Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona tupu rosa mai le tipiina o se fugalaau

O fualaau aina suamalie i totonu o se fugalaau e masani lava o se faaopoopoga talafeagai i se aso faamanatu po o se sauniga fiafia. Matou te taʻu atu ia te oe pe faʻapefea ona toe faʻaleleia le matagofie o le fugalaau mai se fugalaau i lau togalaau, ma fesoasoani foi ia oe e saunia ni mea e seleseleina ai laau toto i tausaga taʻitasi.

O afea e sili atu ai le seleseleina o seleselega

O le tautotogo o le taimi aupito sili lea ona lelei e maua ai le tipiina o rosa, ae o le numera pito i maualuga o vailaau e mafai ona ola pea pe a uma le seleseleina o fualaau o roses mo le taumalulu. A o faagasolo lea vaitaimi, o loʻo faʻapipiʻiina foi mea mo le toe gaosia, ma i le tele o mea, talu ai o le a le faʻaaoga uma.

Po o le a lava le vaitau, pe a tipi tipi, e taua le matauina o tulaga nei:

  • Opo e aveeseina mai i se soifua maloloina, atiae ma malolosi laau toto;
  • lala e le tatau ona faaleagaina i le malulu;
  • e tatau ona i ai ni aʻafiaga lelei i le laʻau;
  • tipi meafaigāluega e tatau ona faʻamaua ma mama;
  • o le faagasologa e tatau ona faia i le tau vevela.

O mea e sili ona talafeagai e vaʻaia mai i le oʻau lea o loʻo faʻapipiʻi ai pupu. O mea e maua mai i le falaovi e mafai ona i ai i le tausaga atoa, faʻalauteleina le lalama mai le faʻalauiloaina o le tuputupu ae, ae o le taimi sili ona lelei mo lenei taimi o le tautotogo ma le taumafanafana.

E taua! O le fua o le faʻaleleia o aʻa e faʻalagolago i le tele o mea, ituaiga, vaitau, tau, ma e ono ese lava.

E faʻapefea ona tipi ese

Pe a tipiina mea mai se fugalaau e faʻaaoga ai fatu 0.7-1 cm le mamafa. E taua tele le fugalaau.

O lenei mea ua fuafuaina i vaega nei:

  • 'eleʻele e lafoaʻi, ei ai le lanu lanu meamata lanu meamata;
  • o le paʻu i luga o le au e lamolemole, lamolemole, manaia, e leai ni afifi;
  • laʻau ma fufulu fou, e aunoa ma le faaleagaina.

Vaʻaia ma le faʻaeteete le pito i lalo o le aʻa. Suʻe se nofoaga ma ni gaʻo vailaʻau e 3-4. O loʻo i ai i le nofoaga o le faʻapipiʻiina o le pepa, foliga mai o le mama mumū. O fatugaʻo e tatau ona faʻamaonia lelei, aua le faʻapogisaina, fesoasoani ma le manua.

Matou te fautuaina le faitau e uiga ile auala e tausia ai se rosa i totonu o se fagu, o le a vaevaeina ai roses, pe faʻafefea ona faʻafefiloi rosa, oa faʻamaʻi matua o rosa ma pe faapefea ona togafitia i latou, oa eseesega i le va o roses ma rosehips, ma le auala e filifili ai se mea ufiufi mo rosa.

I le filifilia o se nofoaga talafeagai, tipi le au i lalo ifo o le fatu pito i lalo, alu ese mai le 1-2 cm mai le mea. O le pito i luga o le aʻa o le a 1-2 cm le maualuga i luga o le laʻau pito i luga.

E faʻafefea ona aʻa

Laʻu aʻafiaga i le tele o auala. E tofu i latou ma ona lava lelei ma e tofotofoina e le au fai togalaau i galuega.

I totonu o le vai

Sela o le seleselega tuʻu i totonu o se fagu vai, faʻafefiloi le fautuaga i totonu o le vai i le ¼ uumi. Ina ia faateleina le avanoa o le manuia, e mafai ona latou gauai i se fofo lea e le gata ina faaosofia ai le tuputupu ae o aʻa, ae puipuia ai foi mai faamaʻi. E teu le pusa i se mea mafanafana, e suia le vai i aso uma.

E tatau ona iai le vai i le vevela o le potu, faʻamaʻa pe vavaeese 48 itula. O le taimi lava e maua ai aʻa i le vaega pito i lalo, o le laau toto e totoina i totonu o le eleele oona i totonu o se fagu poʻo se eleele avanoa, pe a mafai e le vevela. O le faʻaaogaina o lenei metotia o le faigofie ma le faʻaogaina.

Faʻasalaʻau oe lava i ituaiga ma faʻalauteleina o le faʻatupulaia o le Dutch, aʻe aʻei luga, lauti, faʻasologa, togavao, tapuni o eleele, paka, Canadian ma le Roses Roses.

