Fua o le gaosiga

O a mea e kuka mai le paʻu mo le taumalulu: o sauniuniga sili ona lelei e avanoa

O le Plum o se punavai lelei o vitamini ma meaʻai. Ona o ona faʻamalologa, o le faʻamamaina mama o le manava mai toxins leaga e tupu, ma o le galuega o le gastrointestinal tract e faʻapitoa. O lenei fualaau aina ei ai ona uiga lelei, ma e aofia ai foi le kulukose, fructose ma le sucrose, o le tele o minerale eseese e aoga mo le tino o le tagata. Ae faʻapefea pe afai o le fiafia i nei fua e sau i le taumafanafana? O iinei e mafai ona e sau i le fesoasoani o fualaau suamalie manogi mo le taumalulu.

Ofo

O se tasi o auala e sili ona lauiloa e teuina ai fualaau aina ma fualaau aina mo le taumalulu o le maluluina lea. O le Plum e le o se faʻasalaga. Mo le sauniuniga o fualaau malulu e te manaʻomia: 1 kg o plums ma sina taimi itiiti.

O le faiga o kuka e aofia ai laasaga nei:

  1. E amata, fufulu le fua i lalo o le vai taʻavale, vaevae i le afa ma aveese ia ponaivi.
  2. Faʻaaogā se solo pepa, solo le fasipepa ma tuʻu faʻataʻatia i luga o se fata poʻo se nofoaga faapitoa mo le vave faʻavelaina.
  3. E tatau ona tuʻuina fasi 'apa i le kisaisa mo le 50 minute. O le taimi lava latou te malolo ai, gaugau mea uma i totonu o se pusa polyethylene, aveese le maualuga o le ea mai ia mea, nonoa faʻamau, ma e mafai ona e tuʻuina ma le saogalemu i totonu o le faleisaisa ao leʻi amataina le tau malulu.
Laau aoga ma suamalie mo le taumalulu e faʻamautinoa oe!
O le ae fiafia e fia iloa le seleseleina o strawberries, sea buckthorn, chokeberry, sunberry, hawthorn, currant, physalis, blueberry, yoshta, cherry, dogwood mo le taumalulu.

Umu

Pe a tulaʻi le fesili i mea e mafai ona kuka mai pagakeke mo le taumalulu, e vave ona manatua muamua laumei, aua o se tasi lea o fualaau sili ona lauiloa i le lalolagi atoa. O le faagasologa o ana sauniuniga e sili ona taatele, ae o fua e mafai ona faʻamago i auala eseese. Muamua, mo paʻu o le lumanaʻi, filifili na o ni manogi ma malolosi fua e aunoa ma se mea e faaleagaina, pe tusa o le tele lava e tasi mo le toniga faʻamago. Fufulu mama, ia tipi i lalo ma aveese ia maʻa.

Aoao atili e uiga i le auala e faʻagogo ai le paʻu, e pei foi o le sosoʻo o sulu, apu.

I vivo

E tatau ona faʻamago vailamu i lalo o le la ile laupepa faʻapitoa, o loʻo tuʻuina atu ai apa ile sauniuni, e le vavalalata le tasi i le isi. E tusa ma le 4-5 aso le vavago. Tuu fua i totonu o le potu mo le po, ma ave i fafo i le taeao pe a pa'ū le sau ina ia aloese ai mai le faʻafefe o le fua.

E taua! Ia faʻamautinoa ma le faʻaeteete e leai ni laʻau po o ni lago e latalata i le fua, pe a le o lea e ono oʻo atu ai i le siama o siama i siama siama.

I se eletise eletise poʻo se ogaumu

E mafai foʻi ona faʻamago i se eletise eletise poʻo se ogaumu e pei ona taua i lalo:

  1. Aʻo leʻi faʻamagoina e tatau ona faʻapipiʻi le fua ile fufulu ile suavai mo le 1-2 minute faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le lua teaspoons o le soda.
  2. O le isi, tuʻu fasi pepa i luga o luga o se pepa tao tao poʻo le gafatia o se eletise eletise. O le faʻamagoina o loʻo faia ile tele o vaega:
  • mo 3-4 itula ile 45-55 ° C;
  • mo le 3-6 itula i le 60 ° C;
  • mai le 3 i le 6 itula ile 75-80 ° C.
O pamu paʻu ua saunia ma o le a avea ma se faʻaopoopoga sili atu i le tele o faʻatoʻaga ma tii.

Faʻamauina

O le paluga kuka i lana lava suasusu, o le a avea mo oe se togafitiga lelei mo le taumalulu. O le a e manaʻomia: 1 kg o plums, vai, vineka, suka, cloves, onamon. O lea:

  1. Muamua e tatau ona e saunia le faapalepa, e pei o, faaopoopo le vailaau, suka i le vai inu ma tuu atu le taimi e faʻapipiʻi ai.
  2. I totonu o se fagu fualaʻau, faʻaopoopo se ufiufi, sina pafaone, pepa, ma faʻatumu i le suāuu kuka.
  3. A uma ona faʻamamā le fagu, faʻafei luga ma feliu i lalo e faʻaliliu ai.
A maeʻa vaiaso e lua, e mafai ona e 'ai ma le saogalemu i laʻau manogi.
E te iloa? I le Vaitau Tutotonu, vaitusi mo tusitusiga na faia mai le gutu o le pulu.

