aʻafiaga o faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi. O le fetogiina o fugalaau ma laulaau e tatau ona aveeseina, e tatau ona togafitia le laau mo le prophylaxis ma Fitosporin poʻo ni mea faʻafefete tutusa.

Fugalaau fugalaau e mafai ona tipi, i le fale o le a latou tutu ai i totonu o le vai mo le tusa o le lua vaiaso, ma i le nofoaga e tipiina ai le fana o le a tupu aʻe ma maua ai ni fou fou. O le fuga o le lisianthus e umi ma tele, e mafai e le tasi fana ona tuʻuina atu i le 30 pulumu e tatala i le faasologa.

O le tausiga lelei o le eustoma e mautinoa ai le fuga tele

O le a le mea e fai ma le faʻalelei i le tautotogo

E susulu Eustoma mo se taimi umi, seia oʻo i le muamua o le kiona. Faatasi ai ma le oʻo mai o le tau malulu, e lua filifiliga:

  • 'Otiʻoti fugalaau ma faʻapipiʻi mata, o le a latou fiafia i foliga vaaia mo isi vaiaso e lua, ma eli i luga ma lafo le vao.
  • Aumai le vao i le fale mo le teuina.

Afai e te manaʻo e ola i se lua tausaga, e manaʻomia ona tuʻuina atu le taumalulu o le laau i le fale:

  1. Lysianthus ma le agamalu, e aunoa ma le faaleagaina o aʻa, ia eli i fafo i se apa.
  2. Toto i totonu o se ipu talafeagai ma tuʻu i le fale.
  3. I le vevela o le vevela, o le a totogo le laau, mulimuli ane e tatau ona faʻaitiitia le vai.
  4. Taʻu le 'au, ma tuʻu ai ni tulafono se tolu.
  5. Fuafua mo le teuina o le taumalulu i le vevela o le 10-150 vevela.

E mafai ona aoina aʻu fatu

Totoina fatu e mafai ona aoina, ae o loʻo i ai se tasi o togafiti. O le tele o cultivars ma le faailoga F1 o loʻo faʻatau atu. O lenei tusi o loʻo faʻaalia ai le aʻafiaga o fatu i hybride heterotic. O lea ituaiga laau e mama pe leai foi fatu latou te faia e le o tauaveina i le lona lua o augatupulaga o matua. O lona uiga, afai e te laki e aoina fatu ma totogo i latou, o le taunuuga e mafai ona matua le maofa - o se mea e matua ese lava mai le augatupulaga muamua o le a tuputupu ae. O le auala pito sili o le a faʻatau ai fatu fou mo le totoina i le tausaga a sau.

Tausi solo

  1. O se laau ua saunia mo le taumalulu ma tipi tipi e tatau ona tuu i se nofoaga paolo i le vevela o +10e uiga iC.
  2. O le faʻasalaga e faʻaititia i le tasi pe lua taimi i le masina, e mafai ona e faʻamuta, aua e te fafaga.
  3. A oʻo mai pine fou i luga o le lisianthus, o le a tatau ona toe faʻaauau le suāvai, faʻaleleia le vevela ma tuʻu i se mea susulu.

Faatoaga, ma le faamoemoe e ola ae eustoma e pei o se laau e lua tausaga le matua, faaaoga se ala sili atu ona faigofie o le felauaiga o le laau mo le taumalulu e aunoa ma le faaliliuina. O le fugalaau na ave muamua i le nofoaga i totonu o se ipu, faʻafefe, ma i le amataga o le malulu o le tau ma le ipu e tasi e aumai i totonu o le fale. O lenei mea e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le faaleagaina o aʻa, o le laau e faʻafeiloaʻi ai se taimi malolo sili atu ma le faʻalelei. E le mafai ona e tuua se laau i luga o se saite i le taumalulu i Rusia - o le a mautinoa lava e faʻaumatia ai.

Pe a totoina i le eleele i se taimi vave lava i totonu o se ipu faʻavave, e faigofie ona eli se laau mo le taumalulu

Auala e tausi ai eustoma i totonu o se fale

Mo le tuputupu ae i totonu o le fale, o ituaiga lisianthus e maualalo le tuputupu ae e lelei. O fua o fatu e ofoina atu se avanoa lautele mo mea uma lava. E masani lava i taga ma fatu e mafai ona e vaʻai i faʻamatalaga e iloa ai le maualuga o le laau. O le faʻatulagaga faʻatulagaga o le a fetaui lelei i luga o le windowsill ma o le a faʻafiafiaina oe i lanu lanu tele.

