Laʻau

Poinsetia: tausiga o fale ma le faʻaleleia o fale

Poinsettia, poʻo le euphorbia - o se laau faʻamalosi e foliga mai i vaomatua o Amerika ma Mekisiko. I le siosiomaga masani e oʻo i le 4 mita, i le fale, o le maualuga e le sili atu ma le 50 simita. O le poinsettia mataʻina e faia e laʻau e tu latalata i fugalaau e leai ni pepa.

O ituaiga autu o poinsettia

O fualaau o le laau o se tamai fale. E faigata ona matau ona o laʻau matagofie o loʻo tutupu aʻe. E taua i latou o le lotoa. O latou lanu e mafai ona ese: mumu, pi, lemoni ma e tusa lava pe leai. O laʻau pito i lalo o poinsettia e lanu meamata; I le tepa muamua, e foliga mai o nei fugalaau ua fuga i luga o le laau.

Poinsettia

Poinsettia ulaula

Po o le lanu mumu o le poinsettia i le taimi o aso malolo fou. O le mea lea, e masani ona taʻua o se fetu Kerisimasi. O lenei vaitau o le vaitau o se mea e le masani ai i totonu o laau, aua i le taumalulu o le a sili ona puupuu le ao. Laʻau eleelea e fai ai se pale volumetric. Afai e mumusu le laau e susulu, o lona uiga e le faamalieina ia tulaga na faia. O le tele o taimi o le leai lea o se malologa, pe a manaʻomia se faʻaitiitia o le vevela ile potu. O faʻamaoni e pei o fetu e fatuina ai se lagona o le fiafia, fiafia.

Poinsettia O le Tausaga Fou poʻo le mumu e sili ona taatele i le lalolagi fugalaau. E na o le pau lea o le laau o lona ituaiga i le vao. Ona sau ai lea o ituaiga eseese na faia i luga o le faavae o le mumu lanu mumu, na maua i le amataga o le XIX senituri.

O laulaau o se tasi o uluai poinsettia paʻu e foliga mai e pei o se pale oak ma na iloga i se lanu mumu-lanu moli. O ituaiga eseese e faaauau pea ona lauiloa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le poinsettia Da Vinci, sei vagana ai lau tipi, o loʻo faʻaalia i se paʻu lanu piniki ma mumu mumu, faʻafefiloi lanu lanu.

Poinsettia Carousel

O laau totoa e eseese i laulaʻau ma pito faʻasalaga. O aʻafiaga ei latou lava ei ai se piniki piniki, o le pale o loʻo siomia ai i latou e paʻu pogisa po o malamalama. I le taimi nei, ua na o le lua ituaiga o ituaiga o poinsettia.

Poinsetia Carousel

Isi meaola

E i ai poinsettias ma laʻau manogi. O le fugalaau e foliga mai o se fugalaau susulu pe peony. Afai o lanu lanu mumu lanu mumu lanu e tusa lava, saʻo, faasino i le pito, ma o le mea lea o loʻo punou ma o latou mimiti. E foliga mai o le mea e fai i le ie. E mafai e Terry polo ona maua ni nai lanu. O loʻo i ai susu poinsettias, ulaula ma le piniki. O nisi e faʻafeiloaʻi le tele o lanu i totonu o pamu. E foliga mai e le pei o se laau ma ni fasi lanu piniki ma lanu meamata i pito.

O laau totő faʻatasi ai ma fesuiaʻiga e tatau ona i ai se faʻapitoa faapitoa. O nisi oi latou ei ai le tuaoi i autafa o se lanu e ese mai i le paolo autu. O isi o loʻo faʻamalamalamaina i laumei malamalama e le mafai ona faʻasalalau i luga o laʻau. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a tilotilo i le tele o Jingle Bells, e foliga mai o lanu mumu e lilofia i le kiona, e salalau solo i luga o le meaʻai. O faʻamaoni a isi sui, i le isi itu, e iloga i paʻu susulu e ufiufi i tamai togitogi mumu lanu mumu.

Aiga Tausi

Orchid tausiga ile: filifiliga mo le toe gaosia ma totoina se fugalaau

Poinsettia, o le tausiga e le mamafa tele, e manaʻomia ai le gauai. Afai e te mulimuli i tulafono faigofie, o le fugalaau o le a tuputupu ae ma faʻafiafiaina isi i ona foliga matagofie. O le gauai ma le tausiga o le a fesoasoani i le redden milk mo aso malolo o le Kerisimasi.

