Faʻasologa o Vaʻa

Fulufaʻau auro i le fale: pe faʻapefea ona fua ma faapefea ona fafaga

Mo le amataga, o le faʻaleleia o pheasants i le fale e foliga mai e matua faigata lava ma e le o taimi uma e manuia ai. Ae o le mea moni, o lenei manulele teuteu e le ese tele mai moa masani ma e lagona le fiafia i le tausaga atoa i se fale puipui. E faʻafefea ona faʻatulaga pheasants se taumalulu malu i tulaga leaga o le tau, mea e fafaga ai, pe faʻafefea ona aloese mai le olaga faitino ma tausia fanau laiti - o le a matou taʻuina atu uma mea mulimuli ane i le tusiga.

Faamatalaga ma foliga

O le ituaiga o pheasant auro o le sili atu lea o le mamalu o sui uma o le Vorotnichkovs o le ituaiga ma e ese mai ona aiga e ala i ona laumei e le masani ai. Ae o le vaai i se manulele i le vaomatua aua o lona fefe e toetoe lava a le saʻo. O lenei avanoa e tuʻuina atu i zoos ma luga o moa. I le tafeaga, manu ola lelei, e iloga i fua maualuga o fuamoa fua, ma e maua ai meaʻai lelei ma lelei.

E te iloa? Pheasants ua lauiloa ona o lo latou gafatia e toe fatuina leo eseese. I le taimi lava lea e na o alii e alalaga. E oʻo lava i fafine sili ona fefefe e mafai ona faʻatali na o se faasee manifinifi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le vaitau o le faailoga na lafo mai ai e le manulele se faʻailoga ese, e foliga mai o le a vevela mai le paʻu o le paʻu. I le amataga o le tautotogo, o nei mea e matua faigata, faʻalavelave faʻafefe - e masani ona faʻailoa mai.

Faʻaaliga

E tusa ai ma a latou faʻamatalaga, o alii o le pheasant auro e iloga i se lanu samasama lanu samasama ma se moli susulu o fulufulu moli ma se vali lanu uliuli. O le pito i tua o le manulele lanu samasama lanu samasama ma se fuga auro, ma o le siʻu pito i luga e faailogaina i se lanu viole. O le vaega pito i lalo o le tino e mumu mumu.

O vaega o le tauau e lanumoana ma lanu moana ulaula. O le siʻusiʻu o le umi, lanu-foliga, lanu-enaena. E i ai vaʻa i vae. O le tama e paʻi mai le 1 i le 3 kilokalama ma se tino umi e oʻo atu i le 85 centimita. O fafine e faʻamaonia e le lanu eleelea-lanu enaena ma le lanu uliuli ma le malosi. Ma le isi, o lo latou mamafa e le sili atu ma le tasi le kilokalama. Ma le uumi o le tino - i totonu o le afa mita.

I le faaopoopo atu i moa, pato, kusi, turkey i le fale o loʻo faʻapupulaina manu felelei - manulele, ostriches, salu, moa moa, mea vavae.

Faasalalau i le natura

O pheasants auro e taʻua o manulele Asia. O lo latou nofoaga o loʻo i ai mauga tumutumu ma vaomatua o vaomatua o Tibet. Pe a faatusatusa i isi ituaiga, o nei sui o le ituaiga e sili ona fiafia e nonofo i paʻu o eleele maualalo o mauga, i luga o le maualuga e oo atu i le 2,000 mita i luga aʻe o le sami.

E taua! E sili ona lelei le faatauina o pheasants i le tautoulu, i luga o vaʻalele faʻapitoa faapitoa. I le taimi o le taumalulu, o le a sili atu le malolosi o le tupulaga ma o le tautotogo o le a saunia e faʻaauau le tuuga. Pe a asiasia alii ma tamaitai, e fautuaina e le au atamamai ia lagona lelei le sternum o le fusi laupapa. E tatau ona mafiafia ma malulu. O faʻamaʻitaʻiga maloloina e maua i taimi uma aʻaʻesega ma le pi, latou te le o tutupu aʻe ma osofaʻi.
O le uiga o le manulele e aloese mai se gaogao ma le avanoa avanoa, ma e fefe foi i le vaomatua. O tagata Saina e nonofo i nuʻu i tua e mafai ona latou matauina i nisi taimi manu felelei i luga o lauti ma fanua. I le sailiga o meaʻai, e mafai ona latou oʻo atu i tala atu o latou nofoaga, faʻatoʻilaloina foʻi vao vavao.