Faʻatoʻaga o totonu

O le totoina o fatu ma vaega autu o le tausiga mo le totoina o laau mo le totoina o totonu e le ese mai le totoina o laau toto e fuafua mo eleele tatala. Na taʻua mea uma i luga. Pau lava le eseesega e faapea a maeʻa ona faʻavasegaina laau totō, e tumau i luga o le windowsill seia oʻo ina amata le vaʻaiga.

E lagona e Eustoma le mafanafana i tulaga vevela o le fale. E tatau ona susulu le malamalama, ae aunoa ma le susulu o le la.

Laulau: Tausaga o fale mo lisianthus

TaimiLuluTotogiFaʻasaLaʻei pito siliMalamalama
Summer+22e uiga iC ... +24e uiga iMaAua le susu
laʻau ma fatu
e ala i le sasaina
E mafai ona faʻatulaga
i tafatafa o pusi o eustoma
i le vai.
Lava e pei ona mamae
eleele i le loloto o le 2 cm.
Televave o vai mai le sima
liligi vave.
O vaiaso uma
pe lua vaiaso mulimuli ane
faʻamalolo mo
fualaau totō
(Faatoaga - e tusa ai ma faatonuga,
E mafai ona ave faʻataʻitaʻiga
itiiti ifo nai lo le taʻuina).
Lulu malamalama e aunoa ma se tuusao
sasa i luga o le laau.
Winter+10e uiga i… +15e uiga iMaAua e te susu.E tipi.Aua e te faatinoina.Nofoaga paʻepaʻe.

I le fale, e faigofie ona aofia ai le lisanthus. O le vevela i totonu o le falemaʻi e fetaui ma le matagofie o le i ai o se fugalaau. O se nofoaga mo ia o le a sili ona faamatalaina i le windowsills e feagai ma sisifo po o sasaʻe. Eustoma e alofa i le malamalama, ae o le tuusaʻo atu i ave mumū o le la e mafai ona faaleagaina ai lau ma fugalaau.

E mafai ona e filifilia le taimi e teu ai le uustoma i se ipu tele i aʻa, lea e amata ona malepe i totonu o pupuni o le ulo. O lenei mea e taʻu mai ai na totō le laau. O vaʻa e 2-2.5 lita o le a lava mo le 3 laau totō o le a atiina ae ma ola malosi i le vaitau tuputupu aʻe seia oʻo ina latou ulufale atu i se setete malolo.

O le ea malulu e lelei mo le laau, ae e taua le manatua e le mafai ona e suluina laulaʻau ma fugalaau, e mafai ona taʻitaʻia ai le maʻi. O le filifiliga pito sili ona lelei o le tuʻuina lea o se pusa 'ua tumu i le vai i tafatafa o le fafie.

Afai na filifili le lisianthus e alu i le tausaga na sosoo ai, pe a uma ona tupu, e faʻapipiʻi puʻu, ma tuʻu ai le tolu internodes, faʻaitiitia le faʻainu.

Faafitauli ma a latou fofo

Faatasi ai ma soʻo se fesuiaiga o togalaau, pe o se falemautotogi poʻo se togalaau togalaau, lisianthus e le puipuia mai le lamatiaga o faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O faʻamaʻi fatuga e sili atu ona faigofie ona puipuia aua e faigata ona togafitia, o nisi taimi e le mafai. O lea la e le aʻafia ai le afu i fualaau, e tatau ona faʻamalo le palapala mo le totoina ma mea uma.

E le o taʻua e le au fai togalaau togafiti le ata o fualaau, ae mo le puipuia o lenei sasa, e tatau ona faaopoopo atu i le totoina o moli i le taumalulu. Mo le puipuia o fualaau laiti mai le falemaʻi, e manaʻomia ona puipuia oe mai siaki ma siaki i taimi uma mo le i ai o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Laulau: Faʻailoga masani ma Eustoma Diseases

