Pear

Pear "Paʻu uila": uiga, mea lilo o le galue manuia

Afai e te filifili e toto se pi i luga o le fasi fanua, e tatau ona e filifili ma le faaeteete le ituaiga. O a tatou tusiga o le a faʻamatalaina le "Red-side" pear, faʻapea foʻi ona tuʻuina mai ona uiga. Matou te taʻu atu ia te oe pe faapefea ona toto se laau ma tausi lelei.

Faʻasologa o talaʻaga ma le faʻaleleia o le itulagi

O le faʻatoʻaga o le vailaʻau na faia e le faʻasaienisi faʻavae o suʻesuʻega faʻatoaga o le YuUNIISK FGBNU. Ese ese pears "Krasnobokaya" na mafua ona o le laasia o ituaiga e lua: "Yellow-fruited" ma le "Tenderness".

E taua! E tatau ona selesele le seleselega i le taimi tonu - i le lona lua o tausaga o Setema, ao vave ona vela ma paʻu fua i le eleele.

Faʻatoʻaga O ia ituaiga faila e pei: Putyatin V.I., Mazunin M.A., Falkenberg E.A. I le amataga o le 90s o le seneturi talu ai, na amata ai suega a le setete o lenei ituaiga. O le "Krasnobakaya" pear o loʻo lisiina i le Setete Setete o Volga-Vyatka, Ural ma Altai, e maua foi i Siberia Sisifo.

Uiga ma uiga

Matou te gauai atu i le faʻamatalaga o le ituaiga o pene "Krasnobakaya".

Wood

O lenei ituaiga o loʻo faʻaalia i laau e maualuga atu i le 4 mita le maualuga. O laau talavou e iloga i se tuputupu ae alualu i luma alualu i luma. O le pi ei ai lona pale, paʻu, pale pale. E i ai siaki saʻo, e tu i le 90 tikeri i le ogalaau. O le faʻaogaina o lala e faʻatatau i luga o le laau. O laumei ma fulufulu afu ua lanu enaena, enaena o loo i totonu.

Faʻaauau le tuputupu aʻe ola o le laau seia oʻo i le taimi o fualaau aina e amata. O laulaʻau o le maʻa mafiafia o lanu, e iai sina lalelei i le pito, e aunoa ma se mata. Ole telē e tele, e lautele ma mamafa.

Fua

O fua e fua i le tele, o nisi taimi e laʻititi tele nai lo le masani. E mamafa le mamafa o le tasi pi 135-155 g ae o faʻataʻitaʻiga ma se vaega o le 180 g e mafai foi ona maua. O le foliga o le fualaau aina e foliga mai i foliga masani. E i ai se lamolemole lamolemole, lelei le paʻu. O pears ei ai le lanu lanumeamata lanumeamata pe a seleseleina, ae i le aluga o taimi o le a latou amber i le tasi vaetolu. E i ai la latou paʻu papaʻe lelei ma se manogi manaia. O le pulu e fai ma taufaasese: pe a pala, o le a amata ona tafe mai le sua mai fafo. E taʻutaʻua mo lona suamalie suamalie, lelei le faʻapitoa ma sina sina malie ma le tartness. I ni nai aso talu ona maeʻa le aoina o astringing, o le a le tumau pea se tulaga, ma e mafai ona e fiafia i le manaia lelei o le pi.

Faitau foi e uiga i mea taua o le tuputupu aʻe o pears o ituaiga eseese: "Century", "Bryansk Beauty", "Rossoshanskaya dessert", "Tenderness", "Honey", "Hera", "Petrovskaya", "Krasulya", "I le manatuaina o Zhegalov", " ".

Auala e filifili ai pe a faʻatau

Lelei mo le tulaueleele fualaau, o le matua e 1-2 tausaga. O le maualuga o se laau talavou e tatau ona tusa ma le 1 mita. I le pito i luga o le ogalaau e tatau ona tele naua fatugaʻo malosi. E tatau i laau toto ona lua 2-3 wili itu, lea e tatau ona i ai i le faasologa o tumutumu. A e faʻatau se pi, faʻalogo i le aʻa - e tatau ona aofia i totonu o le 3 auala e tele lala. E le taliaina le auai o lala matutu.

Filifilia se nofoaga i luga o le saite

Ua totoina pi e leai se afainalea e leai ni pili. E fiafia le la i le susulu o le la, o lea e le tatau ona e totoina i autafa o le fale poʻo isi fale. E sili atu le sola ese mai ia i latou i le 3-4 mita. Mo le totoina, filifili vaega i eleele oneone, eleele lanu uliuli po o eleele leaga.

E tatau ona iai le maualuga o le eletise pH 5.6-6. E fautuaina le totoina o le laau ile luga, i vaega ole vai ole eleele ole a itiiti ifo i le 2.5 mita i lalo ole eleele.

O le palota mo pea e mafai ona avea ma ituaiga eseese e pei o: "Severyanka", "Talafatu" ma le "Hanged".

E fautuaina i latou e totō latalata i le laau.