I le palapala

Mo le aʻaina i le eleele, faʻaopoopoga i mea e selesele ai, o le a e manaʻomia mea nei:

  • se ipu o le 0.5-0.7 lita, faʻatasi ai ma pupu tetele faʻavaivai i lalo;
  • aʻafiaga tuputupu aʻe aʻa, se meaola o meaola mo le puipuia o le aʻa;
  • eleele;
  • paʻu palasitika ma se pulou.

E taua! E sili atu le faʻaaogāina o se faʻapitoa o le palapala mo rosa, o lona fatuga e sili ona filifilia mo nei fugalaau, o le palapala e saoloto mai faʻamaʻi.
E manaʻomia le faʻaopopo o le moa sphagnum i le eleele mo le lelei atili o le ea ma le tafe o vai. O le a faʻaaogaina ai le tele o le susu, faʻamaʻaina le palapala i le ea, e pei o se faʻafitauli faʻapitoa o le a le mafai ai ona faʻatagaina ia tipi ia mate mai le pala.

Vitio: aʻafiaina o le vavaeina o rosa mai se fugalaau Perlite, o se minerale masani lea e puipuia ai le palapala mai le acidifying, o loʻo i ai foi mea tutusa. Ua tumu le fugalaau i le palapala, ua faʻapipiʻi le palapala. I totonu o le ipu faʻaopoopo 1 le papa maʻa o le glyocladin e puipuia aʻa mai faʻamaʻi ma le pala.

O le vaega pito i lalo o le tipi o le a aʻafia i le paʻu paʻu e faʻaleleia ai aʻa. O le tipiina o loʻo tanumia i totonu o le eleele, ma totoe ai le 2 i luga o le eleele. Ole mamao ole laʻititi pito i lalo i le eleele ile 2-3 cm. O le suālaʻau e faʻamūina, ma faʻaputuina le eleele vevela i le fagu, talu mai le faʻamamaina o le palapala e fai sina faʻalelei.

E te iloa? O le ata pito sili ona leva o se rosa o loʻo maua i le motu o Kereta ma o loʻo tusia i le II Meleniuma BC. er

O le puipuia mai le ea vevela, aemaise lava i le taimi o le mafanafana, ua ufiufi le afifi i se pulou manino. E leai se mea e pei o le pito i luga o se fagu paʻuisi tioata ma se pulou. Mo le ea i luga o le 'au e faʻataʻoto. E pei o le aʻafiaga, faʻaleleia le taimi ole vaalele.

Fugalaau tuʻu i totonu o se mea mafanafana, susulu, i lalo o le la pe leai foi. E taua foi le aloese mai faʻataʻitaʻiga. O le aʻafiaina o aʻafiaga i le amataga o le vevela ua totoina i se nofoaga tumau.

I totonu o le afifi

Ina ia aʻafia le tipi i lenei auala, o le ae manaʻomia ni taga lapisi mama, vai ma nai nusipepa. O sauniuni sauniuni e aunoa ma ni laulaau ua afifiina i le tele o laupepa o se nusipepa, muamua fufulu i le vai mama ma paʻu. O le nusipepa o loo gaugau, ma tapuni tapuni, e tatau ona tapunia uma le vavae.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i aoga o rosa mo le soifua maloloina o tagata, auala e faʻagogo ai rosa ma mea e mafai ona fai faatasi ma i latou, auala e ola ai se rosa mai se fugalaau, auala e teu ai rosa i totonu o se pusa mo se taimi umi, faatagaina le tele o taimi.

O le fugalaau e tuʻuina i totonu o se tasi o ato, o ona pito e nonoa, ona afifi lea i se ato lona lua, lea e tuu i se nofoaga malulu mo 4-5 vaiaso. I lenei taimi uma e tatau ai le faatumauina o le faʻamamafana o nusipepa, pe a manaʻomia, sina susu.

Vitio: aʻafiaina o vavae o rosa i totonu o le afifi Pe a faʻapipiʻi le aʻa o le aʻa i luga o vaega pito i lalo, ona totoina lea mo le toe totoina i le eleele.

Faʻamataʻu masani ma faʻalavelave sese

E oo lava i tagata poto masani e fesootai ma le aveeseina o fualaau o roses mai se fugalaau o se faataitaiga, o taunuuga e le mafai ona saʻo le vavalo.

O mea ia o le a faʻaitiitia ai le ono mafai ona manuia:

  • o le faʻaaogaina o nila, umi i totonu o le vai, e pei foi ona paʻi i le malulu;
  • taumafai e faʻaaoga fugalaau ua faʻafefeteina i le tausiga;
  • maualuga maualuga;
  • vai paʻu i totonu o le ipu mai le inu malosi;
  • le lava le suāvai;
  • low temperature air, drafts;
  • vaʻa vevela.
E te iloa? O le tuʻuina atu o le manogi o le rosa po o le suauu paʻepaʻe, o se tagata e faʻasolosolo, e sili atu ona lelei ma sologa lelei.
Aua le fefe e faataitai, tutumau ma le finafinau o le a mautinoa lava le tauia. Matou te moomoo maimau pe a manuia lau laʻau!