Fualaau suamalie

O na ituaiga meaʻai, e pei o fualaau oona, e aoga tele, aua e le o iai ni vailaʻau ma faʻasao. Mo a latou sauniuniga o le ae manaomia le 2 kilokalama o plums ma le 2.5 kilokalama o le sugar granulated. E tusa ma le 500-700 g o fualaau o le lole e sau mai le 2 kilokalama o fualaau fou. O le mea lea, o le faiga o kuka:

  1. Filifili fua lapopoa, ua matua lelei, e le o ni anufe. Fufulu, tipi i le afa ma aveese ia ponaivi.
  2. Faʻasala le sugar granulated i le 200 ml o le vai ma aumai i se vevela. Ma, a uma ona aveese le pulu, sasaa paluga ua saunia.
  3. Fai le faʻataʻitaʻiga o le kukaina o popo i le 3 vaega mo le 5 minute ma le umi o vaeluaga o le 6 itula. O ia vaitaimi e talafeagai ina ia faasolosolo malie ai le suia o le susu i le suka.
  4. A maeʻa le lona tolu o meaʻai, faʻafeiloaʻi le fua i se mea e maua ai le meaʻai.
  5. A maeʻa sina taimi, tuʻu le fua i luga o se mea mafolafola ma tuu i totonu o se nofoaga mafanafana, susulu ma faʻalauiloa mo 3-4 aso.
  6. Lili pauna i aso uma mo le faʻamago. O le a latou saunia pe a latou le toe pipii i tamatamailima.

Jam

Jam, lea e le gata o se mea suamalie suamalie, ae o se faaopoopoga lelei foi i keke ma soo se mea e taoina o le a avea ma se sauniuniga lelei mai plums mo le malulu malulu. Ina ia mafai ona e manaʻomia 1 kilokalama o fua ma 750 g o suka.

O le faiga o kuka e aofia ai laasaga nei:

  1. O le amata, ia faʻamaonia le faʻafefiloi ma fagu i totonu o le vai inu.
  2. Fufulu le fua ma aveese ponaivi. Ona fufuluina lea o le suavai mo le 5 minute, seia latou susu.
  3. Lisi le fua i totonu o se sieve po o se fagafala ma tuu le paluga pateta i totonu o se ipu fafie. E tatau ona kuka i totonu o le lapisi mo le 10-15 minute, ma faasolosolo malie ona faaopoopo le suka.
  4. A maeʻa lena, ia kuka le masini mo le isi 20 minute, seia maeʻa ona saunia.
  5. Saunia tapuni mo faletupe saunia, tataʻi i latou.
Na o ni nai itula o lou taimi ma o le mea sili ona suamalie plum jam ua saunia!

Marshmallow

O le paluga o le Plum e faigofie lava ona saunia, o lona tofo faapitoa o le a le tuua ai se tasi e leai se mea. O le a e manaʻomia: 2 kilokalama o plums, vai, sugar, pepa paʻu pepa.

Mulimuli i laʻasaga o loʻo i lalo:

  1. Fufulu le fua i lalo o le vai tafe ma tuu i totonu o se apa ma se loloto loloto, sasaa sina vai laitiiti.
  2. Suauu le fualaau laitiiti ma, a amata ona vavae le ponaivi, e mafai ona e tapeina le afi.
  3. Fufulu fasi fasi palama i totonu o se sieve, faaopoopo le suka i le mea e tupu ai le masini ma faʻafefiloi mea uma.
  4. Muamua kuka kuka i luga o le pepa pepa, sasaa i luga o le paʻu mama ma maualuga le pito i luga ma se naifi. A o leʻi faia lenei mea, e tatau ona vevela le ogaumu i le 90 ° C.
  5. Auina atu se pepa tao tao mo le 3-4 itula i totonu, ia mautinoa ia tatala le faitotoa oven.
  6. O le marshmallow o le a maeʻa pe a taofi le pipii i tamatamailima. Otioti i ni fasi fasi pepa ma gaugau i totonu o se fagu. Tausi le meaʻai i totonu o le pusaaisa.
E te iloa? E leai ni laumei i le vao, e pei ona maua mai e ala i le sopoʻia o fasi peleni ma liliu pe a ma le lua afe tausaga talu ai.

Marmalade

Plum marmalade, kuka i le fale, o le a le gata o se mea manaia suamalie, ae o se meaai lelei, ma o le mea e sili ona taua, o se faʻaopoopoga aoga i au meaai i aso taitasi. O le a e manaʻomia mea nei: 1 kg o fualaau suamalie, 400 g suka, vai ma le paʻu pepa.

