Potatoes

Potato "Zhuravinka": faʻamatalaga, aemaise lava le faʻatoʻaga

Potato "Zhuravinka" e le o le tausaga muamua e fiafia ai le tele o faifaatoaga. E alofagia o ia ona o le maualuga o lona gaosiga ma le faʻamaʻi o maʻi.

Mo faʻamatalaga e uiga i le isi mea e lauiloa mo le pateni Zhuravinka, faitau i le faʻamatalaga o le ituaiga o loʻo i lalo.

Faʻamatalaga

"Zhuravinka" e faasino atu i le ogatotonu o le laulau o le laulau. I le va o le totoina ma le seleseleina e manaʻomia ai le 80-100 aso. O le ituaiga o loʻo faʻaalia i le maualuga o le gaosiga, o le tetee atu i aʻafiaga i fafo atu ma faʻamaʻi faʻapitoa mo fua o le olaola. O le ituaiga na maua mai o se taunuuga o le galuega a le aufaipese mai Belarus. E pei ona taʻu mai e le au gaosi i le faʻamatalaga, mai le pateta "Zhuravinka" e mafai ona e ausia taunuʻuga o 640 quintals i le hectare poʻo le 75 kilokalama ma le 10 sikuea sikuea. O lanu i lenei ituaiga e masani lava ona foliga mai - i le 12-25 aso talu ona toto le fatu. O tumutumu o togatini o loʻo faʻaalia i le tuputupu ae malosi.

E te iloa? Na avea Potatoes ma fua muamua fualaau faisua ua totoina i le avanoa. O lenei mea na tupu e lei leva talu ai - i le 1995. O tagata Amerika Amerika vaalele na maua ni fatu i luga o le vaalele a Columbia.

Faʻaalia le sola

O vao i Zhuravinki e le maualuga tele - e oo i le 50 cm. E tasi le laau e maua mai i le lima i le ono pu. E sili atu le saʻo, ae o nisi taimi e mafai ona maua se mea e le fiafia i ai. I le lautele, o aʻa taitasi e oʻo ile 0.6-1 cm. O laulaau i luga ia i latou e laʻititi lona lapopoa, lapotopoto i foliga, lanu lanu meamata. O le oso mai o laulaau e maualuga lona mamafa. O le vevela autu e manino le iloa ma e lanu violē poʻo le lanumoana. O le pito o laupepa e fai sina siva, ae le malosi.

I le faaiuga o Iuni, o le pateta e maua ai ni mea laiti laiti. I la latou fatuga e lima pe ono fasi lanu violisi lanu viole ma se mumu mumu. O pusi mai "Zhuravinki" toetoe lava a le tupu.

Uiga o fatu

E tasi le vao e mafai ona gaosia 15-18 tubers. O i latou i lenei ituaiga ua faia e pei o lapotopoto ma lapotopoto-oval.

O uiga autu o le pateta potato "Zhuravinka": o le umi o le tasi pateta - mai le 7 i le 10 cm, o le tele o fualaau aina e tasi - 90-160 g.

O le pito o le fatu e lamolemole, pupuu lanu, lanumumu i lanu, ma ni mata laiti e tufatufa tutusa ile vaega atoa o le fatu. O totogo i totonu o tubers e maua mai i le faʻalaʻau, sina pula ma le vaega o le ituaiga tapuni. I le pito i lalo ua latou valiina i le lanu mumu-lanu violē.

I totonu o le vaega, o le fatu e iai se meli lanu-samasama. E aofia ai le 14-19% sene. E le paʻu le tino pe a faʻaalia i le ea. E i ai ni uiga lelei o le tofo ma le malosi o le kuka mai le laʻititi i le lelei. E lelei Zhuravinka mo le faia o paluga pateta, paluga, ma meataalo. O vaʻaiga e teteʻe i faʻaleagaga, faʻavave ona vavae ese.

E te iloa? O pati aupito sili ona taugata o LaBonnotte tubers, lea ua ola e Farani i le motu o Noirmoutier. O le tau mo le 1 kilokalama o fualaau aina o se fualaʻau fua e oʻo atu i le 500 euros.