E te iloa? I le taimi muamua, na ulaula le laulaʻau i Europa, ma na o le taimi na aliali mai ai le tapaa, na amata ai ona 'aina fua o fua.

Galuega sauniuni

Afai oe fuafua e toto se laau i itu i matu, ona lelei lea o le mea e tupu i le tautotogo. Afai o le totoga e fuafua i nofoaga mafanafana, e mafai ona toto se pi i le tautoulu. E tatau ona faia le sauniuniga o le lua tulaʻi i le tautoulu, aua 10-14 aso ao le i alu ese atu.

  1. Mai le nofoaga e tulaueleele ai, ave se palapala ile 20-25 cm ma faʻapipiʻi i le 20 kilokalama o fugalaʻau (compost) poʻo le humus e mafai ona faʻaaogaina), 15 kilokalama o le oneone oneone ma 0.3 kilokalama o superphosphate.
  2. Ona manaʻomia lea ona eli se lua, o lona umi o le a tutusa ma le 70 cm, ma le loloto - a itiiti ifo i le 1 m. Afai, e ui i lea, e tafe le vai, e tatau ona fai se alavai e faʻaaoga ai pebbles.
  3. Liligi le eleele na saunia i totonu o le lua.
  4. Ufiufi le lua i le afifi palasitika.

Faamasani ia oe lava i mea o le totoina ma le tausia o ituaiga o vine: Rogneda, Otradnenskaya, Avgustovskaya Dew, Kokinskaya, Elena, Maea, Fairyale, Nika, Severyanka, Veles , "Lada", "Yakovlev e sili ona fiafia", "muscovite", "falesa".

Laasaga taʻitasi i le laasaga o le totoina o fatu

A o lei totoina, o le aʻa o le fatuga e togafitia i le 3% o le vai o le vai. E tatau ona tafe le fatu i lenei fofo ma ia teu i ai mo le itiiti ifo ma le aso. Ona taua ai lea o le fetogiina o aʻa ma se paluga na saunia muamua o le manure ma le paʻu palapala i le fua faatatau o le 1: 2. O le seedling e tatau ona faʻamago mo le 2-3 itula. Mafaufau pe faapefea ona toto le laau:

  1. Mai le lua, aveese le ata palasitika, 4-5 cm mai le ogatotonu o le lua, ave se siteki e avea o se lagolago mo le laau.
  2. Faʻailoga i le ogatotonu o le lua o se tamai mauga o palapala.
  3. Tuu se laʻau i le ogatotonu o le lua, ma o le ua uʻu e tatau ona 6 cm le maualuga i le maualuga o le eleele.
  4. Faʻasalaga faʻapitoa le aʻa i le mauga.
  5. Ufiufi aʻa i le palapala, faʻapipiʻi pulu taʻitasi taʻitasi. Faʻaeteete e leai se mea faʻapitoa.
  6. Nonoa se laau i le lagolago.
  7. I tafatafa o le lua, fausia se togalaau, o le loloto e tatau ona 7-9 cm. Suavai le seedling (20 l vai).
  8. Liligi le mulch i le lio lata ane, o le a fesoasoani i le susu o le palapala.
  9. E tatau ona selesele fatu laau e 30%.

E taua! E le mafai ona faʻataunuʻuina i le taumafanafana, aua i le taimi nei o loʻo i ai se tafe malosi, ma o nisi lala e mafai ona oti pe a maeʻa sea faiga.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le faʻatoaga o le togafitiga e faigofie tele ma e mafai foi e se fai togalaau faʻapitoa ona taulimaina.

Vaʻaia togafitiga taimi

Mafaufau pe faapefea ona tausia le laau ina ia maua ai se seleselega lelei ma le lelei.

Faʻaleleia eleele

E le manaomia e le pulu le faʻamalosi masani - lava susu le eleele 4 taimi i le vaitau. Ae peitai, afai o le taumafanafana e matutu ma timu e seasea, o le tele o le faasusu e tatau ona faateleina. I le i ai o le tau vevela, e fautuaina e fafaga le laau i le vaiaso, i le taimi lava lea e mulimulu le ogalaau. Mo lenei taʻaloga lelei poʻo humus. O lenei gaioiga o le a taofia ai le susu i luga o le aʻa ma e puipuia ai le foliga mai o se paluga ile eleele.

O se tasi o vaega o le tausiga o laau - faʻasusu. E tatau ona faia lea mea i le taeao po o le afiafi ma le vai mafanafana.

A uma ona faʻamaʻa, e fautuaina e vaʻaia le palapala, lea o le a faʻatamaoaiga ai le palapala i le okesene.

E te iloa? Saina o le taitai i totonu o atunuu o le vao. O le setete o le setete mo le 54.3% o le gaosiga o pene o le lalolagi.

Faatasi ai ma le tuputupu ae o vao i vao vao o le veleina o vao. O fualaau e aveese ai le tele o mea aoga, o le mea lea e tatau ai ona mautinoa le faʻamaʻapeina o le liʻo lata ane.