Poinsettia mo le Kerisimasi

Faʻasa

O le tele o vaiinu e manaʻomia mo le laau i le taimi o le fugalaau ma le taumafanafana. Naʻo le pito i totonu o le ulo e tatau ona faʻamago.

Taua! Faaaoga vai mafanafana. Pe a sasaa le vai malulu, e mafai ona ufiufi aʻa o le laau, lea o le a taitai atu ai i maʻi. O le tele o vai mai le apa i lalo o le ulo e tatau ona aveeseina e taofia ai le pala o le aʻa.

I le taumalulu, e susu tele le susu o le eleele. Ole numera o faʻavaivai ua faʻaititia.

Fugalaau Poinsettia i totonu o le fale pe faapefea ona tausia e tuʻuina atu le faʻalauteleina o le manogi:

  • Lafoaia. E mafai ona e faia lenei mea i se mamao mai le fugalaau e puipuia ai le faia o ni mea leaga i luga o le pepa. Afai e te sasaina tuusaʻo lau laʻau, ona faʻaaogaina lea o le vai mafanafana, e pei o le suāsusu;
  • Faʻaaogā mea faʻamafanafana;
  • Tuu i luga o le windowsill i tafatafa o le poinsettia se ipu o le susu susu lautele pe na o se fagu vai.

Laʻei pito sili

Pe a mate le poinsettia, o le tausiga o le fale e aʻafia ai le faʻaogaina o fomaʻi o loʻo iai pailani. Faamama le palapala masani mai le amataga o le tautotogo seia oo i le tautoulu. I le taumafanafana, e faʻatagaina e faʻaaoga mullein i totonu o le vai. O se vaifofo vaivaiga o le a suia ai le faigata o fugalaʻau. E tatau ona faʻaaogaina luga luga o le eleele faalua i le masina.

Lulu

Red poinsettia pe faapefea ona tausi i le fale, o lea e lagona lelei ai e le laau:

  • Faʻatupulaia le vevela vevela mai le 18 i le 24 tikeri. O le i ai i totonu o se mafana mafanafana pe malulu e taʻitaʻia ai i se faʻamaʻi o le fugalaau ma lona maliu. O lenei faiga vevela e manaʻomia i le taimi o le tuputupu ae malosi;
  • A oʻo ina tupu, ia faʻaleleia tulaga. O le vevela i le taimi e tasi e manaʻomia pe a ma le 16 tikeri;
  • I le taimi o le malolo, e tatau i le thermomita ona lafo i lalo isi paʻu e lua. E amataina pe a uma le fale;
  • Puipuia mai suiga tetele i le vevela, ata. E tatau ona manatuaina e tusa lava pe latalata i se faamalama malulu, afai e paʻi i ai laʻau, e ono afaina ai le laau.

O laʻasaga laʻasaga taʻitoʻatasi e faʻaaogaina i ituaiga uma o laau, ae o le poinsettia poʻa e sili ona taatele i totonu o faifaatoaga.

Malamalama

Fugalaau Poinsettia e pei o le susulu o le la. E tatau ona puipuia le laau mai le tuusaʻo saʻo atu i ave susulu. I le taumalulu, i le taimi o le fugalaau, e tatau ona e faʻaaogaina le moli faʻaopoopo. E moni lava lenei mea mo le afiafi.

Poinsettia i luga o le windowsill

Suiga ma teuteu

E fautuaina se suʻega i tausaga taʻitasi. O le taimi aupito sili ona lelei mo lenei mea o Aperila-Me, le vaitaimi pe a uma le fale. A oʻo mai lau laititi i le poinsettia, e tatau ona e amataina le gaioiga.

Mo le totoina, faʻaaogaina eleele ma le maualalo o le acidity. Ina ia kuka, o le a e manaʻomia:

  • omea ma le eleʻele - 3 vaega;
  • fanua laupepa - 2 vaega;
  • oneone - 2 vaega;
  • peat - 1 le vaega.