Faʻavae vasega

O le totoina o pateta eseese "Zhuravinka" e fautuaina i tulaga masani, e tutusa ma tuutuuga i Belarus. O Ukraine lenei, o le totonugalemu o le Rusia (Central, North-West, Volgo-Vyatsky districts). O lenei ituaiga o se filifiliga sili ona lelei mo le tuputupu ae i totonu o le togalaau. E maualuga le maualuga o le maualuga o le tumama o le tausia o le lelei - e oo atu i le 96%. O le potu sili ona lelei e teu ai le pulou. E mafai ona teu iina i le taimi o le taumalulu e aunoa ma le leai o ni aoga aoga ma uiga o le tofo.

Vasega o maketi e 83-97%.

Totoina

E ui i le mea moni o le eseese o loʻo faʻaalia e ala i le le mautonu, o le maualuga maualuga o le gaosiga e mafai ona ausia e ala i le matauina o tulaga saʻo ma le totoina o laau, o le palapala, suavai masani ma le faʻasusu, faʻapea ai ma le filifilia o mea lelei e toto ai.

Le taimi sili ona lelei mo le tulaʻi "Zhuravinki":

  • vaega i matu - i le ogatotonu o Me;
  • vaega i saute - o le lua pe tolu tausaga o Aperila.
E mafai ona ola le togalaau i le toetoe lava o eleele. Na o le pau lava le tulaga - o le leai o se sili atu o le vevela. A o leʻi totoina, e tatau ona matala ma faʻamamaina le eleele. A le o lena, o le eleele vevela pe malogo o le a mafua ai le maualalo o le germination ma le vevela o totogo. I le taimi lava e tasi, o le totōina i se eleele malulu e mafua mai i le le mautonu o mea o le fatu ma le leai o se totogo. Laufanua mo le totoina e talafeagai e filifili ai se matala, susulu.

Talu ai ona o lenei aganuu ua avea o ni fatu tetele, ua fautuaina ai le tulaueleele papaʻe - o le mamao i le va o le totoina o pu e tatau ona 20-25 cm, i le va o laina - 70-80 cm.

O le loloto o le totoina o mea totō o le a faʻalagolago i le tuufaatasiga o le eleele. Mo eleele palapala, o le taimi malolo fautuaina o le 6-7 cm, i eleele ma le oneone e oʻo i le 10 cm.

E taua! E taua le tausisia o le tulaga fautuaina mo le faʻalauteleina o mea e maua mai le fatu, talu ai o loʻo loloto le faʻaleleia o le eleele e tupu mai i le tuai o le tuputupu ae o tipu, foliga mai o lala vaivai, fatu laiti. O fualaau papaʻu papaʻu e oʻo atu ai i le faʻavaeina o se pati pateta o ituaiga lanumeamata o foliga le lelei.
A o lei totoina, e tatau ona totoina fatu ma faʻaleleia i sauniuniga e faʻaosofia ai le tuputupu aʻe, e pei o le "Zircon" poʻo le "Corvitol." O lenei mea o le a fesoasoani e maua ai se maualuga maualuga, faʻamalosia le puipuiga o le laau ma faʻaleleia le tuputupu ae o ona aʻa. O le ituaiga e mafai ona faapalepale le vevela mai le +7 i le 36-38 tikeri. I le maualuga o le vevela, na maitauina ai ua oti le laau i le 40% o le uila. Afai e faʻatusatusa i isi vailaʻau, o lona uiga, o se tulafono, e tusa ma le 60% o le vaega lanumeamata ua mate.

E mafai e Zhuravinka ona faʻafeiloaʻi sina vaivai.

Tausia mea

O le tausia o "Zhuravinka" o le a le ese tele mai le fausiaina o isi ituaiga. Ae ui i lea, ei ai ni nuances.

Ia e faʻamalamalamaina oe i le totoina o ituaiga o pateta eseese: "Irbitsky", "Kiwi", "Ilinsky", "Slavyanka", "Zhukovsky Early", "Rocco", "Nevsky", "Luck Luck", "Rozara", "Blue", " Gala, Queen Anne, Adretta.