O se faitau fou fou o ituaiga o auro mamago na fausia i Peretania, ua leva ona faitaulia le silia ma le lima selau tagata. O ona faavae o pheasants na sao mai le tafeaga. I se siosiomaga ese, latou te fiafia e nofo i le tele o vaomatua o ituaiga o coniferous ma ituaiga.

E fiafia manu e nonofo i luga o laau, e mafai ona felelei ma lele i le eleele. O se tasi oa latou amio e sili atu le fefefe. I le fesootaʻi atu i lenei mea, o pheasants e vave ona solomuli ese mai le vaalele, ae faafuasei ona latou suia le itu, agai i luga.

Tafeaga

O le faʻaleleia o pheasant auro i le fale e maua ai se fale vaʻavaʻai, mai nofoaga pisapisao ma alatele. Ma e manaʻomia foi e manulele meaai ma tausiga faapitoa. O le a tatou malamalama i auiliiliga.

E taua! I le vaitau o le taamilosaga, o alii o pheasants auro e iloga i amioga mataga. I taua malolosi mo le aia e faaauau ai le tuuga, ua latou sauni e tau i le oti. O le mafuaʻaga lea i le amataga o le vaitau o le faʻatoʻaga e tatau ona vaevaeina i aiga o le 1 moa ma le 10 hens i nofoaga eseese.

Tuutuuga mo mataupu

Ina ia totoina nei manulele teuteu i totonu o le lotoa, e tatau ona e suʻe se nofoaga vevela ma malulu, i se mea e iai se moa moa, se faʻavaa ma se faʻalautelega o le savali o le a faʻapipiʻiina. O le vaega aupito maualalo o fale e manaʻomia e aiga taʻitasi e tatau ona i totonu o le 1.5x2x2 m, ma savali mamao - 10 sikuea mita. m

O le tele o tagata taʻutaʻua e fautuaina e puipuia puipui ma fola o le fale ma se televave faʻamalosi i nila laiti. O sea ituaiga o galuega o le a le mafai ai e anufe ma manufelelei ona feoai i totonu, lea o le a faaitiitia ai le lamatia o le lafu manu ma le tele o siama. Na o le fola e tatau ona fufuluina i se fasi oneone ina ia le savali le manulele i luga o le uamea. E manaʻomia le puipuia o le puipui pito i tua o le fausaga ma mea eleelea ma tausia se pogisa pogisa. E sili atu ona lelei le fausia o perches i totonu o le mita mai le palapala. O puipui pito o le savaliga e faia i le uamea, ae o le pito i luga e ufiufi i le mea i luga o le nylon ma sela. E leai se mea e tatau ona le amanaiaina, talu ai o le tele o vaalele o pheasants e masani ona taʻitaʻia ai manuʻa matuia.

E taua! Afai o le fola o le pa puipui o le ele, aua o manulele aau e tatau ona maua ni pusa maualalo i le oneone ma le paluga.

O nisi faifaatoaga moa e fausia se tamai fale i le faitotoa o le aviary. E teuina meaai ma meafaigaluega talafeagai. O sea fofo e faigofie tele, ma, e tusa ai ma veterinarians, faasaʻo mai le manatu o togafitiga puipuia mo faʻamaʻi masani moa.

I totonu e le itiiti ifo ma le tasi le vao vaovao poʻo le laau e manaʻomia i luga o se teritori o manulele tele, ma e mafai foi ona e toto le mutia. I le mafanafana o po o le taumafanafana, o manu felelei e sili atu le faʻaalu o le po i luga o lala, o lea e le tatau ona e tulia. Ae i totonu o fale puipui, o se ituaiga o taumafaiga e leai se mea. O le mea moni, o mea faaopoopo o le a faʻalavelave i le gaioiga ma o le a fesoasoani i le talepe o fulufulu uumi umi o pheasants.