O lea la, e tatau ona e faia laasaga nei:

  1. Fufulu le fua i lalo o le vai ma aveese filemu ia ponaivi uma ma se naifi laulau.
  2. Filifili mo le kukaina o meaʻai paʻu mafiafia e aunoa ma se faʻaopoopoga faaopoopo. Tuu fasi pepa iina ma kuka i le vevela vevela mo le 2 minute. A maeʻa lena, sasaa i totonu o le vai i ni nai vaega seʻia oʻo ina oʻo i le masini. Seivagana ua uma ona faʻamalūlūina paga, faʻamalosi i latou ma toso faʻatasi ma se spatula laau.
  3. Ina ia faʻamalo ese paʻu ma sili atu paʻu, ia faʻapipiʻi ma le faʻapipiʻi le fua ile kuka i totonu o se sieve.
  4. Puree, lea na maua mai pe a uma ona fufulu, sasaa i totonu o le pesini ma amata ona kuka ile vevela vevela.
  5. A maeʻa le faʻavelaina o paluga pateta i le vevela o le 90 ° C, amata sinamu le gaʻo i totonu, aua nei galo e faʻafefiloi mea uma i se vaʻa. Manatua na faʻafelalalalaina le faʻamalauina mo se taimi umi, e manaʻomia ai le faʻaosoosoina o taimi.
  6. A maeʻa le 40 minute o le kuka, o le a amata ona faʻavalea le masini, lea e faʻaalia ai lona saunia. Ma le isi, fai se pusa faʻapitoa mo le marmalade i le lumanai ma le pepa paʻu pepa ma sasaa le masini e mafua ai. Ia faʻamafanafana mo le 2 aso i se mea matutu, vaʻaia lelei.
  7. Tipi ese ata laiti mai le marmalade malo ma togi i le suka.
Meaʻai suamalie ua saunia!

Jam

Faʻaeteete i lau tipu malulu e inu e ala i le saunia o se lanu samasama matagofie. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia le 1 kg o plums, 1-1.5 kilokalama o le suka ma le 500 g vai.

Aoao pe faʻapefea ona faia le laʻau mumu ma le uliuli ma le faʻatoʻaga.
O le faiga o kuka e aofia ai laasaga nei:
  1. Ina ia saunia, filifili fua o fua ma fua. Faʻasolo i totonu, fufulu, vaeluaina i ni afa se lua, aveese ponaivi.
  2. Kuki le suka suka. Liligi i ai fasi fualaau aina ma faʻasolosolo lenei vaega mo le 8 itula.
  3. A maeʻa lena, aumai le masini i se vevela ma kuka mo le 10 minute, aua nei galo e faʻafefiloi mea uma i taimi uma. Ona toe alu lea mo le 8 itula.
  4. Liligi le fufulu i luga o apa, siaki faʻamaufaʻailogaina ma tuʻu ai seia oʻo i le taumalulu.
Le fiafia tele!

E taua! O le palu plum jam e tatau ona maua i le 4 mafutaga ma ni malologa umi, ina ia manino, ma o fua lava ia - tino atoatoa.

Oona

Atonu o se tasi lenei o mea sili ona faigofie e fai ai togafitiga. O le a e manaʻomia: 1.5 kilokalama o fualaau 'aina, 300 ml o le vai mama, 100 g gaʻo.

O lea la, e tatau ona e faia laasaga nei:

  1. Fufulu lelei le fualaau aina, aveese uma aʻa, vaelua le afa ma aveese ia ponaivi.
  2. Faatasi ai ma le fesoasoani a se tamaʻitaʻi, togi le sua, o le a faʻafitauli ma le taimi e fai ai ma le lima. E na o le 1.5 kilokalama o plums, e mafai ona e maua pe a ma le 700 ml le sua suamalie.
  3. Afai e te manaʻo e teu i luga o le suavai suamalie mo le taumalulu, ia faʻasaoina e pei ona taua i lalo: tuu le masini e maua pe a uma ona tui i totonu o se fagu ma faʻafefe i le vai, faaopoopo le suka i le tofo, faʻavevela le vevela ma aumai i se vevela.
  4. Ona liligi lea o le lapisi i luga o faletupe, tafe i luga ma tuu i le malulu. O lau suavai lenei ma sauni!
E pei ona mafai ona e vaʻaia, o loʻo i ai le tele o avanoa eseese mo le taumalulu, lea e mafai ona saunia mai plums fou. O le mea lea, o lenei fua o le a mafai ona faʻafiafiaina oe i lona tofo ma vitamini, e oʻo lava i le sili ona malulu malulu. E le gata i lea, o fua uma e matua faigofie lava ma e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa e gaosia i le gaosiga, e oʻo lava i se tagata fia talitalia o le a feagai ma i latou.