Faamai /

Pest

Faailoga

faʻamaʻi

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonuPuipuiga
AphidsLea ma tumutumu
mimilo, pauu ese.
E iloa meaʻai
ma mata le lavalava.
Tumau i luga o le laau
manino faʻafefe.
  1. Faʻamaumauga o meaʻai o manu.
  2. Togafitiga ma Inisetiua (2 kalama i le lita o le vai mo le totoina, 2-3 togafitiga pe a maeʻa le 14-15 aso), Actellik (2 kalama i le 2 lita o le suavai mo le totoina, pe a tatau ai, toe fai pe a maeʻa aso e 10).
  • Faʻaleleia le lele.
  • Humidification o le ea, e aunoa ma le pulupuluina o le fugalaau lava ia.
  • Iloiloga masani o le laau.
WhiteflyVaa iloa
iniseti i fugalaau.
Tatalaina, samasama
lau, foliga mai o le malamalama i luga o latou
po o lanu samasama.
Malosiaga malosiPaʻu paepae i luga o lau
salalau atu i le au.
O lau laititi e ola ma feusuaʻi
lapotopoto lanu samasama, mamae.
  1. Taʻu uma mea leaga ma laʻau.
  2. Sui le pito i luga.
  3. Suauu faʻamaʻi: Previkur (1.5 ml o le vailaʻau i le 1 lita o le vai, 2-3 taimi i le 15-20 aso), Topa (1 ml i le 2.5 lita o le vai, togafitia i le 2-3 taimi i le 14-15 aso).
  • Aua le faʻaaogaina vai malulu mo le faʻavaivai.
  • Manua mai vao totō i se taimi talafeagai.
  • Mataituina le tausisia o tulaga o le vevela.
  • Aʻo tuputupu ae i totonu o le togalaau - faia ni togafitiga faʻasaʻi ma ni fomaʻi.
Gau palaFaʻaaliga i luga o faʻamau ma lau
lanu enaena po o
fulufulu lauulu paʻu.
Laula ma laʻau e pala,
mulimuli ane maliu.
  1. Aveese uma laʻau ua faaleagaina.
  2. Togafitiga ma le Telric fungicide (faʻasae 2 ml i le 2 l o le vai, toe fai pe a uma le 10-14 aso, maualuga le 3 taimi).
  • Aua nei faatagaina le susu o le susu, ma le faʻavaivaia o vai.
  • Tetele e aveese fualaau vao.
  • Aloese mai le faʻaleagaina e faʻamaʻi pipisi e faʻavaivaia le tetee o le laau i faʻamaʻi.
  • Faʻailoaina le faʻamaonia o le palapala pe a totoina fatu.
Fusarium oeLafoaʻi le faʻamaʻa, liliu lanu samasama, uila,
oti.
O le aʻa o le aʻa ua pogisa.
  1. Aveese laau uma ua faaleagaina ina ia puipuia ai faʻamaʻi o mea o totoe.
  2. Togafitiga faʻamaʻi pipisi: Trichodermin (20 ml o sauniuniga vai mo le 1 lita o le vai, faʻamalolo, toe fai 2-3 taimi i le maea ai o le 14-15 aso), Baktofit (3 ml faʻamafola i le 1 lita o le vai mo le faʻavaivai, tolu togafitiga pe a mavae le 7 aso).
  • Muamua togafitiga o le palapala ma le fomaʻi aʻo lei totoina ile eleele.
  • Lafoaʻi masani.
  • Faʻaaogā mo le faʻafeinuina o le vai ma le Phytosporin faʻamaʻi i ai - M (1.5 grams i le 1 lita o le vai.
  • Toe fai gaioiga
  • pe a mavae le 10-20 aso i le vaitau atoa o le vaitau).

Vitio: fautuaga mo le filifilia o fatu ma le faʻatoʻaga

O Eustoma o se fugalaau ua leva ona ola, ma e seasea lava, e le mafai i taimi uma ona maua fatu i le faʻatau. E mafai ona mafaufauina le le lelei o se faʻaopoopoga, atonu o le a fesiligia e tagata taʻutaʻu pe o le a le ituaiga rosa e le o se masani masani e te tupu. O le isi mea faaopoopo o le laau o se ituaiga lanu tele, e mafai ona e totoina ituaiga eseese eseese lata ane ma o le tuufaatasiga e matagofie tele ma le masani ai.