Muamua, faʻamaʻi le palapala. Mo le faia o lenei mea, faʻafeinu i se vaifofo o le paluga oona ma le vevela vai. O le fagu pe a faʻapipiʻiina e tatau ona sili atu nai lo le 2-3 senitimita le lautele. Ina ia mafai ona faigofie le fale, o le aso ao le i faia le taotoga, e tatau ona e suaina tele. Faatumu le fagu fou ma le 3 cm alavai. Ave ese le poinsettia ao taofi se paluga eleele. Aveese manuʻa manuʻa ma aʻa. Tuu le laau i totonu o se fagu fou ma ufiufi i eleele palapala. E le talafeagai vave le faʻasalaina, e pei ona tatau ona susu le palapala.

Tipi le laau pe a uma le fugalaau, tuu ai ni gaʻo e tusa ma le 10 inisi le umi. Latou te faia foi le taualumaga pe a uma le malolo, pe a aliaʻe pine fou. Ina ia mafai e fitafita ona taulai atu i lo latou alualu i luma, ua aveese mea tuai, ina ia tusa ma le 5-6 le tumau. O le tipiina o laau eletise e talafeagai mo le totoina o laau.

Faʻatauga auala

Poinsettia Kerisimasi ma isi ituaiga laau toto e faigofie ona tupu i le fale. E tatau ona sauniuni mo le gasologa i le taimi muamua ina ia le afaina ai le fugalaau.

Fatu

Yucca: togafitiga o fale ma togafitiga faʻapitoa

Ua totoina fatu i laau i le natura masani pe a uma ona fuga. I le fale, e toetoe lava a le mafai ona maua. E le gata i lea, o meatotino na mauaina i le taimi o galuega a le au faifaatoʻaga ua leiloloa. O le mea lea, o le euphorbia o loʻo faʻasalalau i le fale e ala i le oti.

Laʻau

O faʻamavae e faia i le amataga o le taumafanafana. O se vaega i luga o le laau ua faia i lalo o se faapona. I le taimi lava e tasi, o le fana e oʻo i le umi e 8-10 centimita. O le mea autu o le tele o fatuga na totoe.

Faʻalogo lelei! A o lei totoina, e tatau ona tafe mai le sua sua mai fafo. Ina ia faia lenei mea, tuʻuina mo ni nai minute i totonu o se ipu malamalama vai. O le kulimi suamalie o le mea oona, e tatau ona le aofia ai le fesoʻotaʻi ma mata ma gutu.

Laʻau

Ona faʻamago ai lea o le fana i le vevela o le potu, mulimuli ane ua saunia mo le totoina ile eleele. Mo sauniuniga e faʻaaoga ai le peat ma le oneone, ave i latou i tutusa tutusa.

E togafitia le auʻau ma se vaifofo lea e faaosofia ai aʻafiaga o aʻa, totoina i se faʻafefiloi ua saunia. I le loloto e le silia le tasi le centimita. A leai, e ono pala le sosola. O le koneteina o loʻo tuʻuina i se mea manaia ma mafanafana, ao le vevela e tatau ona tusa ma le 25 tikeri. E tatau ona siʻosiʻomatua seleni, faʻamalo. O se laau talavou, e pei o se tagata matua, e fiafia i le ea fou. O le mea autu o le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga. E le gata i lea, o laau toto e ufiufi i se ata tifaga, o lenei faʻavaveina le faʻasolo. E masani lava e 3-4 vaiaso le faagasologa. A maeʻa le aʻa, ona faia lea o se pine ina ia mafai ai e lala poinsettia. O le a fesoasoani foi i le fausia o se pale matagofie matagofie.

Togalaau toto

Poinsettia e mafai ona toesea lana apili ma le le faʻaeteete, leai se tulaga lelei. O le laau e aʻafia i anufe ma iniseti.

Lea lanu samasama

Faʻamatalaga i totonu o le fale: tausiga o aiga ma le faʻaleleia o filifiliga

Ina ia mafai e le mata ona faamalie le poinsettia, e tatau i le tausiga ile fale ona aofia ai le fausiaina o le faateleina o le susu. A le o lena, o le a maʻi le laau, o lau o le a lanu samasama, faʻafefe ma sisi i totonu o se pu. O le mea lea, e manaʻomia lou siakiina o le eleele ma mataʻituina tulaga i le potu. E le tatau ona faʻamago atoa le palapala.

Faʻalogo lelei! I le taimi o le mafanafana, e tatau ona e palu le laau e puipuia ai le samasama o laulaau. O le mea sili lava, o le vai e le pa'ū i luga o faʻalavelave.

O le faʻateleina o le faʻamaʻi e matautia foi mo le poinsettia. O aʻa e mafai ona pala i le tele o le susu, o le mea lea, e fautuaina e sasaa suavai i totonu o le ulo ma aveese vai mai le apa.