O le alu ese o le a tatau ona amata i le vave aso e lima talu ona totoina. O muamua gaioiga o le a faʻafefe ma faʻamalosi. Fautuaina le fuaina o fua - 3 lita i le vao. E tatau ona amata faʻamalolo i le na o le taimi lava e matua inu ai le eleele. O le numera o vai e eseese e fuafua i le vaitau ma le tau. I le averesi, e fautuaina e faia lenei tolu i le lima taimi i le taimi o le tuputupu ae.

O le taimi lava e aapa ai pulu e maualuga le 15-20 cm, e tatau ona latou mafaufau ina ia faaosofia ai le fausia o aʻa. E sili ona lelei le faiga pe a timu pe fafaga i le afiafi poʻo le vaveao. O le lua mauga o le a manaʻomia ona faia i le 20 aso pe a maeʻa.

E taua! Afai e vevela le tau ma e leai se avanoa e masani ai ona faʻaleleia le eleele, ona tatau lea ona suia le mauga e ala i le faʻalauteleina masani.
O le laʻei pito i luga o le aganuʻu fualaʻau ua faia i le masina talu ona totoina: i saute - ia Me, i matu - ia Iuni. O le pito i luga pito i luga e mafai ona aofia ai mea nei: urea (10 g / 1 sq. M), superphosphate (20 g / 1 sq. M), sulfate poʻo le kulloride chloride (10 g / 1 sq. M). E mafai foi ona fafagaina le paluga ma paʻu manu (200 g / 1 sq. M). E taua le manatuaina o le malosi o le nitrogen "Zhuravinka" e manaʻomia i se mea itiiti. O le fafagaina faalua o loʻo faia i le vaega o le fuga, o le lona tolu - pe a maeʻa le fuga.

O le laau e tali lelei i mea faʻapipiʻi. E mafai ona faʻapipiʻiina faʻatasi ma le togafiti puipuia. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona togafitia lau laʻau faʻalua i le vaitau faatasi ai ma le faʻafefiloi o le superphosphate, fugala o le pata, Bordeaux vai.

Maʻi ma faʻamaʻi

E pei ona uma ona tatou matauina, o le ituaiga o Zhuravinka o loʻo faʻaalia i le maualuga o le tetee atu i faʻamaʻi autu o le po. Na totoina e le au faʻatoʻa ia te ia se puipuiga lelei tele i le nematode ma le kanesa. O lenei fualaau fualaau aina e lelei lona tetee atu i le blackleg, scab, maʻi viral X, S, M. O se uiga sili ona lelei lenei o le laau, talu ai e mafai ona maua ai sina aafiaga itiiti o vailaʻau.

E faʻaalia foi e le Potatoes ni faailoilo lelei o le teteʻe o le ituaiga i le rhizoctoniosis, o le mumu o le vailaʻau, Y ma le L.. Ae ui i lea, o nei faʻamaʻi e aafia ai pea le laau, e ui lava e le masani ona iai isi ituaiga. O le mea sili ona leaga o pati pati, e aofia ai Zhuravinki, o le Colorado potato beetle, lea i se taimi vave lava e mafai ona 'ai e toetoe lava o tumutumu, lea e afua ai le faaleagaina o fua.

E taua! Afai o le a timu le timu mo se taimi umi, ona ia aloese ai lea mai le atinaeina o faʻamaʻi faʻaleagaina, e tatau ona faia togafitiga faʻatoʻaga o pateta ma le filogides, mo se faʻataʻitaʻiga, "Fundazole" poʻo isi sauniuniga.
E le gata i lea, e mafai ona faaleagaina le laau medvedka, wireworms. O fua e faʻafefe ai nei faʻamaʻi faʻalavelave e aʻafia ai togafitiga faʻasolosolo ma togafitiga faʻataʻitaʻi.

O tausaga taʻitasi e sili atu le tele o faifaatoaga o loʻo gauai atu i le ituaiga o le pateta Zhuravinka. Ma e moni lenei mea, ona o lona uiga o le le mautonu i le totoina ma le tausiga, fualaʻau tele, fua maualuga, tetee atu i le tele o faamai ma le tofo lelei.