Fua o le gaosiga

Loch Chilean: E i ai se laau toto?

E masani ona mafai ona e faʻalogo mai le faaupuga "Loch Chile". E leai ni mafutaga fiafia, ae o se mea e ofo ai pe a e iloa o le sucker o se laau. I lenei tusiga tatou te manatu ai i lona faʻamatalaga, ituaiga ma foliga o le tausiga.

Faamatalaga faʻamalosi

O le loch o se ituaiga o laau o le aiga Lochaceae, o le poloaiga Rosaceae. Latou te taua foi o le "pshat" ma le "djid". E maua i Europa, Amerika i Matu, Saina, Iapani, Initonesia. Faʻasologa o le ola: laau laʻau poʻo laau mai le 3 i le 7 mita le maualuga. E ono i ai pea i luga o laau ma laau toto. E masani ona i ai vao tuitui. O pupu vine i ituaiga taitasi e iai a latou lava lanu: mai le siliva i le pogisa uliuli. Lea: faigofie, umi-stalk, linear or oblong-lanceolate, atoa. E le o iai ni stipules. Venu cirrus. Faʻasalalau i le faasologa. Ufiufi i lauulu, tuʻuina atu laulaau se lanumeamata lanumeamata, paolo siliva.

Fugalaau: fuga i Iuni. Fugalaau e tuʻuina i totonu o paʻu o pepa. E laiti, e mafai ona nofofua pe faʻatasi. O le ipu atonu e samasama, lanumeamata-samasama, paepae. Fugalaau bisexual, faʻailoga e fa, tasi le manava. E i ai so latou manogi malosi e pei o caramel. Moli vine.

Le fua: e matuia i Aokuso ma Oketopa. Drupe e mumu, e masani lava ona tupu, e iai se ponaivi elliptic. Pulp suamalie suamalie.

O 'aina e' aina uma lava ma vevela. O nisi malo e kuka mai ia i latou. Fua - o se oa moni o meaʻai. O iinei o loʻo i ai le kulukose, sucrose, fructose, vitamini C, tannin, salts of phosphorus and sodium. O le mea lea, latou te lelei tele mo le soifua maloloina, fesoasoani i faʻamaʻi o le manava ma le gaogao, ei ai se aafiaga lelei i le fatu. O fomai anamua o Saina ma Initonesia, i le mea na tupu ai le laau a Initia, na iloa lelei nei meatotino a Jida.

Loch Chile: upumoni po o talafatu?

O lea, matou te manatu o le genus Loch o loʻo i ai. Ae i totonu o ona ituaiga e leai se Chilean Loch laau, aua o se talafatu. Dzhida, e pei ona taua i luga, o Amerika i Matu, ae le o totonu i Saute. E le o iloa pe o fea na sau ai lenei igoa.

E te iloa? I le Sasae, ei ai se mealilo e uiga i le pshat: "O le vavega o loo tu, o le malamalama siliva o loo tafe mai."

Ituaiga o sucker

E tusa ma le 98 ituaiga (e tusa ai ma le Lisi o Laʻau (2013)). O le sili ona lauiloa o:

  • Loch siliva (Elaeagnus commutata);
  • Initia (Elaeagnus indica);
  • vaapiapi (Elaeagnus angustifolia);
  • tele-fuga (Elaeagnus multiflora);
  • faamalu (Elaeagnus umbellata);
  • prickly (Elaeagnus pungens).

E te iloa? E i ai le talitonuga o le aso 22 o Iuni, o fua o le pshat "alu" i Mecca. O i luga oo latou ponaivi e iloa ai le faailoga "Aleph". A maeʻa lena mea, latou te toe foi mai e fua i la latou laau.

Tulafono faʻavae lautele

E tatau ona totō le meaʻai i le mea o iai tele le malamalamae ui lava e faatagaina le paolo malulu. E tatau ona e toto laau i le ogatotonu o le tautotogo, fatu - i le tautoulu (e mafai foi ona e i le tautotogo, ona e manaomia lea ona uuina fatu i le vai mo le 4-7 aso). O le tele o taimi e totoina ai laau toto, o lea ia mafaufau i le totoina o togalaau.

O le laau e le faʻasalaga i le palapala. Muamua, ia eli se pu e tusa ma le 50 cm le lautele. A o lei totoina, o se paluga o le faapalaga, oneone, lua superphosphate, o le suauʻu ma le suauʻu ma le fafie o le fafie e faaopoopo i le lua. Pe a totoina, o le aʻa aʻa ua faʻalauteleina i le eleele e 5-6 cm. I aso muamua, e manaʻomia le tele o le suāsusu.

Totoga Laʻau

A malosi le fatu, e tatau ona faia lelei le suāvai. E faalua i le tausaga ona e tipiina le sucker, aua e vave ona tupu. Mama mama, vaivai, mamai ma le naʻo le mama.

E taua! A o le laau e 15 tausaga le matua, e tatau ona e faʻaaluina le toe teuteuina o le teuteuina.

E le gata i lea, e tasi i le tausaga e te manaʻomia le faʻamafanafanaina o le laau i le superphosphate, masima masima, fafie fafie. Ina ia faia lenei mea, eli se ogalaau i tafatafa o le laau ma faʻaaoga mea faʻapitoa iina, ona faʻafeinu ai lea. I le tau mafanafana, e fautuaina mai ai peam mulch.

Pe a fautuaina gutu e ufiufi ai le laau. E tatau ona tatala le eleele i le vaiaso, ao aveeseina vao. Manatua: pshat e faʻaalia le le lelei i lo latou i ai.

E taua! O le sucker e tumau le vevela i-18 tikeri.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le laau e manaia ma e le lelei i le tausiga. O le a faʻamalamalamaina ma le masani ai lau togalaau.