Faʻataʻitaʻiga o faifaatoaga fugalaau

Ou te tuputupu ae eustoma 3 tausaga. E le sili atu le faigata nai lo isi fugalaau. Seyu i le amataga o Ianuari. O le tausiga e tutusa ma isi lanu. Pau lava le toe foi o lenei fugalaau. lea e atiina ae mo se taimi umi lava. E ono masina e pasi ai mai le luluina i le tupu.
O le tausaga lenei sa ou totoina sina mea laitiiti, aua e tele naua isi manatu, eseese laau. Ma i le tausaga na teʻa nei na tele aʻu masani. Sa ou aveina o ia i le fale i le tautoulu, sa ou mafaufau e tausia seia oo i le tautotogo. I le taimi muamua, e leai se mea na natia, ae peitai, i le tautotogo, ua le toe i ai mea uma. Tausaga Faaletausaga - o loʻo i ai le tausaga, aemaise lava i tulaga fesuiaiga o Novosibirsk. O le mea lea, e sili atu le faʻaleleia o tausaga i tausaga taʻitasi.

uʻu//frauflo.ru/viewtopic.php?f=23&t=407&sid=cfbc309b2055fcb399f3f9be9f6a58ce&start=80/

Sa ou totoina eustoma i le tausaga talu ai. E ala i le taumalulu, na maua ai le lanu. I le taimi muamua sa leʻi tupu vave, ona faatelevaveina lea. : D Na totoina se piniki ma le paʻepaʻe (e tupu maualuga ma fuga muamua), lanu samasama (e maualuga foi, ae lanu le lanu paʻepaʻe), lanu viole (laʻitiiti vavalaiti). Ou te fiafia lava i lenei laau. Le mautonu. O se faanoanoaga le tausaga. E ui lava i nisi o faʻaaliga na ou faitau ai na matutua i latou mo le 4 tausaga i le laina. Na o le teuteuina o taumalulu uma.

laupepa//forum.bestflowers.ru/t/ehustoma-iz-semjan.26666/

O loʻu eustoma na tumau 2 tausaga. Eseesega mo le ola i totonu o fagu, laiti, e oo i le 20 cm le maualuga. Na totoina fatu ia Fepuari, e 5 uma mai le 5 na totogo, na tupu malie. Ina ua uma le filifili, na foliga mai na alu vave. ia Me, na ia totoina uma tagata i ipu o le 1-2 fasi vaega. I le masina o Iuni, na maua mai ai ni pulumu, talu mai Iulai ua latou fuga. Ou te le o talanoa e uiga i le matagofie matagofie, ua e vaai i ai! Ou te fiafia lava i foliga o le pepe i se taimi lata mai ao leʻi tatalaina, o le uiga le mafaatusalia! Fuga mai seia oʻo ia Oketopa, tuʻuina atu fou fou. Ma i se isi itu e le mafai e tagata uma ona ola. Na vave lava ona tupu mea uma, sa na o se laau lanumeamata lanumeamata, ma na faafuasei lava ona foliga mai ua vaivai le mea, ua le mautonu, e pei o se paʻu, ma o mea uma lava. Ae o se tasi o togavao e leʻi tupu ae i le tasi le au, ae mai le aʻa o lona lua lona lua (5 cm le maualuga), ma e lei totogo. O lea la, ina ua minoi le fatu lapoa, na lagona e lenei pepe le lelei.Na manumalo o ia i tulaga masani o le potu, i luga o le faamalama i North-West, i le tautotogo na amata ona tuputupu ae malosi ma ia Mati na totoina tumutumu, ona fuga uma ai lea o le taumafanafana. Ae i le autumn o mea uma sa tutusa lava ma isi.

Natlli//forum.bestflowers.ru/t/ehustoma-iz-semjan.26666/

O lenei tau mafanafana, sa fuga mai ai le Mermaid dwarf tele-flowered eustom mai le Sakata fatu. E tusa lava po o le a le auala na ou taumafai ai, e le mafai ona latou taumalulu i totonu o le fale, e ui lava sa "tusia le fale" i luga o le afifi.

darlin//frauflora.ru/viewtopic.php?t=407&start=60

Atonu e foliga mai o le fausiaina o eustomas e le o se mea faigofie. O le fugalaau e taʻua o le lotovaivai, e manaʻomia ai le gauai atu i ai. O se vaega lenei e moni, ae o le taumafaiga e totogi ma le maoaʻe o vaʻai o fualaʻau totō. Manatua o le faapipiiina o le eustoma, faʻatalanoa le Iapani poo le bulbous lisianthus o togafiti a tagata faʻatau faʻatau faamaoni lea e tatau ona faʻafeteina e ala i le le amanaiaina o ia oloa.