Laʻei pito sili

Talu ai ona o le aʻa o loʻo i lalo o le eleele, e leai se mea e sasaa ai le faʻalaʻau i le palapala. O le mea sili e sili ona lelei o le faʻavaivai e faʻaaoga ai vaifofo.

O le faʻaaogaina o lavalava masani e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamamaina o le eleele, o le mea lea e aoga ai le faʻaaogaina o fugalaʻau. Faʻaopoopoga o minerale i tausaga taʻitasi, organic - tasi i le 2-3 tausaga. O se tagata matua e manaʻomia le 25-30 kilokalama o le faʻalaʻau faʻalaʻau. E mafai ona e faʻaaoga humus, pulu poʻo le manure.

Faafetai i fugalalaʻau, o le laau e atiina aʻe lelei. Le faʻatinoga o le faiga o le fafagaina e pei ona taʻua i lalo:

  • ao lei amata ona ola le pi, e tatau ona fafagaina i le 450 g urea po o le 45 g masima masima;
  • pe a maeʻa le vaitau o le fugalaau, e tatau ona faaopoopo i ai le 250 g o urea, faʻapea foʻi ma le pipiʻi o pulupulu ma lona 3% fofo;
  • i le tautoulu, 60 g o le superphosphate, 30 g o le potassium ma le 30 g o le pata.

Togafitiga puipui

Mo le puipuia o meaola faalafua ma faʻamaʻi eseese mai le osofaia o le laau, e tatau ona faia togafitiga puipuia ao leʻi oʻo i le taimi o le fuga. Ina ia faʻatau mai vailaʻau, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se faleoloa faʻapitoa i mea o le a ofoina atu ai oe, e fuafua i mea e te manaʻo e faia togafitiga faasaga i.

Teuteu

O le muamua 4-5 tausaga talu ona faʻaulu mai, e tatau ona faʻapitoa i le faʻavaeina o le pale ma teuteuina le laau. E sili atu ona lelei le faʻatinoga o lenei mea na tupu i le tautotogo, i le tolu sefulu tausaga o Aperila. O le tele o taimi e mafai ai ona faʻafetaui le fausaga umi o le pale.

  1. I le lona lua o tausaga talu ona totoina, e tatau ona e filifilia 3-4 lala malolosi, o loʻo i ai i le vaega pito i lalo o le laau, ma tipi ese uma isi tipu. E le gata i lea, o le ogalaau autu e faapuupuuina e 20-25 cm.
  2. Mo le vaitau o loʻo sosoo ai, e tatau ai ona fausia le lona lua. E le tatau ona itiiti ifo i le 40 cm mai le muamua. E tatau ona e tuua 2-3 laʻau, ma tipi uma isi taamilo. O lala o loʻo i le va o itu e tatau ona faapuupuuina e le 2/3. E le gata i lea, o le ogalaau autu e faapuupuu e le 25-30 cm.
  3. I le lona fa o tausaga o le tuputupu aʻe, o le faʻatulagaina o le tolu o vaʻaiga o loʻo faʻatinoina. Tuʻua 1 po o le 2 lala. Mo le vaitau e sosoo ai, e tatau ona faʻapuupuu le ogalaau ina ia tutusa i le tulaga tolu.

Puipuiga mai le malulu ma rodents

Pear "Red-side" e faatatau i laau e maualuga le vevela. E tatau ona faʻamafanafanaina tamaʻi meaʻai i paʻu paʻu po o le paʻu, ma o laau matutua e tatau ona saunia mo le taumalulu e pei ona taua i lalo:

  • aveese lala, lau, fualaau aina ma otaota mai le liʻo;
  • ua fautuaina ia eli luga i luga o le liʻo lata ane-ina ia mafai ai ona faʻaitiitia faʻamaʻi;
  • e tatau ona fufulu le ogalaau ma le 1/3 o lala o loʻo i le pito i lalo. Ina ia faia lenei mea, o le ae manaomia le 2 kilokalama o le lime, 1 kg o le elemene eleelea ma le 300 g suauu sulfate;
  • I le vaega faaiu, ua mulimulitaʻi le laau. O le laulau o le selu poʻo le peat e tatau ona le itiiti ifo i le 15-20 cm. E taua tele le aveese o le mulch i le taimi e oʻo mai ai le tautotogo, a leai o le a mafua ai le lofia ma le fesuiaʻi o aʻa.

E te iloa? O le pi sili ona tele i Rusia na tupuina e Abas Matiyev mai Ingushetia. O lona mamafa o le 1 kg 7 g.

Pear "Red-side" e faʻaalia i le tetee atu i le tele o faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E seasea afaina ai le cytosporosis, paʻu paʻu ma le paʻu, moa paʻu, aphids, ma leafworms. Ae ui i lea, e mafai ona e faia ni puipuiga e puipuia ai le faʻaalia o faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi i luga o le laau. Afai e te filifili e toto se pi i luga o le fanua, matou te fautuaina le filifilia o le ituaiga Krasnobokaya. O le laau e le lelei i le tausiga, o lea e mafai ai ona e tuputupu ae ma sina taumafaiga ma fiafia i se seleselega lelei ma le mauoa.