I le amataga o le vaitau o le nesting, e taua le fausiaina o se tamai fale o le vao i le mamao o le teritori ma toto laau, mutia matutu, fulufulu ma pulou mo le ofaga.

E faʻapefea ona tumau i le manumalo

I totonu o laufanua o loʻo iai ni malulu malulu mo le fausiaina ma le tausia o pheasants i le fale o le a manaʻomia ai ona e fausia se coops sili atu ona talitonuina. O latou puipui e masani lava ona faʻafefeteina i fulu, e le aofia ai ituaiga uma o faʻataʻitaʻiga. O a latou manulele e sili ona fefefe. E leai se lagona e faʻapipiʻi ai nisi mea vevela, talu ai o le ufiufi o pheasants e mafai ona puipuia ai manu mai le vevela vevela.

E te iloa? Meaʻai e sili ona fiafia i ai pheasants o fili sili ona leaga o moega vaivai - Colorado beetles. E na o le pau lea o ituaiga o manulele e, o le aoina o meaola faalafua mai le togalaau, e maua ai foi le mamafa.
Veterinarians fautuaina e ave se togafitiga o vailaau faʻamaʻi faʻatasi ma Lipaza ao leʻi amataina le tau malulu. Mo lenei, o le afa o le fua o loʻo fautuaina e le kamupanī e lava. E tatau foi i le taumafa ona i ai vitamini ma le suāuʻu. I aso malulu, e mafai ona tuʻuina atu manu mo le savali. Ma o totonu o le fale e tatau ona mautinoa le malamalama atili.

O a mea e 'ai e pheasants

Talu ai ona o le fefefe tele i pheasants ma le tulaga faapitoa o la latou malaga, ua fautuaina ai e tagata atamamai le aua nei faalavelave i tagata o le vaalele. O le mea lea, e tatau ona sasaa le fafaga mo le 2-3 aso. Ae fautuaina e faʻapipiʻi tagata inu i se auala e mafai ai ona faʻatumu ma faamamaina, e aunoa ma le alu i totonu o le aviary.

I le vaomatua, o le ituaiga auro o pheasants e 'ai i lau laau ma vine laiti o vao eseese ma otaota, faapea foi ma rhododendron inflorescences. O nisi taimi latou te ai ai iniseti laiti. Ma i le fale, o le tele o faifaatoaga o manu felelei e leiloloa, o le a le mea e fafagaina ai pheasants, aua o le susulu o le manulele a manu, o le faigata foi ona tausia. E le gata i lea, o le ituaiga o meaola e taatele.

E te iloa? Pheasants ei ai se manatuaga sili. Latou te manatua lo latou matai, ana masaniga, lona siʻufofoga, ona lavalava, ona foliga, ma lona lanu sinasina. Afai e te suia se mea, o le a amata ona felelei manu felelei ma popole.

I le taumafanafana o fulufulu fugalaau ua fautuaina e ofoina atu ia lava meaai e pei o le musky geese, ma i le taumalulu i le taumafataga e foliga mai e foliga mai o vailaʻau ma meaola faʻapitoa. Latou te manaʻomia ina ia puipuia ai le manulele mai lamatiaga o le faʻaitiitia o manaʻoga ma le atinaʻe o faʻamaʻi.

I le tau malulu tagata e tausia tausiga e totogi mo le leai o ni afu i le 2 kalama o le suāuʻu iʻa, lea e faaopoopo i le tagata inu. E le gata i lea, mo kilokone uma o meaai, e 5 g o le acid ascorbic e fefiloi ai, talu ai e le maua e manu felelei le avanoa e ai ai fua.

O nisi tagata tomai faapitoa e talanoa e uiga i le talafeagai o le faaopoopo o le suka i le mushy feed. E tusa ai ma ia mea, e faʻaleleia atili ai le puipuiga o le tino. O le faavae o le faasologa i aso taʻitasi o pheasants e aofia ai kernels corn, karite ma saito. Latou te 'ai foi fualaau' aina, fualaau faisua.

