Fua o le gaosiga

E tatau ona ou faaputu ni togalaau aina?

E toatele fai togalaau e iloa o laau e manaʻomia le faaputuga mauga. O nisi taimi o lenei faiga e faia i luga o moega, e aunoa ma le mafaufau pe o le a le galuega e faia ma pe tatau ona talafeagai mo fualaau faisua uma. Muamua e tatau ona e malamalama: o le a le mauga ma o le a le mea e tupu?

Hilling o le tatalaina o le pito i luga o le eleele o loʻo siomia ai le laau, faʻatasi ai ma le tosoina o le palapala i lona pito i lalo o se faaputuga. O se faʻataʻitaʻiga faʻatautaia lea e matua taua ma aoga mo le tele o laau.

E fesoasoani i le tuputupu ae tatau ma le manava o aʻa, le tupu aʻe o aʻa fou mo le fafagaina ma le mautu o le laau i le palapala. E puipuia ai foi le palapala mai le fufuluina i le taimi o timuga mamafa, ma faʻamaonia foi vaega tau pisinisi o laau e pei o asparagus ma leekeli.

Aʻo leʻi i ai le kiona, e taua lenei faiga aua e puipuia ai fualaau aina mai le malulu. E le gata i lea, e avea o se puipuiga o le tele o faamai. Ae ui i lea, pe talafeagai ea ona faʻaoga lenei metotia i fualaau faisua uma e aunoa ma se totogi? Ina ia taliina lenei fesili, o le a tatou vaʻavaʻai i le vaʻaia o ituaiga fualaau faisua sili ona taatele.

Potatoes

Hilling e taua mo le ola maloloina lelei o pateta. E tatau ona faʻatinoina le faʻatinoga i le tautotogo pe a uma ona faʻaalia mai muamua elemene i luga o le eleele (faʻavevela le vevela i le eleele pe a tupu se toe foʻi mai o le malulu) ma le tele o taimi i le vaitaimi atoa o le tuputupu ae ma le faʻavaeina o fua.

E taua lenei mea mo le fausia o fusi faaopoopo o tubers, lea e matua faateleina ai le maualuga o fua. E puipuia foi aʻa mai le taina i vaitau o timuga, e mālūlū ona o aʻa ma aʻa i le vevela vevela.

Ma i le faagasologa o le tumutumu o mauga, ua aveeseina ai vao, e tosoina ai le suavai talafeagai mo pateta mai le eleele.

O le taimi muamua o le faaputuga o pateta e faia pe a oʻo atu le togavao i le 15 cm le maualuga. A maeʻa lena - masani i le 2 vaiaso.

E taua! E tatau ona faʻaeteete i le vaitau pe'ā uma ona faʻaalia fugalaau i luga o le pateta. Faʻafefe i le taimi nei e mafai ona aʻafia ai aʻafiaga.

Tomato

E tatau ona faʻaputu tumato? O lenei auala e masani ona faʻaaogaina mo lenei ituaiga o fualaʻau. E moni lava lenei mea mo vao uumi. O le tuʻuina atu e mafua ai le fulafulaga o aʻafiaga faʻalautele, e faʻaogaina ai le laau i le eleele ma e le aʻafia i matagi malolosi.

Ma le isi, o lenei taumafa faaopoopo ma minerale ma le susu, lea e tatau mo le fualaau aina e ola lelei ma lelei. O le taimi muamua e tatupu tamato ua 15-20 aso talu ona totoina.

Ona toe fai lea i le 2 vaiaso. I se tulaga lautele, e tatau ona faʻatino lenei faʻatinoga e tusa ma le 3 taimi i luga o le vaitaimi atoa o le tuputupuaʻe. E faʻalagolago lava i tulaga o le tau ma le setete o le fale.

E taua! E taua le manatuaina o le mauga e aoga naʻo eleele susu. E tatau ona faia le faʻataʻitaʻiga pe a uma le timu poʻo le fafagaina, o le taimi lava e faʻavaivai uma ai le vai.

Kukama

E tatau ona faaputuga kukama? O nei fualaau faisua, faapea foi ma tamato, faigofie le faaputuga mauga e na o le lelei lava. O kukama vavao ua i ai le malosiaga faaopoopo ma le susu i le itu o aʻa.

I le faaopoopo atu, e le mafai ona e fefe o le ai ai se laau umi o le a leai sona mautu i le eleele ona o le malulu o le eleele poo le matagi malosi. O le mea taua ma lenei mea o le sao atoatoa lea o le faʻataʻitaʻiga, ina ia le faaleagaina ai aʻa o luga o le laau.

Kapisi

O le Kapisi e fiafia i le mauga. E mautinoa lava o le toʻatele o fai togalaau faʻapitoa na latou maitauina pe a maeʻa lenei mea na tupu, o le kapeti e "tupu" aʻa faaopoopo, ma faʻateleina ai lona mausali, ma e le mafai ona e fefe i le nofo.

O le tele o ituaiga muamua ma ituaiga ituaiga o kāpeti e manaʻomia naʻo le tasi le auala i le olaga atoa. E faia i le taimi e amata ai le ulu.

Mo le tuputupu aʻe lelei ma le faʻavaeina o isi ituaiga o meaola, e faʻaogaina faalua lenei faiga: tasi, pe a faʻavae le ulu, ma toe lua vaiaso mulimuli ane.

O Brussels e totoina aemaise lava le manaomia o timuga. Ma o le ituaiga kohlrabi e naʻo le tasi lea, ae, e ese mai ai, e le fautuaina mo le vaʻaia - o le mea lea e mafai ona mafua ai le tuputupu aʻe o le tuputupu aʻe i totonu o vailaʻau.