Laʻau paʻu

Poinsettia ua paʻu'ū ona o le afaina i le malulu. O le laau e nofouta i le maualalo o le vevela, e oʻo lava i nai minute i le malulu e mafai ona afaina ai. O le iʻuga, o laʻau laʻau ma pa'ū. E masani ona maliu le Euphorbia i le taimi lava e faʻatau ai. E mafua lenei mea ona o le le talafeagai o tulaga tau femalagaiga pe a fua le laau pe a avatu i le fale. E sili atu pe a le maua le poinsettia i aso malulu ma matagi. E tusa lava pe lelei le afifiina, atonu o le a malolo. Gusts o le matagi, malulu pe mafanafana, e mafai foi ona afaina, lea o le a mafua ai ona pau le lau. O le mea lea, e taua le puipuia o le euphorbia mai faʻataʻitaʻiga ma le maalili.

Laʻau paʻu

O le leai o se malamalama e mafua ai ona paʻu mai lalo o le laau. O le mea lea, i le taumalulu, pe a le lava le la, e tatau ona e faʻamalamalamaina moli uila.

Isi faafitauli

Poisettia e osofaia i nisi taimi e faʻamaʻi pipisi e mafua ai lona le faʻavauvau ma lamatia ai lona ola maloloina. O fale e masani ona osofaia e:

  • Thrips. Latou te fafagaina le sipuni o le laau, faʻasolosolo malo i tua i tua o le laulaau. O togitogiuliuli e mafai ona vaaia i ai, mulimuli ane amata ona mou;
  • Spider mite. O le faailoga muamua o le foliga mai o se iniseti o se itulau mumu i le va o lau o le laau;
  • Mealybug. Latou te maua mai i latou lava ni pulupulu o fulufulu mamoe e ufiufi ai laulaau ma laʻau o le laau.

O le tauivi ia i latou e faigofie. E masani lava e faʻaaoga se fasimoli o le fasimoli e solo ai lau. A uma lea, e tatau ona fufulu le laau i lalo o se mafanafana. E taua le aua le susu le palapala ma aʻa. Ina ia faia lenei mea, ufiufi le ulo i se ata tifaga e le faatagaina ai le vai e pasia.

Afai o le lau o le a lanu uliuli ma amata ona paʻu, e foliga mai o le mafuaʻaga o le pala. E le gata i lea, o le fugalaau e mafai ona paʻu i se paʻepaʻe paʻepaʻe, o se isi maʻi faʻamaʻi. O fualaau faapitoa e fesoasoani e tau ma i latou. Laʻau fautuaina mo le faʻasaina o faʻamaʻi.

Auala Toe Faaleleia

O le tuputupu ae o le poinsettia e le faigata. O le fausiaina o tulaga mafanafana o le a fesoasoani e aloese ai mai faʻafitauli, ma o le a fiafia le laau i mata e le masani ai lau.

Faʻalogo lelei! O le fugalaau e gaoioi i le eleelea eleelea, e pei o le tapaa tapaa, mai le kukaina o famu. O le mea lea, e manaʻomia lou teuina o le laau i totonu o se potu e iai pea le avanoa i vaalele fou. E taua le aloese mai faʻataʻitaʻiga.

E tatau ona mataʻituina lelei le fafaga. Afai o le laʻau e faʻasusu ma o le palapala e matua matutu, faʻafefe tele le fugalaau. Ona toe foi atu lea i se foliga maloloina. O laʻau maualalo e mafai lava ona paʻu. O le pulupulu e faʻamamaina le laau ma faʻaumatia le foliga mai o se apogaleveleve mite.

O laulaʻau uma e aʻafia e tatau ona aveʻesea ina ia le faʻaumatia le fugalaau i luga o latou, ae tuʻuina atu i latou i ni vaʻai fou. O le taimi e totoina ai ma teuteuina vave o le a fesoasoani e faatumauina foliga vaaia.

Blooming poinsettia

<

O le fugalaau Kerisimasi Poinsettia e lauiloa i tagata fai togalaau. O se meaalofa manaia lenei o le Kerisimasi o le a faatumuina ai le fale ma lanu susulu. Laʻau le lelei o le a fiafia i le taumalulu uma pe a iai isi laau toto i totonu o le falemaʻi.

Vitio