I le taumalulu, e le aofia ai vitamini, o le talo i aso taitasi e tatau ona aofia ai:

  • 50% concentrated cereal mixtures ma popo mash mata;
  • 20% meaai fafaga (fautuaina e tuuina atu kāloti kuka ma kapisi);
  • 16% o meaai o meaola mai manu (gaʻo o le ponaivi, kusi falaoisi, fasi meaʻai).
I le tau mafanafana, o le manaomia mo le seleselega o le saito e 45%, ma mo fualaʻau lanumeamata - 20%.

E taua! E leai se tulaga e le faatagaina ai se suiga tele i le masani masani. Fafaga fou, e oo lava mo tagata matutua, e fautuaina e faʻafeiloai malie. A le o lena, e mafai ona le afaina ai totoga o meaʻai ma le gaogao.

O a isi tausiga e manaʻomia?

E taua mo pheasants ile fale e mama ai le aviary. O le mea lea, e ese mai i le fafaga ma le fafaga masani, aua nei galo e aveese le otaota ma le otaota mai teritori o moa, faapea foi le fufuluina o ipu vai, fafaga ma le faʻanatura o oloa. O le faia i aso uma e le aoga, ona o le tele o le popolega o le a atagia i le gaosiga ma le soifua maloloina o tagata o le fale. Ae aua nei e tamoe i le faatoaga, aua i le palapala eleelea o le a maua ai e tagata o le fale ni ato, moega ma ni meaʻai. Ia mautinoa o loʻo i ai pea oneone i luga o le fola i totonu o le vaiery, vai malulu i totonu o ipu inu. I le taumalulu, e mafai ona suia i le kiona mama. Manatua o tagata fou fou ma mea faitino, leo, vevela, faʻafuaseʻi gaioiga, faʻapea foʻi ma le mausali ma le leai o ni meaʻai e faʻaleagaina le lafu.

Gaosiga o fua

2 vaiaso ao leʻi amataina le tamaʻitaʻi, o le pheasants auro e amata le fuamoa. O lenei vaitau e tusa ma le 3 masina. E le gata i lea, i le vaega amata, e tupu lemu, ma e oʻo atu i le iuga o loʻo faʻaalia e le malosi tele. I le tulaga o le paʻu i aso taʻitasi, mo le vaitau o le faʻatoʻaga, o le moa e lafu pe tusa ma le 50 fuamoa. I foliga ma le paolo o le atigi, latou te tutusa ma le moa, ae eseese i le tele. O le mamafa o le tasi mea e eseese i le va o le 25-35 g.

Pheasants e leai ni o latou lagona lelei. E mafai ona latou faanatinati i soo se mea ma e masani ona le aʻafia mo le faʻaalia o moa, togiina o ni oga. O le mea lea, o faifaatoaga o manufelelei e filifili e talitonuina fuamoa i mea e faʻaaogaina. Aemaise lava talu ai o lo latou faʻamaʻiina i tulaga taugata e oʻo atu i le 91 pasene.

E taua! Pe a fua ni fuamoa fulufulu, taofi faʻatasi ma tamatamailima i pito uma e lua. Afai e te mauaina le atoaga o le eleele, o le a minoi se atigi faʻanoanoa e le vaaia i luga o le atigi, lea e puipui ai le fuamoa mai siama.

Le fanau e tuʻuina atu le faʻaupuga

O le tele o faifaatoaga o meaola moa e masalosalo e mafai ona e maua ni fanau fou o manu teuteu i le tafeaga. Ae o le mea moni, o lenei mea e moni, e ui o le a tatou le faʻaogafiti poto - o le toe gaosia o se pheasant e mafua ai le tele o faafitauli.