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

I luga o le auʻau e tatau ona e tanu ai le fatugalalo pito i lalo i le eleele, o aʻa e amata ona ola mai ai. O le seleseleina e totoina i se itu. (Ae ou te le faia lena mea, ona faigata lea ona tuu se fagu). E leai se aʻa mai le tipiina o ia lava. Ioe, o le aʻa i lalo o le malosi o le a lagona ai le lelei, fausiaina laulaau. Ua e aveese le mafai ma ... ua leai mea uma. Na faapena foi aʻu. Na ou mauaina mai i le Initaneti ... "Ina ua mavae fugalaau na tutu i totonu o se fagu mo ni nai aso ma amata ona mou atu, na amataina ai le vaega sili ona taua o laʻu galuega I luga o paranesi taitasi, na ou tipiina se polo, tuu 4-7 alalaupapa, ma tipi uma laulaau i le tolu. Sa ou totoina mea uma i le pito i luma o le togalaau, o lala taʻitasi mo se isi ipu e tolu lita (4 alavai i le eleele) Ma na ou faasūsūina i aso uma tolu.Sa ou totoina rosa i le amataga o le tautotogo, pe a mafanafana oʻu lālā i aʻa lelei. i luga o le saite ma o loʻo i ai i le taumafanafana, i le muamua pe a fuga mai lau rosa, e ui lava ina laitiiti, ae sili ona matagofie. "
lysi
//frauflora.ru/viewtopic.php?p=25733&sid=4721c499eac0085e43c1f4b831bacc52#p25733

Tuu le tipi i le vai. pe a ia tuʻuina aʻa - e mafai ona e toe tuʻu i totonu o le ulo. E masani lava ou te filifilia le siaki ina ia i ai 2-3 tumutumu, mai le pito i lalo vaai i le 2-2.5. (atonu e le saʻo, ae e tuputupu ae ia te aʻu) Ou te faia alavai i totonu o se ulo, peʻa ma oneone i luga, ma i se vaega o le 1/2 (o lona uiga, ou te fefaasoaai solo, 2 oneone). Mineral fertilization ma le tasi o loʻo faʻatau atu i le faleoloa mo rosa. Na latou tuʻuina i totonu o se ulo, sasaa i luga, ufiufi i se paʻu palasitika (lelei, latou te ave se fagu paʻukeke ma tipi mai luga i le pito i lalo.) O le mea lena na tupu), ma toso se ata i luga. Ua tapunia le aso, ona tapunia lea mo le po, matou te tatalaina i le ao, pe a mavae le 5 aso matou te aveese le pusa. O le taimi lena e tupu aʻe ai se mea faʻapitoa - e mafai ona e toe totoina mai le ulo i le palapala. Afai o loʻo i ai se paʻu vevela vevela i le po, e sili atu ona lelei le ufiufi. Mo le taumalulu, matou te tipiina le rosa, ma tuu uma tutusa 2-3 tumutumu (sili atu ona mafai ona faʻaaoga, ioe), ufiufi i se atigipusa laupapa ma ufiufi i laʻau launiu, otaota, lelei, pe o lea. mea e 'ai. o le mea autu o le mafanafana lea.

Ua ou tuputupu aʻe. Na o le pau lava le mea o nisi taimi e liua ai le liu e avea ma se mea e malolo. ma e te le maua se alalaupapa, ae o se vao tele o se mea lanu meamata ma prickly.

Akka
//farmerforum.ru/viewtopic.php?t=989#p3636

E mafai ona e tupu aʻe se lili e ala i le totoina o le tipi i totonu o se ulo. O se ipu (ipu palasitika) e tatau ona lava le palapala ma meaʻai e maua ai se aʻa lelei; tataʻesea pepe e aliali mai - aua le faʻafefeteina rosa i le afaina o aʻa. Afai o le ipu o le palasitika, ia tipiina ma le faaeteete ma toe totoina le rosa, taumafai e taofi le polo o le polo i totonu, i totonu o se fagu vai lelei, taofiofi i le fale seia oo i le autumn. I le tautoulu, tuu se fagu ma se rosa i totonu o le togalaau i se vaega o le paolo mo ni nai aso, ia suluina - pe a maeʻa, totō se rosa i le eleele. A oʻo mai le tau malulu, ia eli i luga le rosa ma le oneone vevela ma ufiufi i se ipu tioata e tolu-lita (pe 5 sekeli paʻu palasitika i lalo), faʻasusu i se fagu palapala ma ufiufi i luga o le pito i luga - o le a solo lelei le rosa. I le tautotogo, faasolosolo malie le aveesea o le ufiufi ma le nofoaafi o le rosa i le ea fou.
Lupa
//farmerforum.ru/viewtopic.php?t=989#p11044