Pea

Ae o peas, e le talafeagai le tumutumu mo ituaiga uma. O lenei metotia o le a faʻaaogaina mo laau vela ma shtambovyh. O lenei mea e faʻateleina ai lo latou faʻamautu i le palapala ma faʻaleleia le tafe o meaʻai mai le eleele.

Mo isi ituaiga o meaola, e tumau pea le fesili - e tele fai togalaau ma fai togalaau e finau pe o manaomia e lenei faiga, aua o loʻo i ai se aʻa faʻapitoa ma aʻafia.

I soo se tulaga, o le a le afaina pe afai e faia lelei le faagasologa. E masani ona faia lenei mea pe a oʻo atu le vao i le "tupu" o le 15 cm.

E te iloa? Peʻa e lelei mo le tofi muamua pe a totoina le tele o mea totō. I ona aa, i le taimi o le tuputupu ae, nodules o le nitrogen ua faamautuina, lea e aoga e pei o le fugalaau e tusa lava pe ua uma ona aveesea le laau mai le saite. O le faʻateleina o le iniseti oona e tusa ma le 100 g i le 1 sq. Km. m o eleele.

Peni

O pi, faapea foi pi, e faatatau i laumei. E i ai se laʻau malulu ma e manaʻomia ai le faʻaeteeteina le tagofia. Hilling e le o taimi uma e aofia ai i le lisi o taualumaga e tatau ai mo lona tuputupu aʻe.

E i ai se tasi e manatu o lenei mea o se filifiliga e filifili ai, ma e manatu se isi o le a lelei mo i latou le faaputuina o vao pi ma o le a aoga mai ai - o le susu o le eleele o le a tumau mo se vaitaimi umi atu.

I soʻo se tulaga, o le tumutumu o fafie ma asparagus pi e faia pe a uma ona faʻafeinu, faʻasoa le eleele i se faaputuga faataamilo i lalo o le togavao, e oo atu i le lautusi muamua.

Ata

O le laʻau talatala i le susu o le eleele ua taua o le mafiafia. O lona uiga, pe a uma lenei faiga, o ulu na ufiufi i le eleele e maua ai se lalelei matagofie o le paolo ma le laʻau faʻapitoa, ma le greens o loʻo totoe i luga o le eleele e foliga mai e sili atu le suamalie ma piquanti i le tofo.

O le mea pito sili ona taua, i le amataga o Iulai, ua lūlūina le eleele i luga o aʻa o le kalakeke ina ia faʻavave le faagasologa o lona matua. I le tulaga o le maluluina o le palapala lea e ola ai le lauloni, ma le faʻaalia o aʻa, o lenei faiga o le a taofia ai lona vevela.

Bow

O eleni e faatatau i ituaiga o togalaau aina, spud lea e le o manaʻomia. I le gasologa o le tuputupu ae, e oʻo atu i le la ma le pito i luga o pulufana e mafai ona taʻe, ae le o lona uiga e tatau ona faʻasasa vave.

Ua lava mo se aufana e naʻo lona vaega pito i lalo i le eleele. O lenei mea e mautinoa ai vave vave ma, i le lumanai, sili atu le teuina o pusa.

O le tuulafoaʻi ese, e tatau ona avea ma spud ina ia faʻamaeʻa ai se vaega o lona ogalaau. E masani lava ona faʻaaogaina lenei metotia pe a tupu le laumei mo le faʻatau.

E te iloa? O le igoa o le '' 'sipisi' e tatau ona foliga tutusa ma foliga o le tipi. O loʻo i ai faʻamatalaga e mafua mai ua sili atu i le 5,000 tausaga talu ai i atunuu e pei o Initia ma Saina.

Pepa

E tatau ona ou vaʻaia ni pepa? I luga o lenei mataupu, e tele faifaatoaga finau ma sili ona malie i luga o le taofi e le talafeagai pe a uma. E mafua lenei mea i le mea moni o le aʻa o le aganuu aganuu o loʻo i luga o le eleele maualuluga luga ma le mauga e faigofie lava ona faʻaleagaina.

E le gata i lea, o lenei laau e aʻa ona ua. O le tuputupu ae o aʻafiaga mo mea taumafa ma le mautu o pepa e le o manaʻomia, ma o le faʻaopoopoga o le susū o mea o le eleele e mafua ai le fesuiaʻi o aʻa ma le au.

Eggplant

O le fesili mulimuli lea o le a tatou iloiloina i la tatou tusiga: E te manaʻomia e vaʻaia se togalaau e pei o le eggplants? Eggplants o lālā o le lāmala ma masani ona tali lelei i le tumutumu.

O le mea moni, pe afai o lenei auala na faia ma le faʻaeteete ma o aʻa e tumau pea ona faʻaogaina. O le aʻa o le eggplants, faapea foi ma pepa, e latalata latalata i le fogaeleele, o le mea lea o le lulu ma le tatalaina e tatau ona faia ma le faaeteete tele.

O le tali i le fesili e tumau pea le le mautonu, e pei ona talitonu le toʻatele o tagata faifaatoaga e le o manaʻomia se mea e pei o le eggplants hilling, e pei o pepa. Ae ui i lea, e talitonuina o le itiiti o hilling o loʻo puipuia pea le aʻa o le aʻa o lenei laau. A maeʻa ona faitau le tusiga, na mafai ona e malamalama atili e uiga i mataupu, tusa lava pe talafeagai le tumutumu pe le talafeagai mo ni laau patino, pe aisea latou te maua ai lenei aafiaga ma pe o le a foi lona aafiaga. Matou te moomoo i lau togafitiga maloloina ma le seleselega sili!