O le mea autu mo faʻamoemoega lelei e tuʻuina ai fuamoa mama ma le faʻamaʻaʻaina, teuina i totonu o se potu pogisa i le vevela o le 10 ° C ma le 70% o le susu. Ae ia manatua lena mea o le umi o le fuamoa o fuamoa, o le faʻaitiitia o latou gaioiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i faʻamatalaga e sili atu ma le 15 aso le matutua, o le a mafai ona faʻaititia le 26%, ma mo latou e 25 aso le umi - o loʻo i ai le maualuga o le lamatiaga o le toilalo. Afai e saʻo le faia, o le a aliali mai se pine pe a mavae le 24 aso. E manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa ma tulaga faʻapitoa o le taofia. O pou e vaivai ma o lea e manaomia ai le mafanafana ma masani ai ona fafaga. O pou e masani ona faʻaaogaina e pei o se matuamoa mo i latou, talu ai e le fetaui lelei tamaʻitaʻi pheasant mo lenei matafaioi.

Afai e te fuafua e ola i luga o le fola o le fale, ia mautinoa e te tausia lelei se moega mafiafia ma leai ni pili. Per square sikuea faatagaina e oo i le 25 ulu.

Mo le masina muamua, e manaʻomia e tagata o le pheasant le faʻamafanafana faʻapitoa i le 34 ° C. Ae i le vaiaso muamua pe a maeʻa, e manaʻomia le tausisia o le 28 ° C, ma faʻaitiitia ai le faʻamafanafanaina.

E te iloa? I aso anamua, o pheasants sa na o tamaloloa na fafagaina e le o aloese mai a latou mea teuteu ma meaʻai. I aso nei, i le tulaga tuai, o le manulele ua manatu o se faailoga o le soifua manuia tau tupe. Ma i Slovakia, i le faʻaaloalo i le pheasant auro, na latou taʻua ai foi le lauiloa o le pia lauiloa.

I le vaitau muamua o le olaga o moa, e taua le faʻamautinoa latou te le oti i le ipu vai. I lea tulaga, e sili atu le lelei o le tuuina atu o mea e fiafia iai masini masini. Faʻatulagaina le fafagaina o fulufulu mo le muamua 2 vaiaso 10 taimi i le aso, e oo i le 2 masina le matua - 7 taimi, ma oʻo atu i le 3 masina - 4 taimi. O le isi, faʻaitiitia meaʻai i tolu taumafataga i le aso. I le taumafa o meaola laiti e tatau ona:

  • 1 le aso o le ola - fuamoa masini o fuamoa moa ma susu susu;
  • 2-3 aso - fuamoa moa, suauʻu mafolafola lelei ma fulufulu lanu uliuli;
  • 4-5 aso - falala susu, fuamoa fuamoa moa, pulupulu lanumeamata ma le afifi;
  • Aso 6 - E fautuaina e faʻaopoopo le masima ma le penisina i le fafagaina i luga (i le 0.02 g i ulu taʻitasi);
  • 8 aso - e mafai ona e ulu atu i le fala o le ponaivi ma le paʻu o le saito (taʻitasi, 0.05 g ma le 0.3 g mo tamaʻi moa);
  • Aso 12 - amata ona tuʻuina atu le millet;
  • mai le masina e tasi, o tamaiti laiti e masani i le oatmeal ma le saito saito.
Ua fautuaina tagata veterinarian e faʻaaoga vailaau faʻamalosi mo faʻamalositino e faʻalauteleina ai le sao ola o le lafumanu. E masani ona faʻaaoga le "Erythromycin" ma le "Biovit." I le lua masina le matua fulufulu, molt amata, mulimuli ane o foliga vaaia o le fugalaau o le ituaiga e foliga mai.

E te iloa? Pheasants e mafai ona lele leu i luma.
O faigata i le fausiaina o se pheasant auro i le fale e taoto i le atuatuvale e maua e se manulele i sina taimi itiiti o le le talafeagai o gaoioiga a le au ma na vave ona suia suiga i le tulaga. E le faigofie ona aloese, ae manaʻomia pea ona tausia i se mea itiiti. E le gata i lea, o le a le uma lava le fefefe o pheasants, ma o lenei fefe e afaina ai le gaosia o le lafu manu ma le aano o manu. Tuu atu ia i latou le filemu o le mafaufau - ma o le a latou faʻafetai ma le loto faafetai i se mea e filifilia.